Jest sobie taki WT (chyba się nie obrazisz, że wykorzystam Cię do przedstawienia tej modelowej sytuacyjki).
Nie, nie jestem obrażony
Nie ma pieniędzy na płyty
No powiedzmy, że nie jest tak tragicznie
WT ma obecnie trochę ponad 120 zl oszczędnosci. Kamil (meine imię
) nie wyda tego na plyty, bo wie, że większosc kasy trafi do posrednika, a Kamil chce się odwdzięczyć za to, że Within Temptation mu zapewnia tak cudowne przeżycia muzyczne i duchowe, wytwórnię ma w nosie. Ale żeby nie bylo, Kamil zamierza jednak kiedys jako fan kupić plytki i wybrać się na koncert, ale to w przyszlosci, teraz Kamil stara się promować ich gdzie się tylko da, teraz jego celem jest koleżanka, która znala wczesniej dwie piosenki, Kamil jej pokaże inne i może ona również kiedys trafi do tego cudownego grona fanów WT. Raczej wątpię, żeby ona kupila plyty czy pojechala na koncert, choć być może zarazi tą muzyką kogos innego kto to zrobi. Dobra, wracając do kasy, bo tak zacząlem z nią i nie mogę tego tak zostawić
Kamil owe pieniążki ma niedlugo przeznaczyć. Przeznaczyć na cos pożytecznego. Nie jak kiedys jego dawni koledzy z gimnazjum na piwko i papieroski (Boże, kto takie dziadostwo mógl wymyslic? ja nie wiem jak można palić, rzygać mi się chce jak czuje smród dymu papierosowego) tylko Kamil ma przeznaczyć je na książki. Ma zamiar sobie zamówić resztę tomów z serii Star Wars, którą obecnie czyta i książkę dla przyjaciólki na urodziny. Wydaje mi się, że pieniądze wydane na książki są lepiej spożytkowane niż na plytę, którą można pobrać z neta, a wspomóc przynajmniej kiedys zespól w inny sposób. Co prawda też czesc pieniedzy z tego pójdzie na posredników, no, ale tutaj nic nie zrobisz. Ale nawet Paulo Coelho jest za ACTA i piractwem, nie przytoczę dokladnej wypowiedzi jego, ale powiedzial cos takiego, aby ludzie czytali nielegalne ebooki jego autorstwa, no bo od czytania dużej ilosci tekst na ekranie bolą oczy, a tak po przeczytaniu kawalka być może kupią fizyczną książkę
Jest w tym logika. Najbardziej prują się Ci, których nikt nie chce sluchać (pozdro dla Holdysa), jak to gdzies widzialem tu czy na mistrzach - jest to jego zemsta na internautach, bo nikt nie chce go sluchać i kupować jego plyt
Sytuacja ta wcale nie jest takim absurdem, jak się wydaje. Mimo tego, że nie popełnił na terenie Wielkiej Brytanii czynu będącego według lokalnych przepisów przestępstwem, jak najbardziej może zostać poddany ekstradycji do USA. Reguluje to układ o nazwie US-UK Extradition Treaty -- pozostaje tylko inna kwestia, a mianowicie sens podpisania tego układu. Ale to już temat na inny wątek
Znając nasz kraj nie wiadomo czy nie doszloby do podpisania takiego paktu między Polską a USA
I rozwiązane bylyby sprawy wiz - 10 letnie wakacje w USA, za darmo!
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 01.02.2012 - 18:56