Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

TianTian.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Dark_Paranoia ja też przecież nie jestem psychologiem i jedynie podobnie jak Ty pasjonuje się tą dziedziną :) Choć nie ukrywam, że najprawdopodobniej ten kierunek przyjdzie mi studiować. A co do samej obserwowanej - ona te wszystkie śmieci sama świadomie gromadzi, czy jest to po prosty wynik całkowitego zaniedbania domu?

She often cleans her rooms, sweeps the floors and such. Not sure if she brings out the garbage or just collects it out of view, but I think that she isn't untidy or messy.

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Cześć, jak pewnie połowa osób w tym temacie zarejestrowałam się na tym forum dla Chippie :P. Kilka dni temu (chyba z 23 na 24 lub 24 na 25), sniła mi się chip. Byla w pociagu-pokoju (takim jak w filmie 'porwanie'). Miala chyba bialy laptop. Nagle przyszedł mój brat i powiedział jej coś. Ale się nie odezwała. Pózniej była w moim i siostrze pokoju i siedziała na czarnym lapku (albo juz w pociagu miala czarny laptop) i ja sie jej cos spytalam, i odpowiedziala PO POLSKU i mnie rozumiala. Gadalysmy sobie i sie obudzilam :lol.

PS. Naprawde chyba sa dwie laski, patrzcie na ta, co ma TianTian w poscie (z czapka) - mloda dziewczyna, okolo (wedlug mnie) 19-25 lat;
i ta co czesto jest na screenach (nie mam kamerek bo uzywam komorki) to wyglada na jakies 30 lat. Albo to te same :lol.

nie mam kamerek bo uzywam komorki

Juz nie aktualne. Dzialaja :mrgreen:. Jak patrzylam o 17.14 nie bylo jej w domu.

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Cześć, jak pewnie połowa osób w tym temacie zarejestrowałam się na tym forum dla Chippie :P. Kilka dni temu (chyba z 23 na 24 lub 24 na 25), sniła mi się chip. Byla w pociagu-pokoju (takim jak w filmie 'porwanie'). Miala chyba bialy laptop. Nagle przyszedł mój brat i powiedział jej coś. Ale się nie odezwała. Pózniej była w moim i siostrze pokoju i siedziała na czarnym lapku (albo juz w pociagu miala czarny laptop) i ja sie jej cos spytalam, i odpowiedziala PO POLSKU i mnie rozumiala. Gadalysmy sobie i sie obudzilam :lol.

PS. Naprawde chyba sa dwie laski, patrzcie na ta, co ma TianTian w poscie (z czapka) - mloda dziewczyna, okolo (wedlug mnie) 19-25 lat;
i ta co czesto jest na screenach (nie mam kamerek bo uzywam komorki) to wyglada na jakies 30 lat. Albo to te same :lol.

Juz nie aktualne. Dzialaja :mrgreen:. Jak patrzylam o 17.14 nie bylo jej w domu.

Witaj w klubie :D Nie tylko tobie śniła się Chip, bo mnie i TianTian też :) Chyba za bardzo jesteśmy zaangażowani w tę sprawę, ale to chyba raczej dobrze :)

Co do kwestii z tymi dwoma różnymi dziewczynami. Na początku sądziłam, że to jakieś bzdury, ale tak przeglądając fotki stwierdzam że to może być faktycznie prawda. Widać różnice. Moja młodsza siostra może troche mniej angażuje się w tę sprawę, mówiąc że to nudne, aczkolwiek stwierdziła że Chippie ma siostrę bliźniaczkę :D Ale czy ona też brałaby udział w tej farsie...?

Aha, TianTian ogromnie dziękuje za zdjęcia! :) Wszystkie foldery pobrałam, i przeglądnęłam. Zdjęcia dały mi dużo do myślenia...

Użytkownik ananaseq edytował ten post 26.12.2012 - 17:50

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Witaj w klubie :D Nie tylko tobie śniła się Chip, bo mnie i TianTian też :) Chyba za bardzo jesteśmy zaangażowani w tę sprawę, ale to chyba raczej dobrze :)

Co do kwestii z tymi dwoma różnymi dziewczynami. Na początku sądziłam, że to jakieś bzdury, ale tak przeglądając fotki stwierdzam że to może być faktycznie prawda. Widać różnice. Moja młodsza siostra może troche mniej angażuje się w tę sprawę, mówiąc że to nudne, aczkolwiek stwierdziła że Chippie ma siostrę bliźniaczkę :D Ale czy ona też brałaby udział w tej farsie...?

Aha, TianTian ogromnie dziękuje za zdjęcia! :) Wszystkie foldery pobrałam, i przeglądnęłam. Zdjęcia dały mi dużo do myślenia...

Może one se z nas jaja robią i myślą, że tak bedą sławne, że przyjdzie Justin Bieber :o?
Nie, no dobra to było dość głupie :P. Ale jeszcze znalazlam inny dowod - fotke, na ktorej jest jej polowa wyraznej twarzy, i widac, ze jakas mloda kobitka. Gdzies na str. 67~70 (w tle jest flaga korei i na srodku jest napis 'chip-chan'

Może one se z nas jaja robią i myślą, że tak bedą sławne, że przyjdzie Justin Bieber :o?
Nie, no dobra to było dość głupie :P. Ale jeszcze znalazlam inny dowod - fotke, na ktorej jest jej polowa wyraznej twarzy, i widac, ze jakas mloda kobitka. Gdzies na str. 67~70 (w tle jest flaga korei i na srodku jest napis 'chip-chan'

Mam ! http://i.imagebanana...han_closeup.jpg
BTW czy mi sie zdaje, czy ona ma wilgoć w domu (w kacie pokoju jest cos ciemnego) ?

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Niewykluczone że to wszystko robione jest dla rozgłosu.
Właśnie oglądałam te zdjęcia co podesłała TianTian, i w sumie dały one dużo do myślenia. To że ona podgląda samą siebie na komputerze to racja, wyraźnie na monitorze była pokazany jej obraz z kamerki. Też na jednym zdjęciu była młodziutka Chippie, a na drugim trochę starsza. Może to kwestia przemęczenia? Nie wiem.. To wszystko jest takie pogmatwane. Proponuje przeglądnąć te wszystkie foldery ze zdjęciami. Można z nich wiele wywnioskować.
Zaraz zerknę na to zdjęcie :)

Mam ! http://i.imagebanana...han_closeup.jpg
BTW czy mi sie zdaje, czy ona ma wilgoć w domu (w kacie pokoju jest cos ciemnego) ?

Tak, to wilgoć na ścianie. W porównaniu do tych najświeższych zdjęć to to nie są te same osoby. Kurde, sama już nie wiem co o tym myśleć.

Użytkownik ananaseq edytował ten post 26.12.2012 - 18:30

somewaterfowl.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Dark_Paranoia ja też przecież nie jestem psychologiem i jedynie podobnie jak Ty pasjonuje się tą dziedziną :) Choć nie ukrywam, że najprawdopodobniej ten kierunek przyjdzie mi studiować. A co do samej obserwowanej - ona te wszystkie śmieci sama świadomie gromadzi, czy jest to po prosty wynik całkowitego zaniedbania domu?

She often cleans her rooms, sweeps the floors and such. Not sure if she brings out the garbage or just collects it out of view, but I think that she isn't untidy or messy.

Cóż, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kiedyś (chyba na samym początku) nie wykonywała żadnych czynności pokrewnych ze sprzątaniem. Szkoda, myślałem, że ewentualne zaniedbanie może być kolejnym objawem choroby. Skoro wykluczyliśmy już psychozę maniakalno-depresyjną i schizofrenie to trzeba szukać dalej, choć w sumie coraz bardziej biorę pod uwagę głosy sceptyków mówiące o tym, że nic szczególnego jej nie jest. TianTian a ty jak sądzisz? :) BTW przepraszam za odpisywanie po polsku, ale nie ukrywam, że tak jest mi o wiele prościej i bardziej komfortowo. Ostatecznie mój angielski nie jest zbyt dobry ;D

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I don't believe in the "old chippie - young chippie"-rumor. There's just not enough hard proof and I don't see a reason why chippie should do this.
Of course, it would be possible, but what would the benefit be? If there were two chippies, then it would mean, that there was a deeper meaning to all of this. A deeper reason why they'd take turns in sitting in front of a laptop, watched by three cams doing absolutely nothing out of the ordinary. It just wouldn't make any sense at all.

Also, those brown spots in the "~chip chan~"-pic are mold due to wetness and rain. But her new flat, she lives currently in, seems to be alright, without mold and similiar stuff.

@Asgrot
Aah it's alright for you to write in polish. I would write in polish, too, if I could. :D
Like I wrote, she cleans her flat (see pic) sometimes, but is not that tidy also. But who of us is really that tidy, to clean up ones place more often then once a week? :mrgreen:
I'm not to knowladgebal on symptoms of mental illnesses, therefor I might not be the right person to judge chippies condition. :/
Dołączona grafika

Użytkownik TianTian edytował ten post 26.12.2012 - 18:57

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja się jej boję.

I don't believe in the "old chippie - young chippie"-rumor. There's just not enough hard proof and I don't see a reason why chippie should do this.
Of course, it would be possible, but what would the benefit be? If there were two chippies, then it would mean, that there was a deeper meaning to all of this. A deeper reason why they'd take turns in sitting in front of a laptop, watched by three cams doing absolutely nothing out of the ordinary. It just wouldn't make any sense at all.

Also, those brown spots in the "~chip chan~"-pic are mold due to wetness and rain. But her new flat, she lives currently in, seems to be alright, without mold and similiar stuff.

Yh, I seem her new flat is in good condition :)

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja się jej boję.

Why? She's not scary. She smiles, eats, sleeps. The world she lives in (the world in her head) seems to be scary.

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Asgrot
Aah it's alright for you to write in polish. I would write in polish, too, if I could. :D
Like I wrote, she cleans her flat (see pic) sometimes, but is not that tidy also. But who of us is really that tidy, to clean up ones place more often then once a week? :mrgreen:
I'm not to knowladgebal on symptoms of mental illnesses, therefor I might not be the right person to judge chippies condition. :/
Dołączona grafika

She's got a teddy bear on a t-shirt ;3 !

Ja się jej boję.

Why? She's not scary. She smiles, eats, sleeps. The world she lives in (the world in her head) seems to be scary.

Yes I know, but it's scary when i think there aren't one women (probably). But you're right, the world in her head seems to be scary

I'm curious what Chippie name is it... :D

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Na 15 stronie były teorie, że jest narkomanką. Bo reagowała jak po heroinie etc. Link: Klik

Fotka, jak coś pije zielonego (w butelce po wodzie). Możliwe, że narkotyki, a możliwe że...
Dołączona grafika

Aloe Vera King ( na 17 stronie było o tym) - sok (tylko taki jak woda, rzadki) lub coś w tym stylu popularny w Korei i Japonii, dolewa się do wody. Można kupić w moim mieście w sklepie za 3 zeta (w necie patrzyłam - 13 zeta) :mrgreen:.

Zwykły:Dołączona grafika

Wszystkie smaki (bez zwykłego): Dołączona grafika

Użytkownik Ice cream edytował ten post 27.12.2012 - 13:58

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Porównajcie je: czy to ta sama kobietka ?
Dołączona grafika (wygląda troche jak Abby z ostregu dyżuru w wersji koreańskiej :mrgreen:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Trochę niewyraźne :>

Użytkownik Ice cream edytował ten post 27.12.2012 - 14:11

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Ice cream ja myślę, że to ta sama osoba. Ten screen z jej twarzą (2) jest dość niewyraźny. A zresztą zmianę wyglądu można wytłumaczyć zmęczeniem. Jest możliwe, że jak się "ogarnie" to wygląda młodziej. Swoją drogą, jeśli np ja chciałabym zrobić ludzi w kija razem z moją siostrą czy tam koleżanką to pociągnęłybyśmy jakieś 2 czy 3 miesiące, a nie ponad rok.

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Trudno stwierdzić czy to dwie różne osoby przy kiepskiej jakości kamerek oraz screenów, tak więc możemy gdybać w nieskończoność.

Co do tego zielonego co Chippie dosypuje sobie do wody to faktycznie jakiś produkt z półki prosto z supermarketu, moja mama też kupowała jakiś czas temu takie syropy, np. malinowe które rozcieńczało się z wodą, tak więc nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, a tym bardziej przerażającego jeśli mowa tu o narkotykach.

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie to jest ta sama osoba, bo to jest kwestia chociażby światła, ja siedziałam chwilkę i porównywałam rysy twarzy. albo to są bardzo podobne siostry. taka możliwość też jest, ale dla mnie Chippie jest jedna.
a w ogóle to ostatnio jakoś bardziej jest pobudzona, wydaje mi się. wczoraj obserwowałam ją o tej godzinie zero, czyli o 7 rano, chodziła po mieszkaniu, wydawała się jakaś nerwowa, przerzucała kartony przy drzwiach, kucnęła jeszcze obok tego pseudo stolika, na którym stoi laptop jak go nie używa i jakby czegoś pod nim szukała.

a tak w ogóle to miło mi, nowa jestem :mrgreen: długo już przeglądam ten temat i zdecydowałam się dołączyć do forum.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych