Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

Bishop92.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy to ma jakikolwiek związek z grupą anonymous czy innymi hakerskimi ale strona sejmu nie działa.
strona sejmu

Użytkownik Bishop92 edytował ten post 21.01.2012 - 18:43

• 1

Simson.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bill G jeszcze nie jest śp.
"Inna sprawa, władza nie jest w stanie poskromić internautów, których społeczność jest znaczna liczba, to jak porywać się z motyką na słońce... "
Internet można poprostu wyłączyć i po sprawie...
Słyszałeś o firmie Verizon? Do nich należy większość kabli podmorskich łączących kontynenty (druga to jakaś francuska firma)
Ile jest międzykontynentalnych czy międzypaństwowych punktów styku? Może mnie jakiś informatyk oświeci ale wydaje mi się że na poziome rządów można to zrobić.
  • 0

B@dB0y.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja odpowiem od siebie trochę w inny sposób, internet zawsze był jest i zawsze będzie w większym czy mniejszym stopniu kontrolowany, od wielu wielu lat były zamykane pirackie strony programy, od wielu lat rządy poszczególnych krajów wykorzystują dane osobowe osób które są na portalach społecznościowych, nic w tym dziwnego nie jest.

Umarzam wiec ze trochę za dużo zamętu z tym wszystkim jest, wiadomo, chora ustawa która nigdy nie powinna ujrzeć światła dziennego, ale nie obawiał bym się ze internet będzie kontrolowany w każdym stopniu, zamkną jedna stronę, będą postawione 2 następne, na razie, nie sial bym paniki, porozmawiamy o tej sprawie za miesiąc dwa czy za rok, i wtedy będziemy mogli stwierdzić co to dało, podejrzewam ze wtedy już nikt o tym nie będzie pamiętał
  • 0

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bishop92, Ale strona senatu jak najbardziej ;p
http://www.senat.gov.pl/
rządu również
http://www.premier.g...ad/sklad_rzadu/
Zatem wątpię by tamto był atak hakerów- albo wszystko albo nic, czyż nie? :D

Użytkownik Po_prostu edytował ten post 21.01.2012 - 18:57

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy to że garstka kradnie, uzasadnia by zabierać megaupload wszystkim?

Garstka kradnie? :D

Proszę was, nie bądźcie hipokrytami. Ile zawartości megaupload było legalnymi plikami? No ile? Czy ludzie kupowali konta premium żeby oglądać legalnie wklejone na megaupload filmy z wakacji, czy może filmy i seriale?

Ja też z tego korzystałem, ale nie jestem hipokrytą i nie będę z siebie robił niewiniątka.
  • 0

Simson.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bunt ma sens wtedy gdy ludzie którzy coś mogą są z rebeliantami.
A myślicie dlaczego pieski w TV (Polska) mają płacone po 25.000zł/m-c i więcej ?
To samo dotyczy Internetu
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

W polsacie tendencyjne nagonki na piratów.. Nic o wolności słowa którą chcą nam zabrać. Kto pracuje w polsacie, boże!

Użytkownik Hologram edytował ten post 21.01.2012 - 19:13

• 0

Mr. Mime.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co nie zmienia faktu że serwisy tego typu są przydatne i służą też do rozpowszechniania dzieł amatorskich itp. ;)
  • 0

Bishop92.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po_prostu
może po prostu zbieg okoliczności ; )
  • 0

Gelu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przed chwila mówili o ACTA w tvp1. I co było bardzo dziwne, cały materiał nie był aż tak bardzo "krytyczny" padło zdanie w stylu, że głównie ucierpią zwykli użytkownicy. Ale niestety poza tym zdaniem, to głównie mówili że uderzy to w "piratów".
  • 0

Hologram.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

gELU

a czego się spodziewałeś? Media są skorumpowane. na polsacie mowili tylko o piratach, nikim więcej.
  • 0

Shad.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bill G jeszcze nie jest śp.

Dlatego nie powtórzyłem tego drugi raz ;<

Internet można poprostu wyłączyć i po sprawie...

Może mnie nie do końca zrozumiałeś, ale internet gromadzi w sobie także grupy wielu ludzi, którzy byliby w stanie posunąć się nawet do najbardziej lekkomyślnych i radykalnych metod, (bunty etc). Wszyscy Internauci (w tym zapewne i ja) są jak jedna wielka rodzina zrzeszająca osoby podejmujące szerokie spektra, której nie powinno się od tak ignorować. Wyłączenie internetu, jak to napisałeś jest wg mnie równoznaczne z bezmyślnym odłączeniem człowieka od respiratora, kiedy ten ma jeszcze szansę na uratowanie, co prowadzi za sobą niekorzystne skutki.

Ale nie o tym jest dyskusja.

Słyszałeś o firmie Verizon? Do nich należy większość kabli podmorskich łączących kontynenty (druga to jakaś francuska firma)
Ile jest międzykontynentalnych czy międzypaństwowych punktów styku? Może mnie jakiś informatyk oświeci ale wydaje mi się że na poziome rządów można to zrobić.

Czytałem o nich, ale jaki oni by mieli cel w tym, to nie wiem ^^.

Btw. władze państwowe zawsze załatwiały tego typu sprawy za naszymi plecami. A dlaczego nigdy nie przyszło im do głowy, czy by nie spróbować się chociaż porozumieć? Chcą naszej kontroli? Przecież, to tak jakby stracili do nas już kompletne zaufanie... Zgoda buduje.

Użytkownik Shad edytował ten post 21.01.2012 - 20:04

• 0

Hologram.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mylo

To nie zakończy problemu piractwa, i ograniczy naszą wolnośc do minimum. Chcesz tego?Jesteś wyjątkiem. Graj koncerty, jeśli chcesz zarabiać. Sztuka to nie biznes, można założyć własną firmę i zarabiać. Proszę cię.
  • 0

Gelu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hologram wiadomo że media są skorumpowane, lecz jak już napisałem że była jedna wypowiedź "pozytywna", więc nie ma tego co na tvn, Polsacie.
Nie widziałem materiału na temat ACTA na Polsacie, lecz jeśli mówisz że wszystko było związane z piractwem, to TVP "trochę lepiej" to przedstawiło ;)
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja nie mogę, nawet Baśka się zainteresowała tą sprawą :D

http://demotywatory....657385#comments

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 21.01.2012 - 20:25

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych