Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polacy - naród owiec (Podatki)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
358 odpowiedzi w tym temacie

AGuila.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zaraz, ale przecież teraz też tak jest. czym dłużej pracujesz tym większa emerytura. Czyż nie? Przecież dorabiają sobie emeryci i pracuję po 1/2 etatu jako ochroniarze. W ten sposób powiększają sobie emerytury.

Ale po kolei. Przede wszystkim jestem przeciwny podwyższaniu wieku, bo:

- czym starszy człowiek tym mniej wydajny, szybciej się męczy, potrzebuje dłużej odpoczywać. To wszystko odbija się na wyniku pracy. Wiem, że są zawody gdzie nie śpieszy się ludziom z przejściem na emeryturę (pracownicy naukowi, niektórzy urzędnicy), ale jest pełna gama zawodów, gdzie ludzie są wykończeni już po 50-siątce.

- w związku z tym ilu pracodawców zatrudni osoby po 50? po 60? Przecież już teraz widać jakie problemy te osoby mają ze znalezieniem pracy.

- Rząd mówi, bo będą wyższe emerytury. A może osoby co protestują nie chcą tych wyższych emerytur i wystarczy im to co będą mieć?

- Polacy i tak pracują więcej godzin rocznie niż w Europie zachodniej. To jest coś koło 2000 godzin.

- najważniejsze to to, że człowieka należy szanować jako istotę Boża, a nie wykorzystywać maksymalnie do polepszania czy zaklejania dziury budżetowej.

Ty chcesz zachowania na siłę starego systemu.

mylo - ale ten nowy system, który obecnie w Europie jest wciskany będzie jeszcze gorszy. Ludzie, którzy tego jeszcze nie widzą kiedyś to zrozumieją. On odchodzi od człowieka jako istoty najważniejszej, istoty Bożej (chociaż nie wiem, kiedy był on za człowiekiem - system), a zaczyna promować człowieka jako istoty potrzebnej tylko do zarabiania i powiększania wykresów konsumpcji. Już teraz słyszę głosy, że ludzie nie potrzebują dobrego humanistycznego wykształcenia, bo praca w przyszłości dla większości będzie mobilna. Co to znaczy? Ano to, że jeśli potrzeba będzie gdzieś 500 pracowników, to ich tam się przerzuci. Zbuduje baraki i zapracują na swoje utrzymanie. Tacy pracownicy na posyłki.

Choćby pomysły z likwidacją gotówki, one wynikają z tego systemu. Dla mnie to nie jest tylko wygoda, pozbycie się gotówki. To jest krok do kontroli społeczeństw na niespotykaną skalę. Nawet nie kontrola tu jest najważniejsza, ale powolne wytłaczanie człowieczeństwa z samego człowieka. Mylo, Ty pisałeś gdzieś na forum, że to jest wygoda, a Przemo podawał przykład o datkach dla ubogich (czy coś takiego). Tak, to jest sedno problemu. Człowiek pozbawia się w ten sposób swojego sumienia. Skręca powoli z drogi życia, na drogę śmierci. Nigdy się na to nie zgodzę, i nie przekonają mnie żadne analizy. System tworzy człowiek, tak samo jak człowiek tworzy pralkę i działa tak jak on to zaprojektuje i zaprogramuje. Dlatego wiem, że można stworzyć taki system, który będzie dla człowieka, a nie przeciw.

-----------------
Dopisuję:

Jeszcze jedno co bym wprowadził do PE i do każdego parlamentu. Przed każdymi posiedzeniami każdy parlamentarzysta musiałby odbyć 3, 4 dniowy post. Tylko woda. Pisze to jak najbardziej poważnie, wtedy by zauważyli jak ten świat leci do przodu i co za bezsensy wprowadzają w swoich ustawach, a przede wszystkim jak ten system jest przeciw człowiekowi.

-------

przywileje - dlaczego sędziowie i prokuratorzy nie płacą składek do ZUSu, a otrzymują emerytury z ZUSu? To nie są małe kwoty.

Użytkownik AGuila edytował ten post 19.02.2012 - 16:59

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Emerytury są nie do obronienia. Nie ma pieniędzy na to i możesz porozbijać wszystkie szyby w Warszawie a one i tak się nie wyczarują.

Zastanawiam się co wy chcecie zrobić? Wymusić na rządzie pozostawienie tego wieku emerytalnego? Skąd weźmiecie pieniądze na jego utrzymanie? Ciągle rozmawiacie o ideach, o człowieczeństwie. Ale skąd chcecie to opłacić? Komu zabrać żeby dać sobie?

Do czego doprowadziło hołdowanie człowieczeństwu w Grecji? Do totalnego bankructwa i dramatu. Wy przedstawiacie sobą podobne żądania jakie przedstawiały Greckie związki zawodowe kilka lat temu. Chcecie prowadzić państwo na ideach? Chcecie wyżej cenić idee niż finanse? To ja nie chce takich rządzących, bo doprowadzą nas do katastrofy.

Ja widzę tylko jak mówicie żeby czegoś nie zabierać, albo nie podwyższać. Ale jeśli dany wydatek jest nie do utrzymania, to trzeba go ciąć.
Kierowanie się uczuciami jest najprostrzą drogą do bankructwa.

reformator.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się co wy chcecie zrobić? Wymusić na rządzie pozostawienie tego wieku emerytalnego? Skąd weźmiecie pieniądze na jego utrzymanie? Ciągle rozmawiacie o ideach, o człowieczeństwie. Ale skąd chcecie to opłacić? Komu zabrać żeby dać sobie?

Muszę się zgodzić z Mylo. Przy obecnym ustroju opartym na demokracji rząd nigdy nie podejmie się rzeczowej reformy emerytalnej bo zaraz straciłby poparcie. Znaczy kiedyś będzie trzeba zrobić tą reformę ale wtedy może być za późno. Jedynym ratunkiem byłoby przekształcenie obecnego systemu emerytalnego na taki w którym każdy by pracował na siebie i odkładał pieniądze tak jakby chciał. Czy do skarpety czy na jakiś OFE czy wgl jakby nie chciał niech nie odkłada jego sprawa. Tylko że to by wiązało się ze z masowymi zwolnieniami bo i likwidacją ZUS i KRUS no i szokiem społecznym. Jednak to by zaprocentowało na przyszłość ale jak już mówiłem żaden Polski rząd raczej nie zrobi takiej reformy.

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Reformator ja nie jestem idiotą i zdaję sobie doskonale, że teraz to już musztarda po obiedzie i trzeba wiek emerytalny podnieść.

Problem dotyczy tego, że te ch... o tym wiedziały od początku. Nie od zeszłego roku tylko dużo dużo wcześniej i nic nie zrobiły. Teraz robią to co ostatnio sie nauczyli. Czekają niby do ostatniej chwili, a potem mówią, że czasu nie ma i szybko szybko muszą coś wprowadzać.

Stawiają nas przed sytuacją dokonaną. My nie jesteśmy Niemcami aby mieć dziesiątki tysięcy euro oszczędności na koncie. My żyjemy od pierwszego do pierwszego i jak na ostatnią chwilę się nas informuje o tym co wpływa na nasze życie to się nas stawia w sytuacji życia i śmierci.

Chcecie wiedzieć jak oni wiedzą co robią i co to da? Posłuchajcie Rzecznik Ministerstwa Zdrowia! Zastanówcie się dlaczego tego w mediach nie ma:

Użytkownik Strike back edytował ten post 19.02.2012 - 19:13

AGuila.
Reputacja

Napisano

Jedynym ratunkiem byłoby przekształcenie obecnego systemu emerytalnego na taki w którym każdy by pracował na siebie i odkładał pieniądze tak jakby chciał.

Dlatego, jak dla mnie dobrym rozwiązaniem jest to co kiedyś chciało PSL, a teraz o tym mówi PiS. System na wzór kanadyjski. Każdy ma taką samą emeryturę, załóżmy na dzień dzisiejszy 1600 zł. Składka emerytalna jest taka sama dla wszystkich, niezależnie od tego ile kto zarabia, np. coś koło 200 zł. A resztę zbiera się indywidualnie, kto ile nazbiera ten będzie miał. Nieważne, czy prezydent, prokurator czy prosty cieśla.
Taka, kwota aby można przeżyć od 1 do 1, opłacając wszystkie rachunki i mieć za co zjeść obiady.

Do czego doprowadziło hołdowanie człowieczeństwu w Grecji?

nie - tam sam rząd oszukiwał UE poprzez kłamanie w sprawie spraw finansowych kraju. Grecja nie była przygotowana do wzięcia euro.

W Grecji nie trzeba było płacić podatków za niedokończone domy, wystarczyło wykończyć jedną część, a kawałek pozostawić w stanie surowym. Mieszkać można, a płacić nie trzeba było.
Grecy nie płacili mandatów, unikali podatków jak tylko mogli. Krętactwo finansowe nie jest tym o czym mówię. To jest oszukiwanie współobywateli.

Chcecie wyżej cenić idee niż finanse?

Nie idee. Idee prowadzą do utopii. Utopii nie stworzy człowiek. To postulaty wręcz masonskie, np. doprowadzenie liczby ludności do 500 mln. ludzi. Tym nie zmieni się człowieka. Ludzi zmienia się od serca, nie od kontrolowania ich poczynań. Człowieka trzeba kształcić, ale nie można doprowadzać, aby finanse przedkładać nad człowieka.

Ludzie są zróżnicowani, nie będę komuś narzucał jakie ma mieć poglądy czy światopogląd, ale to nie znaczy, że nie należy podchodzić do każdego jak do człowieka.

Skąd weźmiecie pieniądze na jego utrzymanie?

To dlaczego chroni się wielkie banki, i nie pozwala im upaść? Lichwy nie będę bronił. zmiana systemów bankowych i zasad kredytowania, to jest podstawowa zmiana jaką należy dokonać. Ciągłe zadłużanie państwa nie doprowadzi do niczego dobrego.

Poza tym, mylo[, problemy, które próbuje rozwiązać rząd powrócą za ileś tam lat. Potem znowu się okaże, że nie ma pieniędzy na to i na tamto. Wzrost długu nie pozwoli aby społeczeństwo długo cieszyło się spokojnym życiem.

Które państwa spłacają swój dług? Grecja nie ma szans na spłatę. Pieniądze dawane przez UE powracają do banków francuskich i niemieckich. Nie dają nic społeczeństwu. Reformy w Grecji są po to, aby państwo mogło jakoś działać z tym ogromnym długiem. Aby samo mogło zacząć go spłacać.

Dlaczego nie zacząć od samych urzędów? Tam przez głupie procedury trwoni się miliardy euro. Jest raport na ten temat w UE. Już nie pamiętam kwot, ale to są ogromne sumy, miliardy euro, które ulatniają się przez zbytnie procedury. Zacznijmy od tego. Budżet trochę odetchnie. To byłoby ukazaniem troche dobrej woli

Użytkownik AGuila edytował ten post 19.02.2012 - 19:28

reformator.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Strike back

Problem dotyczy tego, że te ch... o tym wiedziały od początku. Nie od zeszłego roku tylko dużo dużo wcześniej i nic nie zrobiły. Teraz robią to co ostatnio sie nauczyli. Czekają niby do ostatniej chwili, a potem mówią, że czasu nie ma i szybko szybko muszą coś wprowadzać.

To prawda dlatego ja już od dłuższego czasu nawołuje kogo się da do rewolucji. Nie żartuję. Tak dalej być nie może. Albo się zmiecie to co teraz mamy i pokażę jak kończą Ci którzy tak sobie pogrywają z ludźmi albo dalej będziemy traktowani jak stado baranów.

Dlatego, jak dla mnie dobrym rozwiązaniem jest to co kiedyś chciało PSL, a teraz o tym mówi PiS. System na wzór kanadyjski. Każdy ma taką samą emeryturę, załóżmy na dzień dzisiejszy 1600 zł. Składka emerytalna jest taka sama dla wszystkich, niezależnie od tego ile kto zarabia, np. coś koło 200 zł. A resztę zbiera się indywidualnie, kto ile nazbiera ten będzie miał. Nieważne, czy prezydent, prokurator czy prosty cieśla.
Taka, kwota aby można przeżyć od 1 do 1, opłacając wszystkie rachunki i mieć za co zjeść obiady.

Tylko że problem tkwi w tym że dzisiaj większość emerytur mimo iż nie mamy systemu kanadyjskiego jest właśnie taka że żeby jakoś przeżyć od 1 do 1 albo jeszcze gorzej. 1600 zł to już wgl kosmos i marzenie. Po co się bawić z tymi emeryturami? Po co ma to być w gestii państwa i przechodzić przez łapy urzędników?? Niech każdy sam sobie oszczędza. Jak będziesz przez 40 lat sam sobie odkładał 200 zł miesięcznie na jakieś OFE dużo lepiej na tym wyjdziesz.

W Grecji nie trzeba było płacić podatków za niedokończone domy, wystarczyło wykończyć jedną część, a kawałek pozostawić w stanie surowym. Mieszkać można, a płacić nie trzeba było.
Grecy nie płacili mandatów, unikali podatków jak tylko mogli. Krętactwo finansowe nie jest tym o czym mówię. To jest oszukiwanie współobywateli.

I ten kraj świetnie by się rozwijał gdyby jeszcze za tym wszystkim nie szły rozbudowane świadczenia socjalne. Mielibyśmy wtedy praktyczny brak podatków. Niestety państwo wydawało więcej niż zarabiało i tak to się skończyło.

AGuila.
Reputacja

Napisano

Niestety państwo wydawało więcej niż zarabiało i tak to się skończyło.

Gdześ ostatnio powiedzieli, że przyczyna była w nadmiernych dotacjach z UE. Może oto chodzi.

Tylko że problem tkwi w tym że dzisiaj większość emerytur mimo iż nie mamy systemu kanadyjskiego jest właśnie taka że żeby jakoś przeżyć od 1 do 1 albo jeszcze gorzej.

Właśnie.

OFE to już zupełna porażka. Jakby trzeba było odkładać, to kupowałbym złoto lub inne metale szlachetne. W ten sposób na pewno bym nie stracił a można dużo zyskać.

I ten kraj świetnie by się rozwijał

Teraz jednym z warunków udzielenia pożyczki jest zgoda na prywatyzację. Mają pozamiatane.

Użytkownik AGuila edytował ten post 19.02.2012 - 19:48

reformator.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdześ ostatnio powiedzieli, że przyczyna była w nadmiernych dotacjach z UE. Może oto chodzi.

Moim zdaniem chodzi o to że po prostu wydawali więcej niż zarabiali i za bardzo się zadłużyli.

Właśnie.

OFE to już zupełna porażka. Jakby trzeba było odkładać, to kupowałbym złoto lub inne metale szlachetne. W ten sposób na pewno bym nie stracił a można dużo zyskać.

No i właśnie. Oto przykład rozsądku ludzkiego. Państwo powinno dać obywatelowi wolność w tej kwestii. Jak ktoś chce niech sobie kupuje złoto i tak sobie zarabia. Niech państwo wgl się tym nie interesuję. Co masz na myśli mówiąc że OFE to porażka? Bo wg mnie porażką jest to co państwo zrobiło z OFE.

Teraz jednym z warunków udzielenia pożyczki jest zgoda na prywatyzację. Mają pozamiatane.

Wg mnie rozsądnie zagrali Niemcy wymagając tego od Greków a i sami Grecy na tym skorzystają. Tylko że faktem jest że teraz wszystko mogą poprzejmować tam właśnie Niemcy a gdyby Grecy zdecydowali się na to wcześniej ich rodzimi przedsiębiorcy by się tym zajęli.

Striker.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wg mnie rozsądnie zagrali Niemcy wymagając tego od Greków a i sami Grecy na tym skorzystają. Tylko że faktem jest że teraz wszystko mogą poprzejmować tam właśnie Niemcy a gdyby Grecy zdecydowali się na to wcześniej ich rodzimi przedsiębiorcy by się tym zajęli.

Prywatyzacja to teraz nie najlepszy pomysł. Pamiętacie co się stało w Polsce. Największe polskie zakłady, które przynosiły potężne zyski i produkowały na nasz rynek oraz troszkę na rynki zagraniczne zostały przejęte w większości przez konkurencyjne firmy z Niemciec i Holendii z obietnicą modernizacji. Polacy im nawet dali ogromne rabaty byleby te przedsiębiorstwa zostały zmodernizowane i ludzie mieli pracę - przynajmniej taki był pretekst.

Przedsiębiorstwa te po przejęciu zwolniły pracowników (wypłacili im jednorazowe odprawy), zabrały maszyny i zamknęły zakłądy. Teraz Niemcy i Holendrzy mają produkcję u siebie, która nie jest zagrożona konkurencją z Polski, a jeśli coś tutaj otwierają to wszystkie półprodukty od śrubek do innych ważnych elementów importują od siebie. Ich gospodarka z tego korzysta, a my nie jesteśmy w stanie im teraz zagrozić. Nasi dostawcy już dawno albo pobrankrutowali albo znacznie ograniczyli produkcję.

Tak samo Niemcy zrobili we Francji. Grał ktoś kiedyś w Monopoly? My sprzedaliśmy im działki, którym brakowało im do postawienia domków i hoteli. Teraz musimy płacić razy 10 za wejście na te działki. Wydaje się, że to taka prosta gra - jak widać Monopoly to nic innego jak uproszczona gospodarka.

Użytkownik Strike back edytował ten post 19.02.2012 - 23:16

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Strike back@

To jest demokracja. Myślisz że byś porządził długo gdybyś mówił o takich rzeczach? To jest właśnie koszmar demokracji, gdzie nie da się nic zrobić przed przyjściem kryzysu, bo ludzie zgodzą się na zmiany dopiero gdy zobaczą problem na własne oczy.

Przecież podejmowano małe kroki w kierunku załatwienia tego problemu. Rezerwa demograficzna, OFE. Ale to ciągle za mało.

ChemicalStimulants.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

Przecież podejmowano małe kroki w kierunku załatwienia tego problemu. Rezerwa demograficzna, OFE. Ale to ciągle za mało.

Co ty chrzanisz? Wiadomo przecież ze Rezerwe i OFE ograbiono tylko po to by nie przekroczyć progu ostrożnościowego 55% zadłużenia przed wyborami. I tak przed wyborami staneło na jakże zabawnych 54.9%.

Striker.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

mylo ja nie pamiętam i z tego co mi wiadomo zdarzenie aby premier Polski po objęciu władzy nie przemówił do narodu i nie powiedział - słuchajcie jest źle. Nie ma kasy. Zastaliśmy zdewastowane Państwo. Musimy zreformować nasze państwo albo umrzemy.

Nie było tak. Było zupełnie odwrotnie. Dlatego mówię że to Ch... i że kłamią.

Teraz oczywiście nie ma innego wyjścia. Musimy reformować na ostatnią chwilę. Ale ten rząd rządzi już piąty rok. Dla nich to nie jest żadne zaskoczenie.

Powiem Ci tylko tyle. Pracowałem kiedyś w jednej z większych spółek skarbu państwa. Jak PO przejęła władzę to 90% specjalistycznych stanowisk została zastąpiona ludźmi, którzy często nie umieli wysyłać emaili. Jak my wychodziliśmy z pracy to zjeżdżały się samochody wypełnione ludźmi z byłej firmy nowego prezesa i zostawały tam do rana. Kradli cały know how z firmy. W ciągu 4 miesięcy od przejęcia władzy firma straciła 3/4 kapitału zakładowego. Wszystko to oglądaliśmy na własne oczka i czuliśmy gniew. Tego prezesa i jego kilku wiceprezesów w końcu po pół roku wywalili. Po nim przychodzili nowi i odchodzili a każdy z nich otrzymywał podobnie do prezia od stadionu po jeden milion złotych odprawy. Trwało to trochę czasu, aż w końcu przedsiębiorstwo zostało sprywatyzowane i przejęte przez konkurencyjne zagraniczne przedsiębiorstwo.

Kiedy ktoś, w końcu odpowie za takie działania? Bo widzisz mylo - jak w końcu ktoś wsadzi kilku do kryminału to reszta przestanie kraść tak samo jak nie okradają banków bo za to idzie się siedzieć.

Ty jesteś mądra osobą. Tyle tylko, że my się nie rozumiemy bo Ty analizujesz skutki i wierzysz w ich opowieści o planach naprawczych, a ja kiedyś wierzyłem ale oszukali mnie tyle razy, że przestałem wierzyć w ich obietnice i zacząłem analizować przyczyny, a wtedy doszedłem do jednego wniosku - winni są decydenci, którzy źle zarządzają.

Tak na samym początku tego tematu napisałem. Oczekuję i mam nadzieję, że mnie poprzecie wszyscy i razem krzykniemy DOŚĆ.

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tylko że to by wiązało się ze z masowymi zwolnieniami bo i likwidacją ZUS i KRUS no i szokiem społecznym.

Mi tam osobiscie nie bedzie zal, ze urzedasy wyladują na bezrobocie :) Byle na tym skorzystały firmy i zwykli pracownicy. Im panstwo mniej zabiera pieneidzy firmom i roznym przedsiebiorcom, tym bezrobocie staje sie mniejsze.

reformator.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

martius

Mi tam osobiscie nie bedzie zal, ze urzedasy wyladują na bezrobocie :) Byle na tym skorzystały firmy i zwykli pracownicy. Im panstwo mniej zabiera pieneidzy firmom i roznym przedsiebiorcom, tym bezrobocie staje sie mniejsze.

No tak tylko że taka ilość bezrobotnych to jednak problem po części również dla gospodarki bo zmniejszy się konsumpcja. Szok byłby zbyt duży takie reformy trzeba wprowadzać stopniowo i nie można z dnia na dzień kilkudziesięciu tysięcy ludzi pozbawić pracy.

Strike back

Prywatyzacja to teraz nie najlepszy pomysł. Pamiętacie co się stało w Polsce. Największe polskie zakłady, które przynosiły potężne zyski i produkowały na nasz rynek oraz troszkę na rynki zagraniczne zostały przejęte w większości przez konkurencyjne firmy z Niemciec i Holendii z obietnicą modernizacji. Polacy im nawet dali ogromne rabaty byleby te przedsiębiorstwa zostały zmodernizowane i ludzie mieli pracę - przynajmniej taki był pretekst.

Jeżeliby przynosiły takie potężne zyski to raczej nie oddano by ich Niemcom i to jeszcze z olbrzymim rabatem. I jak niezmodernizowany zakład mógł przynosić te olbrzymie zyski? Możesz jakiś przykład podać?

Przedsiębiorstwa te po przejęciu zwolniły pracowników (wypłacili im jednorazowe odprawy), zabrały maszyny i zamknęły zakłądy. Teraz Niemcy i Holendrzy mają produkcję u siebie, która nie jest zagrożona konkurencją z Polski, a jeśli coś tutaj otwierają to wszystkie półprodukty od śrubek do innych ważnych elementów importują od siebie. Ich gospodarka z tego korzysta, a my nie jesteśmy w stanie im teraz zagrozić. Nasi dostawcy już dawno albo pobrankrutowali albo znacznie ograniczyli produkcję.

Tak bywa. Jednak aż tak bardzo nie cierpimy z tego powodu obecnie.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mylo ja nie pamiętam i z tego co mi wiadomo zdarzenie aby premier Polski po objęciu władzy nie przemówił do narodu i nie powiedział - słuchajcie jest źle. Nie ma kasy. Zastaliśmy zdewastowane Państwo. Musimy zreformować nasze państwo albo umrzemy.

Przecież zawsze tak mówili, tylko w delikatniejszych słowach. Tłumaczenie się że jest jak jest bo poprzednicy tak narobili zawsze było na porządku dziennym.

W ciągu 4 miesięcy od przejęcia władzy firma straciła 3/4 kapitału zakładowego. Wszystko to oglądaliśmy na własne oczka i czuliśmy gniew. Tego prezesa i jego kilku wiceprezesów w końcu po pół roku wywalili. Po nim przychodzili nowi i odchodzili a każdy z nich otrzymywał podobnie do prezia od stadionu po jeden milion złotych odprawy. Trwało to trochę czasu, aż w końcu przedsiębiorstwo zostało sprywatyzowane i przejęte przez konkurencyjne zagraniczne przedsiębiorstwo.

Kiedy ktoś, w końcu odpowie za takie działania? Bo widzisz mylo - jak w końcu ktoś wsadzi kilku do kryminału to reszta przestanie kraść tak samo jak nie okradają banków bo za to idzie się siedzieć.

Ciężko wierzyć na internetowe słowo. :P Ale przyjmijmy że było aż tak patologicznie, czemu nikt nikogo nie pozwał?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych