Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

iSectum.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jeszcze myślałam o tym, żeby ktoś kto zna dobrze angielski zadzwonił na tamtejszą policję i opowiedział o całej sprawie i zarządał wyjaśnień...to by było chyba najlepsze, ale drogie :P

Ja jeszcze myślałam o tym, żeby ktoś kto zna dobrze angielski zadzwonił na tamtejszą policję i opowiedział o całej sprawie i zarządał wyjaśnień...to by było chyba najlepsze, ale drogie :P

Też dobry pomysł , tylko jestem ciekaw jakby zareagowała , gdyby do jej drzwi zapukali policjanci ? :D

iSectum.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Około godz. 11 (3 w nocy naszego ) Chip-Chan ubrała się i wyszła z domu zabierając ze sobą coś . Nie wiem dokładnie co to było . Później gdy wszedłem ok. 2 w nocy (18 naszego) Chip-Chan prawdopodobnie wróciła (lecz nie jestem tego pewien , iż podczas mojej nieobecności mogła wrócić , a później znowu wyjść) , owinęła się w kocyk i zaczęła coś robić przy laptopie . Macie tu skriny , trochę widać jej twarz . Nie wiem co mogła robić 15 h poza domem (jeśli nie wróciła do domu podczas gdy nie patrzałem na nią) :P
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

This won't work. English isn't that common in korea. Either we call and can speak korean or they'd have to get a translator. I doubt they'd do the later, though. They might think it's a prank call.
And I think the police or local police men already know chippie. But unless chippie does something against the law, they won't interfere.

iSectum.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwowałem ją ok. 8 (24 naszego cz.) i zauważyłem , że ma się dobrze :P
Jadła coś , poprawiła fryzurę , coś szukała w pudełku , coś robiła na laptopie i znowu pisała przez papier :D Też chyba zobaczyłem , że z czegoś się śmieję ale nie jestem pewien :D Także słuchała czegoś , bo miała słuchawkę w uchu :P
Tu macie skriny .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

O cholera, ale numer! :D PATRZCIE:
Dołączona grafika
Chippie z kimś rozmawia! Jestem tego w 100% pewna! Rusza ustami, a to czarne co trzyma w rękach to mikrofon! Ciekawa jestem z kim ona tak zawzięcie konwersuje. I na jakiej stronie można z nią porozmawiać?

Zgadzam się z iSectum, ma się dobrze, i to już od dwóch dni :) Je, pije, jest w miarę aktywna - wszystko wskazuje na to że jej stan się nieco polepszył. Tylko mogłaby skończyć już tę farsę z tymi plakatami.

EDIT: Teraz weszłam na kamerkę Ustream, i nie mam już wątpliwości - na 1000% z kimś rozmawia. Słyszałam jej głos, i dość charakterystyczny lecz nie wyraźny głos tego kogoś z komputera z kim rozmawia Chip-Chan. I to nie było to zapętlone nagranie, rozpoznałabym, z resztą te nagranie jest strasznie donośne, a te głosy były cichsze niż to nagranie. Ale się ciesze :))

Użytkownik ananaseq edytował ten post 02.02.2013 - 01:26

iSectum.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ananaseq ma rację :D Też to zauważyłem , ale strasznie jestem ciekaw z kim to ona tak rozmawia ? :P
Taka mała rzecz a cieszy , zobaczymy jak dalej sytuacja się potoczy :)

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Dokładnie :D Jak na razie to rozgadała się na dobre :)
Wydaje mi się że ona rozmawia z kilkoma osobami, bo na trzeciej kamerce na Ustream słyszałam męski oraz damskie głosy, w tym któryś z nich na pewno był Chippie. Słyszałam również jakieś chichoty, tak więc chyba rozmowa jak najbardziej pozytywna :)

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może mi ktoś wytłumaczyć tą fascynację dziewczyną ktora śpi a w między czasie coś zje ? No normalnie nie pojmuję, oświećcie mnie..

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ananaseq and iSectum: When you notice something like this, chippie talking to someone, could you record it somehow? I always miss such occasions :(
You could use Audacity to record, it's available for free on the net: http://audacity.sour...ge.net/?lang=pl

You'd help me very much, by recording it. :)

Chippie published a new blogpost with loooots of text: http://blog.naver.co...wer/80180529556
It seems to be an updated version of her manifest, where she describes how she's been terrorized since 2007.

Yuuta.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hm .. rany , nie wiem dlaczego , coś w niej dziś tak dziwnego ..
Chip-chan od jakiejś godziny ciągle wchodzi do pokoju widocznego na kamerce 2 , patrzy na laptop , nieraz coś pisze , i wychodzi , wraca i tak robiła do teraz o. 3 razy , dziwna jest strasznie , może nie to że dziwna , tylko taka tajemnicza .. nikt tam nie wszedł do dziś , bynajmniej nigdzie nie znalazłem o tym informacji .. dziwne , być może ludzie boją się tam wejść ponieważ jak napisała ,że kto tam wejdzie zostanie ' sparaliżowany ' cokowielk to oznacza .. co wy o tym sadzicie ?

dodam , ze ciągle spogląda , na jakies pudełko , po lewej stronie kamerki nr. 2 > . <

Użytkownik Yuuta edytował ten post 02.02.2013 - 18:49

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Teraz śpi. Jednak nie wyglądało to, jakby robiła z własnej woli. Wyraźnie było widać, że walczy ze snem, co chwile otwierała oczy, przebudzała się, jednak dała za wygraną... Natomiast Yuuta ma rację, dziś co chwila znikała z pola widzenia.

A teraz wisienka na torcie: Zdjęcie uśmiechniętej od ucha do ucha Chippie :D
Dołączona grafika

iSectum.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oby jak najdłużej była w takim "stanie" , bo fajnie się ją obserwuję :P Fajnie jeszcze by było , gdyby posprzątała ten syf :D

Yuuta.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh .. raczej nie posprząta , bo jesli jednak teoria o 'udawaniu nienormalności ' się sprawdziła , nie posprzątała by tam , bo ludzie by wiedzieli ze udaje .

U mnie , niestety nie ma możliwości zbliżenia ui musze się zdać na mój wzrok , i ona chyba otwiera oczy jak możei wpatruje się w ekran laptopa , bynajmniej tak to wygląda , i dalej , choć jest po 7 , kłopotliwei , i jakby ze strachem spogląda na kartonik po lewej stronie ..
Być może ona widzi tam tego ' strasznego i brutalnego "P" ' ?
Eh .. fajnie było by rozwiać tę tajemnicę , i dowiedziec się oco chodzi ...

Teraz dzieje się coś dizwnego , buja się jak nienormalna , na lewo , i prawo i podnosi się jakby wstawała .

Użytkownik Yuuta edytował ten post 02.02.2013 - 23:26

IGotYouDancing.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miło patrzeć na wyszczerzoną Veri, naprawdę! :)

Jeśli z kimś rozmawia - o tyle dobrze, ma towarzystwo, powinniśmy się cieszyć. Ciekawe czemu tylko nie zaprosi koleżanki na kawkę do siebie, czy coś, ale bym wtedy była szczęśliwaaaa *.*

Co do dzwonienia na koreańską policję, nie wydaje mi sie żeby to przeszło bo raz: była u niej policja i to nie raz. Dwa: wystraszyłaby się i jeszcze wyłączyła kamerki, nie...?

Nadal podtrzymuje pomysł o stworzeniu strony na FB i wysyłaniu informacji do ludzi z Seulu. Może przynajmniej ludzie byliby zaznajomieni z sytuacją, a może ktoś okazałby sie na tyle dobry że zebrałby kilku znajomków i poszliby złożyć jej wizytę?

CZY TAMTEN ADRES NA 5 CZY 6 STRONIE TEMATU TO TEN AKTUALNY?

Książki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwacje rozpoczęłam o godzinie 6.45.

Chip Chan śpi, jednak jest to dziwny sen. Laptop leżący na jej brzuchu/nogach wygląda, jakby miał spaść, a ta zielona podkładka też zsuwa się na dół.

Do okoła porozrzucane są kartki, w tym jedna z flagą Japonii (?).

Na pierwszej kamerze kartony pomieszane z zgrzewkami wody są w miarę poustawiane, znając możliwości naszej Very (imienniczka ;) ).

Martwi mnie ''sen'' Chip Chan, jest to bardzo nie wygodna pozycja, leży na niej latop+podkładka a to przynajmiej 3 kg ważyć musi. :/

Czy to jest ten sen, o którym mówiła bodajże 2006 roku? Chodzi o te niekontrolowane usypianie itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych