Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chip-Chan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2750 odpowiedzi w tym temacie

Yuuta.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Obserwacje rozpoczęłam o godzinie 6.45.

Chip Chan śpi, jednak jest to dziwny sen. Laptop leżący na jej brzuchu/nogach wygląda, jakby miał spaść, a ta zielona podkładka też zsuwa się na dół.

Do okoła porozrzucane są kartki, w tym jedna z flagą Japonii (?).

Na pierwszej kamerze kartony pomieszane z zgrzewkami wody są w miarę poustawiane, znając możliwości naszej Very (imienniczka ;) ).

Martwi mnie ''sen'' Chip Chan, jest to bardzo nie wygodna pozycja, leży na niej latop+podkładka a to przynajmiej 3 kg ważyć musi. :/

Czy to jest ten sen, o którym mówiła bodajże 2006 roku? Chodzi o te niekontrolowane usypianie itp.

To jest flaga KOREI . :)
Hm .. czy mi się może i wydawało , że ona jadła w nocy , coś na wygląda pomarańczy/mandarynki ? o.O

Teraz jej nie ma , ale gdy byłem wczoraj wieczorem kartony stały wszystkie , STAŁY , a teraz jeden z nich prawie ze spadł .

Hm .. czy ja wiem , jak dla mnie to takie niewygodne nie jest , leżałem sam tak ok. 3 godzin żeby sprawdzić jak to jest , ale jak dla mnie leży się tak normalnie .

Zadam takie jedno pytanie , bo mnie ono nurtuje > . < .. czy ciekawią was te wstążeczki czerwone na kamerze "1" ? Co dzień gdy patrzę , zmieniają położenie , jak i przybywa kartonów , lub nie które z nich spadają / przeracają się .

Tytus84.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Widzę że sporo ludzi zastanawia się czemu ona pisze na lapku przez papier. Może po prostu nie chce ubrudzić klawy, bo widać że często pisze coś podżerając? :) Sam tak czasem robię ;p

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę że sporo ludzi zastanawia się czemu ona pisze na lapku przez papier. Może po prostu nie chce ubrudzić klawy, bo widać że często pisze coś podżerając? :) Sam tak czasem robię ;p

I think she want's to keep her laptop-keyboard clean and avoid sweat stains. Other asian friends use similar things.

Tytus84.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I think she want's to keep her laptop-keyboard clean and avoid sweat stains. Other asian friends use similar things.

Yeah, my thoughts exactly, only I was thinking that she tries to avoid food stains rather than sweat.

EDIT: OK, after putting my first message into google translate, it turned out to be gibberish, I don't know how do you manage to communicate with us here using this thing :D Kudos!

Użytkownik Tytus84 edytował ten post 03.02.2013 - 17:37

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Yeah, my thoughts exactly, only I was thinking that she tries to avoid food stains rather than sweat.

Aah alright my bad, but that sounds plausible, too.

I usually guess what a post could mean, by its overall context :D

Użytkownik TianTian edytował ten post 03.02.2013 - 17:42

Tytus84.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I guess that the term "podżerać" confused you, it means "to eat repeatedly in little doses"

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I guess that the term "podżerać" confused you, it means "to eat repeatedly in little doses"

Thank you :) Maybe I should start learning polish for real.

ananaseq.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jestem podobnego zdania co Tytus i TianTian.

Przed chwilą weszłam na kamerkę Ustream i ustawiona jest ona tak, że monitoruje jej przedpokój. Jak myślicie, co to może być to obok drzwi? Wydaje mi się, że to kamera.
Dołączona grafika

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@ananaseq
You mean the thing I marked on the right, right?
The other camera is on the left.
Dołączona grafika

TianTian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Since I got up, Chippie has been sleeping like a baby. Guess she won't be going out to day, or atleast not for long.
Dołączona grafika

I really hope, she isn't sick or anything. But atleast she moves her body from time to time.

Użytkownik TianTian edytował ten post 04.02.2013 - 15:11

Kawaii Sushi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po długiej nieobecności, wróciłam! :3 Zaraz zabiorę się za czytanie postów. Czeka mnie długa droga XDDDD

Dark_Paranoia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chip leży na boku, wygląda na chorą. Ale mam nadzieję, że nic jej nie jest.
Ta pozycja jest 100 razy wygodniejsza od siedzącej. W sumie to cieszę się, że tak leży.

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teraz chyba śpi, ale nie w ten jej dziwny, nienaturalny sposób, tylko jak najbardziej po ludzku. i jestem niemal pewna, że jest chora, albo chociaż źle się czuje. mogę się z nią teraz solidaryzować :/
ma na sobie pełno koców. w tej jej norze jest raczej zimno, skoro zawsze siedzi pod tą różową kołderką, mogła się przeziębić w tym zimnie. widział ktoś, żeby brała jakieś leki?

Midori08.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zakładam, że tylko mi w tej chwili nie działa druga kamera? Wie ktoś co z tym robić? :/

houseofwolves.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zakładam, że tylko mi w tej chwili nie działa druga kamera? Wie ktoś co z tym robić? :/

odświeżaj w kółko, i w kółko, i w kółko, ja dzisiaj chyba z dziesięć razy odświeżałam, żeby złapać drugą c:

chippie przewróciła się na bok i praktycznie leży na laptopie, ahhhaaaa....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości oraz 0 użytkowników anonimowych