Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

IGotYouDancing.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://img207.images...34/chipchan.jpg - kratki (a może jakieś dziwne żaluzje?) widoczne. To ona je zamontowała, czy może ktoś ją w tym wyręczył? W każdym razie, to nie musiał być ktoś inny, bo przeczytałam tu że Chip-Chan nie było w domu, a nagle pojawiło się toto na oknie. Może po prostu mają jakiś mechanizm że spuszczają się o określonej godzinie?

Dawno tu nie bywałam. Ostatnio tylko weszłam na kamerkę Chippie i zauważyłam że albo ma nowe mieszkanie, albo poobracała kamery tak, że straciłam kompletnie orientacje.

Historyjka była bardzo ciekawa kiedy spała po 20 godzin i bujała się w przód i w tył w jednym kącie, rysowała dziwne rzeczy na kartkach, no ale teraz? wychodzi z domu, najprawdopodobniej ma pracę, (czyli spadek po rodzicach już stopniał) coraz częściej sprząta, wygląda jakoś ładniej niż wtedy, ładniej się ubiera i nie sprawia już wrażenia osoby śledzonej i dręczonej.

Zauważyłam jedno - wychodzi CODZIENNIE na parę godzin, najczęściej wpadam na nią jak jest wraca - ładnie ubrana, uczesana, potem przebiera się w swoje szmaty, siada przed komputerem i idzie spać.

Prawdę mówiąc, ucieszyłam się że jest z nią coraz lepiej, naprawdę, ogarnęła mnie jakaś dziwna radość, że wychodzi i wygląda na to że odzyskała jakieś tam chęci do życia, no ale wszystko stoi w miejscu. Tumblr na jej temat jest zawieszony, od dawna nie było aktualizacji, na jej blogach to samo i do tego nie da się tego przetłumaczyć...

Mnie ciekawią najbardziej jej wyjścia i to że coraz częściej pokazuje laptopa. wcześniej kryła go przed kamerą, odwracała się tyłem, a teraz pokazuje co robi już normalnie. Pracę mogła znaleźć, to fakt, ale pierwsza myśl która wpadła mi do głowy toto, że wychodzi na parę godzin w obawie że ktoś przyjdzie do jej mieszkania i woli się ulotnić. Ona jest bezpieczna, a ktoś pewnie kontroluje sytuacje, bo nadal ogląda ją mnóstwo ludzi. A na tym Ustream można zostawić komentarze, zwykle jest około 500 widzów (choć kiedyś liczba sięgała nawet trzech tysięcy, no ale podważyła swoją historię.) i na pewno ktoś napisałby że kogoś widział, lub ktoś tam był.

Nadal internauci są dla niej ochroną, przecież na nią patrzą, chociaż to dziwne ze osoba z manią prześladowczą daje się oglądać tysiącom ludzi i wywleka swoje życie do internetu. Nadal czuje się bezpieczniej bo ktoś zawsze patrzy.

Wydaje mi sie ze bardziej pasjonujące było oglądanie bujającej się wariatki aniżeli osoby ktora w miare normalnie funkcjonuje. Bo chcac nie chcąc, podważyła swoją historię - mniej śpi. Więcej je. zaczęła o siebie dbać. Wychodzi/ma pracę. To się już nie miga, węsze jakiś dobry wałek. Powoli traci widzów.

Widział może ktoś w ostatnim czasie by zaprosiła kogoś, bądź był ktoś u niej? Albo ogólnie, coś dziwnego?
Ja jedyne co zauważyłam, to to że często ogląda się za siebie, jakby kogoś słyszała i wtedy robi się taka malutka, chowa się pod kocem i wydaje się być bardzo przestraszona. Chciałoby się ją przytulić wtedy, szkoda mi jej...

A co do tego, że chowała się za drzwiami łazienki: Coraz częściej myślę o tym, że to po prostu wałek. Dwie kobiety, bardzo do siebie podobne (bo często wyglada inaczej, raz na starszą, innym razem na młodziutką, dziwne... Wiem że to trochę zbyt wydumane jak na zwykły internetowy show, wiem że kobieta potrafi wyglądać inaczej, zależy to od makijażu, ciuchów, albo tego czy się wyspała czy nie, ja jak się nie wyśpię, wyglądam na 10 lat starszą i sama siebie nie poznaję...) i się podmieniają. Kto wie, może kiedyś wyjdzie na jaw o co w tym chodzi, cieszę się przynajmniej z tego, że w miare normalnie się zachowuje i zaczęła wychodzić, wcześniej miałam myśli, że popełni samobójstwo na wizji.
Ale na razie można odstawić teorie o podmienianiu - po prostu wyglądała sobie zza drzwi. Może siedziała w wannie (chociaż w koszulce? goliła nogi? :D) albo po prostu po raz setny sprawdzała czy nikt się do niej nie wkradł...

Ja w każdym razie będe oglądać dalej, bo też intryguje mnie to że nagle z zaniedbanej, śpiącej przez 20 godzin na dobę kobiety która nie wyściubia nosa z domu, potrafiła z siebie zrobić całkiem niezłą laskę i w końcu wyszła na zewnątrz.

Działo się tam coś jeszcze?

eXistance.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

O ChipChan dowiedziałem się stosunkowo niedawno i też chciałem ją poobserwować, ale przedtem napisałem do osoby która obserwowała ją zaraz po odkryciu ChipChan.
Z zapytaniem czy warto obserwować ChipChan dostałem odp.

@Yoh.
"Nie warto.
Dziewczyna prawdopodobnie choruje na schizofrenię paranoidalną - chowa się przed policjantem, który rzekomo, czasami ją odwiedza. Pokazuje zdjęcia gołych stóp, gdzie rzekomo znajduje się jakiś czip - tutaj natomiast nie ma żadnego śladu, choćby jakiegoś lekkiego zaczerwienienia. Na obserwowaniu jej, straciłem jedynie czas - niestety. Chipi nie robiła bowiem nic niepokojącego, co sugerowałoby Nam, że próbuje na przykład popełnić samobójstwo na wizji z powodu swoich problemów. Wręcz przeciwnie - im dłużej ją obserwowałem, tym normalniej się zachowywała.

Nie popełniaj mojego błędu - nie trać na to czasu "

Jimmygood.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://img207.imageshack.us/img207/8334/chipchan.jpg - kratki (a może jakieś dziwne żaluzje?) widoczne. To ona je zamontowała, czy może ktoś ją w tym wyręczył? W każdym razie, to nie musiał być ktoś inny, bo przeczytałam tu że Chip-Chan nie było w domu, a nagle pojawiło się toto na oknie. Może po prostu mają jakiś mechanizm że spuszczają się o określonej godzinie?

Dawno tu nie bywałam. Ostatnio tylko weszłam na kamerkę Chippie i zauważyłam że albo ma nowe mieszkanie, albo poobracała kamery tak, że straciłam kompletnie orientacje.

Historyjka była bardzo ciekawa kiedy spała po 20 godzin i bujała się w przód i w tył w jednym kącie, rysowała dziwne rzeczy na kartkach, no ale teraz? wychodzi z domu, najprawdopodobniej ma pracę, (czyli spadek po rodzicach już stopniał) coraz częściej sprząta, wygląda jakoś ładniej niż wtedy, ładniej się ubiera i nie sprawia już wrażenia osoby śledzonej i dręczonej.

Zauważyłam jedno - wychodzi CODZIENNIE na parę godzin, najczęściej wpadam na nią jak jest wraca - ładnie ubrana, uczesana, potem przebiera się w swoje szmaty, siada przed komputerem i idzie spać.

Prawdę mówiąc, ucieszyłam się że jest z nią coraz lepiej, naprawdę, ogarnęła mnie jakaś dziwna radość, że wychodzi i wygląda na to że odzyskała jakieś tam chęci do życia, no ale wszystko stoi w miejscu. Tumblr na jej temat jest zawieszony, od dawna nie było aktualizacji, na jej blogach to samo i do tego nie da się tego przetłumaczyć...

Mnie ciekawią najbardziej jej wyjścia i to że coraz częściej pokazuje laptopa. wcześniej kryła go przed kamerą, odwracała się tyłem, a teraz pokazuje co robi już normalnie. Pracę mogła znaleźć, to fakt, ale pierwsza myśl która wpadła mi do głowy toto, że wychodzi na parę godzin w obawie że ktoś przyjdzie do jej mieszkania i woli się ulotnić. Ona jest bezpieczna, a ktoś pewnie kontroluje sytuacje, bo nadal ogląda ją mnóstwo ludzi. A na tym Ustream można zostawić komentarze, zwykle jest około 500 widzów (choć kiedyś liczba sięgała nawet trzech tysięcy, no ale podważyła swoją historię.) i na pewno ktoś napisałby że kogoś widział, lub ktoś tam był.

Nadal internauci są dla niej ochroną, przecież na nią patrzą, chociaż to dziwne ze osoba z manią prześladowczą daje się oglądać tysiącom ludzi i wywleka swoje życie do internetu. Nadal czuje się bezpieczniej bo ktoś zawsze patrzy.

Wydaje mi sie ze bardziej pasjonujące było oglądanie bujającej się wariatki aniżeli osoby ktora w miare normalnie funkcjonuje. Bo chcac nie chcąc, podważyła swoją historię - mniej śpi. Więcej je. zaczęła o siebie dbać. Wychodzi/ma pracę. To się już nie miga, węsze jakiś dobry wałek. Powoli traci widzów.

Widział może ktoś w ostatnim czasie by zaprosiła kogoś, bądź był ktoś u niej? Albo ogólnie, coś dziwnego?
Ja jedyne co zauważyłam, to to że często ogląda się za siebie, jakby kogoś słyszała i wtedy robi się taka malutka, chowa się pod kocem i wydaje się być bardzo przestraszona. Chciałoby się ją przytulić wtedy, szkoda mi jej...

A co do tego, że chowała się za drzwiami łazienki: Coraz częściej myślę o tym, że to po prostu wałek. Dwie kobiety, bardzo do siebie podobne (bo często wyglada inaczej, raz na starszą, innym razem na młodziutką, dziwne... Wiem że to trochę zbyt wydumane jak na zwykły internetowy show, wiem że kobieta potrafi wyglądać inaczej, zależy to od makijażu, ciuchów, albo tego czy się wyspała czy nie, ja jak się nie wyśpię, wyglądam na 10 lat starszą i sama siebie nie poznaję...) i się podmieniają. Kto wie, może kiedyś wyjdzie na jaw o co w tym chodzi, cieszę się przynajmniej z tego, że w miare normalnie się zachowuje i zaczęła wychodzić, wcześniej miałam myśli, że popełni samobójstwo na wizji.
Ale na razie można odstawić teorie o podmienianiu - po prostu wyglądała sobie zza drzwi. Może siedziała w wannie (chociaż w koszulce? goliła nogi? :D) albo po prostu po raz setny sprawdzała czy nikt się do niej nie wkradł...

Ja w każdym razie będe oglądać dalej, bo też intryguje mnie to że nagle z zaniedbanej, śpiącej przez 20 godzin na dobę kobiety która nie wyściubia nosa z domu, potrafiła z siebie zrobić całkiem niezłą laskę i w końcu wyszła na zewnątrz.

Działo się tam coś jeszcze?

Tak jak już pisałem, Chippie wychodzi w środku nocy(!) i wraca po kilku(?)nastu(?) godzinach. Kamery poprzestawiała. Zauważyłem, że kamera nr.3 musi znajdować się na ziemi, w miejscu sypialnym. Wnioskuję to po tym, że kiedy widzę jak buja się tam, gdzie śpi, kamera nr.3 rusza się. Nic więcej.

EDIT: Wszedłem na kamery i zauważyłem, że Chippie wróciła do domu i zdjęła sznurek. Siedzi z komputerem na kolanach z nogami na biurku. Ciekawe, dlaczego cały dzień jej nie bylo i wróciła o 22-23. Chyba znalazła pracę. Nasza koleżanka wychodzi na prostą!

EDIT 2: Czy zauważyliście komórkę na jej stoliku? To chyba jakaś nokia, czy coś takiego.

Użytkownik Jimmygood edytował ten post 17.08.2012 - 15:17

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Komórki nie zauważyłam ( moze to IPod? raz u niej widziałam) , ale wiem że jest w domu. O której zwykle wychodzi? jeśli o takich samych porach codziennie, np: rano o 8, wraca o 15, i tak dzień w dzień to najprawdopodobniej praca.

Może by tak znaleźć trochę osób z Seulu, i zapytać o nią? a nuż widelec trafi się na jakiegoś znajomego...

Użytkownik IGotYouDancing edytował ten post 17.08.2012 - 15:25

Jimmygood.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Komórki nie zauważyłam ( moze to IPod? raz u niej widziałam) , ale wiem że jest w domu. O której zwykle wychodzi? jeśli o takich samych porach codziennie, np: rano o 8, wraca o 15, i tak dzień w dzień to najprawdopodobniej praca.

Może by tak znaleźć trochę osób z Seulu, i zapytać o nią? a nuż widelec trafi się na jakiegoś znajomego...

Wczoraj wyszła okolo 20:00 naszego czasu, wróciła dopiero 1 , 2 godziny temu.
Najpierw trzeba te osoby znać, poszukać kontaktu. Ale przecież znamy jej adres, popytać ludzi o niego?
To musi być komórka. :)
BTW. Myslę, że się przeprowadziła. Nie wiem jakim cudem, ale ja tam widzę inne pokoje, itd.

Użytkownik Jimmygood edytował ten post 17.08.2012 - 15:27

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie też to zupełnie inne mieszkanie, ale tam wszystkie prawie tak samo wyglądają.

Seul raczej duży nie jest, a znamy jej poprzednią dzielnicę, ktoś podawał nawet jej dokładny adres. Wystarczy napisac do 20-30 osób czy znaja kogoś z tej dzielnicy, rozpisac sprawę. NA PEWNO ktoś ją zna. jeśli urodziła się i chodziła do szkoły w Seulu, moze znać ją nawet ze 100 osób. Na pewno też utrzymuje z kimś kontakt.

Śliwka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozczaruję was, ale to to samo mieszkanie. Tylko posprzątane :D A co do tematu to jedyne dziwne zachowania, które u niej ostatnio zauważyłam, to częste przestawianie kamer (zwłaszcza 3) i gotowanie na ziemi, prawdopodobnie na przenośnej kuchence.

Ameliaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mógłby ktoś podać linki do kamerek? Z góry dziękuję :)

Śliwka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mógłby ktoś podać linki do kamerek? Z góry dziękuję :)

3: http://www.ustream.t...pt-korean-cop-p
dwie pierwsze, czasami druga nie działa: http://aassdd.viewne...PageLayout=Div4
1: http://www.webcamvue...B23&c=undefined
2: http://www.webcamvue...E67&c=undefined

A co do Chippie, to zasnęła z laptopem na kolanach, w niezbyt wygodnej pozycji i się nie rusza. Robi się coraz dziwniej, po chwili normalności :D

Ameliaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziękuję bardzo :) Chyba się obudziła..

Śliwka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie obaliła obie teorie co do papierów na klawiaturze.
1) Boi się bakterii, teraz pisze bezpośrednio na klawiaturze. Bullshit.
2) Nie chce, żeby inni widzieli co pisze. Bullshit, jak ktoś chce, to odgadnie, bo nie zasłania się ani nic.
Dołączona grafika

EDIT: Co chwilę zerka na jakiś przedmiot trzymany w dłoni, a potem wraca do pisania. Screen: Dołączona grafika

Śliwka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O, robi się coraz dziwniej o.O Te jej kartony są delikatnie mówiąc rozwalone, widać też wielką torebkę na kamerce nr. 1.Ma również burdel w pokoju. A wczoraj spała z laptopem na kolanach, w niewygodnej pozycji. Ostatnio niby znormalniała, a teraz... :o +jakiś czas temu wyszła z domu z tymi swoimi plakatami.

Śliwka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kamera 3 została zamieniona z...kamerą w jej laptopie. Wyraźnie widać jej twarz :o

Ameliaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście :o

Ameliaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I jak tam, co tam nowego słychać u Chippi? :D