Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

Zielona Małpa.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

SgtSecondary Anonymous Lulzsec: "Tomorrow were ready to start the attack you will never forget Poland . Trust me"

i

Dear Poland this is my last warning if you sign #ACTA there will be no sites with .pl anymore

Nie wiem co o tym sądzic...

• 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzisz leviatan, demokracja nie polega na tym,że Ty się nie zgadzasz, a oni to wezmą pod uwagę.
Demokracja, to Twoje prawo do wybrania kogoś, kto będzie miał prawo robić, to co będzie chciał.
Kto jest u władzy, to i tak ma nas w... czy to Yaro, czy Donek.

Rozmowy o demokracji w kontekście wyborów parlamentarnych są przezabawne, zważywszy na to, że sama ordynacja wyborcza jest wręcz podręcznikowo niedemokratyczna. Jakaż to demokracja, gdzie mniejszość (frekwencja poniżej 50%,) podejmuje wiążącą decyzję dla całego społęczeństwa?

To co wygaduje towarzysz Boni jest tak niedorzeczne, że chyba tylko najgorliwsi wyznawcy miłującego wszystko i wszystkich Donalda to łykną.

P.s. Właśnie podali o tym jak trudne było włamanie się na stronę Prezesa Rady Ministrów. Należało wpisać jako login: admin, jako hasło: admin1. Profesjonalizm godny tuskowej Polski.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dear Poland this is my last warning if you sign #ACTA there will be no sites with .pl anymore

Ja dobrze rozumiem i to znaczy : Droga Polsko to jest moje ostatnie ostrzeżenie, jeśli przyjmiecie ACTA to nie będzie już stron z .pl ?
  • 0

Zielona Małpa.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@WithinTemptation
na to wychodzi
zaczynam się naprawdę obawiać

Zrobiłam co mogłam, podpisalam kilka petycji, poinformowałam znajomych, rodzinę, nawet się pomodliłam (i to kilka razy), doinformowałam się.
Jeśli uda mi się do jutra wyzdrowieć, to pójdę protestować, jak nie to i tak moi znajomi pójdą. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja dobrze rozumiem i to znaczy : Droga Polsko to jest moje ostatnie ostrzeżenie, jeśli przyjmiecie ACTA to nie będzie już stron z .pl ?

Ciekawe. Nie mają takiej siły moim zdaniem. Po za tym, w takiej skali mogą co najwyżej przeprowadzić zmasowany atak DDoS który nie jest niebezpieczny - ot strony przestaną działać przez jakiś czas.

zielona_malpa@

To nie III Wojna Światowa. ;) Nic tutaj się złego nie stanie.
  • 0

Zielona Małpa.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@mylo

ja już tak mam, że zawsze panikuję odrobinę za dużo
w sumie to częściowo cię popieram, w punkcie, że piractwo nie jest dobre

A tak co do Anonymous, myślicie, że to prawda z tymi stronami .pl? Bo jeśli tak, to to forum też zniknie:(
  • 0

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ciekawy tekst na FB :
"......wypowiedz pewnej osoby z sieci - "~szymo: Właśnie czytałem na amerykańskim portalu, że anonymous szantażuje nasz rząd ujawnieniem informacji które przechwycili. Podobno są to dane z serwerów firm z branży marketingu politycznego i zawierają skrypty kampanii rządu na forach internetowych, gdzie wynajęte osoby piszą pochlebne władzy opinie. Są tam dane blogerów i forumowiczów którzy pracują dla rządu, a także dziennikarzy którzy piszą na zamówienie. Jest też dużo o dezinformacji na temat samego ACTA. Do tego są tam podobno logi z akcji kiedy dana kampania została załadowana do systemu. I tam podobno jest jakiś hit, bo kampanie na dany temat były ładowane zanim wydarzenie nastąpiło. Podobno dotyczy to takich rzeczy, że mogłoby dojść w Polsce do przewrotu i to dość brutalnego. Bardzo mnie ciekawi co to za dane i do czego rząd się przygotowywał z wyprzedzeniem, o czym wiedział zanim nastąpiło? Obstawiam jakieś akcje na rynkach finansowych lub coś związanego z wyborami. Warto czytać coś poza polskimi mediami bo można dużo się dowiedzieć. Co ciekawe, wszelkie wpisy o tym zniknęły z forów innych portali, w tym onetu. Może tu da się co nieco powiedzieć?"

na twiterze pojawily sie ponoc jakies inf o mejlach tuska czy sa prawdziwe nie wiadomo.. na razie jakis fragmenty korespondecji.

a link do FB tematu : http://www.facebook.com/nieACTA ( post nie dla acta w polsce ok 1000 koment ..to sie znajduje w okolicy 140 )

mam nadzieje ze to tylko ploty sa albo jakies trolowanie .. bo inaczej bedzie kiepsko ;(

• 3

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A tak co do Anonymous, myślicie, że to prawda z tymi stronami .pl? Bo jeśli tak, to to forum też zniknie:(

Myślę, że nie, bo to wbrew idei Anonymous, którzy mieli walczyć o naszą wolność, a nie nas odcinać od Internetu. Poza tym nie wiem czy jest taka możliwość, aby rozwalili wszystkie strony polskie, może te rządowe, te bardziej znane to tak, ale sądzę, że takich jak nasza, gdzie w większości sprzeciwiamy się ACTA to nie :) Więc spokojnie ;]

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 23.01.2012 - 20:30

• 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest prosta i skuteczna metoda do "wyrównania sił". Tyle, że nierealna :), bo wymagałaby od ludzi - najlepiej w skali co najmniej kraju, a jeszcze lepiej - kontynentalnej powstrzymania się od kupowania czegokolwiek innego od artykułów pierwszej potrzeby. Leki, żywność, niezbędne produkty do życia codziennego. Ale tylko te niezbędne. Wystarczyłby miesiąc. I jestem pewien, że zaczęła by się zupełnie inna rozmowa.
No ale cóż... tak sobie marzę :D
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Forum nie zniknie. Nie ma takiej siły na ziemi która spowodowałaby usunięcie danych ze wszystkich serwerów na których są strony z domeną .pl. To jest fizycznie nie możliwe - nie ma tylu dobrych hackerów na ziemi. Można przeprowadzić atak DDoS - czyli wysyłanie masowej ilości zapytań, w celu zablokowania strony na jakiś czas. Można włamać się na jedną lub drugą stronę, ale włam na wszystkie strony w Polsce? To jest zbyt duża akcja.

kapuchy@

Kogo chcesz w ten sposób karać? Przedsiębiorców, czy pracowników?
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest prosta i skuteczna metoda do "wyrównania sił". Tyle, że nierealna , bo wymagałaby od ludzi - najlepiej w skali co najmniej kraju, a jeszcze lepiej - kontynentalnej powstrzymania się od kupowania czegokolwiek innego od artykułów pierwszej potrzeby. Leki, żywność, niezbędne produkty do życia codziennego. Ale tylko te niezbędne. Wystarczyłby miesiąc. I jestem pewien, że zaczęła by się zupełnie inna rozmowa.
No ale cóż... tak sobie marzę

Niestety, ale jesteśmy zbyt uzależnieni od kupowania tych rzeczy, zresztą trafiłoby takie coś tylko do garstki osób.

mam nadzieje ze to tylko ploty sa albo jakies trolowanie .. bo inaczej bedzie kiepsko

Nie no sorry, ale co ma być kiepsko? Może ludzie w końcu przejrzą na oczy i wygnają tych złodziei z kraju. Swoją drogą ciekaw jestem czy my na forum też mamy jakiegoś kreta ^^

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 23.01.2012 - 20:36

• 0

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Swoją drogą ciekaw jestem czy my na forum też mamy jakiegoś kreta ^^

Najczęściej takie osoby pojawiają się w komentarzach na blogach czy popularnych portalach z wiadomościami. Na takim forum ich praca chyba nie miałaby sensu, ponieważ jest to dość "specyficzne" forum o konkretnej tematyce, ze stosunkowo wąskim gronem odbiorców.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ja już tak mam, że zawsze panikuję odrobinę za dużo
w sumie to częściowo cię popieram, w punkcie, że piractwo nie jest dobre

Piractwo nie jest dobre i zgodnie z obowiązującym prawem jest karane. ACTA to wykorzystywanie sprawy piractwa do zupełnie innych celów.
  • 0

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Do tego są tam podobno logi z akcji kiedy dana kampania została załadowana do systemu. I tam podobno jest jakiś hit, bo kampanie na dany temat były ładowane zanim wydarzenie nastąpiło. Podobno dotyczy to takich rzeczy, że mogłoby dojść w Polsce do przewrotu i to dość brutalnego.

Smoleńsk? Lepper? Wybory?
  • 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mylisz pojęcia mylo.
Nikt nie mówił o karaniu. Tylko o ogarnięciu się ludzi i przejrzeniu na oczy.
Powiedz mi, jak to jest, że obecnie wszelkiej maści pseudo artyści, celebryci, matacze analitycy i inne podobnej maści osoby zarabiają jakieś dzikie kwoty za.... no właśnie.. tak naprawdę - za nic. A rzesze tych, których praca przynosi wymierny pożytek lub dobra, nierzadko trudno wiążą koniec z końcem? albo ich życie składa się głównie z wyrzeczeń i wyborów? A jakaś - pożal się Boże - "artystka szansonistka", która nawet kilku zdań w ojczystej mowie nie potrafi sklecić kupuje setną którąś parę butów do setnej którejś torebki, żeby jej pasowała do nowych rzęs i cycków.
Twierdzisz, że to jest normalne? Być może. Ale to oznacza, że ludzie zgłupieli. I czas najwyższy, żeby system wartości zaczął wracać na właściwe miejsce. Zrzucając z postumentów kolorowe pustaki.

Problem jest dużo głębszy. Świat zwariował w kulcie pieniądza. A zmiany niestety ale wymagają ofiar. A im późniejsze tym ofiar więcej.
Ale to jest nieuchronne. I prędzej czy później, ale nastąpi. Im później, tym gorzej.
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych