Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

ananaseq.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

W Polsce raczej nic się nie zrobi, może lepiej faktycznie uderzać ale w miejsca w których są koreańczycy?

Może znów for-czan? :/

Wiesz, w sumie masz racje, na polskich stronach raczej nic nie zdziałamy, ludzie tylko snują swoje własne teorie, a nawet znając życie poleciałyby pod jej adresem obelgi, tak jak na Kafeterii.pl, stronie na "wyoskim" poziomie..

I chyba 4chan będzie najlepszym rozwiązaniem, przecież na tej stronie siedzą ludzie z całego świata, a sprawa jest dość intrygująca i tajemnicza, tak więc jeszcze lepiej, na pewno ktoś się skusi tam pójść, tylko gdzie ona teraz mieszka? Bo poprzednie dane jej miejsca zamieszkania które są bodajże na 5 stronie wskazywały na to poprzednie mieszkanie?

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

myślę że to już nie ten adres... przeprowadziła sie, mieszkanie jest jakby zupełnie inne, może to ustawienie kamerek? w sumie, juz sama nic nie wiem. Ale myślę że Seul prowadzi jakieś strony dla obywateli, z kimś trzeba się skontaktować, ktoś z forum pisał z jakims koreańczykiem, co lepsze z Seulu, a on nie wiedział o Czipciance... :/ żeby dotarło aż na koniec świata, a w jej mieście cisza? O.o

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

What if chippie still lives in the same building, but on another floor, in another apartment?

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Obecne mieszkanie Chippie zdecydowanie różni się od poprzedniego budową, drzwiami frontowymi no i ogólnie wyglądem, tak więc wychodzi na to że mieszka całkiem gdzie indziej, tym bardziej po tym jak oglądnęłam fotki które przesłała jakiś czas temu TianTian (te foldery z danymi miesiącami z 2011 oraz 2012 roku które są bodajże na 71 stronie) gdzie pokazane było jej teraźniejsze mieszkanie, nieumeblowana "sypialnia", mnóstwo walizek pod drzwiami oraz dotychczas nieznane pomieszczenia, tak więc wnioskuje że na 100% się przeprowadziła, i być może tak jak TianTian mówi, do innego mieszkania lecz tego samego budynku. I wcale bym się nie zdziwiła..

Miałam już dawno o tym napisać, ale zawsze jakoś zapominałam, tak więc teraz się wypowiem :) Niedawno, przed świętami w czas wolny od szkoły poprosiłam siostrę która siedziała na komputerze (nie pamiętam która to była godzina, w każdym bądź razie na pewno późno w nocy naszego czasu) ponieważ ja byłam strasznie zmęczona, by w razie czego obudziła mnie gdy Chippie wróci. Do tej pory pamiętam jak z entuzjazmem powiedziała, że wróciła. Niestety nie byłam świadkiem tej sytuacji, ale siostra opowiadała mi że Chip-Chan zaraz po przyjściu zaczęła się patrzeć w pierwszą kamerkę. Stwierdziła również, że jej zdaniem wyglądała na przestraszoną, i zmęczoną, w każdym bądź razie dość mocno sie jej przeraziła. Cholera, jak ja bym chciała być świadkiem takiej sytuacji :) Do tej pory widziałam jak wychodziła z mieszkania oraz jak przestawiała kamerkę. Lepsze to niż nic :)

MalinaMalinowska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchajcie, ja nadal na jej laptopie widzę jakby zarys postaci. Według mnie, ktoś cały czas obserwuje jej mieszkanie przez kamerkę... x|

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słuchajcie, ja nadal na jej laptopie widzę jakby zarys postaci. Według mnie, ktoś cały czas obserwuje jej mieszkanie przez kamerkę... x|

I don't see anyone :hm:

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przecież wy wszyscy obserwujecie jej mieszkanie przez kamerkę :o

Dark_Paranoia.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lupus - to nie o to chodzi. Zdarzyło się coś dziwnego w ostatnim czasie?

MalinaMalinowska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lupus - chodzi o to, że jedna osoba obserwuje/rozmawia z nią/po prostu jest przez kamerkę internetową, która przyczepiona jest do jej laptopa. Wcześniej było widać ekran jej kompa, na którym jak ktoś wyżej trafnie przypuszczał widać zawsze to samo: coś jakby postać w komunikatorze podobnym do Skype lub innego videoczata. Mało tego, byłam kiedyś świadkiem jak Chippi rozmawiała z kimś właśnie wprzez ten videoczat (chyba że nagrywała jakiś filmik? O.o), śmiejąc się nawet całkiem jakby donośnie :D ogólnie widać było, że rusza ustami i wyraża emocje prosto w ekran monitora.

http://www.imagebana...94hoylv/pop.jpg

i dlaczego ona non stop pisze przez ten papierek ?? :o

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

i dlaczego ona non stop pisze przez ten papierek ?? :o

My guess is, that she uses the paper to avoid getting her sweat onto the keyboard. You know these dark yellowisch stains on a keyboard or mouse when you don't clean them properly? I saw a chinese friend do that, but with a rubberfoil over the keypad.

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sory, źle zrozumiałem :mrgreen:
Sam kiedyś interesowałem się tym tematem, ale nic ciekawego się wtedy nie działo.

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://i48.tinypic.com/357jzmv.png wyszła gdzieś i zostawiła widoczny ekran, postaci ni ma. może po prostu okienko z nią jest w pasku, czy coś. + na podłodze leży ta jej myszka, czyli ma taką na pewno, nie wiem czy juz ktos to udowadniał. i ciekawi mnie to, co ona ma po prawej stronie ekranu, mnie się zaraz skojarzyło z gg :D

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może to Cop P z nią gada :mrgreen: ?

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Na zdjęciu które podesłała houseofwolves z widocznym ekranem laptopa, w prawym dolnym rogu (to okienko z taką czarną kropką) na 100% jest jej kamerka. Skąd ten wniosek? Ponieważ gdy wróciła i podeszła do laptopa, wyraźnie pokazała się cała twarz. A czarną kropką to po prostu była bluza lub koc (?) leżąca na jej legowisku.

Zauważyłam również że Chip-Chan coraz częściej się uśmiecha. Mam nawet screen, który nie dawno zrobiłam.

Użytkownik ananaseq edytował ten post 18.01.2013 - 06:12

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ananaseq daj go :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych