Napisano 25.01.2012 - 21:02
Idealnym przykładem na fałszowanie głosów w Polsce niech będzie opowieść mojej cioci - w wyborach u niej w mieście startował pewien człowiek, nikt go nie brał szczególnie poważnie pod uwagę, ale udział brał - jego prawo. Oddały na niego głos dwie osoby - mój kuzyn i jego dobry kolega. Po ogłoszeniu wyników okazało się, że człowiek ten zdobył jeden głos. Owszem, ktoś może napisać, że pewnie któryś z nich oddał głos nieważny, albo kłamie i głosował na kogoś innego. Mogło być i tak, ale osobiście znając te dwie osoby, które głosowały na tego człowieka nie wierzę w to, że kłamią. A głos oddać też umieją, wszak to nie ich pierwsze wybory.
Napisano 25.01.2012 - 21:02
@coś_innego
szacunek. bratnia dusza!
najpierw głosujecie teraz odwołujecie. śmieszne.
była kiedyś taka gra. na commodore - lemmings.
jak już odwołacie tego kogoś na kogo głosowaliście to dajcie znaka.
hehe
Co do tego głosowania - ja wiem, że to podchodzi pod teorię spiskową, ale nie do końca wierzę w uczciwość ostatnich wyborów. Oczywiście, masę ludzi głosowało na PO, jakby nie widząc tego, co się działo w poprzedniej kadencji, ale czy tych ludzi było aż tyle ile wskazały wyniki? Szczerze w to wątpię. Idealnym przykładem na fałszowanie głosów w Polsce niech będzie opowieść mojej cioci - w wyborach u niej w mieście startował pewien człowiek, nikt go nie brał szczególnie poważnie pod uwagę, ale udział brał - jego prawo. Oddały na niego głos dwie osoby - mój kuzyn i jego dobry kolega. Po ogłoszeniu wyników okazało się, że człowiek ten zdobył jeden głos.Owszem, ktoś może napisać, że pewnie któryś z nich oddał głos nieważny, albo kłamie i głosował na kogoś innego. Mogło być i tak, ale osobiście znając te dwie osoby, które głosowały na tego człowieka nie wierzę w to, że kłamią. A głos oddać też umieją, wszak to nie ich pierwsze wybory.
Napisano 25.01.2012 - 21:08
Pytanie do autora- byłeś uprawniony do głosowania w ostatnich wyborach parlamentarnych? Jeśli tak to czy głosowałeś na PO?
Użytkownik mrsnake94 edytował ten post 25.01.2012 - 21:12
Napisano 25.01.2012 - 21:17
Nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, gdyż pochodzę z zupełnie innego krańca Polski i nie znam tego człowieka, nie wiem jakich ma politycznych przeciwników. Jednak jeżeli taka sytuacja zaistniała wynika, że ktoś taki interes miał.Tylko tu rodzi się pytanie - dlaczego? Myślisz, że ktoś miałby interes w tym, aby ten człowiek dostał jeden głos zamiast dwóch?
Nie musisz mnie o tym uświadamiać, zdaję sobie z tego sprawę już od dość długiego czasu. Wszak wywodzę się ze środowiska, które z obecnym rządem ma na pieńku trochę dłużej niż niejeden z tutaj piszącychjeśli chodzi o tzw "wolne wybory" na terytorium, na którym się znajdujesz - przerzuć się na klasyków SF
Napisano 25.01.2012 - 21:21
Użytkownik Leto Atreides II edytował ten post 25.01.2012 - 21:23
Napisano 25.01.2012 - 21:23
Pełnię praw obywatelskich posiadam,uprawniony byłem jednak nie głosowałem, czego żałuję i postanowię się poprawić, poprzez oddanie głosu w następnych wyborach
Napisano 25.01.2012 - 21:24
Był na pierwszej stronie wklejony link, z którego wynika, że niestety nie istnieje.Zmartwię was petycja ta jest nieważna ! Brak Pesl'a. Co powoduje że zostanie ona szybko podważona i nawet nie będzie miała prawa zaistnieć. Ukończenie 18 roku życia jest niezbędne, ponieważ dokument ten ma prawa takie same jak wyborcze. W tym wypadku każda osoba zostanie sprawdzona. Petycja Ale przyznam szczerze że nie wiedziałem o tym że mamy prawo odwołać rząd. Jeśli takie prawo istnieje ? W co wątpię.
Napisano 25.01.2012 - 21:32
Napisano 25.01.2012 - 22:31
Napisano 25.01.2012 - 23:12
Napisano 26.01.2012 - 00:02
Napisano 26.01.2012 - 01:02
Napisano 26.01.2012 - 01:09
Użytkownik Mortalis edytował ten post 26.01.2012 - 01:14
Napisano 26.01.2012 - 03:34
Korwina nie znam- nie oceniam. Ale PALIKOT? Ten kontrowersyjny klaun? Najpierw na usługach Donusia, potem się wielce obraził, odszedł i stworzył nową partię. Ktoś z taką kulturą, z takim podejściem, robieniem z siebie pajaca i "wrzeszczeniem" wokoło nie powinien dojść do sejmu, a co dopiero rządzić. Jego zmiany i obietnice mieszczą się tak samo, jak i zmiany Dona. No ale on jeszcze nie rządził, więc trochę się zagalopowałem.Petycja podpisana w internecie nie ma mocy prawnej!!! Dlatego wszelkie podpisy elektroniczne są gówno warte.
A co do przyszłych rządów, to Korwin i Palikot jedynie dobrze się prezentują, z tym, że sensowne zmiany Palikota mieszczą się w reformach Korwina, a jego z kolei przewyższają wszystkie inne propozycje.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych