Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Please log in to reply
619 replies to this topic

kudlaty88.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ciekawe wytłumaczenie fenomenu dziwnych dźwięków, moim zdaniem chyba najlepsze do tej pory.

Wybitny rosyjski astrofizyk, Aleksiej Dmitriew twierdzi, że wie, co się dzieje i jest to o wiele gorsze niż wynika z ostrzeżeń NASA i ESA. Nasz cały Układ Słoneczny wszedł w ogromny, potencjalnie niebezpieczny, międzygwiezdny obłok energii.

Dr Dmitriew wykazał, że oba próbniki Voyager 1 i Voyager 2 zgłaszały dawno, że cały Układ Słoneczny jest zagrożony. Co gorsza, Merav Opher, współpracujący z NASA heliofizyk z George Mason University twierdzi, że ten międzygwiezdny obłok energii jest niestabilny i burzliwy.

Rosyjski naukowiec twierdzi, że chmura energii wpływa na atmosfery planet, a zwłaszcza naszego Słońca. Międzygwiezdny obłok energii pobudzać i wchodzi w interakcje ze Słońcem, Powoduje jego większą aktywność, co prowadzi do większej wydajności i niestabilności gwiazdy.

Interakcja strumieni magnetycznych chmury z magnetosferą Słońca i Ziemi, może powodować mutacje jądra Słońca lub naszej planety, anomalne wiry polne i magnetyczne permutacji tworzące superburze czy szalone zmiany pogody. A co najbardziej niezwykłe, powoduje atmosferyczne i podziemne harmoniczne odgłosy, które można słyszeć prawie na całej planecie.
Harmoniczne odgłosy zostały po raz pierwszy zarejestrowane na wiosnę2011 roku. Od tego czasu trwają gorące dyskusje na temat pochodzenia tego fenomenu. Wiele z takich nagrań ukazało się na YouTube i pochodziły z krajów rozsianych na całym świecie. Filmy są umieszczane przez zaintrygowanych, czasem przerażonych ludzi, domagających się informacji, co to za dźwięki. Chociaż niektóre są bez wątpienia fałszywe, wiele z nich to oryginalne nagrania harmoniczne pochodzące z pod ziemi i z atmosfery.

W niedawnym wywiadzie z magazynu Geochange wspomniano o dziwnych harmonicznych dźwiękach z ziemi, wybitny naukowiec, profesor dr Elchin Khalilov, wypowiedział się na ten temat w następujący sposób:
"... jedna z możliwych przyczyn tych dźwięków... może leżeć w jądrze Ziemi. Faktem jest, że przyspieszenie dryfu ziemskiego północnego bieguna magnetycznego, które wzrosło ponad pięciokrotnie w latach 1998 i 2003 i jest na tak samo wysokim poziomie, powoduje dzisiaj intensyfikację procesów energetycznych zachodzących w jądrze Ziemi, ponieważ jest to proces zachodzący i w rdzeniu wewnętrznym i zewnętrznym, które tworzą ziemskie pole geomagnetyczne. Tymczasem, w dniu 15 listopada 2011 roku wszystkie geofizyczne stacje badawcze w sieci ATROPATENA, które rejestrują w trójwymiarze wariacje ziemskiego pola grawitacyjnego niemal równocześnie zarejestrowały potężny impuls grawitacyjny. Stacje są rozmieszczone w Stambule, Kijowie, Baku, Islamabadzie i Dżakarcie, pierwsza i ostatnia z nich jest oddalona o około 10 000 km. Takie zjawisko jest możliwe tylko wtedy, gdy źródło emanacji jest na poziomie jądra planety. To ogromne uwolnienie energii z jądra Ziemi w końcu ubiegłego roku było jakimś rodzajem sygnału startu wskazującym przejście wewnętrznej energii Ziemi w nową aktywną fazę."

Harmoniczne dźwięki, jako teoretyzuje profesor, wywodzą się z jądra Ziemi. Podobne dźwięki są czasami słyszalne przed wielkim trzęsieniem ziemi.

Tym razem jednak, dźwięki nie są zwiastunem zjawisk sejsmicznych, ale są efektem generowanym przez skręcające się pole magnetyczne. Wszystko to w reakcji na przybycie ogromnej chmury międzygwiezdnej energii, która wdarła się w nasze okolice Drogi Mlecznej.

Czego zatem można się spodziewać w następnych miesiącach? Dmitriew ostrzega, aby przygotować się na najgorsze. Na globalną katastrofę, która wystąpi nie za dziesiątki lat od teraz, ale w najbliższym czasie.

Fragment artykułu "Układ Słoneczny wleciał w międzygwiezdny obłok energii" z portalu innemedium.pl
http://innemedium.pl...y-oblok-energii

Użytkownik kudlaty88 edytował ten post 08.02.2012 - 21:37

• 3

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

kudlaty8

Bzdury, są dowody na to, że dzwięki wydobywają się z wnętrza ziemi. Phil Schneider się nie mylił, to obcy budują bazy dla NWO. Reptaliani są już blisko, ich czas nadchodzi.
  • -12

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bzdury, są dowody na to, że dzwięki wydobywają się z wnętrza ziemi. Phil Schneider się nie mylił, to obcy budują bazy dla NWO. Reptaliani są już blisko, ich czas nadchodzi.

Kolejny raz zapytam- możesz poprzeć jakimiś dowodami tą swoją bajkę o UFO?
Nie interesuje mnie to, że ktoś sobie wymyślił iż ów obcy są pod Ziemią.
Chcę dowodu.
Jeżeli starasz się przekonać do swoich faktów to poprzyj je jakimiś sensownymi dowodami.
Jeżeli takich nie posiadasz to nie zaśmiecaj tematu bo to nie forum bajkopisarskie.

Dla mnie po części cała teoria tego astrofizyka wydaje się być całkiem prawdopodobna z logicznego punktu widzenia, ale nadal to tylko przypuszczenia i troszeczkę zawiało tutaj nawiązaniem do roku 2012 (koniec świata etc.)co może być równie dobrze zrobione troszkę pod publiczkę, żeby artykuł stał się bardziej popularny. Przecież dreszczyk emocji zawsze dodaje lepszego smaczku dlatego też nie można brać w całości takich teorii.
Pozdrawiam

Użytkownik sebacyw edytował ten post 09.02.2012 - 01:18

• 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Sebacyw

Tak porpostu jest. nie zatrzymasz tego. oni chcą naszych enzymów i adrenaliny. oni chcą nas pożreć na obiad, takie juz życie. co zrobic. glodomory
  • -8

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O_o

Takie oczy zrobiłem, ale sami posłuchajcie

• 1

Pomaranczka.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie widzę żadnego związku z tematem. Typowy utwór Dark Ambient - nie wyobrażam sobie co mają w głowach ludzie lubujący się w tego typu muzyce :P
U mnie wywołał straszny disturbing
  • 0

#232 Gość_xoenx

Gość_xoenx.
  • Tematów: 0

Napisano

Dr Dmitriew wykazał, że oba próbniki Voyager 1 i Voyager 2 zgłaszały dawno, że cały Układ Słoneczny jest zagrożony.

....w jaki sposób próbniki zgłaszały zagrożenie CAŁEGO układu słonecznego..mają jakiś system oceny?
pół-żarcik, ..jak rozumiem jakiś Dr Dmitriew oceniał.
czy ktoś ma link do źródła tych rewelacji???
i czemu nowe próbniki z całego układu słonecznego nie zgłaszały?

----
dźwięki jak juz próbowałem napisać mają dwa zasadnicze podtypy: (pod)ziemne i nadziemne...
wrzucanie do jednego wora nie ma sensu z mojego punktu widzenia.

----
upd: oo, lustmord, z 10 lat nie słyszałem. ŁADNY kawałek(2:31, Oo). oj były czasy, gdy z takim dźwiękiem w słuchawkach pełzałem po lesie w mroku.

Użytkownik xoenx edytował ten post 09.02.2012 - 22:52

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludziska, czy ktoś posiada link do jakiegoś hosta, gdzie można zgrać same dźwięki z Kijowa bez filmu. Krótko mówiąc, potrzebuję tylko audio, a nie mam programu do zgrywania ścieżki dźwiękowej z YT. Potrzebne mi to jest do analizy za pomocą WaveMax Sound Editor'a.
Po zrobieniu analizy, będę mógł porównać częstotliwości dźwięków, ich prędkość na ścieżce oraz rozciągniecie w czasie. Jeżeli któreś z częstotliwości się nałożą, będzie można określić ich podobieństwo.

Użytkownik Staniq edytował ten post 09.02.2012 - 23:07

Pomaranczka.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

oo, lustmord, z 10 lat nie słyszałem. ŁADNY kawałek(2:31, Oo). oj były czasy, gdy z takim dźwiękiem w słuchawkach pełzałem po lesie w mroku.

Jesteś na prawdę nieźle szurnięty :D ja po tym dźwięku z 2:31 omal z krzesła nie spadłam :o
  • 0

#235 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

Ludziska, czy ktoś posiada link do jakiegoś hosta, gdzie można zgrać same dźwięki z Kijowa bez filmu. Krótko mówiąc, potrzebuję tylko audio, a nie mam programu do zgrywania ścieżki dźwiękowej z YT. Potrzebne mi to jest do analizy za pomocą WaveMax Sound Editor'a.
Po zrobieniu analizy, będę mógł porównać częstotliwości dźwięków, ich prędkość na ścieżce oraz rozciągniecie w czasie. Jeżeli któreś z częstotliwości się nałożą, będzie można określić ich podobieństwo.

linki do mp3 z obu kiev vidów z pierwszej strony wątku, wrzuciłem ma mój ftp:
film1
film2
nottingham z końca postu

------------------
przy okazji:
polecam userom opery zestaw rozszerzeń, które zmienią Wasze doświadczenia z yt na zawsze:
https://addons.opera...0.3/?display=ru
https://addons.opera...3.7/?display=en
https://addons.opera...5.4/?display=en
https://addons.opera...youwatch/3.1.4/
https://addons.opera...2.1/?display=en
https://addons.opera...2.7/?display=en

osobiście wszystkie te wtyczki mam włączone na stałe i pięknie się uzupełniają.
wynikowo tworzy to potężny zestaw do ściągania, zapamiętywania list, oglądanych vidów, konwersji i zapisu w wybranej jakości i formacie.
dodatkowo całe GUI yt jest ciemne, każdy JEDEN element strony może być właczany/wyłączany, połączenie extendtube i dark simplified tworzy fenomenalny zestaw do nocnego oglądania.

-----

omal z krzesła nie spadłam

...jakże mogłem wcześniej nie zauważyć, że jesteś kobietą? :)

Jesteś na prawdę nieźle szurnięty

..możliwe, możliwe..
-----
mały update:

pamiętajcie, że jestem zwolennikiem teorii, że kiev snd to fake, poniższe przytaczam jedynie z osobliwego efektu prób edycji samego dźwięku(drugi link):

...kolejny kiev snd, mhmmm, znamy to.
teraz posłuchajcie efektu po małej edycji:
http://soundcloud.co...peed50-pitch100

link do mp3 przy mp3jkach z Kieva(wyżej).

Użytkownik xoenx edytował ten post 10.02.2012 - 12:18

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym po prostu użył audacity. Włączył nagrywanie z windows output i puścił filmik ;)
  • 0

#237 Gość_xoenx

Gość_xoenx.

Napisano

Ja bym po prostu użył audacity. Włączył nagrywanie z windows output i puścił filmik ;)

...i zgrałbyś dźwięk, z zmianami z ustawień swojej karty dźwiękowej(resample, eq, itp).
Tak można zgrywać np. końcową muzykę z Serbian Film, ale materiał do porównań?

upd:
hm..znów przypadkowo znalezione "wyjaśnienia"..
http://geochangemag....l-news&Itemid=9
nie ustosunkuję się, wrzucam do poczytania jedynie.
ale zastanawia mnie głównie fakt, że przed 2011 temat był praktycznie nieznany(choć grzebacz znajdzie przypadki nawet z połowy 19 wieku), działalność Słońca na dziś nie jest szczególnie inna, niż zwykle(artykuł twierdzi inaczej, ale nie poprę tego twierdzenia, że jest większa), przy poprzednich okresach wzmożonej aktywności nie było fali zgłoszeń "dźwięków", nieszczególnie się to wszystko klei mi natenczas.

odrobina OT:
czy ktoś widział film Melancholia?
Dźwięk, jaki słychać podczas parunastu ostatnich minut kojarzy mi się męcząco ogólnym brzmieniem z tym, co mozna usłyszeć w niektórych filmikach spoza typu kiev...

Przy okazji, polecam Take Shelter.

Użytkownik xoenx edytował ten post 10.02.2012 - 01:51

• 0

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie widzę żadnego związku z tematem. Typowy utwór Dark Ambient - nie wyobrażam sobie co mają w głowach ludzie lubujący się w tego typu muzyce :P
U mnie wywołał straszny disturbing

Ten dźwięk który pojawia się na początku jest bardzo podobny do tego o którym jest temat. Poza tym cytat z wikipedii o Lustmordzie:

Znany jest z eksperymentalnego podejścia do dźwięku: albumy Paradise Disowned i Heresy nagrywał w całości w katakumbach, grotach, jaskiniach, schronach i kopalniach.

To tylko moje głośne rozważania, ale może oni nagrywali właśnie wspomniany przeze mnie utwór i nagrali TE dźwięki? Poza tym już kilkakrotnie w temacie było mówione że to coś płynie ze środka naszej planety. Jeden użytkownik nawet pisał, że pracuje w kopalni i na jakiejś tam głębokości słyszał to coś nawet donośniej.

Moim zdaniem to nie głupie i można się nad tym zastanowic, tyle ode mnie. Zostawiam do Waszej interpretacji.

Użytkownik JackXP edytował ten post 10.02.2012 - 00:41

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jdownloader potrafi ściągać audio w mp3.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pogrzebałem przy dźwięku od xeoenx'a (kiev snd). Teraz jest oczyszczony, podniesiona jakość (hiFi Qality). Prędkość zmieniona na 5 i co mamy? Niespodziankę.
Dźwięk posiada odseparowane efekty na kanałach, nie występują one jednocześnie, więc zostały nagrane w sposób studyjny, albo spreparowane. Każdy dźwięk nagrany na żywo podczas nagrywania filmu, będzie posiadał te same dźwięki na obu kanałach, tylko ich natężenie się zmieni w zależności od kierunku źródła dźwięku (mówimy oczywiście o nagraniu stereo). Czyli dźwięk będzie słyszalny bardziej z prawej strony, jeżeli dźwięk jest po prawej, ale w lewym kanale też, choć dużo ciszej. Całkowita separacja dźwięków i ich nierównomierne rozmieszczenie - przesuniecie świadczy o tym, że nagranie zostało przerobione, zmiksowane itp.

Użytkownik Staniq edytował ten post 11.02.2012 - 15:09

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych