Napisano 11.06.2013 - 08:10
Napisano 11.06.2013 - 19:12
Napisano 12.06.2013 - 05:37
Ja bym zostawił w spokoju media - one oczywiście kreują rzeczywistość tego nikt nie neguje; nie oszukujmy się jednak bo przeciętny Kowalski właśnie takowej oczekuje.
Jesteśmy państwem postkolonialnym - nie różnimy się niczym od krajów trzeciego świata (jeżeli chodzi o mentalność); popełniamy wszystkie właściwe takiej charakterystyce błędy. Na takim podłożu nie można nic tworzyć - a "miłościwie nam panującym" taki stan jest na rękę i będą go utrzymywać jak tylko długo się da.
Napisano 12.06.2013 - 06:22
Ja jestem przeciętnym Kowalskim i nie akceptuję takich mediów, które dzielą Polaków i szczują ogłupiając do tego.
Polska to kraj katolicki, w którym 90% ludzi to katolicy, czyli zdecydowana większość, a jesteśmy dyskryminowani i poniżani przez antypolskie media i to w własnym kraju, więc nie mów proszę że przeciętny Kowalski tego właśnie oczekuje.
Co to właściwie znaczy MY ?? My czyli kto? My Polacy?
Napisano 12.06.2013 - 11:46
Napisano 12.06.2013 - 17:21
A teraz na poważnie - to jest właśnie problem państw postkolonialnych; dzielenie ludzi na lepszych i gorszych, przyjmując za kryterium jedynie "poparcie establishmentu" - z której strony by nie patrzeć, bo katoliccy guru też mają swoich ekspertów od takiej roboty. Ale tak jak napisałem wcześniej - takie media to jest SKUTEK tego w jakim kraju żyjemy a nie na odwrót.
Tak my, my Polacy - "polactwo", "michnikowszczyzna"; ludzie, którzy uciekają od polskości jak tylko się da, nawet z tak szlachetnych pobudek jak Ty. Ja rozumiem, że żyliśmy i żyjemy w nienormalnym kraju i takowa egzystencja wymusza na nas nienormalne zachowania - ale nie dajmy się zwariować.
Użytkownik Creator edytował ten post 12.06.2013 - 17:22
Napisano 12.06.2013 - 19:52
To, że od dziesięcioleci "naród z tropików" wyznający "szatana" na siłę kreował (robiąc to dalej) Polaka antysemitę, faszystę, polaczka, itd, to jedno, ale obrażasz mnie jako patriotę i Polaka przede wszystkim. Jestem dumny z miejsca, w którym żyję i z ludzi których znam. Mam zupełnie inne od Ciebie spostrzeżenia o naszym narodzie i według nie powinieneś zbyt często ulegać wpływom koszernych mediów dla Polaków. Jedyna choroba jaką zżera Polskę to antypolonizm kreowany już na całym świecie.
ZROBIMY !" bo my możemy zrobić coś co może zmienić kraj ,nie ja i oni jesteśmy razem w jednym państwie.MY
Użytkownik overdose edytował ten post 13.06.2013 - 15:13
Napisano 13.06.2013 - 10:35
Tunezja...Zdesperowany mężczyzna podpalił się pod Kancelarią Premiera. – Płonął jak pochodnia – relacjonują świadkowie. Ugasili go związkowcy pikietujący pod siedzibą Donalda Tuska (56 l.). 56-letni Andrzej Filipiak w stanie ciężkim trafił do szpitala. – Zrobił to z biedy, nie miał pracy! Nie mamy z czego żyć. Mąż mówił, że to wina polskiego rządu – wyznała Faktowi żona desperata Wiesława Filipiak (54 l.)
Napisano 13.06.2013 - 12:37
One uczą ludzi przede wszystkim co mają myśleć, ale nie uczą tego jak myśleć. To jest zasadnicza różnica, dlatego więc Twój argument jest blady, jak futro niedźwiedzia polarnego.
Kolego, racz proszę zważać na słowa i nie insynuuj mi tu jakichś nonsensów z łaski swojej w moim kierunku. To, że od dziesięcioleci "naród z tropików" wyznający "szatana" na siłę kreował (robiąc to dalej) Polaka antysemitę, faszystę, polaczka, itd, to jedno, ale obrażasz mnie jako patriotę i Polaka przede wszystkim.
Pytanie teraz czy dobrze śpisz z myślą o tym, że z kraju, w którym mieszkasz i z rodaków z którymi żyjesz, zrobiono ruinę.
Napisano 13.06.2013 - 17:22
Nie rozumiem; raz piszesz o tym, że "naród" się budzi i ma dość antypolskich mediów, po czym kreujesz tezę w której traktujesz ludzi jak nomen omen tresowane małpy - nie uważasz, że jest to zrzucanie odpowiedzialności za swoje błędy na kogoś innego?
Polsce szkodzą zarówno ludzie, którzy uważają, że świat musi być kolorowy/tęczowy jak i Ci, którzy w jakimś romantycznym obłędzie doprowadzili patriotyzm do stanu absurdu. Ich nieustająca wojna skutecznie odrzuca osoby, które swoje "obowiązki polskie" wypełniają najlepiej tj. pracują, tworzą firmy/miejsca pracy, zakładają rodziny.
Bardzo dobrze - bo pomijając cały aparat PRL/III RP, który nas doprowadził do tego stanu - to my odpowiadamy za to, że nadal w nim tkwimy.
Napisano 14.06.2013 - 09:33
Media nie pokazują tego co ludzie chcą oglądać. Media na siłę chcą edukować ludzi w taki sposób, by myśleć za nich a nie uczyć ich samodzielnego myślenia.
W praktyce nie użyłeś słów o Polakach faszystach, czy antysemitach, ale Polaczek, polaczkowość do której się odniosłeś jest nacechowana takowymi stereotypami. Można zresztą wyliczać.
O przepraszam. Od kiedy zwykły Kowalski, który jest patriotą odpowiedzialny jest za zniszczoną, gospodarkę, brak przemysłu, wyprzedany majątek narodowy, czy wszelkiego rodzaju afery?
No wcale się nie dziwię, że dobrze sypiasz...wcale się nie dziwię.
Użytkownik Shi edytował ten post 14.06.2013 - 09:40
Napisano 14.06.2013 - 19:27
Użytkownik Creator edytował ten post 14.06.2013 - 19:31
Napisano 15.06.2013 - 00:38
Michał Lisiecki, właściciel Platformy Mediowej Point Group, do której należy tygodnik "Wprost", szantażował zarządy dwóch państwowych spółek - twierdzi "Gazeta Finansowa". Lisiecki miał domagać się wykupienia reklam za kilka mln zł w zamian za wstrzymanie publikacji wskazujących nieprawidłowości w państwowych spółkach. Oskarżająca "Wprost" "Gazeta Finansowa" nie ujawnia źródeł swoich informacji, a PKP i Totalizator nie chcą komentować sprawy. PMPG twierdzi, że to próby nacisków, których celem jest wymuszenie wyrzucenia z redakcji "Wprost" dziennikarzy krytykujących rządzących.
Napisano 15.06.2013 - 18:44
Napisano 15.06.2013 - 22:10
a PKP i Totalizator nie chcą komentować sprawy
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych