Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

freshage.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby Korea była bliżej, byśmy mogli się zebrać i udać się do niej, wtedy byśmy znali całą prawdę. A tak możemy gdybać do usranej śmierci, bo wątpie, żeby któregoś pięknego dnia prawda wyszła na jaw. Najbardziej dziwi mnie, że tak mało osób słyszało o tej sprawie... W Polsce bo po kilku dniach by ludzie zaczeli ją 'nawiedzać', żeby dowiedzieć się, o co chodzi.

Użytkownik freshage edytował ten post 28.12.2012 - 21:15

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z nudów przeglądałam jej wpisy i trafiłam na coś takiego (większość przetłumaczyłam ja):

Dzisiaj byłam zmuszona spać przez 10 godzin na krześle
Nigdy nie przygotowany dla mojego snu z roku 2006. (to już tłumacz, nie umiałam przetłumaczyć tego sama)
nie szczotkowałam zębów, byłam na krześle, zmusili żebym była nieprzytomna jak tylko zamknęłam oczy.
Nigdy nie zobaczysz mnie, jak śpię na łóżku, ale na krześle.

A także:

Od 2006 r., skorumpowany koreański policjant i jego koledzy policjanci używali tej umiejętności na co dzień.
Spałam 15 do 20 godzin dziennie, ale nigdy nie marzyłam/śniłam, bo traciłam przytomność.
To bardzo przerażająca rzecz zostać samą, więc poszłam do koreańskiej 24h saunie spać tam (?)
Mam 3 kamer sieciowych w moim pokoju do publicznej obserwacji. Teraz śpię znacznie mniej.
Ale oni nadal korzystają z umiejętności spania przez cały dzień, nie mogę się kontrolować,
Jak tylko zamknę oczy tylko na chwilę, pozbawiają mnie świadomości i zasypiam ale nigdy nie śnię.
Codziennie próbowałam nie stracić przytomności, ale okazało się, że niemożliwe jest uniknącie tego.
Blogging pomaga mi
Skorumpowany policjant koreański wszczepił Verichip tutaj (zdjęcie stopy).
Naprawdę chce się spać na łóżku, ale oni mi każą spać i pozbawiają mnie świadomości w każdej chwili.
Więc zawsze śpię siedząc na krześle, nie na łóżku.
Przedwczoraj zaczęłam bloga i napisałam o tym, że nie kazali mi spać cały wczorajszy dzień.
Lis, tylko dlatego, że pisał o mojej sytuacji spania tutaj (tłumacz)

I:

Skorumpowany koreański policjant wszczepił mi Verichip. po użyciu tej umiejętności kazał mi spać. Byłam nieprzytomna w 1999 roku.
Od 2006 skorumpowany koreański policjant pozwolił mi spać cały dzień.
Tracę przytomność, więc nigdy nie marzę/śnię.
Bardzo boję się tego, co zdarzyło się wcześniej, kiedy ja spałam, zainstalowałam kamerę sieciową w moim pokoju
ale nadal włamuje się do mojego mieszkania po wyłączeniu pracy kamer/aparatu (może chodzi o to cop P no sleep 7
~10 pm ?)

Proszę bez hejtów. Mój angielski nie jest profesjonalny, a i czasem dodałam coś od siebie, by miało to "ręce i nogi". Jednak nie zmieniłam sensu zdania ;) .

Nowości żadnej chyba nie wniosłam, ale pomyślałam, że może się przydać.

Użytkownik Dark_Paranoia edytował ten post 28.12.2012 - 21:23

freshage.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z drugiej strony, nie zastanawialiście się nad tym, że gdyby faktycznie wszczepiono jej owy chip, ma przecież możliwość zaalarmowanie innych służb, które by się tym zajęły? Nie wierzę, żeby wszyscy byli obojętni, przecież to nie jest jakieś zacofane, malutkie miasteczko... Z drugiej strony, dlaczego ktoś miałby sobie robić żarty przez ponad rok... Według mnie ona jest chora, możliwe, że naczytała się o tych chipach w Internecie i wmówiła, uroiła sobie to wszystko... No a kamery oczywiście sama zainstalowała. Teraz może poznała ludzi, chodzi do pracy - trzeba przyznać, że jakby nie patrzeć - znormalniała! A co do spania po 18-20h kiedyś... Uważam, że sama brała jakieś środki nasenne czy inne tego typu rzeczy. Możliwe, że się mylę ale nie chce mi się wierzyć, że takie rzeczy, jak wszczepieniu chipu i kontrolowanie danego człowieka jest możliwe i przede wszystkim JAWNE.

Pomyślcie - czy gdyby robiono na niej jakieś badania itp., pozwolonoby, aby tyle tysięcy ludzi wiedziało o tym wszystkim? Wątpię. Co sądzicie?

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeeeej wróciła! Specjalnie dla niej wstałam tak wcześnie.

freshage może ona nie powiadamia nikogo, bo przeczuwa, że jej coś zrobią? Przecież ten chip miał jej wszczepić skorumpowany policjant. To przecież Korea,, dyktatorzy i inne sprawy

Patrzcie, ona serio ma kraty w oknach o0 :
http://zapodaj.net/c...5711eb.png.html

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Zabierzmy Chippie do Polski :mrgreen: ! Tylko najpierw trzeba ją odbić z Korei :/ I zabierzmy jakiegoś Koreańczyka/Koreankę do Polski, który/a chciałby/chciałaby pojechać tam :lol

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po co 30-35 letnia kobieta ma mieć kraty w oknie, zwłaszcza że mieszka na około 2-3 piętrze (zdjęcia policjantów robione z okna, pamiętacie?), tak więc złodziej się raczej nie połasi na wspinanie się, CopP raczej nie wbije jej na lianie do domu jak w reklamie coli zero... ona tylko wie po co je ma, miejmy nadzieje ze poruszy ten temat.

Co do tłumaczenia wyżej i kwestii łóżka - zaczęła wywlekać się z domu, to nie problem iść, czy nawet zamówić przez internet łóżko, prawda?
Smutno mi jak widze ją na tym psim posłaniu, a na wideo z 2009 śpi na zimnej posadzce...

freshage - nawet jakby miała tą zabaweczkę w nodze, ale popatrz jak to wygląda:
trzydziestoletnia kobieta twierdzi że w nodze ma coś, co ją kontroluje. Ok. Poda nazwiska, dane, powie wszystko co wie.
Policjanci śledzący ją powiedzą że pierwszy raz babe na oczy widzą, albo inaczej: powiedzą że znają z tego że jest pie*dolnięta.
I teraz patrz: jedna kobieta na iluś tam policjantów, w Korei, w kraju gdzie władza jest najlepsza, to władza ma rację nawet jak tej racji nie ma.
Wrobiliby Czipciankę w jakaś fajną psychozę, czy inną schizofrenię, sprawa bylaby załatwiona. A to że o eksperymencie wiedzą wszyscy? to co?
Wszyscy mają ją za szurnietą, kto jej wierzy? nikt. Prawie.

Poza tym, Korea jest walnięta, to wiemy. Ale! - takie eksperymenty robiliby raczej w tajnych,ukrytych w ciemnej dupie jaskiniach, w Ameryce, a nie w Korei, na dziwnej kobiecie, pod obserwacją internautów. :)

Dodaotkowo - tak, w Polsce nawiedzaliby ją, gimbaza miałaby ubaw... ale tam, Fresh (moge tak zdrabniać? ;)) osoby chore psychiczne są traktowane jak trędowaci, nieroby, utrzymanki, no czyli znaczy się niefajnie. Jest chora, nie pracuje, a tam bycie bezrobotnym to hańba- pracuje się do samej śmierci. Ktoś tu złapał koreańczyka z Seulu, który tłumaczył nam plakaty, pamiętasz (albo to byłaś Ty?) - i nie słyszał o niej nic.

Może dorwać ludzi z Seulu, na fb, wysyłać im jedną, określoną wiadomość po angielsku, z linkami do sprawy Czipcianki, prosząc o rozdmuchanie sprawy? Wiem, ciągle mówie o tym FB, ale to jedyna droga do tego by ludzie z Seulu o tym usłyszeli. Koreańskie fora, Fb, co jeszcze? a nuż sumienie ruszy, ktoś się wybierze, no nie wiem, tak bardzo chciałabym żeby Chip była bezpieczna...

Pytałam juz raz o to, ale... czy koreańczycy mają PLAKIETKI na drzwiach? wiecie, z imionami i nazwiskami? bo jeśli tak... może ktoś dałby się ubłagać na zobaczenie, albo nie wiem, zapukanie do drzwi jako ankieter żeby wyciągnąć dane? kurde, może 4chan znów, tam ludzie sa walnieci nie bardziej niż w korei, moze ktoś by sie wybrał. ciekawi mnie jak ma na imie. śniła mi się Chip, w mojej klasie, która podpisywała się na kartkówce (O.o) i widzialam pierwszą literę - N. ale byłoby fajnie jakby sie okazało ze faktycznie na N :D

Użytkownik IGotYouDancing edytował ten post 29.12.2012 - 08:47

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Znalazłam, gdzie konkretnie znajduje sie chip - w kostce. Źrodło - http://creepypasta.w...i/Verichip-Chan

Linki do blogów:
http://iii1.wordpress.com/ (był podawany na str 75)
http://blog.naver.co...r&categoryNo=41
http://live.afreeca....i?szBjId=asdsfs
http://prksngdng.blogspot.com/?m=1
http://verichip-slee...ogspot.com/?m=1
Konto na blogspocie (jak to się odmienia :P?)
http://www.blogger.c...029271878035519 (ma jakieś jeszcze inne blogi na bloggerze)
Jej konto na twitterze:
http://twitter.com/verichipp

Po co 30-35 letnia kobieta ma mieć kraty w oknie, zwłaszcza że mieszka na około 2-3 piętrze (zdjęcia policjantów robione z okna, pamiętacie?), tak więc złodziej się raczej nie połasi na wspinanie się, CopP raczej nie wbije jej na lianie do domu jak w reklamie coli zero... ona tylko wie po co je ma, miejmy nadzieje ze poruszy ten temat.

Co do tłumaczenia wyżej i kwestii łóżka - zaczęła wywlekać się z domu, to nie problem iść, czy nawet zamówić przez internet łóżko, prawda?
Smutno mi jak widze ją na tym psim posłaniu, a na wideo z 2009 śpi na zimnej posadzce...

freshage - nawet jakby miała tą zabaweczkę w nodze, ale popatrz jak to wygląda:
trzydziestoletnia kobieta twierdzi że w nodze ma coś, co ją kontroluje. Ok. Poda nazwiska, dane, powie wszystko co wie.
Policjanci śledzący ją powiedzą że pierwszy raz babe na oczy widzą, albo inaczej: powiedzą że znają z tego że jest pie*dolnięta.
I teraz patrz: jedna kobieta na iluś tam policjantów, w Korei, w kraju gdzie władza jest najlepsza, to władza ma rację nawet jak tej racji nie ma.
Wrobiliby Czipciankę w jakaś fajną psychozę, czy inną schizofrenię, sprawa bylaby załatwiona. A to że o eksperymencie wiedzą wszyscy? to co?
Wszyscy mają ją za szurnietą, kto jej wierzy? nikt. Prawie.

Poza tym, Korea jest walnięta, to wiemy. Ale! - takie eksperymenty robiliby raczej w tajnych,ukrytych w ciemnej dupie jaskiniach, w Ameryce, a nie w Korei, na dziwnej kobiecie, pod obserwacją internautów. :)

Dodaotkowo - tak, w Polsce nawiedzaliby ją, gimbaza miałaby ubaw... ale tam, Fresh (moge tak zdrabniać? ;)) osoby chore psychiczne są traktowane jak trędowaci, nieroby, utrzymanki, no czyli znaczy się niefajnie. Jest chora, nie pracuje, a tam bycie bezrobotnym to hańba- pracuje się do samej śmierci. Ktoś tu złapał koreańczyka z Seulu, który tłumaczył nam plakaty, pamiętasz (albo to byłaś Ty?) - i nie słyszał o niej nic.

Może dorwać ludzi z Seulu, na fb, wysyłać im jedną, określoną wiadomość po angielsku, z linkami do sprawy Czipcianki, prosząc o rozdmuchanie sprawy? Wiem, ciągle mówie o tym FB, ale to jedyna droga do tego by ludzie z Seulu o tym usłyszeli. Koreańskie fora, Fb, co jeszcze? a nuż sumienie ruszy, ktoś się wybierze, no nie wiem, tak bardzo chciałabym żeby Chip była bezpieczna...

Pytałam juz raz o to, ale... czy koreańczycy mają PLAKIETKI na drzwiach? wiecie, z imionami i nazwiskami? bo jeśli tak... może ktoś dałby się ubłagać na zobaczenie, albo nie wiem, zapukanie do drzwi jako ankieter żeby wyciągnąć dane? kurde, może 4chan znów, tam ludzie sa walnieci nie bardziej niż w korei, moze ktoś by sie wybrał. ciekawi mnie jak ma na imie. śniła mi się Chip, w mojej klasie, która podpisywała się na kartkówce (O.o) i widzialam pierwszą literę - N. ale byłoby fajnie jakby sie okazało ze faktycznie na N :D

Poszukam koreańskich imion na N :mrgreen:

Zastanawia mnie jedno...Po co jej tyle blogów :| ?

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pomysł: nauczymy się projekcji astralnej, jakoś się zmówimy w jednym miejscu i ją odwiedzimy :D .
IGotYouDancing może ty masz jakiś dar :o ? :mrgreen:

Edit: A jej znowu nie ma... wie ktoś o której wybyła?

Użytkownik Dark_Paranoia edytował ten post 29.12.2012 - 13:16

freshage.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

freshage może ona nie powiadamia nikogo, bo przeczuwa, że jej coś zrobią? Przecież ten chip miał jej wszczepić skorumpowany policjant. To przecież Korea,, dyktatorzy i inne sprawy

A Ty, gdybyś była w takiej sytuacji, wolałabyś zaryzykować, czy dalej mieć takie parszywe życie?

ale tam, Fresh (moge tak zdrabniać? ;)) osoby chore psychiczne są traktowane jak trędowaci, nieroby, utrzymanki, no czyli znaczy się niefajnie. Jest chora, nie pracuje, a tam bycie bezrobotnym to hańba- pracuje się do samej śmierci. Ktoś tu złapał koreańczyka z Seulu, który tłumaczył nam plakaty, pamiętasz (albo to byłaś Ty?) - i nie słyszał o niej nic. Może dorwać ludzi z Seulu, na fb, wysyłać im jedną, określoną wiadomość po angielsku, z linkami do sprawy Czipcianki, prosząc o rozdmuchanie sprawy? Wiem, ciągle mówie o tym FB, ale to jedyna droga do tego by ludzie z Seulu o tym usłyszeli. Koreańskie fora, Fb, co jeszcze? a nuż sumienie ruszy, ktoś się wybierze, no nie wiem, tak bardzo chciałabym żeby Chip była bezpieczna...

tak, to byłam ja, tyle, że ten Koreańczyk nie był z Seulu. Pamiętajmy, że tam żyje 50mln ludzi, więc nie oszukujmy się - nic w tym dziwnego, że przypadkowo 'spotkane' osoby o niej nie słyszały. Pamiętajmy, że to Korea Południowa, warunki nie są identyczne, jak w Północnej. Na pewno Chip ma możliwość udania się do jakiegoś obiektywnego specjalisty, który ją zbadał. Trzeba pamiętać, że ona teraz zachowuje się już o wiele normalniej - często jej nie ma w domu np. Możliwe, że udała się do lekarza specjalisty i jest w trakcie leczenia? W badania prowadzone nad nią nie da się wierzyć - kamery i jej blogi wykluczają to na wejściu. Postawcie się w takiej sytuacji: prowadzicie badania na kimś - pozwalacie, żeby tysiące ludzi wiedziało o tym? Niekoniecznie.

Także ludki, ja wiem, że to jest interesujące, ale może lepiej dać sobie spokój? Oczywiście, dobrze byłoby upewnić się, 'wysyłając' do niej jakiegoś Koreańczyka, ale czy taką możliwość będziemy mieli...

Odnosząc się jeszcze do krat w oknach - myślę, że też są wywołane paranoją - może myślała, że owy policjant, bądź inna osoba nie poradzi sobie z kartonami i będzie prówała wejść oknem? :) Jakaś logika tutaj jest! Po prostu założyła je, aby czuć się bezpiecznie.

EDIT:
Jeszcze jedna sprawa. Gdyby naprawdę potrzebowała pomocy, przecież mogłaby dać nam jakikolwiek znak! Ma przecież tyle możliwości, te kamery, blog. Naprawdę na świecie dzieje się zbyt dużo zła, aby przejmować i zawracać sobie głowę czymś, o czym praktycznie nic nie wiemy.
Tak, jestem nieempatyczna, ale pomyślcie o tym. Nie piszę tego, bo mam Chip gdzieś, tylko trzeba na tę sprawę spojrzeć obiektywnie. Nie kontaktuje się ona z nikim, nie odpisuje nawet na te komentarze na streamie. Gdyby coś było na rzeczy, nie siedziałaby cicho.

Użytkownik freshage edytował ten post 29.12.2012 - 13:43

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Freshage - a te plakaty? Przecież dawała nam jakieś znaki..

freshage.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, ale były one niejasne... Tak jakby, sama nie wiedziała, dlaczego i co chce. I dlaczego ich już nie ma?

Który jej blog jest 'aktualny'? Bo na który nie wejdę to ostatnie wpisy miały miejsce kilka miesiący, a nawet więcej temu.

Użytkownik freshage edytował ten post 29.12.2012 - 14:49

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączam się do pytania freshage

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Na jej angielskim blogu (link:http://verichiplive.blogspot.com/?m=1) pisze:
'Nagroda 1 min $ jeśli ujawnisz korupcję koreańskiego policjanta 'P''
A ona skąd weźmie milion dolców? Może ma na końcie bankowym ?

freshage.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W 2011 zostało to napisane?
Coraz bardziej nachodzi mnie myśl, że to albo choroba, albo zwykły fake... Co do miliona... Wątpie, że mając milion zwracałaby się do ludzi z internetu.

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ale słuchajcie, propos tych krat - te copy nie copy by ich nie zainstalowały raczej. czemu? bo to bez sensu, po co instalować jej kraty w oknach, skoro ona sobie wychodzi spokojnie drzwiami? ona je zainstalowała? po co, żeby ktoś jej tam nie wszedł?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych