Pierwsza ofiara antypirackiego prawa. Studentowi grozi 10 lat
źródło
Napisano 27.01.2012 - 19:54
Użytkownik JackXP edytował ten post 27.01.2012 - 20:14
Napisano 27.01.2012 - 20:00
Aleś szybki... ta wiadomość już dawno jest znana. Mam nadzieję, że to przez to, że jego serwer był zarejestrowany w USA. Gdyby był postawiony w UK, to mimo że Amerykanie pobieraliby szajs z tych linków, to i tak raczej by go nie przymnkęli. Po prostu chcą odciąć USA od świata. Rodzi się drugi Mur Chiński, proszę państwa.Pierwsza ofiara antypirackiego prawa. Studentowi grozi 10 lat
Wg sondażu dla TVNu PO ma 33% PiS 22, Palikot 13% poparcia. Jakim kurwa cudem... Czy ten rząd musiałby podnieść podatek VAT do 50% żeby do niektórych coś dotarło?
Użytkownik Xeo edytował ten post 27.01.2012 - 20:04
Napisano 27.01.2012 - 20:02
Wg sondażu dla TVNu PO ma 33% PiS 22, Palikot 13% poparcia. Jakim kurwa cudem... Czy ten rząd musiałby podnieść podatek VAT do 50% żeby do niektórych coś dotarło?
Napisano 27.01.2012 - 20:24
Użytkownik markus_111 edytował ten post 27.01.2012 - 20:42
Napisano 27.01.2012 - 20:43
Nie każdy w mojej rodzinie żył za czasów komuny. Moim zdaniem to nie komunistyczne myślenie, co to to nie. Po prostu myślą nie tym kierunkiem, co ja. I nie, nie usprawiedliwiam ich- po prostu znam ich lepiej. Są także inne "czynniki" wpływające na to, ale tego raczej nie będę nigdzie opowiadał.To są właśnie ludzie zepsuci przez komunistyczne myślenie - niestety, ich już chyba nie da się nawrócić... osobiście nienawidzę postawy ludzi z komuny - nie powiesz dzień dobry - jest gnojem, niewychowanym nie idziesz do kościoła - ateista zepsuty przez komputer - rzygać mi się chce już tym!Powiedziałem to w mojej rodzinie...wzięli mnie za idiotę. A mają się za ludzi "oświeconych". Podejrzewam, że tak jest niemal wszędzie.
Napisano 27.01.2012 - 20:46
Napisano 27.01.2012 - 20:53
Napisano 27.01.2012 - 21:44
Napisano 27.01.2012 - 21:52
Do tego wyłączyć cookies, obsługę javascript, blokować ile wlezie reklamy i łączyć się przez dobre proxy albo ruski vpn.Jeżeli chcecie zachować resztki prywatności i wolności usuwajcie wszelkie konta społecznościowe i pozostańcie wierni swoim najbardziej potrzebnym i przydatnym portalom internetowym. Nie podawajcie nigdzie żadnych szczegółowych danych osobowych, wszędzie uzywajcie nicków, loginów zastępczych, imion i nazwisk wyssanych z palca na poczekaniu. Stosujcie różne trudne hasła składające się z kilkunastu znaków w tym kombinacji liter z cyframi i znakami specjalnymi.
Straszne by to było, gdyby tego nie opublikowali albo nie przestrzegali. Nie chcesz to nie korzystaj, są alternatywy.Proponuje poczytać sobie Politykę Prywatności firmy Google !!! To co mogą zbierać, gromadzić, przechowywać i przekazywać dalej do celów i marketingowych i prawnych jest delikatnie pisząc inwigilacją na całego. To już nie jest cenzura tylko właśnie inwigilacja.
Użytkownik Ill edytował ten post 27.01.2012 - 21:57
Napisano 27.01.2012 - 21:59
Swoją drogą, prędzej czy później jakaś rewolucja w wyszukiwarkach chyba nadejdzie, bo nie wierzę, że ludzie są aż tak otumanieni, żeby ich prywatność ich w ogóle nie obchodziła.
Napisano 27.01.2012 - 22:01
Mylisz sie.http://www.facebook.com/events/260087024061630/
Czyżby ? Coś ruszyło ?
Dla mnie pan Boni ( pan specjalnie małą literą) jest ignorantem.
Powiedział prawdę, że ACTA nic nie zmieni w polskim prawie.
Zapomniał dodać, że ratyfikowane umowy międzynarodowe stoją wyżej w hierarchii źródeł polskiego prawa od ustaw państwowych.
Napisano 27.01.2012 - 22:07
Napisano 27.01.2012 - 22:08
O Google było już podawane wcześniej, na poprzedniej stronie:Proponuje poczytać sobie Politykę Prywatności firmy Google !!! To co mogą zbierać, gromadzić, przechowywać i przekazywać dalej do celów i marketingowych i prawnych jest delikatnie pisząc inwigilacją na całego. To już nie jest cenzura tylko właśnie inwigilacja.
Jeżeli chcecie zachować resztki prywatności i wolności usuwajcie wszelkie konta społecznościowe i pozostańcie wierni swoim najbardziej potrzebnym i przydatnym portalom internetowym. Nie podawajcie nigdzie żadnych szczegółowych danych osobowych, wszędzie uzywajcie nicków, loginów zastępczych, imion i nazwisk wyssanych z palca na poczekaniu. Stosujcie różne trudne hasła składające się z kilkunastu znaków w tym kombinacji liter z cyframi i znakami specjalnymi.
A może "oni" tego właśnie chcą.Do tego wyłączyć cookies, obsługę javascript, blokować ile wlezie reklamy i łączyć się przez dobre proxy albo ruski vpn.Jeżeli chcecie zachować resztki prywatności i wolności usuwajcie wszelkie konta społecznościowe i pozostańcie wierni swoim najbardziej potrzebnym i przydatnym portalom internetowym. Nie podawajcie nigdzie żadnych szczegółowych danych osobowych, wszędzie uzywajcie nicków, loginów zastępczych, imion i nazwisk wyssanych z palca na poczekaniu. Stosujcie różne trudne hasła składające się z kilkunastu znaków w tym kombinacji liter z cyframi i znakami specjalnymi.
Najlepszym wyjściem jednak będzie przestać korzystać z Internetu.
Popatrz na FB i zastanów się, czy ich prywatność coś obchodzi. O ile podałem dobry przykładStraszne by to było, gdyby tego nie opublikowali albo nie przestrzegali. Nie chcesz to nie korzystaj, są alternatywy.Proponuje poczytać sobie Politykę Prywatności firmy Google !!! To co mogą zbierać, gromadzić, przechowywać i przekazywać dalej do celów i marketingowych i prawnych jest delikatnie pisząc inwigilacją na całego. To już nie jest cenzura tylko właśnie inwigilacja.
Swoją drogą, prędzej czy później jakaś rewolucja w wyszukiwarkach chyba nadejdzie, bo nie wierzę, że ludzie są aż tak otumanieni, żeby ich prywatność ich w ogóle nie obchodziła.
Dokładnie. Internet nie był nigdy anonimowy. Przykład? Admini na tym forum(o ile się nie mylę) mogą wiedzieć gdzie mieszkasz, jaki masz internet i inne tego typu sprawy.Sentinel@
Internet od dawna nie był anonimowy - o ile kiedykolwiek był. Z jednej strony rozsiewanie swoich danych osobowych nie zawsze jest dobre, z drugiej strony nie można popadać w schizofrenie.Swoją drogą, prędzej czy później jakaś rewolucja w wyszukiwarkach chyba nadejdzie, bo nie wierzę, że ludzie są aż tak otumanieni, żeby ich prywatność ich w ogóle nie obchodziła.
Gdyby ludzi obchodziła prywatność, nie kupowaliby kartami płatniczymi z których każda transakcja jest zapisywana na serwerze.
Napisano 27.01.2012 - 22:29
Co do kart to ludzie nie mają pojęcia o tym
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych