Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

Darken.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ciekawe co teraz powie? ;D
  • -1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Xellos@

Pieprzysz Xellos. Nigdzie nie powiedziałem że popieram ACTE, ale nie mam zamiaru patrzeć jak sobie tutaj urządzacie kółko wzajemnej adoracji która chce zmusić artystów do oddawania swojej pracy za darmo.

Sztuki jest tak wiele, że nie musisz płacić za korzystanie z niej. Podawałem przykłady miejsc w których możesz za darmo i z poszanowanie twórców słuchać muzyki, oglądać teledyski i filmy niezależne.

Sztuka jest takim samym dobrem jak każde inne. Żaden artysta nie będzie oddawał swojej pracy za darmo - bo ludzie chcą go do tego zmusić. Ludzie ściągają na potęgę wszystko co im wejdzie w łapy i rzadko jest to wysoka kultura. ;)

Sztuka nie jest chlebem ni samochodem, jest częścią wychowania. Odcięcie młodych od dostępu do niej to ogłupianie społeczeństwa i tylko o to tu chodzi. O produkowanie tępych obywateli potulnych jak baranki bez własnej woli i samodzielnego myślenia. Najlepiej im wszczepić czip i jazda. Ale Ty to wszystko wiesz, bo od dawna co temat Ci to pasuje.

Górnolotne zdania dla ochrony szamba. Ściągane są głównie popularne "hity" z holywood, muzyka znanych artystów. Sztuka o której mówisz, która może coś wnieść do życia jest niewielkim ułamkiem ściąganej treści. To nadal oszustwo twórców i tyle.

Po prostu przyznajcie przed sobą że oszukujecie i tyle. Nie uzasadniajcie swojego oszustwa zmyślonymi ideami. Sztuka jest efektem pracy i należy się uznanie pieniężne dla twórcy - chyba że takiego nie oczekuje i wyrazi taką wole.

Nikt nie każe słuchać płatnych utworów, można słuchać bezpłatnych.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nic bo mu strona nie działa :)
  • 0

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś bardziej obeznany w temacie niech mi odpowie na jedno: skoro rzekomo jankeski rząd szpieguje nas za pomocą Google i Facebooka, to dlaczego teraz te dwa występują przeciw rządowi? Gryzą rękę, która je karmi?

Któraś teoria jest błędna.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Karaś@

Bo świat nie jest czarno biały. ;) Zwolennicy teorii spiskowych przesadzają, a koncerny współpracują w niektórych aspektach z władzami.
  • 0

ptaq.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Androll to była wina Anonymous. Tak się składa że do 2 rano byłem na ich chacie IRC i o pierwszej zaczęły się skoordynowane ataki DDOS na stronę europarlamentu (z tego co wiem to dziś rano leżała, bo od 8:00 dołączyła się też polska część społeczności. Oprócz tego przedtem były ciągłe ataki na sejm.gov.pl Niestety był też wysyp gimbusów i proponowali ataki na stronę GPW oraz strony mediów (tvn24 i onet). Takie wypowiedzi spotykały się ze zdecydowanym sprzeciwem userów.
  • 0

PsychoRap.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnie wiadomosci od anonymousów :

AnonymousWiki Anonymous
Do wszystkich naszych braci i sióstr w Polska, Operation Anti-Acta www.pastebin.com/MaxcD9iv

AnonymousWiki Anonymous
8:00am. The Polish revolution is now beginning.

AnonymousWiki Anonymous
GET IN THE CHAT AND PARTICIPATE IN THE POLISH REVOLUTION! anonymouswiki.forumotion.com

Nie ma co musimy działać jeśli mamy wsparcie od anonów musimy wykorzystać tą szanse !

Użytkownik PsychoRap edytował ten post 22.01.2012 - 13:16

• 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Witam,

Ten post jest moją pierwszą wypowiedzią w tym temacie i w ogóle pierwszą wypowiedzią na temat ACTA w Internecie. Ci z was, którzy śledzili moje wcześniejsze posty orientują się być może, że sieć Internet jest moim narzędziem pracy. Jestem dziennikarzem oraz prowadzę własną działalność gospodarczą dającą pracę trzem osobom. W ciągu ostatnich dni rozpętała się burza, burza która ma na celu walkę z wolnością słowa w jedynym miejscu, które posiada jeszcze znamiona medium wolnego. Działanie to jest jak najbardziej słuszne, bo o swoje trzeba walczyć. Każde pokolenie musi chociaż raz stawić czoła niebezpieczeństwu, które zagląda nam w oczy. Nasi dziadkowie walczyli na frontach II Wojny Światowej, nasi ojcowie sprzeciwiali się socjalistycznemu ustrojowi PRL. Teraz przyszła kolej na nas, abyśmy pokazali, że my również potrafimy walczyć o wolność, o możliwość swobodnego wyrażania swych poglądów.

Pomyślcie o tym jednak z drugiej strony. Gdyby ustawa ACTA weszła w życie, kilka tysięcy Polaków straci pracę. Nie tylko dziennikarze, ale także informatycy o specjalizacjach wymagających pracy online i dziesiątki innych fachowców pracujących w innych branżach. To będzie nie tylko koniec wolności słowa, lecz także koniec godnego życia dla wielu uczciwie obecnie pracujących ludzi. Ludzi, którzy każdego dnia służą wam, aby Internet był miejscem jak najlepszym. Dlatego teraz pragnę podziękować wam w imieniu swoim oraz moich kolegów po fachu, innych dziennikarzy za to, że dzisiaj to Wy pomagacie nam.

Pozdrawiam.
  • 14

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

W jaki sposób dokonują się takie zmasowane ataki? To są skoordynowane grupy hakerów, czy po prostu bardzo wielu użytkowników jednocześnie uaktywniających jakiś programik napisany przez jednego człowieka?
  • 0

B@dB0y.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wypowiedz warszawskiego rapera Sokola na temat ACTA

"Odnośnie ACTA: Jestem za mało zorientowany, żeby wyrażać wiążącą opinię publicznie, ale spróbuję, skoro tak wiele osób o to pyta. Sposób negocjowania tego prawa był zupełnie niedemokratyczny, negocjacje były tajne, jedynymi przedstawicielami poza rzadowymi byli ludzie z Amerykańskich korporacji, którzy mi automatycznie kojarzą się w większości ze złem, bo wiem jak wygląda logika i system korporacyjny, nie ufam im jak psom. Ale z delikatną satysfakcją patrzy się na fakt, że 90% ludzi krzyczących przeciwko ACTA, to zwykłe dzieci, które nic z tego nie kumają, nie mają pojęcia o prawie autorskim i trzęsą dupą przed tym, że nie będą mogli nagle kraść z sieci terabajtów cudzej ciężkiej pracy. Jestem zdecydowanie za walką z piractwem internetowym, bo nie ma żadnej różnicy czy produkuję samochody czy muzykę. I w jedno i w drugie inwestuje sie czas, pieniadze i ciężką pracę wielu ludzi. Nie podoba mi się zatem ta ewidentna niesprawiedliwość, że jakby ktoś okradł salon samochodowy, to od razu była by gruba afera, tymczasem na całym świecie codziennie miliardy osób kradną muzykę i nikogo to nie obchodzi. Jeśli producent samochodów chce komuś podarować samochód za darmo w celach promocyjnych to to robi. Jeśli ja chcę udostępnić moje kawałki na YouTube to też to robię, ale nikt nie ma prawa zabierać mi ich bez pytania tłumacząc debilizmami na poziomie podstawówki, ze to "promocja" dla artystów. Oczywiście dostrzegam wiele pozytywnych aspektów łatwego dostepu (nawet nielegalnego) do całej płytoteki świata, ale to tak jakby tłumaczyć, że dzięki tym ukradzionym z salonu samochodom ktoś zdążył na egzamin i jest mądrzejszy, zawiózł kogoś do szpitala i uratował mu życie, albo mógł się rozwijać, czy nawet nauczyć prowadzić. Idiotyczne tłumaczenie? No właśnie. Nie może być tak, że nie ma nad tym żadnej prawnej kontroli. Jak jakiś samochód staje się popularny, to jego twórcy stają się milionerami. Jak moje kawałki stają sie popularne, to mogę mieć nadzieję, że jakaś grupa osób wykaże się szacunkiem dla mojej pracy i kupi płytę, co pozwoli mi zarobić cztery średnie krajowe. To żart. I całe tłumaczenie, że dzięki temu ludzie przychodzą na koncerty i ja na tym zarabiam to kolejny farmazon wtłaczany małolatom do głów przez ich cwanych równieśników, albo właścicieli stron, które na tym wszystkim zarabiają. Bo ludzie pozostają nieświadomi tego, że piractwo w sieci to również ogromny biznes. Reklamowy, abonamentowy i transferowy. Myślicie, że jesteście tacy cwani? Jesteście w większości tylko pionkami w ogromnej grze o ogromne pieniądze. A wykonawcy powinni zarabiać i na płytach i na koncertach, bo to zupełnie dwie oddzielne czynności. Znowy posługując się metaforą motoryzacyjną, możnaby powiedzieć, że ukradłem samochód, ale przecież daję zarobić sprzedawcom benzyny. Wracając do ACTA, nie mam czasu na wczystywanie się w te zapisy. Sam często korzystam z Wikipedii i w pierwszym momencie gotów byłem ślepo poprzeć ich protest, mimo mojego nastawienia do piractwa. Ale to nie takie proste. Przecież Wikipedia też łamie prawa autorskie, zamieszczając żywcem przepisane hasła z Encyklopedii przygotowywanych za ciężkie pieniadze, w mega cieżkiej pracy przez zespoły naukowców. Wikipedia, YouTube, Wrzuta, Facebook, to wszytko tylko narzędzia "społecznościowe", które zawsze naruszając czyjeś prawa autorskie tłumaczą się (poniekąd słusznie), że oni udostępnili tylko technologię i platformę wymiany myśli i dzieł, stworzoną absolutnie i wyłacznie w celu pomocy ludziom, którzy chcą pokazać lub powiedzieć coś innym. Zawsze twierdzą, że to użytkownicy wrzucają treści które nie są ich własnością łamiąc prawo. Niby racja. Czyli, mamy to rozumieć tak, że możemy podsumować cytatem z Chady, który stał się jednocześnie tytułem kawałka ZIP Składu na nowy Prosto Mixtape Kebs - "W sumie ten świat jest piękny, tylko ludzie to kurwy"? Regulacja prawa autorskiego - TAK. ACTA, w obecnej formie, a przede wszystkim w taki sposób negocjowana, bez udziału przedstawicieli niezależnych organizacji i twórców - NIE."

źródło-facebook.com
  • 1

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wejście ACTA to byłaby katastrofa.

Świetnym przykładem "o co tutaj chodzi" jest ta oto odpowiedź rządu Szwecji dla dziennikarza z roku 2009

http://www.svd.se/mu...cta_532861a.pdf

Polecam gorąco spojrzenie na strony od 3 do 8 - nie trzeba czytać po szwedzku aby zrozumieć o co chodzi.

ACTA to cenzura informacyjna, to możliwość zablokowania dowolnej treści bez żadnych podstaw - wystarczą przesłanki.

To koniec wolnej treści w sieci - możliwość blokowania dowolnej strony na podstawie szeroko pojętej "ochrony własności intelektualnej" na bazie prawa US na całym świecie, czyli "we all live in America"

ACTA jest podpisywana w pośpiechu, ten pośpiech jest niepotrzebny. Sprawa staje się głośna, tylko czemu trafia do Ministra Sportu ? Gdzie sport a gdzie ustawa o IT ?

"I czasopisma" - tylko w skali 10^12

PS - aby nie było, kupiłem prenumeratę "Przeglądu" na iPAd'a, filmy wypożyczam z wypożyczalni DVD lub chodzę do kina, płyty kupuję (często winylowe), filmów ściąganych "na pirata" oglądam rocznie może 5 i to zwykle takie których się nie da obejrzeć inaczej.

PPS

http://osnews.pl/pol...a-to-za-sukces/ - sukces !!!

i odpowiedź, czemu NIE:

http://www.panoptyko...-formacie-video

Ponieważ w sprawie negocjacji i sposobu przepychania Traktatu ACTA wiele jest pytań i wątpliwości, postanowiłem spisać kilka z nich, które - to prośba do dziennikarzy interesujących się tym tematem - warto poruszyć/zadać w rozmowach z urzędnikami i politykami (rząd, Parlament). Poznanie odpowiedzi na te pytania - mam nadzieje - nie będzie chyba stanowiło zagrożenia dla bezpieczeństwa i porządku publicznego, a próba uchylenia się od odpowiedzi nie powinna chyba być uzasadniana znowelizowanymi niedawno przepisami ustawy o dostępie do informacji publicznej, w szczególności przepisami art. 5 ust. 1a tej ustawy?

Oto pytania, które dziennikarze mogliby zadać urzędnikom/politykom:

W jaki sposób rząd może dziś zmienić własną decyzję podjętą w trybie obiegowym w czasie zmiany kadencji, kiedy ministrowie mieli już spakowane pudła z dokumentami? Czy możliwa jest "reasumpcja", czego byliśmy świadkami w przypadku decyzji związanych z ustawą hazardową, kiedy projektowano Rejestr Stron i Usług Niedozwolonych? (por. Rządowa reasumpcja reasumpcji w sprawie internetowego hazardu - archiwizacja informacji wymienianych w trakcie zakładów)
Dlaczego Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego nie publikuje w swoim serwisie dokumentów zawierających informacje publiczne i w jaki sposób Prezes Rady Ministrów chciałby to zmienić.
Czy premier wiedział o tym co podpisuje, kiedy podpisywał uchwałę pozwalającą na podpisanie ACTA przez Polskę (w tytule uchwały Rady Ministrów nie pojawia się ani angielskojęzyczny skrót, a długi tytuł: "Uchwała Rady Ministrów nr 216/2011 z dnia 25 listopada 2011 r. w sprawie udzielenia zgody na podpisanie Umowy handlowej dotyczącej zwalczania obrotu towarami podrobionymi między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, Australią, Kanadą, Japonią, Republiką Korei, Meksykańskimi Stanami Zjednoczonymi, Królestwem Marokańskim, Nową Zelandią, Republiką Singapuru, Konfederacją Szwajcarską i Stanami Zjednoczonymi Ameryki"
Jeśli premier wiedział, co podpisuje, a wcześniej brał udział w spotkaniach z internautami, na których ten temat kilka razy był podnoszony, to dlaczego nie zrealizował danej wcześniej obietnicy, że taka zgoda rządu na podpisanie traktatu nie będzie udzielona przed wyjaśnieniem z opinią publiczną wszystkich kontrowersji zgłaszanych przez polskie i europejskie organizacje pozarządowe od ponad 2 lat?
Dlaczego Polska i Unia Europejska ma przystępować do porozumienia, które - jak twierdzi Ministerstwo Gospodarki i Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa narodowego - nie ma mieć wpływu na polskie i europejskie prawodawstwo? Jaki jest sens takiego traktatu, skoro - jak twierdzą - w polskim porządku prawnym już istnieją mechanizmy, o które rzekomo zabiegamy w przystępując do tego traktatu? Jak się to ma do tego, że ACTA ma jednak wywierać wpływ w sferze prawa karnego, a więc dotykać prawodawstwa krajów podpisujących (i potem ratyfikujących) porozumienie? Co różni ACTA od takich umów międzynarodowych, których Polska już jest stroną, jak traktaty WIPO, TRIPS, Konwencja Berneńska i inne umowy międzynarodowe dotyczące własności intelektualnej?
Ponieważ rzą deklarował wielokrotnie, że chce stanowić prawo oparte na dowodach: jakie konkretnie polskie przedsiębiorstwa zyskają i w jaki sposób zyskają, na przyjęciu takiego porozumienia jak ACTA?
Czy w sprawie ACTA były jakiekolwiek (formalne/nieformalne) naciski ze strony innych państw, o czym mogą świadczyć np. opublikowane przez WikiLeaks depesze dyplomatyczne USA? (por. Dalsze przecieki WikiLeaks na temat negocjacji porozumienia ACTA i globalnego prawa autorskiego)
Czy wybór modelu, w jakim zaproponowano i przeforsowano ACTA, wynika z tego, że w takich organizacjach jak Światowa Organizacja Własności Intelektualnej istnieje silna opozycja ze strony krajów rozwijających się i dlatego postanowiono obejść taką opozycję proponując rozwiązanie polegające na poufnym wynegocjowaniu wszystkiego w gronie kilku zainteresowanych państw i zaproponowanie innym, poza demokratyczną kontrolą, w ramach koncepcji "bierz wszystko albo nic"?
W jaki sposób pytani skomentują to, że w czasie poufnych negocjacji dopuszczano do stołu negocjacyjnego niektóre przedsiębiorstwa działające komercyjnie na globalnym rynku, a nie dopuszczano przedstawicieli organizacji pozarządowych, którzy się tego głośno domagali?
Jak to możliwe, że w czasie posiedzenia sejmowej komisji ds Unii Europejskiej posłowie podjęli decyzję dot. ACTA przez stwierdzenie braku uwag zaraz po tym, gdy przewodniczący komisji zapytał, czy są uwagi i wymienił jedynie długą listę numerów dokumentów unijnych nawet bez czytania tytułów tych dokumentów? (por. Jak to sejmowa Komisja ds. Unii Europejskiej w sierpniu 2011 r. pozytywnie opiniowała ACTA
Czy pytani uważają, że w Sejmie RP powinno odbyć się publiczne wysłuchanie przed podjęciem prac nad ustawą wyrażającą ewentualnie zgodę na ratyfikację przez Polskę tego porozumienia?
Czy pytani korzystają z wyszukiwarek internetowych, które indeksując zawartość internetu w istocie muszą wcześniej zgromadzić na swoich serwerach kopie indeksowanych zasobów, a zasoby te są w istocie chronionymi prawem autorskim utworami?
Czy pytani wiedzą, że gdy odwiedzają dowolną stronę internetową, to ich komputer robi lokalną kopie odwiedzanej strony, wraz z grafikami, tekstami, kodem HTML, które są zwykle chronionymi prawem autorskim utworami?
Kiedy rząd polski ma zamiar udostępnić wszystkie posiadane dziś stanowiska negocjacyjne innych państw, które pojawiały się w czasie prowadzonych w poufności negocjacji w sprawie ACTA? Negocjacje się skończyły, treść porozumienia ustalono, czy zatem uważają, że obywatele polscy mogą już poznać sposób, w jaki do tego porozumienia dochodzono?
Czy toczą się obecnie jakieś ukryte przed oczami opinii publicznej negocjacje z udziałem rządu, dotyczące innych jeszcze porozumień międzynarodowych, które w jakikolwiek sposób mogą być związane z prawnymi aspektami obiegu informacji (w tym ochroną monopoli informacyjnych takich jak prawa autorskie) w społeczeństwie informacyjnym.
Czy rząd polski nie obawia się, że w wyniku działań projektowanych w USA ustaw takich jak SOPA, strony internetowe polskiego rządu zostaną wyfiltrowane z globalnego internetu ze względu na publikowanie tam materiałów, takich jak przedruki z amerykańskiej prasy (por. Pytania o charakter prawny serwisu internetowego Premiera przy okazji clippingu artykułów z The Economist).
Na których stronach Biuletynu Informacji Publicznej obywatele mogą zapoznać się z uwagami zgłaszanymi w trakcie konsultacji międzyresortowych, które podobno odbywały się w sprawie ACTA? Kiedy takie dokumenty zostały opublikowane?
Na których stronach Biuletynu Informacji Publicznej można zapoznać się z uwagami zgłaszanymi przez podmioty zaproszone do konsultacji społecznych, które - jak twierdzi przedstawiciel MKiDN - odbyły się w sprawie ACTA? Kiedy takie dokumenty zostały opublikowane?
W jaki sposób wybrano podmioty, które poproszono o uwagi w konsultacjach społecznych dot. ACTA, które podobno się odbyły?
Czy działająca przy MKiDN "Grupa internet" miała dostęp do treści dokumentów w trakcie prowadzonych przez UE i Polskę negocjacji związanych z ustalaniem ostatecznego kształtu ACTA? (por. Po dzisiejszym spotkaniu Grupy internet i deklaracjach w sprawie porozumienia o współpracy...)

« W Sejmie stanowisko RP w sprawie zmian w Dyrektywie re-use | Proszę o spokój. Nie było żadnego ataku, przynajmniej początkowo. »
Opcje przeglądania komentarzy
Wybierz sposób przeglądania komentarzy oraz kliknij "Zachowaj ustawienia", by aktywować zmiany.
Jeszcze trzy
So, 2012-01-21 17:13 by Mikołaj
Mikołaj's picture

21. Dlaczego w kraju demokratycznym prace nad tego typu dokumentem przeprowadzane są potajemnie, bez informowania opinii publicznej, a nawet - o czym świadczy brak bieżącej publikacji dokumentów przez MKiDN - w ukryciu przed opinią publiczną?

22. Dlaczego w demokracji parlamentarnej rezygnuje się z debaty w parlamencie na temat ACTA, stawiając go w pozycji notariusza. Który na dodatek nie może powiedzieć "nie", bowiem wywiera się naciski na akceptację porozumienia sugerując, że "będzie wstyd" gdyby umowa nie została podpisana.

23. Dlaczego, mając na to kilkanaście miesięcy, przedstawiciele dwóch polskich ministerstw dążą do podpisania ACTA już 26 stycznia?

--
Piotr "Mikołaj" Mikołajski
Blog | G+ | FB

odpowiedz

Jeszcze jedno pytanie do ACTA
So, 2012-01-21 18:46 by incognitus (niezweryfikowany)

24. Czy i jaki związek, z tak szybkim wnioskiem o podpisanie umowy handlowej ACTA, ma porozumienie z 6.10.2011 o monitorowaniu środowiska cyfrowego, nad którym opiekę sprawował MKiDN (http://prawo.vagla.pl/node/9554)?

odpowiedz

I jeszcze jedno ...
So, 2012-01-21 23:38 by Zbigniew Chyla

25. Skoro, jak twierdzą przedstawiciele polskiego rządu, ACTA nie ma mieć wpływu na polskie prawodawstwo, to jak interpretują oni wprowadzenie przez artykuł 26. ACTA ścigania z urzędu m.in. pewnych przypadków naruszeń praw autorskich? Obecnie obowiązujące prawo przewiduje jedynie ściganie na wniosek pokrzywdzonego (art. 122 ustawy o PAiPP).

© 1997-2012 Copyright by Piotr Waglowski. Serwis powstał w styczniu 1997 roku.
(p) 2000-2006 Powered by Xanth.
(p) 2005-2012 Powered by Drupal (platforma zarządzania treścią udostępniona na licencji GPL)
Internet dostarcza ATMAN

(p) 2006-2012 Powered by ATM S.A. (hosting)

Zgodnie z art. 25 ust. 1 pkt. 1) lit. b) ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych zastrzegam, że dalsze rozpowszechnianie artykułów publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.

VaGla.pl Prawo i Internet | Odwiedź również: stronę Jacka Waglowskiego: Vamil, blog Wojtka Waglowskiego: Numer Startowy, stronę Stanisława Waglowskiego: Enerbit

Użytkownik sechmet edytował ten post 22.01.2012 - 14:29

• 0

ChemicalStimulants.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Padła strona MON
www.mon.gov.pl

Ja bym chciał żeby shackowali ABW i GUS i wykradli dane. Wtedy byśmy siędowiedzili o faktycznym stanie naszego państwa.

Jak powiedział W. Cejrowski o PO

"Platforma Obywatelska jest tak samo obywatelska, jak kiedyś Milicja Obywatelska."
  • 1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Przeczytajcie całe zanim skrytykujecie:
Nie wydaje sie wam ze ta ACTA to tylko propaganda? To samo co z lekami, przepchneli to ze leki są droższe, a w mediach było głównie o tym ze lekarze i aptekarze kłucą sie kto ma ponieść odpowiedzialność z ACTA jest to samo: zamkneli megaupload, a walka jest z ustawą. może im o to właśnie chodziło? bo poco im ustawa jak i tak mogą zamknąć tą strone bez niej. Oczywiście nie chodzi mi o to że ACTA jest dobra, próbuje tylko zobaczyć poza tto co powszechnie widać. co wy na to?
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W jaki sposób dokonują się takie zmasowane ataki? To są skoordynowane grupy hakerów, czy po prostu bardzo wielu użytkowników jednocześnie uaktywniających jakiś programik napisany przez jednego człowieka?

To są takie małe ludziki, taaaakie malusie, one w Twoim komputerze potajemnie czynią ZŁO

:)

i robią to same, bo Ty nawet nie musisz nic wiedzieć.

A jeśli mi nie wierzysz, to cóż, polecam kierunek - informatyka, albo może zajmij się kodem.

A mówiąc poważnie, to chyba sam rozumiesz, że jak ktoś nieopatrznie Ci odpisze to mu ABWehra wjedzie z drzwiami ?

A wiesz, ile kosztuje naprawa framugi, drzwi porządne, leczenie połamanego po akcji kręgosłupa i że potrafią psa zastrzelić bo przecież to "akcja w obronie bezpieczeństwa narodowego" ?
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przeczytajcie całe zanim skrytykujecie:
Nie wydaje sie wam ze ta ACTA to tylko propaganda?

mamy pewność co do tego faktu, poczytaj komentarze na http://prawo.vagla.pl/

I mój post sprzed 15 minut z obszernym copy-paste ze strony Vagli
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych