Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Moltenlair.
  • Tematów: 8
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

Jestem jeszcze niewinny, dopiero teraz zajrza³em w temat. Ale po takiej prostackiej wypowiedzi do mnie chyba jednak spe³niê swoje "gro¼by".
  • 0

ciasteczkowypotwor.
  • Tematów: 2
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

Jestem jeszcze niewinny, dopiero teraz zajrza³em w temat. Ale po takiej prostackiej wypowiedzi do mnie chyba jednak spe³niê swoje "gro¼by".

Skoro na tyle Ciê staæ.
  • 0

Kamilos.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e to jedna wielka bujda na resorach. Nie uwierzê dopóki sam nie us³yszê.

http://www.youtube.com/watch?v=-vCU1wkRJPk

Oj wiele bym da³, ¿eby móc co¶ takiego us³yszeæ Do³±czona grafika
  • 2

Gwynbleidd.

May the dark side of the Force be with you

• Tematów: 1
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Skoro minusowanie OT zajmuj±cego +/- 2 strony to dla Ciebie zachowanie poni¿ej poziomu to nie mam wiêcej pytañ, wystarczy³o przedstawiæ dowody za i przeciw by mo¿liwe by³o nagranie takich odg³osów na sprzêcie "domowym", a nie analizowaæ i rozpisywaæ siê nad rodzajami g³o¶ników etc... to do¶æ denerwuj±ce siê przez to przebijaæ skoro kto¶ wchodzi by sprawdziæ czy s± jakie¶ wnioski, kolejne nagrania lub sprawa pad³a, a dostaje siê...
"to".
  • 3

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

Ja ¶ledzê ciekawe tematy w taki sposób:

Zagl±dam w temat, stwierdzam: ciekawa, interesuj±ca sprawa, sprawdzê, czy kto¶ ju¿ rozwi±za³, zagl±dam na ostatni± stronê a tam co?
Jaki¶ be³kot, poprzednia strona to samo. W tym momencie moje zainteresowanie wyparowuje.

Pewno nie jestem jedyny.
  • 0

ciasteczkowypotwor.
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

Gwynbleidd, tylko ¿e minusy akurat dosta³em za posty dotycz±ce za i przeciw domowej analizy tego d¼wiêku, nie za of o g³o¶nikach. Wiêc chyba takie zachowanie na poziomie nie jest?

Kamilos, moim zdaniem równie¿ jest to bujda na resorach.
  • -1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bujda nie bujda, te¿ bym chêtnie chcia³ us³yszeæ na w³asne uszy ale nie s±dzê aby nagle wszyscy ludzie poszaleli i zaczêli tworzyæ te koszmarne d¼wiêki w domowym zaciszu po to by je pó¼niej udostêpniaæ ca³emu ¶wiatu.
Jaki to ma sens ?
Tymczasem pojawi³ siê kolejny film z bardzo dziwnymi d¼wiêkami przypominaj±cymi jakby tr±bki.

• 2

Pomaranczka.
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na tym filmie widac po reakcji psa, ¿e to nie jest fake. Pies strasznie piszczy, boi siê i jak tylko d¼wiêk narasta to ucieka do Pana.
D¼wiêki bardzo ciekawe, zupe³nie inne ni¿ ca³a reszta. Bardzo ciekawe.
  • 1

ciasteczkowypotwor.
Reputacja Z³a
Reputacja

Napisano

PIKuS, pisk zatkanego nosa operatora telefonu s³ychaæ od samego pocz±tku filmu. W tle widaæ osobê która sobie idzie i nie zwraca uwagi na d¼wiêk, pies przybiega do w³a¶ciciela, wcale nie siedzi blisko niego, bo za jaka¶ ³awk±. W dodatku merda ogonem, wiêc raczej siê cieszy, a nie boi.

Film - kolejna bujda na resorach. Choæ najlepsza to chyba s± d¼wiêki "A tutaj d¼wiêki z jaskini w Tybecie,by³o chyba o tym nagraniu co¶ na forum.
Bardzo podobne do tych z Kijowa." z pierwszej strony tematu. 10min a s³oñce siê nawet nie przesunê³o i centymetr.

Ciekawym jest fakt i¿ d¼wiêki te doskonale stroj±, za ka¿dym razem jest to jaki¶ akord :)
  • 0

tybysh.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W filmiku od Kamilos wyra¼nie s³ychaæ misy tybetañskie, a dok³adnie nie misy tylko te wiêksze, wisz±ce "blachy" na których te¿ siê gra.
  • 0

endl3ss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Do wszystkich sceptyków!

Wyobra¼cie sobie, ¿e jest rok 2020. Wy ci±gle k³ócicie siê o to samo; który materia³ jest prawdziwy, a który nie. Tak nie dojdziecie prawdy, no niestety, jakby¶cie nie analizowali tych filmów... Mo¿e by tak skupiæ siê na innych rzeczach i faktach.

U mnie w mie¶cie to s³yszano, link do lokalnego forum:

http://forum.pomorsk...e-2401-t115781/ wybaczcie chamstwo, tam tak zawsze.

Dalej temat na ³owcach burz, równie¿ za³ozony przeze mnie, znalaz³ siê kolejny ¶wiadek z ekipy tego¿ serwisu!

http://lowcyburz.pl/...php?f=60&t=6041

Z Wykopu za³o¿ony przez kogo¶:

http://www.wykop.pl/...and-15-01-2012/

No i temat z innego forum, na uwagê zas³uguje m.in. ostatni post w w±tku oraz data dodania!

http://www.paranorma...?showtopic=4516

Ja ju¿ trochê odpuszczam temat, z ciekawo¶ci sprawdzam co siê zmieni³o i czy co¶ siê wyja¶ni³o, na si³ê przekonywaæ nikogo nie bêdê bo. Odpowiedzi nie otrzymam tylko ci±g³e spory co jest fejkiem a co nie. Oczywi¶cie, ¿e czê¶æ jest podrobiona, ale przynajmniej kilka jest jak najbardziej prawdziwych. Ja wiem na oko, pó³ godziny tego nas³uchiwa³em, wszystko co jest w miarê podobne uznaje za prawdziwe lub skopiowane z prawdziwych materia³ów i lekko (lub nawet nie) obrobione, czyli podróbka na zasadzie "tego" d¼wiêku. Kanada i Kijów to dok³adnie te d¼wiêki, wobec innych jestem sceptyczny no ale mogê nie mieæ racji.

To na tyle, do moderatorów: je¶li czujecie siê w jaki¶ sposób ura¿eni tym, ¿e powy¿ej poda³em link do innego forum o podobnej tematyce to bardzo proszê o nie usuwanie postu a o ew. wymoderowanie tego¿ linku, jednak je¶li jest taka mo¿liwo¶æ to proszê go oszczêdziæ, to dosyæ wa¿ny dowód na to, ¿e owo zjawisko nie jest niczym nowym.
  • 0

klaq.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W dodatku merda ogonem, wiêc raczej siê cieszy, a nie boi.

Chcia³bym dodaæ fakt, ¿e pies machaj±c ogonem nie koniecznie instruuje pozytywne emocje.

W tle widaæ osobê która sobie idzie i nie zwraca uwagi na d¼wiêk

A tutaj chcia³bym zauwa¿yæ, ¿e je¿eli s³ysza³bym taki d¼wiêk np:. 2-3 raz to ju¿ bym ola³ ten fakt. Nie ka¿dy jest napaleñcem teorii spiskowych ¿eby lataæ i machaæ g³ow± na wszystkie strony.
  • 2

Pomaranczka.
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja wiem na oko, pó³ godziny tego nas³uchiwa³em

Czemu tego nie nagra³e¶... CZEMU!
Sorki musia³am wy³adowaæ emocje.
Jak mo¿na s³uchaæ czego¶ dziwnego i tego nie nagraæ i jeszcze siê chwaliæ, ¿e siê s³ysza³o takie d¼wiêki. Tylko nie mów, ¿e nie masz telefonu komórkowego :P
Ludzie jak s³yszycie jakie¶ dziwaczne d¼wiêki to je nagrajcie i podzielcie siê nimi z nami tutaj.

P.S w nocy s³ysza³am jak zak³ad (o którym mówi³am wcze¶niej) spuszcza³ parê. Wiem, wiem obieca³am, ¿e go nagram, ale w nocy nie chcia³o mi siê opuszczaæ ³ó¿ka. Zreszt± m±¿ by siê krzywo na mnie patrzy³ jakby zobaczy³, ¿e otwieram okno i nagrywam szum spuszczanej pary w zak³adzie, w którym on pracuje :P No i dodatkowo synek mi siê w nocy wpasowa³ do ³ó¿ka i nie chcia³abym go zaziêbiæ :)
  • 0

endl3ss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie nagra³em gdy¿ my¶la³em, ¿e zjawisko jest ju¿ wyja¶nione, ¿e wrócê do domu, odpalê Internet i wszystko bêdê wiedzia³. Tak jednak nie jest jak widaæ :-)
  • 0

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Tylko nie mów, ¿e nie masz telefonu komórkowego"
Uwierz, ¿e nie ka¿dy ma telefon komórkowy...
Oczywi¶cie nie oznacza to ¿e ta osoba mówi prawdê, ale wykluczyæ tego te¿ nie mo¿na. Osobi¶cie jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony do tych d¼wiêków. Wiêkszo¶æ to moim zdaniem wklejki do materia³u filmowego i sianie paniki.
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 2

0 u¿ytkowników, 2 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych