Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Hologram.
  • Tematów: 31
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja Bardzo z³a
Reputacja

Napisano

Mischakel

I by³o cos?
  • 0

Koxed.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja ogl±da³em, nic ciekawego nie by³o: pokazali mapkê ¶wiata z rozmieszczonymi punktami obserwowania zjawiska, nie zaobserwowano nigdzie w Afryce (dziwne, ale mo¿e wystêpuje to w takich miejscach, gdzie nie ma szans na rejestracjê (¶rodek pustyni lub brak sprzêtu (jakie¶ plemiê ? :) ))), sugerowano, ¿e ha³as pochodzi z j±dra ziemi lub z bombardowania Ziemi przez S³oñce.
  • 0

Mischakel.

Ataman

• Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pozwolê skopiowaæ tu to, co odpisa³em na prywatne zapytanie Holograma (co do tego, co mówili na ten temat w Polsacie w Wydarzeniach)

W sumie chyba nic czego nie by³oby jeszcze u nas w temacie. ¯e zaczê³o siê od Kijowa i Baku a potem z czasem by³o s³ychaæ na ca³ym ¶wiecie i tylko z Afryki nie ma ¿adnych nagrañ. Wypowiada³ siê jaki¶ go¶ciu, w³a¶ciwie nie wiem kto to i kim on by³ Mówi³, ¿e naukowcy ³±cz± te odg³osy z j±drem ziemi. Mówili te¿, ¿e s± teorie, ¿e to pocz±tek przebiegunowania ziemi, anielskie tr±by apokalipsy albo, ¿e jest to zwi±zane z aktywno¶ci± S³oñca i ¿e wg niektórych podobne d¼wiêki s³ychaæ przy zorzach polarnych (co ma zwi±zek ze S³oñcem oczywi¶cie). Podali kilka mejli od jakich¶ internautów którzy mówili, ¿e pewnie czê¶æ filmików to ¶ciema, ale co¶ musi byæ na rzeczy. Ogólnie materia³ trwa³ z 3 czy 4 minuty. Pokazali, ¿e ¶wiatowe media ju¿ wcze¶niej o tym mówi³y i ¿e niektóre rz±dy oficjalnie badaj± sprawê (np. Malezja). Pokazali u³amek jakiego¶ filmu z Warszawy. A na koniec wspomnieli jeszcze o 21 grudnia 2012 roku i powiedzieli, ¿e lêk ludzi przed koñcem ¶wiata potêguje tê sprawê i ró¿ne teorie spiskowe. Ale ogólny wyd¼wiêk sprawy by³ taki, ¿e to powa¿na sprawa (tytu³ newsa - "TO NIE ¯ART"), ¿e ca³y ¶wiat przecie¿ nie k³amie.
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo z³a
Reputacja

Napisano

Tak naprawdê nie wiemy sk±d pochodzi. Moja teori± wydaje siê naiwna i g³upia, ale wierze ¿e pod ziemi± mog± byc jakie¶ obce cywilizacje. Wszystko jest mo¿liwe, ale ja chcia³bym wojny ¶wiatów, fajny by bylo xD
  • -4

Creative12.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co my¶licie o tym?

Moje zdanie jest takie: D¼wiêk pobrany z neta i wklejony w filmik.
  • 0

Koxed.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tak naprawdê nie wiemy sk±d pochodzi. Moja teori± wydaje siê naiwna i g³upia, ale wierze ¿e pod ziemi± mog± byc jakie¶ obce cywilizacje. Wszystko jest mo¿liwe, ale ja chcia³bym wojny ¶wiatów, fajny by bylo xD

Ta, pewnie trupy na wszystkich cmentarzach komunikuj± siê z ¿ywymi.
  • -4

Sippar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

podobne informacje jak podaje Mischakel zosta³y wy¶wietlone w TVN, materia³ równie¿ trwa³ kilka minut.
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja ¯a³o¶nie niska
Reputacja

Napisano

Je¿eli to ma jaki¶ zwi±zek z wybuchami na s³oñcu to mo¿e mi kto¶ obeznany w fizyce czy innych naukach ¶cis³ych o jaki zwi±zek chodzi?
  • 0

Mischakel.

Ataman

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A na TVN te¿ wczoraj o tym mówili czy kiedy?

Ja fizykiem nie jestem, ale jedna z teorii mówi, ¿e gdy przy wybuchu na S³oñcu powstaje tzw. Burza s³oneczna i cz±steczki przez ni± niesione docieraj± do ziemi a na biegunach widaæ wtedy zorze polarne, to towarzysz± temu takie d¼wiêki. Ale zorze polarne znamy ju¿ do¶æ d³ugo, mieszkañcy kó³ podbiegunowych widuj± je czêsto, a jednak nikt do tej pory raczej nie mówi³ nic o tego typu d¼wiêkach.
  • 1

Patrick.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wczorajszy materia³ z Polsatu:

Ps. Porównajcie sobie 1:14 i ten post. Paranormalne pozdrawia redakcjê Polsatu. ;)

U¿ytkownik Patrick edytowa³ ten post 12.03.2012 - 11:42

• 9

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tytu³ wulgarny z góry przepraszam
  • -7

#342 Go¶æ_Darkheush

Go¶æ_Darkheush.

Napisano

Najbardziej mi siê podoba stwierdzenie, ze naukowcy twierdz±, ze TO NORMALNE
¿e pole elektro(?)magnetyczne, ¿e jonosfera...
ale czemu powstajê te d¼wiêki , tego nie wiedz± na 100%

i zgadzam sie z tym co napisa³ Mischakel
  • 1

Sippar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam za wprowadzenie w b³±d wiadomo¶æ któr± mia³em na my¶li faktycznie by³a wy¶wietlona w tv Polsat a nie w TVN.
  • 0

raf35.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze ze zosta³em zauwa¿ony przez Polsat ,nawet dosta³em @ od nich zosta³em poproszony o wywiad przed kamer± hehe
Podziêkuje..
  • 3

Mischakel.

Ataman

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ech, oni i tak daj± materia³y tego typu po polityce/katastrofach i zaraz przed sportem - czyli taki jakby czas ciekawostek i ¿arcików. Najmniej powa¿ny moment telewizyjnych wiadomo¶ci. Wzbudzaj± sensacje a i tak nie maj± zamiary dr±¿yæ tematu.
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 1

0 u¿ytkowników, 1 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych