Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Please log in to reply
885 replies to this topic

Daniosek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem dlaczego ludzie tak nagle się w Polsce obudzili,że chce ich się okraść z wolności słowa. Jakoś jak kibice którzy walczyli z cenzurowaniem i inwigilowaniem środowiska kibicowskiego przez Tuska,policje i inne organy ścigania przed wyborami wszyscy milczeli. Wręcz przeciwnie,popierano to zasłaniając się walką z "kibolami" i uzyskiwano do tego poklask od społeczeństwa. Jakoś nikt nie słuchał gdy trybuny głośnym krzykiem wołały, że okrada się Polaków z wolności i że trzeba coś z tym zrobić. W mediach leciała cała szopka wymyślona przez rząd jacy to kibice są źli itd.Na meczach wywieszano transparenty mówiące o tym jak w Polsce łamie się wolność słowa...i co więcej ludzie którzy wieszali te transparenty po meczach zostawali zgarnięci przez policje i dostawali wysokie grzywny i mandaty.Filmiki które zostawały umieszczane przez kibiców jak są traktowani przez policje,szybko znikały z portali typu youtube. A że teraz zacznie się inwigilacja społeczeństwa przez ACTA?. Wybierzcie się choć raz na mecz szczególnie wyjazd,zostaniecie obfotografowani ze wszystkich stron,20 razy pokażecie dowód osobisty a na końcu i tak zabroni wam się jechać podając jakiś błahy powód. Przepraszam jeśli zbyt odbiegłem od tematu,chciałem Wam choć trochę przedstawić jak to wygląda z mojego punktu widzenia.
  • 4

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A więc proponujesz zamach stanu ?

Najlepiej jakbyśmy przeprowadzili rewolucję(demonstracje pokojowe) jak w ostatnio w krajach Arabskich. Bo czas mija i mamy co raz mniej czasu, aby zwyciężyć, każdy kolejny dzień, osłabia społeczeństwo, nie władzę, bo ona wręcz przeciwnie rośnie w siłę.

Rewolucje tak jak ostatnio w krajach Arabskich? :o

Chyba nie masz na myśli inspirowanej przez NATO operacji "pod fałszywą flagą" zakończonej zamordowaniem prezydenta niepodległego kraju.

Co do kwestii nagłego "przebudzenia" internautów to wynika ono raczej z nudów i zwykłego szukania sensacji. I tak połowa zagłosuje na Tuska, bo na Kaczyńskiego to obciach no i wiadomo, ma kota.

Użytkownik rainman edytował ten post 23.01.2012 - 22:15

• -1

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chciałbym tylko na szybko dać newsa, że niedawno aktywowana została grupka Lulzr00t, która już zaczęła zapowiedzianą zabawę - strona www.msz.gov.pl leży - po czym konto na tweecie zostało zawieszone.
  • 0

szmaszmo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście kiepskie porównanie, myślę że ta akcja ma więcej zwolenników bo jak by nie patrzeć chodzi o medium masowe jakim jest internet. jak pisze onet decyzja zapadła, ACTA zostanie podpisane, mnie natomiast dziwi fakt, jak ktoś już wcześniej wspomniał, że jeśli ustawa ta nie zmienia nic w prawie no to właściwie po co jest podpisywana, bo tak i już? Bo Polska nie chce odstawać, przede wszystkim zapewne od "mesjasza świata USA" ?
Na co po co ja się pytam, nie trzeba być geniuszem, żeby stwierdzić fakt, że internetu nie da się tak po prostu stłamsić. Nie tacy ludzie znajdywali sposoby nie na takie rzeczy. Co do tej pory to przyniosło? Rozwścieczenie internautów z całego świata i nic poza tym. Jak to się mawia na każdego kozaka znajdzie większy kozak. W samym przygotowaniu tej szopki (acta) było zbyt wiele niedomówień i nawet jeśli to rzeczywiście miało by nic nie zmienić, w co wątpie, bo sama idea powstawania takiego tworu była by paradoksem to zaczną się zapewne masowe włamy na strony i to nie w celu napisania że pan donek to zły człowiek, a będą tak robić ot dla samej idei, tak jak powstanie ustawy ACTA. Peace

P.S Swoją drogą teraz wiem czemu nie mogłem już ściągnąć z filesonica ROM-u do telefonu, którym autor ocywiście dzielił sie z dobrego serca lub dobrego serca za donate, które przymusowe nie było, a jedynie było dobrą wolą ludzi wspomagających autora w tworzeniu:)
Jak było widać w wiadomościach, nie zajęto się tylko internetem ale również cenami paliwa, chyba ludzie po prostu już nie wytrzymują presji, jak ktoś wcześniej napisał kropla do kropli i czara się przelała.

Użytkownik szmaszmo edytował ten post 23.01.2012 - 22:32

• 0

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

~mamut: "umowa nie stanowi żadnego zagrożenia, a poza tym czas do jej wejścia w życie jest jeszcze daleki"
~Michał Boni

a tu fragment tekstu pod tytułem "10 sposobów na manipulację społeczeństwem", którego autorem jest Noam Chomsky

"4 - ODWLEKAJ ZMIANY
Kolejny sposób na wywołanie akceptacji niemile widzianej zmiany to przedstawienie jej jako "bolesnej konieczności" i otrzymanie przyzwolenia społeczeństwa na wprowadzenie jej w życie w przyszłości. Łatwiej zaakceptować przyszłe poświęcenie, niż poddać się mu z miejsca. Do tego społeczeństwo, masy, mają zawsze naiwną tendencję do zakładania, że "wszystko będzie dobrze" i że być może uda się uniknąć poświęcenia. Taka strategia daje społeczeństwu więcej czasu na oswojenie się ze świadomością zmiany, a także na akceptację tej zmiany w atmosferze rezygnacji, kiedy przyjdzie czas."

daje to troche do myslenia

Komentarz z onetowego forum. Myślę, że jest w nim sporo prawdy na temat motywów dzisiejszego "posunięcia" rządu.
  • 0

wazer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najnowszy link do filmy anonimowych(rzekomo)

ACTA jest tylko kroplą która przepełniła czarę goryczy. Zawsze musi być jakiś zapalnik który poruszy masy. Jeseśmy pojeni kłamstwami niemal od zawsze, ale internet był ostatnim bastionem wolnego słowa. To tutaj można było uzyskać informacje na każdy temat między innymi dzięki niezależnym serwisom informacyjnym. A teraz możliwe iż utracimy nawet to. Rewolucja jest nieunikniona.

Użytkownik wazer edytował ten post 23.01.2012 - 22:36

• 0

szmaszmo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Komentarz z onetowego forum. Myślę, że jest w nim sporo prawdy na temat motywów dzisiejszego "posunięcia" rządu.

Owszem jest i to całkiem sporo, natomiast w tej sprawie może nie być tak łatwo, wiadomo że większa częścią ludzi korzystających z internetu i których ustawa ta może dotknąć bardziej są ludzie młodzi, którzy mają zapał do przeciwstawiania się takim akcjom i myśle również na skalę czasową :) Nie oszukujmy się każdy z nas posiada na komputerze coś co chciałby aby pozostało w sferze osobistej, nie rozumiem czegoś takiego jak ktoś mógłby czytać moje prywatne maile, rozmowy na gg itp. Najlepiej to chyba wyrzucić kompa,tv , zamknąć się w 4 ścianach i wtedy możesz byc spokojny, że nic ci nie grozi:)
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wyborca PO w pigułce:

http://www.kiepy.pl/img/23954
  • 1

#459 Gość_Rolland

Gość_Rolland.

Napisano

Żadna z ustaw nie weszła w życie, ale wystarczyło że FBI zajęło się Megaupload, żeby właściciele innych hostingów zaczęli trząść portkami. Lista stron zaczerpnięta z twittera Anonimowych https://twitter.com/...#!/YourAnonNews

MegaUpload - Closed.
- FileServe - Closing does not sell premium.
- FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S..
- UploadStation - Locked in the U.S..
- FileSonic - the news is arbitrary (under FBI investigation).
- VideoBB - Closed! would disappear soon.
- Uploaded - Banned U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
- FilePost - Deleting all material (so will leave executables, pdfs, txts)
- Videoz - closed and locked in the countries affiliated with the USA.
- 4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
- MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors pro FBI
-Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
- Network Share mIRC - awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrente everything.
- Koshiki - operating 100% Japan will not join the SOUP / PIPA
- Shienko Box - 100% working china / korea will not join the SOUP / PIPA
- ShareX BR - group UOL / BOL / iG say they will join the SOUP / PIPA

Strach działa cuda ;)
  • 1

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czuję w sobie potęgę, złość. Mogę dzisiaj umrzeć za wolność. Ja nie wiem jak wy panowie. Ja piję dobrą szkocką, biorę broń i idę walczyć na śmier i życie. Wybije wszystkie szyby w krakowie dxdx. Donek, już po tobie. Nie podaruje ci sługusie iluminatów. Rewolucja !
  • 4

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Protesty nic nie dały. "Ambasador Polski podpisze ACTA"

Poczekajmy na "rewolucje" w miastach ^^ U mnie zebrało się już 760 osób, prawie 4,5 jest zaproszonych - te 760 jak na Siedlce to jest dużo, tylko mam nadzieję, że do jakichś aktów wandalizmów większych nie dojdzie - choć nie miałbym nic przeciwko takiej małej wojnie domowej, która przedłużyłaby mi być może ferie ^^ (rzecz jasna żartuje). Heh, a jak nie, to tak jak w Ranczu z wójtem - na taczce z kraju wywieźć :D

Czuję w sobie potęgę, złość. Mogę dzisiaj umrzeć za wolność. Ja nie wiem jak wy panowie. Ja piję dobrą szkocką, biorę broń i idę walczyć na śmier i życie. Wybije wszystkie szyby w krakowie dxdx. Donek, już po tobie. Nie podaruje ci sługusie iluminatów. Rewolucja !

Nie buzuj się tak, spokojnie ;) Po takim czymś uznają Cię za wariata, wsadzą do kicia czy psychiatryka i tyle z Twojej rewolucji.

@Androll O kurna, niedługo wszystko pozamykają.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 23.01.2012 - 23:03

• 1

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Want help?
http://biuro-gov.cba.pl/

Ciekawe co anonimowi zrobią jutro..
Edit: jednak wałek strona cba działa normalnie

@up weź nie gadaj o małej wojnie domowej bo mnie do woja jeszcze ściągną w takim przypadku :rotfl:

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 23.01.2012 - 23:50

• 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

W.T

Czy ty widzisz co się dziej? Sam przebieg powstawania tej umowy jest przerażliwie podejrzany.Updło już wiele stron np: filesonic. To czas na rewolucje, Janusz Palikot na premiera i Janusz korwin mikke do władzy. Walczmy o to bo to jedyna szansa.
  • 0

szmaszmo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak widac grupy hakerskie pozwalają sobie na coraz śmielsze czyny. Mnie jest szkoda przede wszystkim serwerów hostingowych, teraz jeszcze tylko czekac na rapidshare i będzie komplet wśród gigantów.
Polecą głowy:)
  • 0

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Są lepsze i bezpieczne metody uczynienia życia polityków koszmarem. Trzeba tylko pomyśleć. Dajmy na to Tusk ma alergie na pszczoły. (raczej nie ma) ale gdyby miał. Można np przelecieć lotnią nad domem i wylać taki wabik na pszczoły. A nuż która dziabnie. Albo jakiegoś chwaściora przerzucić przez ogrodzenie, np barszcz sosnowskiego. Jak ma dużo drewna w domu to mu można termity zapuścić, takie termity to mogą zeżreć cały dom. Albo jakieś jadowite węże i pająki, co by w dziury powłaziły.
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych