Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Please log in to reply
885 replies to this topic

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2742
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dear Poland this is my last warning if you sign #ACTA there will be no sites with .pl anymore

Ja dobrze rozumiem i to znaczy : Droga Polsko to jest moje ostatnie ostrzeżenie, jeśli przyjmiecie ACTA to nie będzie już stron z .pl ?

Dobrze rozumiesz. Pewien dosyć interesujący problem polega jednak na tym, że autor tych słów nie zdaje sobie, jak niedorzeczne one są.

Krótko mówiąc -- bez obaw.

• 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A tak co do Anonymous, myślicie, że to prawda z tymi stronami .pl? Bo jeśli tak, to to forum też zniknie:(

Forum nie zniknie. Nie ma takiej siły na ziemi która spowodowałaby usunięcie danych ze wszystkich serwerów na których są strony z domeną .pl. To jest fizycznie nie możliwe - nie ma tylu dobrych hackerów na ziemi. Można przeprowadzić atak DDoS - czyli wysyłanie masowej ilości zapytań, w celu zablokowania strony na jakiś czas. Można włamać się na jedną lub drugą stronę, ale włam na wszystkie strony w Polsce? To jest zbyt duża akcja.

kapuchy@

Kogo chcesz w ten sposób karać? Przedsiębiorców, czy pracowników?

Nie wiem czemu, ale już z 5 razy wywaliło z tej strony błąd przeciążenia serwera SQL
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ten błąd mi ciągle wyskakuje, ale jakąś godzinę temu przez pewien czas nie mogłem w ogóle wejść na tę stronę.
  • 0

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czemu, ale już z 5 razy wywaliło z tej strony błąd przeciążenia serwera SQL

Daj spokój, mi też czasem wywala- jak dużo użytków jest ;x
  • 0

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trzeba sobie powiedzieć że skoro lecą takie groźby to stan katastrofy albo nawet wojenny może zostać wprowadzony. Co nie zmienia faktu że atak aby całą sieć .pl jest niemożliwy! Ile to było stron, haseł, przeróżnych zabezpieczeń. Trzeba by też powiedzieć że " Polacy nie gęsi, swoich hakerów mają"
Atak na strony rządowe to jedno, blok internetu (czyli to z czym Any. ma walczyć :o ) to drugie.
Ale jeżeli faktycznie coś się zacznie w tym kierunku to wojna na całego...
  • 0

Synkretysta.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mamy prawo do referendum i odwołania rządu, jeżeli ACTA przejdzie,

-Rząd który nie uzyska wotum zaufania (zostaje odwołany) - to nas już nie dotyczy
-Podczas pierwszego posiedzenia nowego parlamentu - już za późno
-Gdy premier złoży rezygnację (nierealne)
-w przypadku nie udzielenie absolutorium ustawy budżetowej przez Sejm - ale to już było !

A więc proponujesz zamach stanu ?

Użytkownik Leto Atreides II edytował ten post 23.01.2012 - 21:27

• 1

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A więc proponujesz zamach stanu ?

Najlepiej jakbyśmy przeprowadzili rewolucję(demonstracje pokojowe) jak w ostatnio w krajach Arabskich. Bo czas mija i mamy co raz mniej czasu, aby zwyciężyć, każdy kolejny dzień, osłabia społeczeństwo, nie władzę, bo ona wręcz przeciwnie rośnie w siłę.
  • 0

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Internauci na Facebooku zwołują pikietę - przed domem Tuska

Internauci, niezadowoleni z podpisania przez Polskę umowy ACTA zwołują na środę pikietę w Sopocie. Jak zapowiadają, pikieta odbędzie się wieczorem przed domem premiera Donalda Tuska. Na stronie wydarzenia w serwisie Facebook udział w manifestacjach zadeklarowało ponad półtora tysiąca internautów. Z kolei w poniedziałkowym proteście przed warszawską siedzibą biura Parlamentu Europejskiego chęć udziału zadeklarowało Facebooku 35 tysięcy osób.

http://wiadomosci.wp.pl/title,Internauci-na-Facebooku-zwoluja-pikiete-przed-domem-Tuska,wid,14192231,wiadomosc.html

- miliardowe długi
- zastój gospodarczy
- podwyższenie VAT-u
- chaos w polityce zagranicznej, podlizujstwo
- korupcja na każdym szczeblu
- emerytury - wiadomo jakie
- bezrobocie wśród osób po studiach

a ludzie wychodzą na ulicę dopiero gdy internet jest zagrożony? litości, o Narodzie...
  • 8

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Karaś - dokładnie to samo mówię :). Wreszcie ktoś spojrzał dalej.
  • 0

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Protesty nic nie dały. "Ambasador Polski podpisze ACTA"

"Nie trzeba żadnej delegacji, ambasador Polski w Japonii może ten dokument podpisać. Myślę, że to zdarzenie 26 stycznia w Tokio nastąpi - mówił Michał Boni, minister administracji i cyfryzacji na wspólnej konferencji z Bogdanem Zdrojewskim, ministrem kultury po spotkaniu z premierem w sprawie umowy ACTA. Boni dodał, że straty po atakach hakerskich na strony rządowe "są szacowane". Jak mówił Zdrojewski, to Polska była jednym z pierwszych państw, które zwróciły uwagę na konieczność negocjowania ACTA w Europie w sposób jawny."

Po co ta szopka z rozmowami z premierem? Przecież chyba tylko ameby nie zauważą ze decyzja o ACTA już zapadła i teraz jest gra na zwłokę.
Coś im z tym jawnym negocjowaniem nie wyszło.
Cały artykuł jest ciekawy, polecam.

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 23.01.2012 - 21:36

• 0

Sadow.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

o nie zmienia faktu że atak aby całą sieć .pl jest niemożliwy!

Może nie na taką skalę, ale teoretycznie da się całkiem sporo w tej kwestii osiągnąć, co i tak może spowodować niezły chaos. To nie kwestia ataku na stronki. W Polsce jest kilka potężnych Data Center i serwerowni. Tym samym pole ataku się zawęża. Jest o niebo trudniej z technicznego punktu widzenia, ale nie niemożliwe.

Użytkownik Sadow edytował ten post 23.01.2012 - 21:35

• 0

Logos.

Rozum Świata

• Tematów: 34
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

- miliardowe długi
- zastój gospodarczy
- podwyższenie VAT-u

a ludzie wychodzą na ulicę dopiero gdy internet jest zagrożony? litości, o Narodzie...

Chciałbym móc powiedzieć co innego - że po prostu kropla do kropli, aż w końcu czara się przebrała i zaczęło się przelewać, ale niestety jesteśmy na tyle specyficznym narodem, że obawiam się, że jednak masz rację
  • 0

trele12.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To może podetniemy kable :rotfl: Ma ktoś jakąś koparkę na zbyciu?! :D
Do protestów pod domem jestem przeciwny,bo przypomina mi to Gen. Jaruzelskiego....
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

- miliardowe długi
- zastój gospodarczy
- podwyższenie VAT-u

Chciałbym móc powiedzieć co innego - że po prostu kropla do kropli, aż w końcu czara się przebrała i zaczęło się przelewać, ale niestety jesteśmy na tyle specyficznym narodem, że obawiam się, że jednak masz rację

odnośników możemy pisać wiele, prawda jest taka: Donald Tusk może wyjść jutro i powiedzieć: "Odcinamy Wam dostęp do internetu bo mamy Was z góry za piratów i złodziei" a i tak 40% poparcia wpadnie
  • 0

trele12.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To może podetniemy kable :rotfl: Ma ktoś jakąś koparkę na zbyciu?! :D
Do protestów pod domem jestem przeciwny,bo przypomina mi to Gen. Jaruzelskiego....

@up
bo nie ma alternatywy, ale takiej mądrej. Co mi po Kaczce, czy Palikotowi?
Dobrze że w następnych wyborach prawdopodobnie wezmę udział (kwestia miesięcy) To zagłosuję na Korwina a co!

Użytkownik trele12 edytował ten post 23.01.2012 - 21:51

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych