Skocz do zawartości

Cenzura internetu czy walka z piractwem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

Lachon.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.facebook....60087024061630/

Czyżby ? Coś ruszyło ?

Dla mnie pan Boni ( pan specjalnie małą literą) jest ignorantem.
Powiedział prawdę, że ACTA nic nie zmieni w polskim prawie.
Zapomniał dodać, że ratyfikowane umowy międzynarodowe stoją wyżej w hierarchii źródeł polskiego prawa od ustaw państwowych.
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dopiero kilkukrotne odświeżenie strony naprawiło sprawę. To jakiś protest paranormalne.pl czy mój dostawca internetu postanowił wprowadzić ACTA?

Zapewne jakiś błąd lub przeciążenie strony, od wczoraj mi też się to często pokazuje ;]
  • 0

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

haha ale manipulacja w TVN http://www.wykop.pl/...-acty-tzn-acta/
Jak przedstawić największe od lat pokojowe demonstracje antyrządowe...
film
http://www.youtube.com/watch?v=L7nYWSruFSA&feature=youtu.be

Użytkownik hubiii p edytował ten post 27.01.2012 - 14:54

• 2

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

haha ale manipulacja w TVN http://www.wykop.pl/...-acty-tzn-acta/
Jak przedstawić największe od lat pokojowe demonstracje antyrządowe...
film
http://youtu.be/L7nYWSruFSA

Komentarz pod filmem nie rozwalił:
"TVN - Tusk Video Network !" Jakże to prawdziwe.

SKANDAL!!! USA monitoruje działania polskiej Komisji Sejmowej w sprawie ACTA

!

To już jest pewne, to o czym wszyscy mówili od dawna. Stany Zjednoczone Ameryki nie maja zamiaru ratyfikować ACTA i nie będą zmieniali swojego prawa. Takie działanie ze strony USA jest tym, o czym mówiło się już od dawna. ACTA ma chronić tylko interesy firm z USA. Prawdopodobnie jako sygnatariusze będą mieli prawo dostępu do danych nie tylko obywateli Polski, ale również innych krajów, które podpisały ta umowę. Informacja została podana na tronie FFII (https://press.ffii.org/Press releases/Poland is not lost - could challenge ACTA at the ECJ).

http://www.internetb...wac-acta,0.html

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 27.01.2012 - 14:52

• 0

markus_111.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Coś mi się wydaje, że tak sobie wszyscy pokrzyczeli, pogrozili, strony blokowali, loginy i hasła wyciągali a rząd co sobie zaplanował to wprowadził. Teraz sprawa przycichnie, media zmienią temat i skupią uwagę społeczeństwa na czym innym i ACTA będzie sobie działać :)

Użytkownik markus_111 edytował ten post 27.01.2012 - 15:18

• 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Coś mi się wydaje, że tak sobie wszyscy pokrzyczeli, pogrozili, strony blokowali, loginy i hasła wyciągali a rząd co sobie zaplanował to wprowadził. Teraz sprawa przycichnie, media zmienią temat i skupią uwagę społeczeństwa na czym innym i ACTA będzie sobie działać :)

Nic jeszcze na dobrą skalę nie wprowadził. To nie jest hop-siup i mamy ACTA i już mamy zakaz "na wszystko".
  • 0

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Alex Jones miał jednak racje co do cenzury internetu, wiele innych rzeczy o których mówił i mówi stają się faktem na naszych oczach.

• 0

Xeo.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Anonymous i Acta – narzędziem do wprowadzenia chaosu i totalnego zniewolenia ludzkości (...)

Kurczę, myślałem, że Anonom serio można jeszcze zaufać, a tu klops... czy na tym świecie jest jeszcze COKOLWIEK, czemu można ufać?!
  • 0

OpenYourMind.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Robi się coraz ciekawiej....

UWAGA! Youtube i Google szykują od 1 marca krytyczne zmiany!

Google idzie o krok za daleko! Od 1 marca szykuje znacznie większe zmiany niż myślisz!

Google ogłosił we wtorek, że będzie łączył dane użytkowników tj historię ich e-maili, przeglądanych filmów wideo, aktywności społecznościowych i innych usług, mówiąc że stworzy to piękne proste i intuicyjne doświadczenie dla użytkowników. W ten sposób Google będzie tworzyło pełen profil użytkowników, sprzedając informacje pod “najbardziej przydatne” reklamy czy namierzając najbliższych internetowych znajomych.

Będą zbierane i łączone z kontem dane dotyczące urządzenia (takie jak model sprzętu, wersja systemu operacyjnego i unikalny identyfikator urządzenia, a także informacje o sieci komórkowej, w tym numer telefonu). “Identyfikator urządzenia i numer telefonu mogą zostać powiązane z kontem Google”.

Kolejne kwiatki w nowej licencji to zbieranie informacji o:
- szczegółach dotyczących sposobu korzystania z usługi, np. wyszukiwane hasła;
- dane z dziennika połączeń telefonicznych, takie jak numer telefonu użytkownika, numer rozmówcy, numery docelowe przekazywania, daty i godziny rozmów, czasy trwania rozmów, ustawienia przesyłania wiadomości SMS oraz typy połączeń telefonicznych.
- adres IP;
- dane o działaniu urządzenia, m.in. o awariach, aktywności systemu, ustawieniach sprzętu, typie i języku przeglądarki, datach i godzinach przesyłanych żądań oraz odsyłających adresach URL;
- pliki cookie, które mogą jednoznacznie identyfikować daną przeglądarkę lub konto Google.

Google będzie zbierał wszystkie dane z GPSów umieszczonych w urządzeniach poprzez które używa się usług: “Jeśli użytkownik korzysta z usługi Google, która uwzględnia jego lokalizację, możemy gromadzić i przetwarzać informacje na temat rzeczywistego miejsca pobytu użytkownika, takie jak sygnały GPS wysyłane przez jego komórkę. Możemy również stosować różne technologie, aby określić tę lokalizację, w tym dane z czujników urządzenia, np. dotyczące pobliskich punktów dostępu do sieci Wi-Fi czy stacji bazowych sieci komórkowej.”

Google będzie zapisywało unikalne numery aplikacji. “Ten numer wraz z informacjami na temat danej instalacji (takimi jak typ systemu operacyjnego i numer wersji aplikacji) może zostać wysłany do Google, gdy usługa jest instalowana lub odinstalowywana bądź okresowo kontaktuje się z naszymi serwerami (np. w celu automatycznej aktualizacji).” Czy chodzi również o numery seryjne oprogramowań firm trzecich nie zostało określone.

Eric Schmidt o prywatności. Wszystkie zmiany, które dziś wprowadza Google już działają tylko Eryk zapomniał wszystkim o tym powiedzieć:

http://www.youtube.com/watch?v=uB-2n6KSYWk&feature=player_embedded

Eric Schmidt był w tym roku na spotkaniu Grupy Bilderberg, grupy która zrzesza elity rządzące światem zachodnim gdzie dyskutowano problematykę internetu i niezależnych mediów:

http://www.youtube.com/watch?v=aM8op48aruA&feature=player_embedded

Wszystkie zebrane dane będą mogły być udostępnione! Google pisze “Udostępniamy dane osobowe firmom, organizacjom i osobom spoza firmy Google, jeśli w dobrej wierze uznamy, że udostępnienie, wykorzystanie, zachowanie lub ujawnienie informacji jest uzasadnione w związku z:
- zapewnianiem zgodności z obowiązującym prawem, przepisami, procedurą prawną lub prawomocnym żądaniem instytucji państwowej;
- egzekwowaniem obowiązujących Warunków korzystania z usługi, w tym badaniem potencjalnych naruszeń;
- wykrywaniem oszustw i zapobieganiem im, a także rozwiązywaniem innych problemów dotyczących oszustw, bezpieczeństwa i kwestii technicznych;
- ochroną praw, własności lub bezpieczeństwa firmy Google, użytkowników jej produktów oraz pozostałych osób w sposób wymagany bądź dozwolony przez przepisy prawa.
Zgromadzone informacje, które nie umożliwiają identyfikacji konkretnej osoby, możemy udostępniać publicznie oraz naszym partnerom, takim jak wydawcy, reklamodawcy i podmiotom obsługującym powiązane witryny. Możemy na przykład opublikować dane, aby pokazać ogólne trendy dotyczące korzystania z naszych usług.”

Alan watt m.in o Internecie i co na jego temat mówiły elity kiedy go projektowały [od 3:00]:

http://www.youtube.com/watch?v=LuJO3AwWKCk&feature=player_embedded

To tylko niektóre ze zmian, które zostaną wprowadzone od 1 marca. Do tego czasu proponujemy szukania alternatywnych wyszukiwarek. Na początek proponujemy www.startpage.com

Źródło: http://www.prisonpla...ogle,p703512013
  • 1

Xeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@UP
dzięki, już używam startpage.com
  • 0

rainman.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Apeluje do niektórych o zachowanie zdrowego rozsądku i samodzielne myślenie. Artykuł, który tu umieściłem nie dowodzi jednoznacznie, że grupa anonimowych to tzw. kontrolowana opozycja, a akcja przeciwko ACTA jest inspirowana w celu wywołania tzw. "kontrolowanej rewolucji" w ramach planów nowego porządku świata. Należy się jednak liczyć z tym, że taka sytuacja może mieć miejsce, aczkolwiek nie mamy narzędzi żeby móc to zweryfikować, przynajmniej w tej chwili. Osobiście zastanawia mnie w "spotach" Anonymous duży profesjonalizm wykonania oraz "głębia" tekstów niczym z "hollywoodzkiej" produkcji.
  • 1

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O kurna tego to się nie spodziewałem. Póki co też już zaczynam używać startpage.com. Google to jednak zła firma jest :x Nie no, mi już po prostu słów brakuje. Wszystko wchodzi naraz, bo jakby takie coś stopniowo wchodziło, to by nie przeszło.

EDIT:
Powiedziałem to w mojej rodzinie...wzięli mnie za idiotę. A mają się za ludzi "oświeconych". Podejrzewam, że tak jest niemal wszędzie.

Użytkownik Torek edytował ten post 27.01.2012 - 17:31

• 0

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy można by było stworzyć czarną listę koncernów i organizacji które skorzystają na ACTA? Taka lista mogła by zostać rozprowadzona, aby ludzie przestali kupować ich produkty. Nie doprowadzi to do bojkotu tych koncernów, ale nie sądzę by przeciwnicy ACTA z czystym sumieniem chcieli teraz im sprzyjać.

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 27.01.2012 - 17:42

• 0

Xeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiedziałem to w mojej rodzinie...wzięli mnie za idiotę. A mają się za ludzi "oświeconych". Podejrzewam, że tak jest niemal wszędzie.

To są właśnie ludzie zepsuci przez komunistyczne myślenie - niestety, ich już chyba nie da się nawrócić... osobiście nienawidzę postawy ludzi z komuny - nie powiesz dzień dobry - jest gnojem, niewychowanym nie idziesz do kościoła - ateista zepsuty przez komputer - rzygać mi się chce już tym!
  • 0

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Anonymous i Acta – narzędziem do wprowadzenia chaosu i totalnego zniewolenia ludzkości (...)

Kurczę, myślałem, że Anonom serio można jeszcze zaufać, a tu klops... czy na tym świecie jest jeszcze COKOLWIEK, czemu można ufać?!

Dla mnie to naciągane. Skoro oni są "kontrolowaną opozycją" to dlaczego zaatakowali PlayStation Network przez co miliony graczy z całego świata nie mogło grać w gry on line? Same Sony też miało przez to duże straty, ale nie tylko oni.

Użytkownik JackXP edytował ten post 27.01.2012 - 17:45

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych