Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

real.
  • Tematów: 3
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ciągle sie zastanawiam jak to jest mozliwe ze garstka pseudopolityków zarzadza ludzmi okolo 40mln do tego okrada ich, ogłupia, wykańcza psychicznie i materialnie. Stosują chwyt typu KRYZYS który zapoczatkowali głowy uni, tak jak w USA ( terroryści) i to przez nich USA napada na inne państwa i ograbia ze surowców. Mam wizje jak społeczeństwo polskie niewytrzymuje juz tego i w liczbie 5mln rusza na wiejską w celu samosądu społecznego :):) Rząd świadomie robi wszystko żeby ludzi trzymać na smyczy (bieda,ubóstwo) takimi lepiej sie steruje i sa posłuszni. Ludzie zacznijmy żyć ! Jesteśmy częścią całego wszechświata, w każdym z nas jest ten ogrom całej całości, niedajmy sie zaślepiać bo czas ucieka, a hieny zacierają ręce.
  • 0

Ilamtris.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wiedziałem, że podpiszą to, bo nas obywateli mają głęboko w poważaniu.Co dały te protesty? NIC NIC NIC! może zainteresowanie opinii publicznej-w jakim stopniu, nie wiem. Takimi protestami nic nie zrobimy i nawet gdybyśmy spotkali się z tymi wszystkimi politykami i nabluzgali, przedstawili im swoje postulaty prosto w oczy, to by pokiwali w naszym kierunku głową: wszystko będzie w porządku i dalej robili swoje.Co dały te wszystkie transparenty?" nie dla acta" ? Tusk sobie myśli: niech dalej piszą, tracą tylko czas itp.
Ktoś tu podał przykład, aby protesty przybrały formę przemocy-stanowcze nie! Tylko pokojowo, jak normalny człowiek.Przecież nie będziemy zachowywać się tak jak nie którzy politycy którzy wysyłali żołnierzy na "pokojowe misje" Po za tym nie potrzebne zaczepki z policją, która i tak prowokuje.
Pamiętacie kibiców? Krzyczeli na stadionach jaki to rząd jest "be", na Tuska nadawali, negocjowali z nim.Co im to dało? NIC!.Zwykły Kowalski miał się przejąć tym faktem, że kibice w formie protestu nie idą na mecz? Przecież on ma to w du.. czy przyjdą czy nie.
Na rządzie powinno się wywierać presje, wtedy rząd zaczyna się miły robić, chce rozmawiać z ludźmi.
Jaką presje to już nie wiem.Pamiętajcie, że oni bez nas są nikim.Gdyby nie nasze pieprzone składki, które oczywiście są potrzebne w pewnym stopniu aby państwo funkcjonowało to ci politycy pogubili by się w panice.Nic by z nami nie mogli by zrobić.Dlatego w pewnym stopniu się sami zniewalamy.Coś jest złe a my dalej pompujemy w to kasę, głosujemy na tych samych ludzi.Inna sprawa to media, które też mają wpływ na opinie publiczną.

Trzeba przyjąć inną formę protestów, która wywrze pewną presje, a i politycy się zaczną liczyć z naszym zdaniem.
  • 3

Xeo.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W świetle brytyjskiego prawa student nie popełniał żadnego wykroczenia. Nie udostępniał nielegalnych plików, nie trzymał ich na własnych serwerach, co więcej - sam z nich nie korzystał. Niestety, według prawa amerykańskiego, stał się groźnym przestępcą i USA wystąpiły o jego ekstradycję. Sąd w Wielkiej Brytanii stwierdził, że nie ma prawa odmówić, w związku z czym w najbliższym czasie Richard uda się na wycieczkę do Stanów.

A z jakiej to k.... racji USA kara za rzecz popełnioną w innym kraju? I czemu niby Brytania nie mogła odmówić? To już chore jest. OK, ekstradycja, ale taka rozciągliwość skutków przestępstwa na ich terytorium to już przegięcie, nadużycie.

Użytkownik Xeo edytował ten post 26.01.2012 - 15:24

• 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W świetle brytyjskiego prawa student nie popełniał żadnego wykroczenia. Nie udostępniał nielegalnych plików, nie trzymał ich na własnych serwerach, co więcej - sam z nich nie korzystał. Niestety, według prawa amerykańskiego, stał się groźnym przestępcą

Nie no to już są jakieś jaja. To teraz każdy będzie sądzony według prawa amerykańskiego?! A niby dlaczego? To jakaś paranoja jest. Brak słów.

To tak, jakby za posiadanie 1g kokainy w Czechach (gdzie jest to legalne) sąd w Tajlandii skazał Czecha na 20 lat (bo takie tam mają kary za koke). No bo skoro Amerykanie mogą osądzać Brytyjczyków, którzy popełnili przestępstwo (wg amerykańskiego prawa) w Wielkiej Brytanii, to czemu Tajowie nie mogą skazywać Czechów, którzy popełnili przestępstwo (wg tajskiego prawa) w Czechach?

Nie no po prostu nie wierzę, w to, co przeczytałem.

Może trochę za bardzo panikuję, bo niby jeszcze nie skazali tego Richarda.... Ale wszystko zmierza w tym kierunku.

Użytkownik Kajman edytował ten post 26.01.2012 - 15:51

• 0

Shad.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heheh! Ludzie na tvn24 popatrzcie, jakie głupoty wygadują ci wszyscy strajkujący ^^, nie mają nawet najmniejszego pojęcia o umowie.
Pewnie anonsi usiedli z popcornem i chichrają się z tych szaleńców ; d, wyluzujcie. Btw. ta historia z Richardem O'Dwyerem jest sprzed ok 2 tygodni i nie ma żadnego związku ze sprawą ACTA.

Użytkownik Shad edytował ten post 26.01.2012 - 16:07

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A z jakiej to k.... racji USA kara za rzecz popełnioną w innym kraju? I czemu niby Brytania nie mogła odmówić? To już chore jest. OK, ekstradycja, ale taka rozciągliwość skutków przestępstwa na ich terytorium to już przegięcie, nadużycie.

Globalizm proszę państwa. Niech może jeszcze stworzą dla nas "piratów" osobną wyspę, tak jak to było z Australią? Ja współczuję chłopakowi, w USA jest tak, że człowiekowi zostaje tylko prawo do życia, tak jak ktoś wcześniej wspomniał Polska nie może uzyskać dostępu do wiz, to dzięki ACTA będzie mogła nas wysyłać na paroletnie wakacje, i to za darmo! Czyż oni nie są wspaniali?
  • 0

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proponuje nie placic podatkow jako forma protestu..

Heheh! Ludzie na tvn24 popatrzcie, jakie głupoty wygadują ci wszyscy strajkujący ^^, nie mają nawet najmniejszego pojęcia o umowie.
Pewnie anonsi usiedli z popcornem i chichrają się z tych szaleńców ; d, wyluzujcie. Btw. ta historia z Richardem O'Dwyerem jest sprzed ok 2 tygodni i nie ma żadnego związku ze sprawą ACTA.

Mylisz sie - MA, bo w USA ACTA obowizuje od 2 tygodni! (podpisane w sylwestra) a to wlasnie wg ICH prawa on jest przestepca..

tak samo jak Megauploada tez scigneli pare dni temu..

Użytkownik manitoris edytował ten post 26.01.2012 - 16:12

• 0

lordV.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dwa błędy:
1. żeby podpisać ACTA powinno się najpierw powiedzieć obywatelom o co chodzi, udostępnić tekst oraz stosowne interpretacje prawne.
2. żeby protestować, trzeba wiedzieć, przeciwko czemu.
Obie strony biją niepotrzebną pianę.
Co zaś do karania kogoś wedle amerykańskiego prawa - sprawa jest prosta (chyba, że mój światopogląd jest błędny) - skoro dana strona zarejestrowana jest na serwerze zlokalizowanym na terenie kredju, któy przyłączył się do tego czegoś (nie czytałem, więc nie znam zasad ACTA), to chyba mogą tego żądać. Ale jeśli strona będzie zarejestrowana np. na niemieckim, czy szwajcarskim serwerze, to USA moga nam skoczyć. Chyba tak to będzie działać. Tak swoją drogą - czyżby USA powoli, małymi kroczkami próbowało przejąć kontrolę na netem?
  • 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, tylko jeśli nie będziesz płacił podatków, to oprócz tego, że jesteś piratem, to mogą zamknąć Cię za uchylanie się od płacenia państwu haraczu. Dostaniesz tylko wyższy wyrok, a rząd będzie miał pretekst to pozbycia się krzyczących jednostek. Zły plan. ;)
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Ilamtris
Ja już to wcześniej pisałem, że takie protesty nic nie dadzą. Trzeba po prostu zacząć na poważnie "walczyć".
A co do strajkujących(nie tych z ACTA) to oni są naprawdę intelietnymi osobnikami. Strakują tam, gdzie to jest wręcz nie odczuwalne dla rządu, a często przez to poszkodowani są niewinni ludzie.
@Shad
TVN24? Media? Oni zawsze wszystkich pokaża z jak najgorszej strony, byleby zrobić z nich idiotów, bandytów i kogoś tam jeszcze. A z tego co słyszałem to TVN24 to jest jakby to powiedzieć "sprzedany" Tuskowi.
@Xeo i inni
Trochę za późno żeście się "obudzili", że tak napiszę. Mnie to już w ogóle nie dziwi. Co nie zmienia faktu, że takie czyny są szczególnie niebezpieczne, bo to nabierze rozpędu, to USA może sobie wziąć, np. mnie za, np. piratowanie. Lub każdego innego. W świetle ACTA każdy z nas może byc piratem.

Użytkownik Torek edytował ten post 26.01.2012 - 16:39

• 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panie i Panowie, jest nadzieja, że ACTA, nie odbierze nam wolnego Internetu, wolnego w cudzysłowu, bo Internet tak naprawdę wolny nigdy nie był, ale po wprowadzeniu tego syfu, stałby się wręcz komunistyczny. Przeczytajcie sobie poniższy cytat.

Nie można zmuszać dostawców internetu do zainstalowania systemu zapobiegającego nielegalnemu pobieraniu plików z internetu - orzekł Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Stanowiłoby to bowiem naruszenie Karty Praw Podstawowych UE. Orzeczenie TS dotyczy bezpośrednio jednej z regulacji, która wprowadza ACTA i zdaniem ekspertów praktycznie uniemożliwia wprowadzenie tego mechanizmu w państwach, które podpisały KPP.

Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję.

Teraz najważniejsza część tego cytatu.

Czy to oznacza, że przepisy zawarte w ACTA będą mogły być stosowane w naszym kraju? Wydaje się, że nie, ponieważ ACTA musi być przyjęta przez całą UE. Jeśli okaże się niezgodna z KPP, inne kraje nie będą mogły przyjąć jej przepisów.

Źródło cytatu

Jest nadzieja, co nie oznacza, że powinniśmy przestać protestować na ulicy, wręcz przeciwnie, takie jest moje zdanie. Niech rządzący wiedzą, że nie chcemy żadnego ACTA w tym kraju. Teraz po podpisie (epic fail) ACTA, ten bubel musi przejść przez Sejm i tu powinna zakończyć się jego droga, protestując mamy większą szansę, że faktycznie tak się stanie.

Edit: Ciekaw jestem teraz jak wysokie jest poparcie dla PO? 20/30%? Dali tyłka, z tym ACTA. Wkurzyli dużo ludzi, nawet własny elektorat, czyli między innymi mnie.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 26.01.2012 - 17:06

• 0

Nights.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na pewnym forum znalazłem taki link: http://pokazywarka.pl/anonymous/

Można to jakoś potwierdzić?
  • 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na pewnym forum znalazłem taki link: http://pokazywarka.pl/anonymous/

Można to jakoś potwierdzić?

Raczej słabo... Metoda kopiuj wklej.
http://kefir2010.wor...ody-zbrodni”/
  • 2

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Odnośnie tego studenta z Angli to chyba kogoś ostro pomaściło.
Ciekawi mnie czy to by działało w drugą stronę.
Np jeśli w Polsce skazaliby kogoś za posiadanie marihuany czy oskarżony mógłby zażądać ekstradycji i procesu w Holandii :P
Wiem że mowa o ACTA ale można by wykorzystać taki precedens w innych sprawach.

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 26.01.2012 - 17:38

• 0

Shad.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Shad
TVN24? Media? Oni zawsze wszystkich pokaża z jak najgorszej strony, byleby zrobić z nich idiotów, bandytów i kogoś tam jeszcze. A z tego co słyszałem to TVN24 to jest jakby to powiedzieć "sprzedany" Tuskowi.

Hmm, nie wiem co to ma do tego. Ja słyszałem i widziałem na własne oczy, jakie pierdoły wygadywali ci strajkowcy od 7 boleści ;p.
Rozmawiali z dziennikarzami o sprawach, które nie zostały nawet uwzględniane w punktach artykułu ACTA.

Użytkownik Shad edytował ten post 26.01.2012 - 17:49

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych