Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odwołanie rządu Donalda Tuska

• Zamknięty Temat jest zamknięty
174 odpowiedzi w tym temacie

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Np taki Pan Biedroń na czym się zna oprócz bycia gejem?

Nie wiem, na czym w Twojej opinii polega takie "znanie się", bo jeśli mamy oceniać polityków wg. ich umiejętności, to większość okaże się najzupełniej bezwartościowa. Lepszy od pana posła Biedronia jest może taki Graś, Boni albo Kempa? Może Macierewicz? Ci drudzy po prostu mają za sobą pomocników, którzy "inwestują" w ich wypowiedzi, wiedząc, że mogą oni przyczynić się do pewnych zmian na scenie politycznej. Biedroń, z uwagi na małe znaczenie, nie cieszy się takimi względami.

Użytkownik Arctur V. edytował ten post 27.01.2012 - 19:13

reformator.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio przeczytałem co nieco na temat poprawek do budżetu. Mówcie co chcecie o Palikocie, ale tylko z jego strony szły propozycje oszczędności.

Postulował oszczędności 2.4 miliarda m.in. na administracji i funduszu kościelnym. Oszczędności chciałby wydać w formie mikropożyczek dla przedsiębiorców.

Co zgłaszała reszta partii? Standardowy kiełbasa-fest: podwyżki dla strażaków, podwyżki na edukacje, podwyżki, podwyżki, podwyżki, rozdawnictwo, podwyżki. Bez propozycji oszczędności. Akurat tutaj mi bardzo plusuje Palikot.

Wydawać oszczędności w formie mikropożyczek, hmm ciekawe. A coś więcej jakby to miało wyglądać??

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A o stosunku do religii wypowiadał się Palikot, że "otworzyły mu się oczy" po akcji z krzyżem i wyborami prezydenckimi (otwarte poparcie JK przez Kościół)

Tak tak. Podobnie oczy mu się otworzyły w kwestii aborcji, wojsk w Iraku, i wielu innych rzeczy. Coś jak cudowna "odmiana" Kaczyńskiego po śmierci brata. Ciekawe kiedy ludzie skumają, że Palikot to marionetka Urbana i głosi to, co się podoba i opłaca (wypełniając pewną niszę, która była niezagospodarowana). Obawiam się, że dopiero,gdy - o zgrozo - dorwie się do władzy i wtedy uleci z niego powietrze.

To mnie właśnie najbardziej odpycha od tego typu inicjatyw - obalmy Kaczyńskiego. No i obaliliśmy. Mamy Tuska. Obalmy Tuska. A kto na jego miejsce ? Palikot. A później i jego obalimy i wtedy zaczniemy nową turę "świeżości" - wróci SLD, później PiS/SP, PO (być może pod inną nazwą). A to ciągle te same twarze, od kilkudziesięciu lat.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wydawać oszczędności w formie mikropożyczek, hmm ciekawe. A coś więcej jakby to miało wyglądać??

omg. Nic wam nie pasuje. Po drastycznym cięciom w dofinansowaniu nowych przedsiębiorstw - taka inicjatywa jest moim zdaniem dobra. Zwłaszcza przy ograniczającym się kurku kredytów bankowych.

Mikrokredyty dla przedsiębiorstw są znanym chyba Ci zjawiskiem i nie muszę tłumaczyć na czym polegają.

Nie mówię że jest lepszy czy gorszy - mówię tylko że propozycje jego klubu były najbardziej racjonalne finansowo.

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

omg. Nic wam nie pasuje.

Niestety tak. Już nawet JKMa traktuję, jako sabotaż prawicy. Przy kolejnych wyborach raczej nie zagłosuję, bo nie ma na kogo. Denerwuje mnie za to takie stawianie sprawy, że ratunkiem dla PO (które się znudziło), jest nasz stary, dobrze znany Urb... Palikot - tak jakby to było coś świeżego. A co kto ma w programie, nie ma co nawet patrzeć. Każdy ma tam jako pierwszy punkt "będziemy populistami", przez co reszta jest mniej istotna. Tak samo działanie opozycji to takie "patrzcie, jesteśmy, mamy inne pomysły, niż rządzący - ZAWSZE" (jak w dowcipach o Chucku Norrisie). Afera z dopalaczami - każdy od razu miał milion pomysłów na najbardziej idealne rozwiązanie,a rozwiązanie innych partii było oczywiście beznadziejne. Z ACTA jest to samo. Palikot ma doskonały PR, wie co mówić (dzięki Urbanowi i Tymochowiczowi), żeby zostać docenionym, stara się wypełnić pewną niszę, której nikt jeszcze nie "zaklepał" (Kościół, homo, Irak, biurokracja, wspomniany budżet, itd). Tylko dziwnym trafem jego pomysły są zupełnym przeciwieństwem do tego co kiedyś głosił. Dlatego jak ktoś chce wierzyć, że to jest jego prawdziwe "ja", to, niech wierzy, z akcentem na "wierzy" - najlepiej niech zdejmie krzyż i powiesi sobie Palikota ;)

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Yawgmoth@

Palikot stawiał pierwsze kroki w polityce w 2006 roku, chyba oczywistym jest że podczas pierwszej kadencji poglądy mogą się dotrzeć.

To kogo wpuścić do władzy?

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poglądy mogą się *dotrzeć* 20-paru latkowi, a nie zmienić diametralnie o 180 stopni starszemu mężczyźnie w ciągu kilku lat :) (a właściwie w ciągu jednego roku). I to w wielu kwestiach. Dopiero gdy się popatrzy na doradców Palikota - Urbana i Tymochowicza to staje się jasne skąd ta "zmiana". A oni nie są w polityce od 2005.

Nie wiem. I póki społeczeństwo udziela kredytu zaufania tym samym ludziom, to się nie dowiem. Żeby powstało coś nowego (ale nie pseudo nowego jak RP, czy SP), to musi upaść stare.

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może jakiegoś wielkiego dyktatora? Jakiegoś generała, czy coś... :mrgreen:

Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 27.01.2012 - 23:47

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest największy problem - nikt nie wie kto mógłby rządzić. :P

#85 Gość_Rolland

Gość_Rolland.
  • Tematów: 0

Napisano

A dziwicie się? :P Wybory teraz to wybór tzw mniejszego zła, każdy ma coś za uszami. Nie zagłosujesz a dyskutujesz, to ludzie Ci wytkną, że nie głosowałeś, więc siedź cicho i przyjmuj co jest z godnością. Ja sam nie mam pojęcia na kogo pójdzie mój głos, możliwe że będzie czekał do momentu, aż nie pojawi się partia, która będzie ziszczeniem moich demokratycznych marzeń. Dołączona grafika Marzeń o normalnym państwie, z normalnym rządem, ale póki co nikt tego nie spełnia, więc... wiadomo. Nie głosuję.

ChemicalStimulants.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Postulował oszczędności 2.4 miliarda m.in. na administracji i funduszu kościelnym. Oszczędności chciałby wydać w formie mikropożyczek dla przedsiębiorców.

Co to za bzdet? To jest pomysł w stylu Tuska. Ostatnio na FB Kancelarii Premiera napisali że UE w okresie 2012-2013 planuje dopłaty do branży tytoniowej. No po cholere to? Nie prościej zlikwidować albo zmniejszyć akcyze? Ależ oczywiście że nie.. Te pieniadze musza zostac przemielone przez kolejną ture urzędników.

OK nawet jeśli uznamy że pomysły Palikota są w porządku (sa bzdurne) to o żadnej z tych propyzcji nie słyszałem. No bo przecież teraz to jest najważniejsza aborcja geje i zioło.

A odnośnie Biedronia. No to że napisałem że on się do niczego nie nadaje to nie znaczy że inni się nadają.

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Idąc dalej- jak ktoś nie jest konserwatystą, to dobry kandydat?

Tak, nie lubię konserwatystów.

Ja nie każę ci traktować Palikota poważnie. Jest mi zupełnie obojętny twój stosunek do niego.
Wiem, że nie napisałeś nic o PO i PiS, ale przez swoją krytykę Palikota "bo nie zachowuje się poważnie" jednocześnie uznałeś, że lepsze są od jego partii dwie przed chwilą wymienione, bo ich członkowie nie przychodzą z dildem na salę obrad. (wyprzedzam: wiem, że tego dosłownie nie powiedziałeś)

Nie powiedziałem dosłownie- więc nie zgaduj.
A co do Palikota to radzę zapoznać się z tym(trochę się naszukałem):
http://www.paranorma...post__p__466966
Jeśli dalej go popierasz to ci po prostu gratuluje.

#88 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Torek, a ty kogo popierasz w takim razie? Bo się tym chyba nie pochwaliłeś jeszcze

reformator.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

omg. Nic wam nie pasuje. Po drastycznym cięciom w dofinansowaniu nowych przedsiębiorstw - taka inicjatywa jest moim zdaniem dobra. Zwłaszcza przy ograniczającym się kurku kredytów bankowych.

Przedsiębiorstwa wgl nie powinny być dofinansowane. Po prostu nie powinno się ich okradać. Co to wgl za mikropożyczka?? Przypuśćmy że pan X posiadający firmę płaci rocznie ok.30 tyś zł podatku. Teraz w formie mikropożyczki dostanie 30 tyś zł ale będzie musiał oddać przypuśćmy 31 tyś. Widzisz o co chodzi??? Zwolnić go z podatku PiT i to mu wyjdzie lepiej na zdrowie niż jakieś mikropożyczki.

Miejmy nadzieje że z czasem sam pojawi się ktoś nowy kto dojdzie do władzy. Nie pozostaje nam nic innego jak czekać lub samemu się wspinać po tą władzę.

Niestety tak. Już nawet JKMa traktuję, jako sabotaż prawicy. Przy kolejnych wyborach raczej nie zagłosuję, bo nie ma na kogo.

No Korwin może nie dba o PR ale i tak wolę głosować na niego bo popieram jego poglądy.

Może jakiegoś wielkiego dyktatora? Jakiegoś generała, czy coś... :mrgreen:

To dobry pomysł ale tylko nie generała. Dyktatura wojskowa zazwyczaj się nie sprawdza. Jest tylko kilka wyjątków ale w większości wojskowi powinni zająć się wojskiem a nie rządzeniem krajem.

barakudo.
  • Tematów: 6
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Wg mnie zostałeś zmanipulowany przez media, społeczeństwo(a może i innych). Ale nie martw się. Nie ty jeden.

No i gratuluje logicznego myślenia. Ś. P. Lech Kaczyński oddał władzę.

co do 1.
Jasne ze jestem zmanipulowany przez media ;)
Bo tefałen to folkszdojczska telewizja jest -_-
Ale w tym motłochu głupoty i komercji widzę coś czego wielu nie widzi bo jest:
A) za młody
B) polityką interesuję sie od niedawna
C) jest tępy i opętany
D) nie wie co było dawniej i nie ma porównania
E) żyje w utopii emocjonalnej i/lub jest chory umysłowo

Otóż polityką interesuję się już sporo czasu pamiętam rządy SLD, wypadek helikoptera z Millerem i wiele więcej więc zapewne już wtedy byłem manipulowany przez folkstojczskie media -_-
Zdanie wyrabiam sobie od kiedy zaczżłem myśleć logicznie czyli od jakichś 10-11 lat, a wy zdanie wyrabiacie sobie 3 miesiące przed wyborami -_-
Więc kto tu jest manipulowany ?
jak ktoś taki jak Palikot mógł zdobyć w 6 miesięcy 11 % poparcie skoro nikt nawet nie znał ani jego zamiarów ani jego ludzi, totalnie nic
Otóż to jest propaganda, czy wy naprawdę jesteście aż tak tępi że tego nie dostrzegacie ?
W 90% nie macie zielonego pojęcia na polityce ani rynku finansowym a głos oddacie na tego kto na więcej wam pozwoli i więcej wam naobieca.
Tu w gre wchodzi PO, mówcie co chcecie, jedzcie mnie jak chcecie dajcie mi pincet minusów ale w tej chwili (dawniej jakieś 10 lat temu było to sld) jest to jedyna rozsądna partia
Wiadomo obiecują coś tam w wielu przypadkach to się nie spełni w innych się spełni ale nie p***olą głupot o 3 milionach mieszkań i legalnej trawce -_-
Całą reszta to stado, wszystkie inne partnie, zresztą mamy przykład ACTA.
Wszyscy podpisali traktat kilka miesięcy temu, a teraz opozycja wielkie "NIE DLA ACTA" a jeszcze niedawno to podpisali i nie mieli nic przeciwko.
To są te wasze partie opozycyjne, zmieniają stanowisko tylko po to żeby wam, bezmyślnym masom się podlizać, a w tej chwili potrzebna jest stabilność, a tą może nam dać tylko PO.

A co do 2.
Jaki k*** ś.p kaczyński -_-
co on ma do oddania władzy przez pis w 2007 roku to ja nie wiem, ale tutaj kłania się twoja pamięć polityczna i wiek zapewne -_-
PiS SAMO oddało włądzę, nie radzili sobie, byli za słabi, wygrali w 2005 w 2007 już się poddali.
Masz to twoje PiS, uwierzycie we wszystko -_-

No to teraz opętane hipokryzją opozycji marionetki logować się i minusować -_-

Użytkownik barakudo edytował ten post 28.01.2012 - 11:51

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych