Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Dark
Możliwe, ja też tak czasami mam. Na wcześniejszych stronach było napisane, że miała kamerke internetową i chyba z kimś gadała.
A tak w ogóle, to podobno w 3 kamerce gada babka o tym cop P itp., to może o niej było w koreańskich wiadomościach i ktoś chciał jej pomóc ale nie chciała pomocy, więc skoro jej nie chce, to po co woła o pomoc do nas ?

Użytkownik Ice cream edytował ten post 27.12.2012 - 17:22

houseofwolves.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up Możliwe, ja też tak czasami mam. Na wcześniejszych stronach było napisane, że miała kamerke internetową i chyba z kimś gadała.
A tak w ogóle, to podobno w 3 kamerce gada babka o tym cop P itp., to może o niej było w koreańskich wiadomościach i ktoś chciał jej pomóc ale nie chciała pomocy, więc skoro jej nie chce, to po co woła o pomoc do nas ?

ja w ogóle nie mam linka do 3 kamerki, jak włączyłam ustreama to pokazało mi się zdjęcie nogi i to chyba tyle. albo tam trzeba sobie coś przełączyć i ja nie umiem xD może ona chce pomoc w jakiś... inny sposób. nie żadne media, jakaś prasa, jakieś nie wiadomo co, tylko... kurczę no, może tu o coś chodzi w tymi kamerkami. nie chce pomocy w bezpośredni sposób, i związane to jest z kamerkami. nie wiem, trudne to, nie myślę ._.

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Nie ma jej chyba.
Zdjęcie nr 1
Zdjęcie nr 2

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ano nie ma. zauważcie, że przy drzwiach, na tej górze kartonów, stoją butelki wody w takim jakby sześciopaku. jeść to w domu nie je za dużo, ale za to pije i to chyba są jakieś jej zapasy. to może znaczyć, że wcale nie robi jakichś zakupów jak wychodzi.
albo taka teoria, że jak wychodzi to się nażera, myje, rozprostowuje nóżki, żeby wrócić potem do domu i znowu prowadzić tryb życia niczym zombie. hehe.

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Regarding the sixpack of water bottles at the door: I read somewhere, that the tap water in SK is no drinking water or has to be cooked before drinking it. Therefor many people buy bottled water.
What i thought of right now: If chippie spends her nights outside, she has to eat outside too. Wonder if they have something like 7/11, which is open 24h.
Atleast chippie seems to have enough money to support herself and eat enough.

I'd love to spent a day with chippie, just to know what she is doing all the time.

@ananaseq: Tippany :3 Are you sometimes on soshichan.org?

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

I'd love to spent a day with chippie

Chippie is TianTian's best friend :mrgreen:

Ej, czy ten biały karton z jakimiś niebieskimi napisami (koło czerwonego sznurka) to jest od tego laptopa czarnego (tego nie Asusa) ? Bo ktoś mówił że nie jest europejskiej firmy. Troche offtopic :roll:

Czemu jak ja zawsze patrze na kamerkę, to jej nie ma :/ ?

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bo jej często nie ma xD ej, mnie zastanawia ten sznurek. czy kabel. czy co to tam jest. idzie jakoś od kontaktu w górę, do okna, i jakby z okna wychodzi. może po prostu ciągnie internet od sąsiada, ale co taki kabel wychodzący z okna w ogóle może znaczyć? o.o ja już myślę, że podsłuch, ale ja lubię spiski xD

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

houseofwolves witamy cię tu serdecznie :mrgreen: . A jeśli chodzi o ten kabel, to pewnie jakiś internet czy coś. Wiem, bo też tak mam (w bloku mieszkam). Nie pomogę zbytnio. Nie jestem informatykiem ;) . A tak swoją drogą, to ja i mój kolega mieliśmy teorie, że Chip jest tak jakby królikiem doświadczalnym i póki jest "grzeczna" to dają jej swobodę. A kamerki padł ofiarą hakera i mają wyciek :mrgreen: . Chociaż "ci źli" musieliby być ułomni :mrgreen: .
Ale w sumie.. ma to jakąś logikę.. A ona może dlatego nie prosi bezpośrednio o pomoc, bo jest zastraszana? I przecież u nich jest inaczej niż u nas. Jeśliby u nas jakaś kobieta była zastraszana/wykorzystywana/torturowana (niepotrzebne skreślić) przez skorumpowanego przedstawiciela władzy to uzyskałaby pomoc na jakimś komisariacie...whatever. A mogę się założyć, że jakby jakaś kobieta poszła z takimi zarzutami na policję w Korei to prawdopodobnie dostałaby za przeproszeniem w pysk za obrażanie władzy, czy coś.

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

albo wszyscy się zmówili. no, bo to nie jest jeden pojedynczy policjant, na blogu chippie są zdjęcia całej grupy polismenów, może ktoś jeszcze bardziej z góry każe im to robić. nie pomysł jednostki, a tych na górze, o. a oni robią co im każą. wtedy to już chippie nie ma szans, nie uważacie? nawet gdyby ktos się tym zainteresował, to moze jakaś gruba ryba to tłumi.

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozostaje nam tylko szkolenie się na polismena lub agenta CBŚ i odbicie jej :mrgreen: . Akcja rodem z W11 :rotfl: . Czasem to ja nie rozumiem, jak mimo mojej głupoty nadal funkcjonuję normalnie :rotfl: . Dajcie na forum info jak wróci (prooooszę) i jeśli ktoś jest nałogowym graczem w cokolwiek i nie śpi do 3 rano to niech spojrzy o której wyjdzie (jeśli wyjdzie).

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Pozostaje nam tylko szkolenie się na polismena lub agenta CBŚ i odbicie jej :mrgreen: . Akcja rodem z W11 :rotfl: . Czasem to ja nie rozumiem, jak mimo mojej głupoty nadal funkcjonuję normalnie :rotfl: . Dajcie na forum info jak wróci (prooooszę) i jeśli ktoś jest nałogowym graczem w cokolwiek i nie śpi do 3 rano to niech spojrzy o której wyjdzie (jeśli wyjdzie).

Agenta Tomka trzeba złapać :mrgreen: 8)

Już nie ma tego czerwonego sznurka. Może jest domu i łazience robi siku :P Ale na kamerkach jej nie ma.

WTF kto to !!!
Mam fotkę
Dołączona grafika
Chyba gadała przez kamerke, później wybiegła. Chyba miała perukę. Już sama nie wiem. To było na szybko, więc tylko przez 1 sek było ją widać.

Użytkownik Ice cream edytował ten post 28.12.2012 - 08:07

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

So she's still wearing her red cap. That's nice.
Thank you @Ice cream for taking that pic. I wasn't too sure if she had been home at all.

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

So she's still wearing her red cap. That's nice.
Thank you @Ice cream for taking that pic. I wasn't too sure if she had been home at all.

You welcome :)

I was afraid when I see Chippie (or other asian women), i think it was ROBBER :rotfl:

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja tak sobie myślałam wczoraj o chippie, bo nie mogłam zasnąć, i doszłam do pewnego wniosku, pewnie głupiego, no ale jest.
poniekąd wierzę chippie. w każdym razie nie mogła sobie tej historii wyssać tak z palca. do tego te zdjęcia policjanów na jej blogu... powiem wam, cos z tymi policjantami tu jest grane. w wersję z chipem trochę trudniej mi uwierzyć. może ona sama do końca nie wie, co oni jej zrobili, i żyje w przekonaniu, że to chodzi o chip. no a może chodzić o coś innego. może ma wiekszą swobodę niż myśli, i dlatego się tak zachowuje.

ejejejej, a w tej czapeczce to chippie jest chyba xD

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak to Chippie :mrgreen: . Kurcze dlaczego ona musi nam życie utrudniać :mrgreen: . Nie mam kiedy jej obserwować, bo wraca gdy u nas jest noc, a ja kompa nie mogę odpalić, mimo tego, że cierpię na bezsenność, bo mieszkam w bloku i zaraz by się moja rodzicielka na mnie darła xD.
A jak ona jest w samym środku jakiegoś gów.na (np mafia czy coś). Ta... za dużo W11 :mrgreen: .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych