Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mylo albo naprawdę jesteś związany z tą ustawą albo jesteś typowym trolem forumowym ( wywnioskowałem to po twoich postach ) widzę że ta ustawa to dla ciebie niebo bo tak za nią obstajesz

TO MOJE PRZEMYŚLENIA NIE KOPIOWAĆ BO PODAM DO SĄDU :))) ;)
  • 3

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

macie moze info odnosnie wystapienia tuska w tvp2 bo ponoc cos gada/gadal ?
  • 0

Demon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oj coś czuje, że Polski rząd nie wie do czego zdolna jest grupa Anonymous.;) Mysle, ze to wszystko nie skonczy sie tylko na DDOS'owych atakach. To, na co teraz mamy okazje popatrzeć to wojna - nie taka, którą znamy. To wojna na zupełnie innych zasadach niż dotychczas. To wojna na ogromnym i praktycznie nieograniczonym możliwościowo polu walki, jakim jest internet.

P.S. Myślę, że jeżeli Anonimowi poradzili sobie z amerykańskimi serwerami rządowymi to wydobycie danych z polskich serwerów będzie dla nich jak bułka z masłem. ;)

Użytkownik Demon edytował ten post 22.01.2012 - 23:16

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cały rząd powinien być zwolniony razem z prezydentem. Szef BBN mówi "Przygotowujemy pakiet ustaw, gdy nastąpi cybernetyczny atak na Polskę, będziemy mogli wprowadzić stan wojenny." za tvn24.pl Nagle prezydent tworzy w 2-3 dni pakiet ustaw o bezpieczeństwie cybernetycznym, a ustawy o lekach i inne ważniejsze ? Dalej leżą.

O czym Ty mówisz. Taka ustawa była już od dawna na świeczniku.

WithinTemptation@

Oo, coś właśnie takiego będzie po wprowadzeniu ACTA, jak wyżej - film zablokowany na mocy praw autorskich.

Filmy na Youtubie blokowali zawsze i stosunkowo często trafiałem na takie przypadki. Jeśli ktoś ma prawa autorskie do jakiegoś filmu, ma prawo go zablokować. Teraz się obudziłeś...

mylo albo naprawdę jesteś związany z tą ustawą albo jesteś typowym trolem forumowym ( wywnioskowałem to po twoich postach ) widzę że ta ustawa to dla ciebie niebo bo tak za nią obstajesz

TO MOJE PRZEMYŚLENIA NIE KOPIOWAĆ BO PODAM DO SĄDU )

Faktycznie, pewnie jestem trollem. Masz rację. ;) Tylko że powiedziałem że nie popieram ustawy. Nie czytasz postów - nie odzywaj się.

Nie można zastrzec przemyśleń pisanych na forum publicznym.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Filmy na Youtubie blokowali zawsze i stosunkowo często trafiałem na takie przypadki. Jeśli ktoś ma prawa autorskie do jakiegoś filmu, ma prawo go zablokować. Teraz się obudziłeś...

Wiem, widziałem, ale teraz zacznie się to na większą skalę.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 22.01.2012 - 21:46

• 0

Shad.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapewne ty jesteś trollem, skoro widzisz w sobie zwolennika udostępniania dorobku artystów w sieci bez ich wiedzy i żadnych konsekwencji. ^^ To nie temat, by prowokować ludzi, którzy wyrażają własne zdanie, ja się z pewnością zgadzam z mylo, jak on znajduję się narazie pomiędzy młotem a kowadłem. Tyle, że prawa i zasady ACTA powinny być ograniczone do tego stopnia, by nie wyrządziły większych szkód (kara dla ludzi nie do końca winnych swych działalności na rynku światowym, która może mieć wagę kary dla prawdziwego przestępcy).

Użytkownik Shad edytował ten post 22.01.2012 - 21:49

• 0

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rok 1984 zbliża się wielkimi krokami.
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Shad

Powtazam: Nie rozmawiamy o piractwie. Rozmawiamy o tym co dzieje się na świecie pod kątem zniewalania. Wytłumacz mi dlaczego zaakceptowano ustawe bukmacherską, Patriot Act, dlaczego wysunięto propozycje ACTA, SOPA, PIPA. Są kolejne projekty o których pewnie nie wiemy. ILUMINACI są w natarciu. Piractwo będzie istniało zawsze. Propagandą jest twierdzenie że ktoś to co pobrał kupi w sklepie. W gruncie rzeczy to artyści są złodziejami, bo kradną pomysły Bogu. :mrgreen: . Powiedz mi - czy Wojewódzki, mucha, doda to artyści. Z czego są znani? Z pokazywania [...] i cycków tak jak większość "artystów" czyli "celebrytów". Pławią się w luksusach a media robią z naszych umysłów papkę poprzez Tańce z gwiazdami itd a zarabiają dziesiątki milionów złotych na reklamach. Ok, kapitalizm, ale są granice które przekraczają. Mało znani artyści powinni znależć sposób na sprzedanie się poprzez nowe technologie sprzedaży. Tyle.

Edycja: Kurczak

Dołączona grafika
  • 6

Jeż Jerzy.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może odrobinę nie na temat, ale tak dla rozluźnienia nastrojów i w ramach pewnej przestrogi pozwolę sobie wkleić ;)
Dołączona grafika
  • 3

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No nie na PO!? Lepiej na RP, każdy dostanie kadzidełko z Marychą xD

@Within
Czyli co każdy filmik o Iluminatach ma bloka ? :D
Piractwo było jest i będzie, naprzykład Somalia xD Tam to masz piratów... I jakie szkody? Już by lepiej za tamtych się wzieli a nie, bo szczerze mówiąc to szkody wyrządzane przez piratów z Somalii są o wiele bardziej widoczne.
Porządnie by ich tam zbombardowali i już. No a niestety internetu się tak nie da, z nim trzeba uważać.
@Wyobrażacie sobie, środek Euro, tysiące ludzi a tu Anonimowi przejmują kontrole nad np. sygnalizacją?
  • 0

wazer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozwole sobie na mały offtop bo dziwi mnie troche że jeszcze duza grupa ludzi utożsamia anonymous z grupą hakerską a tym czasem (uwaga i tu cytat :mrgreen: ): " Anonymous to idea która łączy ludzi niezależnie od koloru skóry, pochodzenia czy obywatelstwa. Anonymous tworzy on, ona ja i ty, tworzymy ją razem Wszyscy. To idea wolności każdego z nas. Niech ta idea nam Wszystkich przyświeca w naszych działaniach, niech ta idea dotrze do jak najszerszego grona osób. Jeśli chcesz pomóc, poszerzyć nasz zasięg, Udostępnij ta informację, niech niesie za sobą miłość, poszanowanie i pokój." Każdy jest anonimowym kto zgadza się taka ideą.
  • 1

Demon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co jak co, ale muszę powiedzieć, że internet dawno nie był takim ciekawym miejscem jak w tej chwili. Nie wiem czemu, ale to, co teraz ma miejsce kojarzy mi się ze scenaruszem science-fiction. Wojna w internecie? Ciekawe co jeszcze.:)

Myślałem, że żeby móc sparaliżować rządowe serwery trzeba nieźle znać się na informatyce, a tu się okazuje, że połowa internetu bezlitośnie okupuje te strony i serwery poprostu nie wytrzymują. To jest atak nastawiony na działanie siłą, a nie techniką. Pierwszy raz widzę takie ''cuś'' na własne oczy i jestem trochę zdziwiony.

Jestem też ciekaw, jakie konsekwencje poniosą osoby, które bezmyślnie atakują te serwery. Dobrze, że zwykli ludzie się do tego przyłączają i gratuluję im odwagi, ale ja wolę się w to nie mieszać i zostawić całą sprawę profesjonalistom, bo jak dla mnie, cena jaką można za takie cuś zapłacić jest zbyt wysoka.

Użytkownik Demon edytował ten post 22.01.2012 - 23:13

• 0

PsychoRap.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przypominam że każdy może walczyć ! to nie jest trudne, sciągnąc 1 plik zakryć ip i korzystać ze strony którą utworzyli anonimowi. i może cie dalej śmigać po paranomalnym ! forum anonimowych tutaj (uwaga na podróby stron)
  • 0

Gargamel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nasze konta bankowe i tak są do wglądu przez policje, jeśli sobie tego zażyczą. Nie ma czegoś takiego jak wolność nawet dziś. Jeśli władza zechce, to dowie się ile masz na koncie, gdzie kupowałeś, ile i dlaczego. Czemu kupujesz więcej niż zarabiasz i czemu nie płacisz podatku. Gdzie dzwonisz, gdzie wysyłasz maile i jaką mają treść. Oni mogą to zrobić teraz.

Popieram zwalczanie piractwa, ale instytucje państwowe i policja to nie to samo co jakieś złamasy z prywatnych koncernów i korporacji.
  • 1

Nights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Twitter, czyli miejsce informowania grupy anonymous o swoich poczynaniach zostało wyłączone. Sądzicie, że to ma jakiś związek?

//Już jest okej ; )

Użytkownik Nights edytował ten post 22.01.2012 - 23:49

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych