Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
619 odpowiedzi w tym temacie

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mischakel

I było cos?
  • 0

Koxed.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja oglądałem, nic ciekawego nie było: pokazali mapkę świata z rozmieszczonymi punktami obserwowania zjawiska, nie zaobserwowano nigdzie w Afryce (dziwne, ale może występuje to w takich miejscach, gdzie nie ma szans na rejestrację (środek pustyni lub brak sprzętu (jakieś plemię ? :) ))), sugerowano, że hałas pochodzi z jądra ziemi lub z bombardowania Ziemi przez Słońce.
  • 0

Mischakel.

Ataman

• Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pozwolę skopiować tu to, co odpisałem na prywatne zapytanie Holograma (co do tego, co mówili na ten temat w Polsacie w Wydarzeniach)

W sumie chyba nic czego nie byłoby jeszcze u nas w temacie. Że zaczęło się od Kijowa i Baku a potem z czasem było słychać na całym świecie i tylko z Afryki nie ma żadnych nagrań. Wypowiadał się jakiś gościu, właściwie nie wiem kto to i kim on był Mówił, że naukowcy łączą te odgłosy z jądrem ziemi. Mówili też, że są teorie, że to początek przebiegunowania ziemi, anielskie trąby apokalipsy albo, że jest to związane z aktywnością Słońca i że wg niektórych podobne dźwięki słychać przy zorzach polarnych (co ma związek ze Słońcem oczywiście). Podali kilka mejli od jakichś internautów którzy mówili, że pewnie część filmików to ściema, ale coś musi być na rzeczy. Ogólnie materiał trwał z 3 czy 4 minuty. Pokazali, że światowe media już wcześniej o tym mówiły i że niektóre rządy oficjalnie badają sprawę (np. Malezja). Pokazali ułamek jakiegoś filmu z Warszawy. A na koniec wspomnieli jeszcze o 21 grudnia 2012 roku i powiedzieli, że lęk ludzi przed końcem świata potęguje tę sprawę i różne teorie spiskowe. Ale ogólny wydźwięk sprawy był taki, że to poważna sprawa (tytuł newsa - "TO NIE ŻART"), że cały świat przecież nie kłamie.
  • 0

Hologram.
  • Tematów: 31
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Tak naprawdę nie wiemy skąd pochodzi. Moja teorią wydaje się naiwna i głupia, ale wierze że pod ziemią mogą byc jakieś obce cywilizacje. Wszystko jest możliwe, ale ja chciałbym wojny światów, fajny by bylo xD
  • -4

Creative12.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co myślicie o tym?

Moje zdanie jest takie: Dźwięk pobrany z neta i wklejony w filmik.
  • 0

Koxed.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tak naprawdę nie wiemy skąd pochodzi. Moja teorią wydaje się naiwna i głupia, ale wierze że pod ziemią mogą byc jakieś obce cywilizacje. Wszystko jest możliwe, ale ja chciałbym wojny światów, fajny by bylo xD

Ta, pewnie trupy na wszystkich cmentarzach komunikują się z żywymi.
  • -4

Sippar.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

podobne informacje jak podaje Mischakel zostały wyświetlone w TVN, materiał również trwał kilka minut.
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Jeżeli to ma jakiś związek z wybuchami na słońcu to może mi ktoś obeznany w fizyce czy innych naukach ścisłych o jaki związek chodzi?
  • 0

Mischakel.

Ataman

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A na TVN też wczoraj o tym mówili czy kiedy?

Ja fizykiem nie jestem, ale jedna z teorii mówi, że gdy przy wybuchu na Słońcu powstaje tzw. Burza słoneczna i cząsteczki przez nią niesione docierają do ziemi a na biegunach widać wtedy zorze polarne, to towarzyszą temu takie dźwięki. Ale zorze polarne znamy już dość długo, mieszkańcy kół podbiegunowych widują je często, a jednak nikt do tej pory raczej nie mówił nic o tego typu dźwiękach.
  • 1

Patrick.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wczorajszy materiał z Polsatu:

Ps. Porównajcie sobie 1:14 i ten post. Paranormalne pozdrawia redakcję Polsatu. ;)

Użytkownik Patrick edytował ten post 12.03.2012 - 11:42

• 9

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tytuł wulgarny z góry przepraszam
  • -7

#342 Gość_Darkheush

Gość_Darkheush.

Napisano

Najbardziej mi się podoba stwierdzenie, ze naukowcy twierdzą, ze TO NORMALNE
że pole elektro(?)magnetyczne, że jonosfera...
ale czemu powstaję te dźwięki , tego nie wiedzą na 100%

i zgadzam sie z tym co napisał Mischakel
  • 1

Sippar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam za wprowadzenie w błąd wiadomość którą miałem na myśli faktycznie była wyświetlona w tv Polsat a nie w TVN.
  • 0

raf35.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze ze zostałem zauważony przez Polsat ,nawet dostałem @ od nich zostałem poproszony o wywiad przed kamerą hehe
Podziękuje..
  • 3

Mischakel.

Ataman

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ech, oni i tak dają materiały tego typu po polityce/katastrofach i zaraz przed sportem - czyli taki jakby czas ciekawostek i żarcików. Najmniej poważny moment telewizyjnych wiadomości. Wzbudzają sensacje a i tak nie mają zamiary drążyć tematu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych