Napisano 12.02.2012 - 20:11
Napisano 12.02.2012 - 20:19
Nie jestem zdenerwowany tylko zirytowany. Dostałem zupełnie bezpodstawnie ponad pięć minusów, za swoje poglądy które nie są a ni kontrowersyjne i a ni obraźliwe dla nikogo, albo za pisanie prawdy na temat wyglądu naszej sceny politycznej. Do tego jeszcze jedna osoba, czyli ty, czepia się mnie zupełnie bezpodstawnie, nigdzie sobie nie zaprzeczałem, twoje zdanie na ten temat jest efektem braku chęci, albo braku zrozumienia czytanego tekstu i tyle. Albo jesteś po prostu złośliwy, bo swój tekst napisałem bardzo jasno.
Skoro najwyraźniej dalej nie rozumiesz, to wyjaśniam, i proszę, nie każ mi tego znowu robić.
Jeżeli przyszły rząd w Polsce będzie się składał z ludzi którzy już rządzili, albo ludzi którzy są tylko marionetkami w ich rękach, z tą różnicą, że ich partia będzie miała inny szyld, to w istocie dalej w Polsce nic się nie zmieni i dalej będzie bida.
Dlatego uważam, że należy stworzyć nową partię w której pojawią się same nowe twarze, partię która będzie głosem naszego pokolenia.
Jeżeli pojawi się taka partia, z dobrym programem, z młodymi i może nawet niedoświadczonymi, ale za to ambitnymi, mądrymi i żądnymi zmian na lepsze politykami, ja z pewnością taką partię poprę w wyborach.
I zwolennikiem Janusza Korwina Mikke?
Wizja wolnego rynku tego Pana bardzo mi się podoba, ale niestety niektóre jego poglądy są zbyt kontrowersyjne dla mnie, dlatego na niego nie głosowałem w ostatnich wyborach, a prawie mnie gość do siebie przekonał.
EDIT: I znów bezpodstawne minusy za wyrażenie swojego zdania, czas opuścić to forum, bo już w ogóle nie można wyrazić swojego zdania, na żaden temat, by nie dostać debilnego minusa od słabo myślących, którzy nie potrafią znieść tego, że ktoś ma zdanie sprzeczne z ich światopoglądem, dla was tolerancja to tylko słowo.
Nie przejmuj się ludźmi którzy swój ustrój widzieli tylko na kratach książek.
Nigdy nie istniał taki super wolny system. Nawet jeśli władza centralna nie tworzy takich ograniczeń, to robi to władza lokalna. Różnego rodzaju regulacje, prawa i zasady. Z jakiegoś powodu tworzy się je na całym świecie.
Np co z sytuacją takiego skażonego mleka w Chinach? Tak się właśnie kończy połączenie kapitalizmu i totalnego braku wymagań i certyfikatów. No dobra, można powiedzieć że to niszczy wolność i wolny rynek. Ale powiedz to po tym jeśli Twoje dziecko umrze w wyniku picia zatrutego mleka. W takiej sytuacji natychmiast porzucisz ultra wolny rynek i poprosisz rząd o postawienie pewnych wymogów jakościowych.
Niestety, taka sytuacja w której władza nie wtrąca się do gospodarki trwa do pierwszej sytuacji tego typu.
Napisano 12.02.2012 - 20:34
Owszem istniał. Wielka Brytania XIX wieku. Zresztą oczywiście prawa i zasady są konieczne ale bez przesady. Nie jestem też aż takim anarchokapitalistą.
Zastanawiam się jak producent mleka mógł dopuścić do takiej sytuacji. Przecież ta firma przez to może upaść. Niby wolny rynek sam wymusza wymagania bo przecież jak zaczniesz sprzedawać zatrute mleko sprawa się rozniesie i już więcej go od Ciebie nie kupi. Tylko fakt może to wiązać się z ofiarami dlatego jakieś tam regulacje są potrzebne.
Napisano 12.02.2012 - 23:11
Zdecydowanie bardziej przejmuje się coraz większym brakiem tolerancji dla zdania innego człowieka na tym forum.Nie przejmuj się ludźmi którzy swój ustrój widzieli tylko na kratach książek.
Wcale nie uważam, że te minusy dostałem od ciebie, kwestia reputacji mnie wali.Wybacz ale nie dostałeś tych minusów ode mnie.
W takim razie coś jest nie tak, niezgadzanie się z czymś zdaniem nie może być powodem do stawiania bezpodstawnych minusów, reputacja służy, do czego innego na tym forum, do oceny wartości merytorycznej postów, tak mówi regulamin.Widać jakaś podstawa była skoro te minusy dostałeś. Może chodzi o to że zaproponowane przez Cb rozwiązanie sytuacji na naszej scenie politycznej niezupełnie wszystkim się spodobało.
Widzę, że dalej z uporem maniaka wypisujesz jedno i to samo, mimo tego, że ja się już do tego ustosunkowałem, wygląda na to też, że nieźle się przy tym bawisz, baw się dalej, ale ja takich zabaw nie popieram.Gdyby twoja wypowiedź była tak jasna jak mówisz nie miałbym się jak jej czepnąć
Jak już powiedziałem wcześniej, ja takich zabaw nie popieram.ale już dobrze kończę te głupie gierki mimo iż mnie bawiły. Moja wypowiedź była efektem po prostu zabawy i takiego przekomarzania się.
Fajnie, że zwróciłeś na to uwagę, zupełnie zapomniałem o tej kwestii, a mianowicie o specach od wciskaniu kitu ludziom. Oczywiście zgadzam się z tobą, won z PR!Ja też taką poprę. Tylko jeszcze jedna kwestia. Nowe twarze niekonieczne muszą gwarantować nową jakoś w polityce. Tak samo młode twarze. Ja chcę po prostu kompetentnych polityków i specjalistów w rządzie ale nie od PR.Jeżeli przyszły rząd w Polsce będzie się składał z ludzi, którzy już rządzili, albo ludzi którzy są tylko marionetkami w ich rękach, z tą różnicą, że ich partia będzie miała inny szyld, to w istocie dalej w Polsce nic się nie zmieni i dalej będzie bida. Dlatego uważam, że należy stworzyć nową partię, w której pojawią się same nowe twarze, partię, która będzie głosem naszego pokolenia. Jeżeli pojawi się taka partia, z dobrym programem, z młodymi i może nawet niedoświadczonymi, ale za to ambitnymi, mądrymi i żądnymi zmian na lepsze politykami, ja z pewnością taką partię poprę w wyborach.
Wystarczy sobie poczytać, http://forum.lublini....php?f=1&t=4366A cóż jest kontrowersyjnego w jego poglądach?
Jakie plany ma w związku z wami pan JKM? Otóż...Janusz Korwin-Mikke nie chce odbierać prawa do głosowania kobietom...
Ciekawe dlaczego?JKM: Feministki wbrew pozorom to nie są kobity, to są idiotki.
Co ma oznaczać, że prawdziwi homoseksualiści – homosie – też nie powinni być zauważalni.JKM: Czy pan widział kiedyś na ulicach zwolenników miłości oralnej? Nie!
Tylko mógłby mi ktoś powiedzieć co ma wspólnego „rodzaj seksu” z „orientacją seksualną”?
Tego minusa to pewnie dostałeś od zwolenników Jarka, ode mnie na pewno nie, ja szanuję poglądy innych, chyba, że są po prostu idiotyczne, mam tu na myśli takie naprawdę idiotyczne. W każdym razie nie chodzi mi o reputację, tylko o coraz większy brak tolerancji dla zdania innego człowieka i to mnie martwi.Oj tam nie mów że aż tak Ci zależy na tych plusach i minusach. Też wiele razy zostałem zminusowany za swoje poglądy. Tutaj też wyżej dostałem minusa.
Użytkownik Miłosz edytował ten post 13.02.2012 - 00:30
Napisano 13.02.2012 - 00:03
Zdecydowanie bardziej przejmuje się coraz większym brakiem tolerancji dla zdania innego człowieka na tym forum.
Myślę, że grono moderatorów powinno przedyskutować ten problem, coraz ciężej wyrazić swoje zdanie, by nie zostać zmieszanym z błotem, nawet, jeżeli to zdanie nie jest kontrowersyjne ani obraźliwe dla nikogo.
Napisano 13.02.2012 - 11:02
Miłosz@
Nie przejmuj się ludźmi którzy swój ustrój widzieli tylko na kratach książek.
Nigdy nie istniał taki super wolny system. Nawet jeśli władza centralna nie tworzy takich ograniczeń, to robi to władza lokalna. Różnego rodzaju regulacje, prawa i zasady. Z jakiegoś powodu tworzy się je na całym świecie.
Np co z sytuacją takiego skażonego mleka w Chinach? Tak się właśnie kończy połączenie kapitalizmu i totalnego braku wymagań i certyfikatów. No dobra, można powiedzieć że to niszczy wolność i wolny rynek. Ale powiedz to po tym jeśli Twoje dziecko umrze w wyniku picia zatrutego mleka. W takiej sytuacji natychmiast porzucisz ultra wolny rynek i poprosisz rząd o postawienie pewnych wymogów jakościowych.
Niestety, taka sytuacja w której władza nie wtrąca się do gospodarki trwa do pierwszej sytuacji tego typu.
Napisano 13.02.2012 - 19:46
Akurat Wielka Brytania w tamtym okresie to jest przykład interwencji państwowych. Zdobywanie tanich surowców z kolonii utrzymywanych zbrojnie było podstawą. Może wolność dotyczyła Anglików, ale nie kolonii.
Katastrofa w Bhopalu, gdzie zginęło 20 tysięcy ludzi, bo zagraniczny koncern Union Carbide olewał sprawdzanie sprzętu i 40 ton izocyjanianu metylu "wylało" się na pobliskie miasto. Można powiedzieć że to dlatego że zagraniczny koncern itp.
Niestety w świecie gdzie różnego rodzaju skomplikowany sprzęt otacza nas z każdej strony, a technologie wykorzystywania różnych, czasem szkodliwych materiałów są ogromne - nie można już jechać na takiej wolnej amerykance.
Powiem wręcz, że takie zaniechanie kontroli spowodowałoby jeszcze większe trudności w zaistnieniu nowych firm na rynku. Ludzie baliby się bubli i kupowali tylko sprawdzone marki. Teraz taki znak CE daje nam pewność, że sprzęt nas nie zabije i możemy go kupić, nawet jeśli wprowadza go nowa firma.
Wcale nie uważam, że te minusy dostałem od ciebie, kwestia reputacji mnie wali.
W takim razie coś jest nie tak, niezgadzanie się z czymś zdaniem nie może być powodem do stawiania bezpodstawnych minusów, reputacja służy, do czego innego na tym forum, do oceny wartości merytorycznej postów, tak mówi regulamin.
Widzę, że dalej z uporem maniaka wypisujesz jedno i to samo, mimo tego, że ja się już do tego ustosunkowałem, wygląda na to też, że nieźle się przy tym bawisz, baw się dalej, ale ja takich zabaw nie popieram.
Jakie plany ma w związku z wami pan JKM? Otóż...Janusz Korwin-Mikke nie chce odbierać prawa do głosowania kobietom...
Cytat
JKM: Feministki wbrew pozorom to nie są kobity, to są idiotki.
Ciekawe dlaczego?
Cytat
JKM: Czy pan widział kiedyś na ulicach zwolenników miłości oralnej? Nie!
Co ma oznaczać, że prawdziwi homoseksualiści – homosie – też nie powinni być zauważalni.
Tylko mógłby mi ktoś powiedzieć co ma wspólnego „rodzaj seksu” z „orientacją seksualną”?
Tego minusa to pewnie dostałeś od zwolenników Jarka, ode mnie na pewno nie, ja szanuję poglądy innych, chyba, że są po prostu idiotyczne, mam tu na myśli takie naprawdę idiotyczne. W każdym razie nie chodzi mi o reputację, tylko o coraz większy brak tolerancji dla zdania innego człowieka i to mnie martwi.
Akurat Wielka Brytania w tamtym okresie to jest przykład interwencji państwowych. Zdobywanie tanich surowców z kolonii utrzymywanych zbrojnie było podstawą. Może wolność dotyczyła Anglików, ale nie kolonii.
Katastrofa w Bhopalu, gdzie zginęło 20 tysięcy ludzi, bo zagraniczny koncern Union Carbide olewał sprawdzanie sprzętu i 40 ton izocyjanianu metylu "wylało" się na pobliskie miasto. Można powiedzieć że to dlatego że zagraniczny koncern itp.
Niestety w świecie gdzie różnego rodzaju skomplikowany sprzęt otacza nas z każdej strony, a technologie wykorzystywania różnych, czasem szkodliwych materiałów są ogromne - nie można już jechać na takiej wolnej amerykance.
Powiem wręcz, że takie zaniechanie kontroli spowodowałoby jeszcze większe trudności w zaistnieniu nowych firm na rynku. Ludzie baliby się bubli i kupowali tylko sprawdzone marki. Teraz taki znak CE daje nam pewność, że sprzęt nas nie zabije i możemy go kupić, nawet jeśli wprowadza go nowa firma.
Wcale nie uważam, że te minusy dostałem od ciebie, kwestia reputacji mnie wali.
W takim razie coś jest nie tak, niezgadzanie się z czymś zdaniem nie może być powodem do stawiania bezpodstawnych minusów, reputacja służy, do czego innego na tym forum, do oceny wartości merytorycznej postów, tak mówi regulamin.
Widzę, że dalej z uporem maniaka wypisujesz jedno i to samo, mimo tego, że ja się już do tego ustosunkowałem, wygląda na to też, że nieźle się przy tym bawisz, baw się dalej, ale ja takich zabaw nie popieram.
Cytat
JKM: Feministki wbrew pozorom to nie są kobity, to są idiotki.
Ciekawe dlaczego?
Cytat
JKM: Czy pan widział kiedyś na ulicach zwolenników miłości oralnej? Nie!
Co ma oznaczać, że prawdziwi homoseksualiści – homosie – też nie powinni być zauważalni.
Tego minusa to pewnie dostałeś od zwolenników Jarka, ode mnie na pewno nie, ja szanuję poglądy innych, chyba, że są po prostu idiotyczne, mam tu na myśli takie naprawdę idiotyczne. W każdym razie nie chodzi mi o reputację, tylko o coraz większy brak tolerancji dla zdania innego człowieka i to mnie martwi.
Napisano 17.02.2012 - 18:23
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych