Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

houseofwolves.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niedowiary.. Znowu Chippie mi się śniła! :) Tyle że ten sen całkiem różnił się od poprzedniego. Pamiętam, że na aassdd.viewnetcam.com były dostępne 3 kamerki. Jedna monitorowała jej pokój w którym siedziała centralnie na przeciw owej kamerki, druga dawała przybliżenie na twarz, a trzecia? Tego niestety nie pamiętam. Ale wiem w 100% że nie były monitorowane jej drzwi wejściowe/frontowe. A co najlepsze? Była w całkiem innym mieszkaniu, i na jednej z kamer obok niej siedział facet. Niestety nie wiem czy to był azjata, ale wiem że był siwy.. Pokręcony sen, chociaż w sumie ciesze się że poraz drugi Chip-Chan mi się śniła.

Co do tych jej wyrazów twarzy, to ja również je zaobserwowałam. Przyglądnęłam się jej chwile, ponieważ myślałam że ma ten koszmar, ale ciągle leżała w takiej samej pozycji, nie wierciła się więc chyba oprócz strasznej miny było wszystko OK.

Zauważyłam również wczoraj, że Vera co chwile spoglądała na ściane która znajduje się na przeciw niej tam gdzie siedzi, sądze że jest tam jakiś zawieszony zegar.

spała jakiś czas spokojnie, ale potem jakby upadła na podłogę twarzą, skuliła się, prawie się nie ***** o coś na podłodze, wierciła się, a potem chyba znowu spała, tyle że z twarzą do podłogi. widziałam to wyraźnie o.o

Dołączona grafika

edycja: ultimate

http://i48.tinypic.com/2rp89c8.png oho, to jest komórka? jakaś dotykowa, chippie jest na bieżąco z technologią? jakoś nie widzę jej w sklepie, wybierającą sobie nowy telefonik

MalinaMalinowska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, ma. Nawet chyba dwa, o ile to drugie to nie mp4 lub inny iPod czy cośtam :P
Widziałam je już jakieś 2 dni temu :)

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ona jeszcze wychodzi? Bo dawniej co weszłam to jej nie było, a teraz jest chyba cały czas w domu

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://i47.tinypic.com/174dg8.png looool, nadal ma ten opatrunek na nodze o.o

bannedfromheaven.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć, obserwuję ten wątek od dosyć dawna i postanowiłam założyć konto.

Chip-chan jest interesującą postacią, pamiętam moje zainteresowanie jej osobą, całonocne obserwacje i zachwyt każdym jej ruchem.
Ach, och. Niestety ostatnio zaniedbałam nieco obserwacje, tak wyszło.
Chcę jednak powrócić do obserwacji. :)

W sumie to zauważyłam, że Chippie więcej się wierci, je i pije bez problemu.. może oswoiła się już z kamerami w mieszkaniu?
Najciekawsze jest to, że potęga internetu jej nie sięga.
W końcu przez internet można wytropić każdego, czyż nie?
Tropią jakichś ludzi znęcających się nad zwierzętami poprzez samo dodane zdjęcie.
Dlaczego więc nie mogą wytropić naszej kochanej Chippie?

Chciałabym aby ktoś ją odnalazł.
Może by tak poruszyć media?
Dużo ludzi ma 'znajomości' i inne takie.

Musimy coś zdziałać! Przynajmniej jako naród się wykażemy. :D

__

Btw. @TianTian, I'm happy to see that someone from other country joined our "Chip army".
How did you find us?
It's cool that you use google translate to see what we're typing, but this translate is quite bad.
It doesn't translate properly, so.. yeah.
Hope you'll answer me.

Użytkownik bannedfromheaven edytował ten post 10.01.2013 - 21:55

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Some days ago I saw something on chippie, when she left home.
http://i.imagebanana...w/waistband.png
She's wearing some sort of packing band ( I don't have the proper english word for it). At first I thought, it was to hold her coat together/closed. But several days later, when she returned, I saw that she was wearing the band even without the coat. But some minutes later I didn't see it anymore.
Now I'm not sure if it's something similiar to the tinfoil she used to put into her red basecap.

@bannedfromheaven
Yeah google translate is pretty much crap :D but somehow it works and if I don't understand something, I can always ask, right? ;)
Well I stumbled upon this thread while researching chippie-stuff. I had been on the http://chip-chan.tumblr.com/ for a long time, but it became way to slow and people were always asking the same questions, which I could have answered, but just hadn't the option to. So this thread is way more better, because I can answer or give my thoughts to you all right away.

Something important: I don't think it's a good idea to involve the media, as they might make chippie into a newsstory, make jokes about her and worsen her situation. Or maybe there are already news stories about her, as she's always taken her http://i.imagebanana.../yvyye5aa/2.jpg -poster with her. So I guess she's demonstrating somewhere around town.
Right now I'm in contact with a person who learned korean and has also korean friends, but I'm still waiting for a reply on the chippie-topic.

bannedfromheaven.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@TianTian

Oh, this 'packing band' looks kinda weird.
Where are you from by the way?

__

Denerwuje mnie to, że zawsze jak do niej zaglądam to albo leży i coś tam robi albo jej nie ma..
Może kiedyś trafię na coś innego, w sumie kiedyś widziałam u niej kogoś w rodzaju elektryka jak coś jej majstrował w kablach.. screenów niestety nie mam. Facet miał czarny płaszcz, czyli Chippie mniej-więcej kontaktuje się z ludźmi.

Użytkownik bannedfromheaven edytował ten post 11.01.2013 - 20:27

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Denerwuje mnie to, że zawsze jak do niej zaglądam to albo leży i coś tam robi albo jej nie ma..
Może kiedyś trafię na coś innego, w sumie kiedyś widziałam u niej kogoś w rodzaju elektryka jak coś jej majstrował w kablach.. screenów niestety nie mam. Facet miał czarny płaszcz, czyli Chippie mniej-więcej kontaktuje się z ludźmi.

Do you mean, that you saw someone in her room fixing her cables? Do you mean this one incident in her old flat?
And well, chippie doesn't do much these days. Either sleeps, "works" on her laptop or goes outside. But what I noticed: She seems to sweep her flat everytime she comes home, or she will go showering, which is understandable because of those cold temperatures in Seoul.

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Witam. Zauważyliście coś istotnego u Chippie? Ja niestety nic.

Myślałam nad pomocą dla Chip-Chan kilka dni i przyszła mi do głowy pewna myśl. Na maila do Chippie również nie dostałam odpowiedzi, szkoda, w każdym bądź razie do rzeczy. Dosłownie przed chwilą napisałam do redakcji Onet.pl w kwestii zamieszczenia na jej temat artykułu. Nie mogłam już dłużej czekać. Ludzie, my musimy tę sprawę rozgłosić po internecie. Ta kobieta na prawdę potrzebuje pomocy. A to że je, pije, wychodzi - z pozoru normalna i ważna u niej rzecz, ale pomimo wykonywania tych prostych czynności ona nadal potrzebuje pomocy. Inaczej zakończyła by tą farsę z kamerkami. Mam zamiar również napisać prośbę do Interii.pl, Wp.pl. Im więcej tym lepiej. Może ktoś się tym w końcu zainteresuje.

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tian Tian tak nie ładnie - pisz po Polsku toć to Polskie forum ajj :]
A wogóle czym Wy sie tak jaracie? Moge Wam zdac relacje ze swojego dnia :D Na kibelku byłem o 13:48 :D

Użytkownik Sala Samobójców edytował ten post 12.01.2013 - 18:48

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tian Tian tak nie ładnie - pisz po Polsku toć to Polskie forum ajj :]
A wogóle czym Wy sie tak jaracie? Moge Wam zdac relacje ze swojego dnia :D Na kibelku byłem o 13:48 :D

Powinieneś się cieszyć że owym forum interesują się nie tylko Polacy :)
Czym się jaramy? Nie, my się nie jaramy. Nas po prostu intryguje ta sprawa i chcemy okazać tej kobiecie pomoc, o którą sama się prosi, może w dość dziwny sposób, ale jednak prosi. Ciekawa jestem czy ty prowadzisz tak intrygujące życie z porozstawianymi kartkami z tajemniczymi napisami, transmitujesz życie w internecie i piszesz również tajemnicze, chaotyczne notki o porwaniach i skorumpowanych policjantach na blogu, że twierdzisz że nie ma czym sobie głowy zawracać.
Gdybyś ty został porwany i miał wszczepiony Verichip tak jak rzekomo Chip-Chan również prosiłbyś o pomoc, na 100% :)

A za twą relację w toalecie to dziękujemy :)

Użytkownik ananaseq edytował ten post 12.01.2013 - 19:05

.

Equilibrium

• Tematów: 43
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ A nie uwazasz to za prowokacje- robienie ludzi w bambuko? Jesli chodzi o pomoc to co masz na mysli? Bo ja tego nie rozumiem. Apropos jezyka jestem na kilku obcojezyczznych forach i pisze w ich języku ojczystym dla szacunku :)
Wyraz "rzekomo" mnie urzekł :)

Użytkownik Sala Samobójców edytował ten post 12.01.2013 - 19:38

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

A pod jakim względem Cię urzekł, hm? Coś nie tak napisałam, źle się wyraziłam? :)

Prowokacji również nie wykluczam. Ale zakładając że to prowokacja, nie znudziłaby się jej przez 4 lata ta cała farsa z kamerkami, pisaniem bloga o skorumpowanych gliniarzach i rozstawianiem kartek z napisami po całym pokoju? Do tego dochodzą jeszcze jej tajemnicze zachowania... Choć w sumie trudno ustalić czy to prowokacja, czy choroba psychiczna, czy faktycznie ma wszczepiony Chip i woła internautów o pomoc. Pozostaje tylko czekać na to aż sama ujawni nam prawdę.

#1244 Gość_Rolland

Gość_Rolland.

Napisano

Jak dla mnie to ona jest chora psychicznie, i nigdy nie ujawni prawy, bo naprawdę wierzy w te bzdury o czipach. Dołączona grafika

Użytkownik Androll edytował ten post 12.01.2013 - 20:54

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Zauważyliście coś istotnego u Chippie? Ja niestety nic.

Myślałam nad pomocą dla Chip-Chan kilka dni i przyszła mi do głowy pewna myśl. Na maila do Chippie również nie dostałam odpowiedzi, szkoda, w każdym bądź razie do rzeczy. Dosłownie przed chwilą napisałam do redakcji Onet.pl w kwestii zamieszczenia na jej temat artykułu. Nie mogłam już dłużej czekać. Ludzie, my musimy tę sprawę rozgłosić po internecie. Ta kobieta na prawdę potrzebuje pomocy. A to że je, pije, wychodzi - z pozoru normalna i ważna u niej rzecz, ale pomimo wykonywania tych prostych czynności ona nadal potrzebuje pomocy. Inaczej zakończyła by tą farsę z kamerkami. Mam zamiar również napisać prośbę do Interii.pl, Wp.pl. Im więcej tym lepiej. Może ktoś się tym w końcu zainteresuje.

Myślałam też może o niewiarygodne.pl, kwejk, besty (tak, to dno, ale dużo ludzi tam jest), demotywatory (było już, ale musiałoby się dostac na główną :/ )

może są jakieś koreańskie fora na którym też można wrzucić temat? Seul jest wielki, ludzie tam pewnie udzielają się na forach, nawet jak jedna osoba przekaże opowieść jednej osobie, mamy szanse na to że ona przekaże to dalej i dalej.
W Polsce raczej nic się nie zrobi, może lepiej faktycznie uderzać ale w miejsca w których są koreańczycy?

Może znów for-czan? :/

Sala Samobójców - dobra, wczuj się w sytuacje 30-35 letniej koreańskiej kobiety która może robić sobie żarty - myślisz że naprawdę robiłaby je tyle czasu? rozumiem miesiąc. dwa. trzy. do czasu aż to się rozejdzie i sprawą zainteresują się ludzie - a tu co? czwarty rok leci, ludzie usłyszeli, niektórzy są poruszeni, niektórzy olali sprawę, ale tak czy tak - osoba która powinna mieć już w sumie męża i dzieci siedzi cztery lata przy kamerce, wystawia w pokoju dziwne napisy nijak przypominające język koreański, zupełnie jakby była z innego kraju lub jakby ten język nie byłby jej ojczystym?

Może faktycznie też być chora, czip może być wymyślony, ale co w związku z tym? Jesli faktycznie to wszystko jest wyssane z palca, to znaczy stworzone przez jej mózg ze względu na chorobę - to co, pomoc jej sie nie nalezy?

Mam pytanie dotyczące plakatów - jak wyżej wspomniałam, one po przetłumaczeniu są zwykłymi bzdurami i bełkotem, jakby dopiero uczyła się koreańskiego, a i jeszcze jakby pisała te plakaty pod bardzo dużym wpływem alko. :D Ale przecież na jej blogu raczej normalnie pisze, zupełnie, prawda? czy tam też bełkocze bez ładu i składu? ja nie zauważam różnicy, tu znaczki i tam znaczki, ale jeśli plakaty są bzdurne, a blog płynny, to coś jest nie tak.

Nie ma w Seulu jakieś rady miasta, cokolwiek, zeby można było ich zaspamować mejlami, albo coś? Bo już prędzej oni zainteresowaliby się swoja mieszkanka, widze ze tam ludzie są kompletnie obojętni na krzywde innych, no ale... warto próbować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych