Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gwiazdki reputacji

• Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Witam!

Żeby było ładnie i przejrzyście zrobię nie do końca według wzoru:

1 i 3. Proponuję wprowadzić gwiazdki złej reputacji, które pojawiałyby się w tym samy miejscu co zwykłe gwiazdki reputacji, tylko że byłyby w innym kolorze (np. czerwony)
2. Ułatwi to rozeznanie się w reputacji niektórych użytkowników forum bez odwiedzania ich profilu. Poza tym tak trochę dziwnie, że "dobre gwiazdki" są, a nie ma "złych".

Zdaję sobie sprawę, że ta propozycja/uwaga, jest trochę jak zachcianka (bo uzasadnienie słabe) ale postanowiłem że napiszę, a nuż widelec inni użytkownicy mają podobne zdanie na ten temat :)

Jeśli uważacie, że nie potrzebne to do zamknięcia / do kosza i przepraszam za zaśmiecanie działu.

#2 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.
  • Tematów: 0

Napisano

według mnie OK.

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To może jeszcze napiszesz odpowiedni skrypt współdziałający z IP.Board?

exio.
  • Tematów: 29
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zamiast czerwonych gwiazdek lepsze było by coś na wzór "karnego ku**sa".

Użytkownik exio edytował ten post 02.01.2012 - 20:45

Templariusz.
  • Tematów: 35
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy ja wiem, to już trochę takie udziwnianie, przecież i tak nad miejscem na gwiazdki mamy słowny opis poziomu reputacji.

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To nie jest udziwnianie.
Popieram pomysł.

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Rowniez popieram. Jesli nie jest to trudne do zrealizowania to chcialbym takiej rzeczy.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałoby to sens gdyby były jasne i przestrzegane zasady plusowania i minusowania.
Jak na razie panuje istne bezchłowie. Minusy z reguły nie obrazują czy dostało się go z powodu arogancji i łamania zasad panujących na forum, czy zostało się nim obdarowanym przez grupę wsparcia o ponęta w dyskusji.

Użytkownik Aidil edytował ten post 03.01.2012 - 08:41

#9 Gość_ψ PSI

Gość_ψ PSI.
  • Tematów: 0

Napisano

2. Ułatwi to rozeznanie się w reputacji niektórych użytkowników forum bez odwiedzania ich profilu. Poza tym tak trochę dziwnie, że "dobre gwiazdki" są, a nie ma "złych".

Powiedz mi, na jakiej podstawie użytkownik, który ma niską reputację ma być nagradzany gwiazdkami? W tym momencie, te "odznaczenia" wizualizują stan reputacji usera - im ich więcej, tym lepsza reputacja. Czemu ma służyć zwiększanie ilości gwiazdek w przypadku minusa? Nagradzaniu wypowiedzi, które zostały zminusowane? Mam wrażenie, że to nie o to w tym wszystkim chodzi.

ptaq.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale nie wiem czy widziałeś, że chodzi mi o to, żeby te gwiazdki były w innym kolorze, i żeby dało się je odróżnić :) Taka jakby reputacja w drugą stronę. Tak jakbyś miał na przykład skalę, która obrazuje reputację - im bardziej w prawo tym lepsza (skala robi się zielona), a im bardziej w lewo tym gorsza (robi się czerwona). Startujesz na środku (reputacja neutralna). Już chyba dalej tłumaczyć nie muszę :P I zrobić coś podobnego tylko że z gwiazdkami.

Zaraz zrobię odpowiedni rysunek w Paint'cie :)

Oto jest :) Ba Dum Tsss! Przed Wami mistrz painta:

Dołączona grafika

Oczywiście napisy jasna i ciemna strona mocy są tylko po to, żebyście wiedzieli które dobre a które złe (gdyby były jakiekolwiek wątpliwości :)

EDYTA: Oczywiście kolor jeśli nie odpowiada, jest do ustalenia :)

Użytkownik ptaq edytował ten post 03.01.2012 - 12:52

pazuzu.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

mysle ze mielibysmy wtedy najazd troli przesigajacych sie w zdobywaniu czerwonych gwiazdek

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zupełnie pomijając fakt że Ptag po prostu musi oceniać innych i ciągle się prezentować. Taka natura :)

Muhomorniczy.Cylon.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czerwone gwiazdki to prawdziwe wyróżnienie na tle tych generalskich sroczych świecidełek którymi zdobicie się jak strachy na wróble.

Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 03.01.2012 - 14:56

ptaq.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W sumie fakt, nie przewidziałem tego, że niektórzy mogą sobie je nabijać. W takim razie, o ile nikt nie twierdzi inaczej, to temat do wywalenia/zamknięcia.

@Kurdimol, poszedł PM

Użytkownik ptaq edytował ten post 03.01.2012 - 17:19

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Czerwone gwiazdki to prawdziwe wyróżnienie na tle tych generalskich sroczych świecidełek którymi zdobicie się jak strachy na wróble.

Niestety, ale młodszy kolega ma rację he he.

Mnie tam nic do tego typu punktowania, ni ziębi to mnie, ani parzy.Nawet swego czasu się zastanawiałem jak to obejść i dla hecy samemu sobie nabijać plusiki ;)
Bardzo to proste.
...żartowałem, jeśli komu to potrzebne bo oceniania odziedziczył, to oburącz popieram
...ale!

"Naucz się dostrzegać w ludziach to co mają wewnątrz NIE bądź jak ta xxx co ocenia tylko z zewnątrz NIE patrzy kim jesteś,jaki jesteś liczy się tylko jedno NIE oceniaj nikogo jak nie znasz NIE przypinaj ceny,życie to nie xxx kiermasz!"

Dołączona grafika

/mylo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych