Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

wazer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety zmartwie was tutaj jest prawdziwa strona cba.

http://www.cba.gov.pl/ - i działa normalnie

tamto to zwykła stronka osadzona na serwisie hostującym cba.pl. Wieć z żalem stwierdzam że to lipa:/
  • 0

Vogozuse.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Want help?
http://biuro-gov.cba.pl/

Ciekawe co anonimowi zrobią jutro..

@up weź nie gadaj o małej wojnie domowej bo mnie do woja jeszcze ściągną w takim przypadku :rotfl:

ale przecież strona cba działa, to jakiś wkręt czy ja nierozumny jestem?

Użytkownik Vogozuse edytował ten post 23.01.2012 - 23:14

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy ty widzisz co się dziej? Sam przebieg powstawania tej umowy jest przerażliwie podejrzany.

Wiem, widzę i też jestem tym zaniepokojony, ale pomyśl - w czym Ci pomoże ta rewolucja? Powybijasz okna Bogu ducha winnych ludzi, porozwalasz coś tam w mieście (płacić będą rzecz jasna podatnicy) i co?

To czas na rewolucje, Janusz Palikot na premiera i Janusz korwin mikke do władzy.

Do Mikke nic nie mam, ale temu drugiemu oszołomowi mówię nie. Tak w ogóle przydałaby się nowa twarz na arenie politycznej - ktoś młody, ambitny, ktoś kto chce naprawdę dobra dla Polski.

Są lepsze i bezpieczne metody uczynienia życia polityków koszmarem. Trzeba tylko pomyśleć. Dajmy na to Tusk ma alergie na pszczoły. (raczej nie ma) ale gdyby miał. Można np przelecieć lotnią nad domem i wylać taki wabik na pszczoły. A nuż która dziabnie. Albo jakiegoś chwaściora przerzucić przez ogrodzenie, np barszcz sosnowskiego. Jak ma dużo drewna w domu to mu można termity zapuścić, takie termity to mogą zeżreć cały dom. Albo jakieś jadowite węże i pająki, co by w dziury powłaziły.

Przepis na... cichy zamach stanu ^^ Podoba mi się, pomysłowe ^^ Dałbym plusa, ale coś mi ta funkcja szwankuje ostatnio i mimo, że powinienem dawać ich 8 to jakoś za szybko kończą się - chyba, że ja tak szybko rozdaję i nie widzę, w co wątpię ^^

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 23.01.2012 - 23:17

• 1

Box.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Rewolucja? Skoro "ataki" na najważniejsze strony rządowe nie poskutkowały, nie przeraziło ich to, że grupka małolatów może tak bardzo zdestabilizować sytuacje w Polsce, to co zrobią z tą rewolucją? Rozgonią towarzystwo pałami, armatkami wodnymi, zamkną kilku dla zasady, żeby reszta się przestraszyła i po naszej rewolucji... Niestety obawiam się, że wszystko przesądzone...

Moje podejście do piractwa jest takie: jestem przeciwny udostępnianiu pirackiego oprogramowania, chociaż sam z niego korzystam. Lekka hipokryzja, ale już tłumaczę. Sam nigdy nie udostępniałem nielegalnego oprogramowania, nigdy nie promowałem tego i nigdy nikomu nie zaproponowałem. Każdy ma swój rozum. Oprogramowanie pobieram tylko darmowe, na licencjach freeware lub gnu. Z grami jest gorzej, ale nie muszę przecieć mieć gry w dniu premiery. Istnieje wiele darmowych MMO, a po pół roku sławna gra będzie o połowę tańsza. W necie pewnie nawet i o 70%. Filmów nie ściągałem i nigdy nie udostępniałem. Oglądałem tylko na megavideo, ale ta era się już skończyła. Zawsze mogę iść do wypożyczalni i za 3zł obejrzeć sobie film. Ewentualnie są serwisy VOD, gdzie można obejrzeć film bez wychodzenia z domu.

Na potęgę pobieram muzykę, ale proszę, nie linczujcie mnie. Pobrałem np. całą dyskografię Rammsteina, Within Temptation, Metalliki czy Black Sabbath a pomimo tego ciągle dokupuje nowe płyty fizyczne. Po co? A po to, żeby mieć! Black Sabbath mam nawet winyla z 79 roku, po rusku napisy itp. Zresztą pliki pobrane mogą mi służyć jako kopia zapasowa, gdyby płyta się uszkodziła, bo przecież płyty, których dużo się słucha, uszkadzają się...

Wniosek: jak ktoś ma kupić to kupi, a jak ktoś nie chce to i tak nie wyda pieniędzy i nawet ACTA go do tego nie zmusi.

• 1

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Box

Ty chyba też nic nie rozumiesz.. Pogwałcono demokrację a ty o piractwie..ludzie zastanówcie się o czym mówicie. Manipulują wami jak chcą. Przerazacie mnie, przerażacie..

Rozgonią? Nie chochccie do pracy, szkoły, polska gospodarka zacznie się sypać, to donek zrozumie.
  • 1

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Albo zrobić składkę na nagrodę dla tego kto pierwszy naklei mu karnego kutasa na samochód ^^
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Rewolucja? Skoro "ataki" na najważniejsze strony rządowe nie poskutkowały, nie przeraziło ich to, że grupka małolatów może tak bardzo zdestabilizować sytuacje w Polsce, to co zrobią z tą rewolucją? Rozgonią towarzystwo pałami, armatkami wodnymi, zamkną kilku dla zasady, żeby reszta się przestraszyła i po naszej rewolucji... Niestety obawiam się, że wszystko przesądzone...

Słuchaj, ale nie może być tak, że obywatele nie mają prawa, aby zwetować takie ustawy! Przecież to jest nasz kraj, wspólny - nie mogą nie brać nas pod uwagę!

P.S. Lubię Cię, za co wiadomo :D

Co do oryginalnych płyt. A co z telefonami komórkowymi, co z przenośnymi odtwarzaczami muzycznymi? To my mamy kupować oryginalne płyty i może jeszcze płacić dodatkowo za kopie na przenośne odtwarzacze?

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 23.01.2012 - 23:24

• 0

Hologram.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

http://olgierd.bblog...e;;-,66845.html

Kapitalny artyuł który rozwiewa wątpliwości. Polski rząd to iluminaci.

edit by Captain Jack.
  • 1

wazer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm wiecie co wydaje mi się ze jak wejdzie ACTA trzeba będzie nawet winrara kupić :o
  • 0

szmaszmo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaką demokrację? nie można pogwałcić czegoś co nie istnieje. :) To tak pół żartem pół serio. Bo tak właściwie to te wszsytkie wielce demokratyczne państwa są z pozoru demokratyczne. Demokratyczne wybory... wybierasz i tak zawsze mniejsze zło, które po czasie okazuje się ogólnie złem wcielonym. Ja się pytam gdzie się tak wielce ta demokracja przejawia, niby mamy prawo wyboru, prawo własnego zdania, myśli etc, ale co z tego jak się z tym nikt nie liczy?
Ale wracając do tematu, zastanawia mnie, oczywiście jeśli to prawda co pisza na interii, ze Anoni wysłali powiedzmy wygłoszenie dla polskeigo rządu o treści przybliżonej, że są od nich potężniejsi i jeśli nie wycofają się to będą zniszczeni. Ktoś tu napisał, że gdzies na zagranicznym forum pisano, że ktoś tam posiada dane jakiegoś polityka czy cuś i po upublicznieniu tego może być nieciekawie. Kradzież danych nie jest może fajne, ale sami powiedzcie nie interesuje was co też elity chowają takiego przed nami co mogłoby wstrząsnąć posadami? :)
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hmm wiecie co wydaje mi się ze jak wejdzie ACTA trzeba będzie nawet winrara kupić

Nie, winRar ma licencję shareware - okres testowy na 40 dni; więc teoretycznie można go reinstalować co 40 dni zgodnie z prawem^^
  • 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czuję w sobie potęgę, złość. Mogę dzisiaj umrzeć za wolność. Ja nie wiem jak wy panowie. Ja piję dobrą szkocką, biorę broń i idę walczyć na śmier i życie. Wybije wszystkie szyby w krakowie dxdx. Donek, już po tobie. Nie podaruje ci sługusie iluminatów. Rewolucja !

Czy to nie Ty nie tak dawno temu zarzucałeś mi działanie w imię chorej ideologii, a teraz chcesz brać broń do ręki i zabijać w imię... czego? :> Weź głęboki oddech i spójrz w swój podpis, żeby nie działać w imię "chorej ideologii". ;)

Słówko na temat środowych pikiet - ta w Gdańsku zapewne się nie odbędzie, albo będzie mocno uszczuplona (cytując kogoś mocno zaangażowango - "chojraki i g*wnażeria"), więc główna będzie o 18 pod UM w Gdyni, a o 19 przenosimy zabawę pod dom Słońce Peru w Sopocie. ;)
  • 0

Shad.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Filmik Krzyśka Goncarza, w którym porusza głównie kwestię systemu propagowanego przez ACTA, który istniał już od bardzo dawna, tyle że zdąrzył upaść... Nie zjedliśmy się jeszcze, a jedyne co powinniśmy zrobić to postulować ograniczenia zasad ACTA, by nie zaszkodził większej społeczności internautów.. To chore, kiedy wprowadza się w kraju prawo, które łamie zasady moralności, prawo w części bezstronne, neutralne wobec wielu wartości.

Tutaj filmik skierowany zarówno do Polaków, jak i samego Tuska. Dzieje się :<

Jeśli to na poważnie zostało nakręcone, to przewiduję efektywną bitwę anonimowych organizacji praw człowieka z rządem, rodem z hollywoodzkich kin. Nie mogę się doczekać, sensacja, jak mało ich było od ok. 2 dekad. Ja i tak nie wezmę udziału w tym 'powstaniu', bo dla mnie jest to trochę śmieszny temat do rozmowy. Przeszliśmy o wiele gorsze rzeczy, jeśli chodzi o nasz kraj i polityków świrów. Nie mogę pojąć nagłego przebudzenia się naszych rodaków, dlaczego mają taką głupią mentalność...

Użytkownik Shad edytował ten post 23.01.2012 - 23:59

• 0

Hologram.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

CMB

Porównujesz nacjonaliz do walki o wolność? Ehh.. Czuję się strasznie. Czuję się zagrożony przez bande niekompetntnych ludzi. Janusz korwin mikke i janusz palikot do władzy!
  • 0

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Porównujesz nacjonaliz do walki o wolność? Ehh.. Czuję się strasznie. Czuję się zagrożony przez bande niekompetntnych ludzi. Janusz korwin mikke i janusz palikot do władzy!

Zdanie potrafisz rozpocząć z wielkiej litery..., a do napisania imienia i nazwiska danego polityka dostałeś bana na shift?
Prawisz morały o niekompetencji, a sam nie umiesz stosować się do poprawnego pisania.
Paranoja...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych