Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Woolf.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurde, nie przejmowa³em siê zbytnio tym tematem, bo ma³o by³o tu postów odno¶nie Polski...

Po przeczytaniu ostatniego postu przypomnia³y mi siê ostatnie sytuacje. Mieszkam na mazowszu, moja babcia, która mieszka ze mn± w domu nie mo¿e spaæ w nocy. Parê dni temu powiedzia³a mi, ¿e o 2 w nocy kiedy nie mog³a zasn±æ s³ysza³a przez kilkana¶cie minut (mo¿e i d³u¿ej) odg³osy samolotów odrzutowych...

Sam przedwczoraj by³em o ok. pó³nocy na zewn±trz i s³ysza³em odg³os samolotów. Tak, tak, zaraz kto¶ napisze, ¿e to pewnie normalne samoloty pasa¿erskie - obserwowa³em niebo do¶æ d³ugo i nie dostrzeg³em ¿adnego poruszaj±cego siê obiektu, a d¼wiêk by³ na tyle g³o¶ny, jakby co¶ lecia³o raczej jak samolot wojskowy...
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dziwne d¼wiêki w Holandii i Wielkiej Brytanii

admin, sob., 2012-04-14 11:54

Oto ostatnie nagranie dziwnych d¼wiêków, jakie pojawi³o siê w Internecie. Wideo zosta³o nagrane 12 kwietnia w Holandii w okolicy miejscowo¶ci Montfort. Nagranie to zosta³o wykonane oko³o 6:00 rano. Wed³ug ¶wiadka zjawisko trwa³o oko³o 15 minut i wiêkszo¶æ zosta³a zarejestrowana.

W¶ród wyja¶nieñ pochodzenia d¼wiêków s± takie, ¿e to odg³osy startuj±cych samolotów wojskowych. D¼wiêk jest rzeczywi¶cie podobny, ale to nie jest mo¿liwe, aby samolot startowa³ nieprzerwanie przez 15 minut.

Do tego dochodz± doniesienia z Wielkiej Brytanii gdzie na obszarze ponad 200 kilometrów s³yszano przeci±g³y grom, bardzo podobny do tego, jaki s³ysz± mieszkañcy Petersburga. W³adze zorientowa³y siê, ze to za powa¿na sprawa i konieczne s± t³umaczenia. Oficjalne wyja¶nienie zjawiska to potrzeba wys³ania kilku my¶liwców w celu udzielenia pomocy helikopterowi, który nada³ sygna³, ¿e zosta³ porwany. Czy to wyja¶nienie brzmi racjonalnie?

Na zakoñczenie film, jaki przes³ano do redakcji po publikacji wczorajszego materia³u z Petersburga. Jeden z naszych czytelników doda³ w serwisie YouTube nagranie dokumentuj±ce podobne zjawisko nagrane w lutym w Polsce.

Po ods³uchaniu trzeba powiedzieæ, ze jest bardzo podobne do odg³osów s³yszalnych w Rosji.

¬ród³o:
http://zmianynaziemi...elkiej-brytanii
  • 1

Jarecki.
  • Tematów: 426
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Doniesienia o g³o¶nych d¼wiêkach i dr¿eniach w okolicy San Diego

W pi±tek rano czasu lokalnego dosz³o do zjawisk, które zaniepokoi³y mieszkañców hrabstwa San Diego w USA. Nagle wszystko zaczê³o dr¿eæ oraz us³yszano towarzysz±cy g³o¶ny ha³as, jakby grom d¼wiêkowy. Przypomina to inne tego typu doniesienia z ca³ego ¶wiata i mo¿na pokusiæ siê o stwierdzenie, ¿e mamy do czynienia z tym samym rodzajem zjawiska.

http://www.youtube.com/watch?v=pHnM_TGWewI

Ludzie z okolic San Diego poczuli dr¿enie i wielu z nich za³o¿y³o, ¿e by³o to trzêsienie ziemi. Jednak USGS pocz±tkowo wykluczy³, aby w tym czasie mia³o miejsce jakie¶ zjawisko sejsmiczne, ale najwyra¼niej pod presj± instytucja przyzna³a, ¿e 170km od San Diego mia³o miejsce trzêsienie ziemi o magnitudzie ... 1.4 w skali Richtera. Oczywi¶cie naukowcy nie dodaj± jak ma³o prawdopodobne jest wyst±pienie g³o¶nych gromów i dr¿enia w wyniku tak niezauwa¿alnego zjawiska.

¦wiadkowie opisuj± to, jako g³o¶ne dudnienie, które powodowa³o dr¿enie wszystkich szyb w oknach. S³u¿by meteorologiczne wykluczy³y, ¿e ha³as móg³ mieæ zwi±zek z jakimkolwiek zjawiskiem pogodowym.

What Was That Mystery Sound?
San Diego Earthquake Mystery Today April 13 Denied as Sonic Boom
Loud Boom, Shaking Reported Around County

• 2

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

McAdam, Kanada – Od piêciu tygodni s³ychaæ dziwne d¼wiêki i wystêpuj± roje wstrz±sów

Od piêciu tygodni mieszkañcy McAdam w kanadyjskim Nowym Brunszwiku rozmawiaj± o dziwnych „d¼wiêkach” i wstrz±sach. Od 10 marca ich wioskê nawiedza rój wstrz±sów sejsmicznych.

- Wszyscy rozmawiamy tylko o jednym, a mianowicie o trzêsieniach ziemi – przyznaje David Blair, mieszkaniec McAdam. – Bez przerwy zadajemy sobie pytania: „czu³e¶ to, które mia³o miejsce w nocy czy to nad ranem?”. Odpowiedzi s± ró¿ne, uzale¿nione od tego, co kto robi³ podczas wstrz±su – mówi.

http://www.youtube.com/watch?v=bY4NZzh48ww

- Je¶li jeste¶ cicho, prawdopodobnie us³yszysz lub poczujesz wstrz±s. Je¶li wokó³ ciebie panuje zgie³k, nie odró¿nisz ruchu tektonicznego od gromadki ha³asuj±cych dzieci. Moim zdaniem w obu przypadkach mamy do czynienia z jednakow± magnitud± – ¶mieje siê Blair.Od piêciu tygodni

Do pierwszego wstrz±su w McAdam dosz³o 10 marca, na chwilê przed drug± w nocy. Mia³ on si³ê 2,4 st. w skali Richtera. Trzy minuty pó¼niej kolejny, tym razem s³abszy, o magnitudzie 1,4. Ci, którzy ich do¶wiadczyli mówi± o „huku jak podczas eksplozji”, o obrazach spadaj±cych ze ¶cian i pêkaj±cych deskach pod³ogowych.

Na pocz±tku bano siê, ¿e w McAdam wybuch³a bomba. Mieszkañcy wioski uspokoili siê, kiedy poinformowano ich, ¿e prze¿yli trzêsienie ziemi. Niestety po niespe³na dwóch dniach, kiedy wyst±pi³y kolejne dwa wstrz±sy, zaczêli martwiæ siê na nowo.

W ci±gu ostatnich piêciu tygodni by³o ich u nas 35 – mówi Blair. – Nazywamy je „d¼wiêkami z McAdam”.

To rój wstrz±sów sejsmicznych

- To, co ma miejsce w McAdam to tzw. rój wstrz±sów sejsmicznych, bardzo rzadkie zjawisko – t³umaczy Stephen Halchuk, sejsmolog z Natural Resources Canada. – Jednak tym, co czyni t±pniêcia w McAdam wyj±tkowymi jest fakt, ¿e dochodzi do nich dok³adnie pod wiosk± na g³êboko¶ci mniejszej ni¿ kilometr – t³umaczy.

- Niestety nie wiem czym s± spowodowane wstrz±sy, jak d³ugo potrwaj± i czy zaowocuj± jednym du¿ym trzêsieniem ziemi. Nie ma regu³y – zaznacza.

Przez wzrost poziomu wód gruntowych?

W sprawê „d¼wiêków z McAdams” zaanga¿owali siê uczeni z Uniwersytetu Nowego Brunszwiku. W poniedzia³kowy wieczór spotkali siê z mieszkañcami wioski, odpowiadali na ich pytania, a tak¿e przedstawili kilka swoich hipotez. Wed³ug jednej z nich, za wstrz±sy odpowiada wzrost poziomu wód gruntowych, przez który „¶lizgaj± siê” ska³y, powoduj±c t±pniêcia.
  • 1

Claire.
  • Tematów: 12
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moja mama (bardzo racjonalna, normalna i wiarygodna kobieta) s³ysza³a te same d¼wiêki ostatnio w Piasecznie pod Warszaw±. To by³o oko³o 4 rano obudzi³ j± jakby zniekszta³cony d¼wiêk przeje¿d¿aj±cej poblisk± drog± ciê¿arówki b±d¼ innego mechanicznego urz±dzenia do niczego nie podobnego(tak to opisa³a). Próbowa³a zasn±æ i czeka³a a¿ d¼wiêk zniknie ale tak siê nie dzia³o przez kilkana¶cie minut, wysz³a wiêc na balkon i stwierdzi³a, ¿e nie mo¿e znale¼æ ¼ród³a tego d¼wiêku. Rodzice mieszkaj± w spokojnej okolicy, gdzie nie ma w pobli¿u drogi szybkiego ruchu. W pobli¿u nie ma palcu budowy.. ani fabryki ani dos³ownie nic co mog³oby wydawaæ taki d¼wiêk. Dodam jeszcze, ¿e moja mama nigdy nie s³ysza³a o tych d¼wiêkach. Powiedzia³a mi dzisiaj o tym, ¿e co¶ dziwnego j± spotka³o. Pu¶ci³am jej wiêc d¼wiêki z internetu i stwierdzi³a, ¿e by³y identyczne.

Nie wiem jak Wy ale ja jestem troszkê zaniepokojona. Wierzê mojej mamie w stu procentach, ¿e to co s³ysza³a by³o bardzo dziwne. Mieszka tam od urodzenia i zna doskonale okolicê, zw³aszcza prowadz±c sklep. Powiedzia³a, ¿e nigdy nie s³ysza³a nic tak dziwnego i tak d³ugo i ¿e to co s³ysza³a wprawia³o j± w niepokój i sama nie wiedzia³a dlaczego. Moja mama nie nale¿y do osób, które siê boj± wiêc co¶ musia³o byæ na rzeczy...

D¼wiêki nie milkn± .....
Apokalipsa coraz bli¿ej .....

W Petersburgu noc± rozlega siê dziwny d¼wiêk, przypominaj±cy odleg³e odg³osy samolotów odrzutowych. ¦wiadkowie twierdza, ¿e do zjawiska dochodzi³o tylko noc± pomiêdzy 12 a 2 w nocy. ¬ród³o ha³asu nie zosta³o zidentyfikowane, ale podobnie brakowa³o wyja¶nieñ dla zjawisk z amerykañskiego Clintonville, kanadyjskiego Windsor czy francuskiej Bretanii.

Zarejestrowany materia³ w linku http://zmianynaziemi...ego-pochodzenia

I jeszcze bardzo ciekawa sprawa z Oregonu (West USA).
Autor nagrania twierdzi, ¿e tajemniczy d¼wiêk by³ s³yszany trzeci± noc z rzêdu.
Regularnie pojawia³ siê ok. 3 nad ranem i trwa³ 30 minut.
Poni¿ej zapis tego koszmarnego d¼wiêku + notka uploadera

http://www.youtube.com/watch?v=rowqeNTsaGs

Ja nie rozumiem jednego... Za³ó¿my, ¿e z nieba s³ychaæ w ¶rodku nocy przera¿aj±cy d¼wiêk, kobieta siê budzi i nagrywa go, stoi na balkonie i filmuje m.in. domy s±siadów. TO dlaczego nikt inny nie wychodzi na ulicê? Przecie¿ tak g³o¶ny d¼wiêk trupa by obudzi³, ludzie by wybiegli na ulicê, nie wiedzieli co siê dzieje... To dlaczego jej s±siedzi ¶pi± w najlepsze? Na wielu filmikach tak jest, ¿e kto¶ filmuje a inni albo nie reaguj± albo ¶pi±... Wydaje mi sie, ¿e gyby w oklicy mojego bloku by³o s³ychaæ co¶ takiego w ¶rodku nocy to wszyscy by siê obudzili i chcieli zobaczyæ co siê dzieje.. Tylko nie piszcie, ¿e pewnie spali...

This is the 3rd morning in a row at roughly 3:00 am. The sound starts with a rumbling in the ground, and then the sound continues for roughly 30 minutes or so. Can not explain where it is coming from, it seems as if it is coming strait from the sky with not a single plane in sight.
If anyone has anymore info. on this sound we are hearing, I would very much appreciate any explanation to what we are experiencing here in Oregon.

• 2

dr_Heks.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

To wszystko to pic na wodê, fotomonta¿. Ludzie sami siebie nakrêcaj±. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak mo¿na wierzyæ w takie brednie... ¬ród³o jeszcze siê nie wyczerpa³o i d³ugo jeszcze potrwa.
  • -12

Kazzone.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mo¿na tak w nieskoñczono¶æ k³óciæ siê, czy to prawda, czy nie. Jedyne rozwi±zanie to ruszyæ samemu d* i sprawdziæ i zbadaæ samemu, jak nie, to czekaæ a¿ zrobi to za nas kto¶ inny. :)
  • 0

Patrick.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To wszystko to pic na wodê, fotomonta¿. Ludzie sami siebie nakrêcaj±. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak mo¿na wierzyæ w takie brednie... ¬ród³o jeszcze siê nie wyczerpa³o i d³ugo jeszcze potrwa.

S³uchaj, ja te¿ do tej pory nie s³ysza³em tych d¼wiêków, nie zobaczy³em ani jednego spadaj±cego ptaka nie mówi±c ju¿ o UFO :) ale skoro pojawiaj± siê doniesienia z ca³ego ¶wiata i to z oficjalnych mediów to chyba musi byæ co¶ na rzeczy, prawda?
  • 5

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie widziałem Boga,Afryki i Nelsona Mandeli,czy to znaczy że ich nie ma?Jeszcze kilku innych rzeczy dla ścisłości nie ujrzałem.

U¿ytkownik Padael edytowa³ ten post 24.04.2012 - 20:16

• 3

Sefu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

......a moim skromnym zdaniem cos se dzieje w tunelach Agharti i moze wypelni sie przepowiednia z The Coming Race
  • 0

mpiwowski.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To wszystko to pic na wodę, fotomontaż. Ludzie sami siebie nakręcają. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak można wierzyć w takie brednie... Źródło jeszcze się nie wyczerpało i długo jeszcze potrwa.

Wyjaśnienie czy to prawda jest banalnie proste. Zarejestrowały to m.in. kamery gdzie odbywała się tramisja live w tv tak więc chyba nie ma co na ten temat dyskutować. Bo fakt jest oczywisty, że takie zdarzenia miały miejsce. Oczywiscie nie wszędzie, ale nawet jeśli te 10% filmów jest prawdziwe albo i mniej. To jednak należy się temu przyjrzeć.

pozdrawiam

U¿ytkownik mpiwowski edytowa³ ten post 25.04.2012 - 00:34

• 0

premco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie siê, ¿e ludzie tak ³atwo daj± siê nabraæ. Zauwa¿cie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, kto¶ krêci okolice a pó¼niej dodaje d¼wiêk. Poza tym przebicie siê d¼wiêku z wnêtra ziemi na zewn±trz jest w³a¶ciwie niemo¿liwe. Dlaczego? We¼my takie przyk³ady. Pierwszy to przeszkoda na jak± napotyka fala d¼wiêkowa. W mieszkaniu ha³asy s±siadów skutecznie niweluje ¶cinka o grubo¶ci ok 20 cm. Drugim jest d³ugo¶æ fali. Samolot widziany z odleg³o¶ci kilku kilometrów jest nies³yszalny. Teraz zestawcie to sobie z ha³asem powsta³ym kilometry pod ziemi± i wnioski nasuwaj± siê same.
  • -6

Rufus0407.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie siê, ¿e ludzie tak ³atwo daj± siê nabraæ. Zauwa¿cie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, kto¶ krêci okolice a pó¼niej dodaje d¼wiêk. Poza tym przebicie siê d¼wiêku z wnêtra ziemi na zewn±trz jest w³a¶ciwie niemo¿liwe. Dlaczego? We¼my takie przyk³ady. Pierwszy to przeszkoda na jak± napotyka fala d¼wiêkowa. W mieszkaniu ha³asy s±siadów skutecznie niweluje ¶cinka o grubo¶ci ok 20 cm. Drugim jest d³ugo¶æ fali. Samolot widziany z odleg³o¶ci kilku kilometrów jest nies³yszalny. Teraz zestawcie to sobie z ha³asem powsta³ym kilometry pod ziemi± i wnioski nasuwaj± siê same.

Ja zanim zaczalbymn sie wypowiadac to zapoznalbym sie troche z tematem zanim zaczne plesc trzy po trzy po pierwsze nie wiadomo czy dzwieki pochodza z wnetrza ziemi czy z nieba po drugie oficjalnie naukowcy na calym swiecie przyznali sie ze zjawisko to ma miejsce. Prosty przyklad ktorejs nocy dzwiek byl slyszalny w CALEJ KOSTARYCE i kazda jedna osoba to potwierdza. Kolejna sciema? Zreszta ktos tu juz wspomnial ze glos by slyszalny podczas relacji live z meczu baseballa co calkowicie wyklucza mozliwosc mistyfikacji. Nie zmienia to faktu ze 90% filmikow tu zamieszczonych to fake
  • 2

SandFox.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

A co je¶li za to odpowiedzialna jest Ameryka ? Mo¿e HAARP'a u¿ywaj± albo co¶. Bo z tego co przeczyta³em w tym temacie to trzêsienia s± tylko w USA i Kanadzie a do Europy wstrz±sy nie dochodz± tylko s³ychaæ d¼wiêki. :)
  • 0

HardCandy.
  • P³eæ:Kobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SandFox - te¿ mnie zastanowi³o to, ¿e w³a¶nie w rejonie Ameryki P³n oprócz d¼wiêku rejestruje siê tak¿e wstrz±sy, a w Europie same d¼wiêki. My¶la³am o tym trochê, ale je¶li spojrzeæ na te dziwne zdarzenia od strony teorii o sprawdzaniu jakiej¶ technologii przez Amerykanów, to mo¿e siê to u³o¿yæ(choæby czê¶ciowo) w jak±¶ ca³o¶æ. Amerykanie testuj±c HAARPa/inn± najnowsz± technologiê czy buduj±c jakie¶ te swoje bazy podziemne, mog± powodowaæ d¼wiêki + wstrz±sy (te "sonic booms").
W takim razie, co generuje d¼wiêki w Europie, skoro nie s± to w wiêkszo¶ci d¼wiêki typu "sonic boom", nie towarzysz± im przy tym reakcje sejsmiczne w postaci wstrz±sów. Mo¿e istniej± dwa ró¿ne ¼ród³a d¼wiêków w Europie i Amerykach?
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 2

0 u¿ytkowników, 2 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych