Filmik ciekawy i wszystko prosto jest w nim ukazane
Hmm... Kurcze jednego mi brakuje w działaniach Anonymous - mogliby na tej każdej zablokowanej stronie umieścić protest przeciwko ACTA i, że z normalnymi stronami może się tak samo stać po wprowadzeniu tej ustawy(?), więc powinni odstąpić od jej wprowadzenia. Ciekaw jestem czy ci nasi kochani rządzący zmądrzeją i odstąpią od wprowadzenia ACTA w Polsce. Za 4 dni wszystko będzie jasne...
@ down Rozumiem
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 22.01.2012 - 00:50
Anonimowi twitują "POLAND NEEDS A REVOLUTION". Zabawna sprawa, w każdej wojnie byliśmy za przeproszeniem "dymani" przez rządy obcych państw, zresztą tak jest do tej pory, a w owych czasach otrzymujemy wsparcie od cywili-hakerów. Niech ktoś mi powie, że życie w tych czasach nie jest fajne.
BTW wie ktoś jak przedstawia się sprawa z google? A raczej z udziałami w google? Bo z tego co mi wiadomo są przeciwko wprowadzeniu ustawy ACTA, a taki serwis musi mieć potężnych udziałowców.
Przeciwnikami są m.in. Google, Yahoo!, Facebook, Twitter, AOL, LinkedIn, eBay, Mozilla Corporation, Brookings Institution, Fundacja Wikimedia[8], RIOT Games, Mojang AB[9] i organizacje praw człowieka: Reporterzy bez Granic[10], Electronic Frontier Foundation, ACLU i Human Rights Watch
Tak, Przemo to już widziałam, ale nie mogę doszukać się udziałowców, w przypadku największych serwisów akcja toczy się o poważne pieniądze, więc wyklucza to niejako teorie o tym, że idzie o kasę. Skoro pieniądze są nieważne....
Odnośnie Gimperra to bym nie siał paniki. Najprawdopodobniej zrobił sobie żart , inni letsplayerzy nie dostali takich wiadomości więc poczekajmy na rozwój sytuacji.
Mail, który przedstawia Gimperr w swoim filmie, z pewnością powinien być dłuższy o jakieś zapisy prawne, to się rzuca w oczy i ta rzecz powinna być w prawdziwym mailu, przynajmniej tak mi się wydaje, a tego niema. Najprawdopodobniej jest tak jak piszesz i gość zrobił sobie żart, ale z drugiej strony pokazał jak ACTA, może działać w praktyce.
Co ja sądzę o ACTA? A to, że pod pretekstem walki z piractwem usiłuje się przepchnąć niebezpieczne zapisy, które uprawniają ISP do szpiegowania swoich klientów, bez udziału organów państwa do tego uprawnionych, na polecenie właścicieli praw autorskich. Jak zwykle, wszystko dla naszego dobra. Takiemu dobru, to ja się sprzeciwiam, a nawet więcej, pokazuję mu środkowy palec.
P.S. Byłbym zapomniał, dobra robota Hologram, doceniam.
Użytkownik Miłosz edytował ten post 22.01.2012 - 01:33
Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) PREZCZYTAJCIE I PODAJCIE DALEJ
Patrząc na liczbę użytkowników przeglądających ten temat, odnoszę wrażenie, że bardzo wielu z nas zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji i być może jednego z najważniejszych wydarzeń związanych z wprowadzaniem nowego porządku świata. Ostatni bastion wolności słowa, z uwagi na swoje rozmiary i zasięg niezwykle trudny do kontrolowania, jest pod pozorem rzekomej "ochrony wartości intelektualnej", w zasadzie bez jakiejkolwiek konsultacji ze społeczeństwem, w sposób całkowicie autorytarny, perfidnie przekształcany w kolejne medium manipulacji i propagandy. Do tej pory to my "tworzyliśmy" internet, teraz będziemy tylko "odbiorcami", jakbyśmy po prostu korzystali z interaktywnej telewizji czy prasy.
Jestem tego samego zdania, jeszcze nigdy nie widziałem takiego poruszenia w internecie i takiej mobilizacji ludzi mam nadzieje że coś uda nam się zdziałać. Chyba można śmiało powiedzieć że na naszych oczach teraz dzieje się historia.