Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Please log in to reply
2750 replies to this topic

ananaseq.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

normalna - czyli lekko wypita? :D trzeźwa - zupełnie nic, czy pijana - nabryzgolona jak Mietek spod monopolowego?

Obstawiam to pierwsze. :) pewnie wyszła na jakiś deptak czy rynek poświetować. :) oni mają raczej coś takiego. kurde, a tak mi sie marzy żeby ona poszła do ludzi, wróciła z nimi do domu na parę szklanek, po czym zasneła. :) przydałoby się jej to.

Dokładnie. Takiej osobie jak ona na pewno przydałoby się choć trochę pobyć w towarzystwie. Ja również obstawiam na to pierwsze, chociaż nigdy nic nie wiadomo :)

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przeczytaliście, co napisał tiantian? czyli jest pewnie w tej pracy. albo gdzie tam łazi.

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to panowie i panie - wznosimy noworoczny toast za Victorię, znaną szerzej jako Chip. Oby miała normalne życie :mrgreen: .

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

przeczytaliście, co napisał tiantian?

Tak

Musimy czekać niestety do 10 Lutego ;( Może przyjdzie wtedy wypita :lol

BTW życzę Wam fajnego sylwestra, i żeby nie rzygać ( w to wątpie, bo rzadko kto na temacie o Veronice ma 18 lat xD) no i tam czego chcecie xD.

No to panowie i panie - wznosimy noworoczny toast za Victorię, znaną szerzej jako Chip. Oby miała normalne życie :mrgreen: .

OOOO może Vicki zamiast Vera ;) ? Bo ładniej xD

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spoko, Ice :mrgreen: . Vicki wróciła. Nie ma zabezpieczenia, choć na razie jej nie widać. Pewno poszła się ogarnąć. Zauważyliście, że ona teraz wraca wcześniej? Kiedyś wracała jak u nas był środek nocy.

Edit: Teraz zajarzyłam, że w poprzednim poście napisałam Victoria, a nie Veronica. Zawsze mi się te dwa imiona myliły :rotfl: .

Użytkownik Dark_Paranoia edytował ten post 31.12.2012 - 17:23

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Również Wam wszystkim życzę fajnego, szalonego sylwestra! :D

Teraz właśnie Vicki/Vera/Chippie ( ;) ) jak zawsze siedzi przy laptopie. A teraz mam takie pytanie. Dosłownie przed chwileczką weszłam na kamerke nr.3 i zamiast tego nagrania z tym koreańskim gadaniem leciała muzyka. Czy to możliwe? Miał ktoś tak kiedyś?

EDIT: Ponownie zerknęłam na kamere nr.3 i znów leciała muzyka, tym razem coś podobnego do k-popu :D
EDIT2: Właśnie byłam świadkiem jak Vera konsumowała jakieś słodkości, coś w stylu pączka albo innej bułki słodkiej :) Najpierw wzięła gazetkę która leżała na stoliczku i położyła ją obok siebie, ale chwilę później sięgnęła po to jedzienie które również leżało na stoliczku. Załączam fotki:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

EDIT3: A teraz Vera zajada się chipsami:
Dołączona grafika

Użytkownik ananaseq edytował ten post 31.12.2012 - 20:54

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy tylko ja siedzę przed kompem, bo nikt mnie nie chce na sylwku...? xD

trzeba zacząć notować o jakiej porze wychodzi. i co ze sobą bierze, jak jest ubrana.

MalinaMalinowska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ONA JE CHRUPKI !!! :DD jeju, pierwszy raz coś normalnego :))

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

je czipsy, pierwszy raz to widze, ale bardziej martwi mnie to że co widziałam jak je, to było to śmieciowe żarcie, jakieś ciastka, coś... nie umie kanapek zrobić? Jadę tam jej robić kolacyjki :D

wszystko wskazuje na to, że była na sylwestrze, bo wróciła około 2:30, ale sie ukryła poza kamerami. Może przetrzeźwieć musiała.
No ale... wszystko jest w porządku z nią, póki co.

I tak nadal myślę o pisaniu do Seulczyków na FB. Może ktos się odważy iść... zapytać... albo się zorientować jak ona ma na imie, czy nazwisko.... i czy to przekręt, czy nie...

MalinaMalinowska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na ustream'ie też słyszę muzykę i niestety w kółko ta samą...?, ale gadanie nadal leci ale ciszej. Może wreszcie Chip normalnieje ?? Je, słucha muzyki ?? Może wreszcie jakiś przełom ??

IGotYouDancing - sylwester Koreańczycy obchodzą w LUTYM !!! :P

Cholera, wyłączyłam kamerkę na chwilę, jak włączyłam drugi raz to była odrobinę wyżej przestawiona. Szczerze, ona nie wygląda na osobę psychiczną, ale w sumie to może i nie musi tak wcale wyglądać.

Użytkownik MalinaMalinowska edytował ten post 31.12.2012 - 21:20

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

I tak nadal myślę o pisaniu do Seulczyków na FB. Może ktos się odważy iść... zapytać... albo się zorientować jak ona ma na imie, czy nazwisko.... i czy to przekręt, czy nie...

Ja również myślę nad pisaniem do Koreańczyków na Facebooku. Ale jeżeli faktycznie się w końcu za to zabierzemy, to w jakim języku będziemy do nich pisać? Po angielsku, czy za pomocą translatora z angielskiego na koreański?

O matko, ale Vera dzisiaj głodna jest :P Najpierw jakieś słodkości, potem chipsy a teraz znowu coś:
Dołączona grafika

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I bardzo dobrze że je, jestem z niej bardzo dumna. Macie takie uczucie.. jakby ona była czymś w rodzaju Waszego dziecka, albo czyms w rodzaju tamagoczi? doglądasz, pilnujesz, dopingujesz i cieszysz się z każdego kroczku? kurde, czasem taka nieopisana radość mnie trzyma jak widzę ze ona wyłazi na zewnątrz, nawet zdarza mi się pomachać w ekran laptopa na pożegnanie, kurde, jestem walnięta ale czuje się z nią w jakiś sposób związana :D

A co do tematu : czy koreanczycy mają tak jak my - jezyki obce w szkole? u nas to zwykle angielski, niemiecki czy francuski, rzadziej cos w stylu hiszpańskiego... a tam? musi to raczej być anglik...
niestety z niego nie jestem dobra, ale moze TianTian ułoży coś, bo posługuje się biegle? na końcu wiadomości musiałoby byc coś w rodzaju: przekaż tę wiadomość dalej, czy na własnej tablicy, czy znajomym albo rodzinie, zależy nam na nagłośnieniu sprawy Chip.

Dobry plan? bo nawet jeśli jedna osoba przekaże to jednej, mamy pięćdziesiąt procent szans że tamta przekaże następnej, bo co jak co, ale sprawa jest naprawdę ciekawa. może by wstawić tam linki, po angielsku (bo to wstępne o chip, pierwszy post na pierwszej stronie na bank jest tłumaczony, nie? wiec musi być gdzieś w sieci oryginał...) które opiszą im jaśniej sytuacje...

a Facebook to dobra kopalnia do wyszukiwania ludzi z jej miasta. I może miasto jest wielkie jak sam... no, ale jeśli się postaramy, to przecież udałoby się, ze spokojem, jednocześnie można też wysyłać maile do niej... musi sprawdzać skrzynke. wiecie - nawet jak nie odpisze... nie znaczy że nie czyta! ;)

na pierwszy rzut trzeba znaleźć jej adres, następnie tych koreańczyków (łatwizna to akurat), trzeba tylko gotowca, ja próbowałam coś skleić, no ale za nic mi nie idzie, beznadziejna jestem z angielskiego. Jest tylko duże prawdopodobieństwo ze wyślemy wiadomość do tych samych osób, więc moglibyśmy się podzielić na dwie grupy - jedna pisze do facetów, druga do kobiet, np. na określoną literę nazwiska, czy coś.

Tylko trzeba sie pospieszyć, ona przecież tak żyje przy kamerce z 3 lata, a... no, teraz zaczął się czwarty rok właśnie...

mówimy o tym ciągle, żeby w końcu wysyłać to do koreańczyków... ale nadal nie mamy listu. nawet ja mogę siedzieć po nocy (siedem zagrozeń a ja nieznajomą koreanką się zajmuje lol) i wysyłać to wszystko, bylebym miała ten list, bo sama za nic go nie napisze. :D

No ale nic, Verka ponad wszystko. ;)

5:56 naszego czasu:
jej posłanie jest odsuniete prawie pod ściane. mam słaby wzrok ale o ile sie nie myle, jest tam 13:coś, Veri nam uciekła, jednak kartony są rozsunięte, tak ze przejście jest wolne, ale od parenastu minut nie mogę jej przyuważyć, więc albo wróciła ale siedzi w łazience, albo zapomniała o swojej zaporze i zostawiła kartony byle jak... O.o

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Również Wam wszystkim życzę fajnego, szalonego sylwestra! :D

Teraz właśnie Vicki/Vera/Chippie ( ;) ) jak zawsze siedzi przy laptopie. A teraz mam takie pytanie. Dosłownie przed chwileczką weszłam na kamerke nr.3 i zamiast tego nagrania z tym koreańskim gadaniem leciała muzyka. Czy to możliwe? Miał ktoś tak kiedyś?

EDIT: Ponownie zerknęłam na kamere nr.3 i znów leciała muzyka, tym razem coś podobnego do k-popu :D
EDIT2: Właśnie byłam świadkiem jak Vera konsumowała jakieś słodkości, coś w stylu pączka albo innej bułki słodkiej :) Najpierw wzięła gazetkę która leżała na stoliczku i położyła ją obok siebie, ale chwilę później sięgnęła po to jedzienie które również leżało na stoliczku. Załączam fotki:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

EDIT3: A teraz Vera zajada się chipsami:
Dołączona grafika

KOREAŃSKIE LAYSY!

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

It's strange. I saw Chippie wearing her red coat and preparing to leave. But I never really saw her go and all the boxes in front of her door are still not in the usual position. So she might be still around...

@IGotYouDancing: First of all, I'm not sure if korean people use FB that much. But we could try.
Second problem I see: We shouldn't contact too many people or let too many people know about chippie, as they might harrass her and too much publicity might get chippie in trouble.

Nonetheless, I'd be willing to write someone, but I don't have FB, so I could only prepare the text for you and contact the person, ok?

Ice cream.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

It's strange. I saw Chippie wearing her red coat and preparing to leave. But I never really saw her go and all the boxes in front of her door are still not in the usual position. So she might be still around...

@IGotYouDancing: First of all, I'm not sure if korean people use FB that much. But we could try.
Second problem I see: We shouldn't contact too many people or let too many people know about chippie, as they might harrass her and too much publicity might get chippie in trouble.

Nonetheless, I'd be willing to write someone, but I don't have FB, so I could only prepare the text for you and contact the person, ok?

Have you got a photo ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych