Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
619 odpowiedzi w tym temacie

Woolf.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurde, nie przejmowałem się zbytnio tym tematem, bo mało było tu postów odnośnie Polski...

Po przeczytaniu ostatniego postu przypomniały mi się ostatnie sytuacje. Mieszkam na mazowszu, moja babcia, która mieszka ze mną w domu nie może spać w nocy. Parę dni temu powiedziała mi, że o 2 w nocy kiedy nie mogła zasnąć słyszała przez kilkanaście minut (może i dłużej) odgłosy samolotów odrzutowych...

Sam przedwczoraj byłem o ok. północy na zewnątrz i słyszałem odgłos samolotów. Tak, tak, zaraz ktoś napisze, że to pewnie normalne samoloty pasażerskie - obserwowałem niebo dość długo i nie dostrzegłem żadnego poruszającego się obiektu, a dźwięk był na tyle głośny, jakby coś leciało raczej jak samolot wojskowy...
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dziwne dźwięki w Holandii i Wielkiej Brytanii

admin, sob., 2012-04-14 11:54

Oto ostatnie nagranie dziwnych dźwięków, jakie pojawiło się w Internecie. Wideo zostało nagrane 12 kwietnia w Holandii w okolicy miejscowości Montfort. Nagranie to zostało wykonane około 6:00 rano. Według świadka zjawisko trwało około 15 minut i większość została zarejestrowana.

Wśród wyjaśnień pochodzenia dźwięków są takie, że to odgłosy startujących samolotów wojskowych. Dźwięk jest rzeczywiście podobny, ale to nie jest możliwe, aby samolot startował nieprzerwanie przez 15 minut.

Do tego dochodzą doniesienia z Wielkiej Brytanii gdzie na obszarze ponad 200 kilometrów słyszano przeciągły grom, bardzo podobny do tego, jaki słyszą mieszkańcy Petersburga. Władze zorientowały się, ze to za poważna sprawa i konieczne są tłumaczenia. Oficjalne wyjaśnienie zjawiska to potrzeba wysłania kilku myśliwców w celu udzielenia pomocy helikopterowi, który nadał sygnał, że został porwany. Czy to wyjaśnienie brzmi racjonalnie?

Na zakończenie film, jaki przesłano do redakcji po publikacji wczorajszego materiału z Petersburga. Jeden z naszych czytelników dodał w serwisie YouTube nagranie dokumentujące podobne zjawisko nagrane w lutym w Polsce.

Po odsłuchaniu trzeba powiedzieć, ze jest bardzo podobne do odgłosów słyszalnych w Rosji.

Źródło:
http://zmianynaziemi...elkiej-brytanii
  • 1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Doniesienia o głośnych dźwiękach i drżeniach w okolicy San Diego

W piątek rano czasu lokalnego doszło do zjawisk, które zaniepokoiły mieszkańców hrabstwa San Diego w USA. Nagle wszystko zaczęło drżeć oraz usłyszano towarzyszący głośny hałas, jakby grom dźwiękowy. Przypomina to inne tego typu doniesienia z całego świata i można pokusić się o stwierdzenie, że mamy do czynienia z tym samym rodzajem zjawiska.

http://www.youtube.com/watch?v=pHnM_TGWewI

Ludzie z okolic San Diego poczuli drżenie i wielu z nich założyło, że było to trzęsienie ziemi. Jednak USGS początkowo wykluczył, aby w tym czasie miało miejsce jakieś zjawisko sejsmiczne, ale najwyraźniej pod presją instytucja przyznała, że 170km od San Diego miało miejsce trzęsienie ziemi o magnitudzie ... 1.4 w skali Richtera. Oczywiście naukowcy nie dodają jak mało prawdopodobne jest wystąpienie głośnych gromów i drżenia w wyniku tak niezauważalnego zjawiska.

Świadkowie opisują to, jako głośne dudnienie, które powodowało drżenie wszystkich szyb w oknach. Służby meteorologiczne wykluczyły, że hałas mógł mieć związek z jakimkolwiek zjawiskiem pogodowym.

What Was That Mystery Sound?
San Diego Earthquake Mystery Today April 13 Denied as Sonic Boom
Loud Boom, Shaking Reported Around County

• 2

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

McAdam, Kanada – Od pięciu tygodni słychać dziwne dźwięki i występują roje wstrząsów

Od pięciu tygodni mieszkańcy McAdam w kanadyjskim Nowym Brunszwiku rozmawiają o dziwnych „dźwiękach” i wstrząsach. Od 10 marca ich wioskę nawiedza rój wstrząsów sejsmicznych.

- Wszyscy rozmawiamy tylko o jednym, a mianowicie o trzęsieniach ziemi – przyznaje David Blair, mieszkaniec McAdam. – Bez przerwy zadajemy sobie pytania: „czułeś to, które miało miejsce w nocy czy to nad ranem?”. Odpowiedzi są różne, uzależnione od tego, co kto robił podczas wstrząsu – mówi.

http://www.youtube.com/watch?v=bY4NZzh48ww

- Jeśli jesteś cicho, prawdopodobnie usłyszysz lub poczujesz wstrząs. Jeśli wokół ciebie panuje zgiełk, nie odróżnisz ruchu tektonicznego od gromadki hałasujących dzieci. Moim zdaniem w obu przypadkach mamy do czynienia z jednakową magnitudą – śmieje się Blair.Od pięciu tygodni

Do pierwszego wstrząsu w McAdam doszło 10 marca, na chwilę przed drugą w nocy. Miał on siłę 2,4 st. w skali Richtera. Trzy minuty później kolejny, tym razem słabszy, o magnitudzie 1,4. Ci, którzy ich doświadczyli mówią o „huku jak podczas eksplozji”, o obrazach spadających ze ścian i pękających deskach podłogowych.

Na początku bano się, że w McAdam wybuchła bomba. Mieszkańcy wioski uspokoili się, kiedy poinformowano ich, że przeżyli trzęsienie ziemi. Niestety po niespełna dwóch dniach, kiedy wystąpiły kolejne dwa wstrząsy, zaczęli martwić się na nowo.

W ciągu ostatnich pięciu tygodni było ich u nas 35 – mówi Blair. – Nazywamy je „dźwiękami z McAdam”.

To rój wstrząsów sejsmicznych

- To, co ma miejsce w McAdam to tzw. rój wstrząsów sejsmicznych, bardzo rzadkie zjawisko – tłumaczy Stephen Halchuk, sejsmolog z Natural Resources Canada. – Jednak tym, co czyni tąpnięcia w McAdam wyjątkowymi jest fakt, że dochodzi do nich dokładnie pod wioską na głębokości mniejszej niż kilometr – tłumaczy.

- Niestety nie wiem czym są spowodowane wstrząsy, jak długo potrwają i czy zaowocują jednym dużym trzęsieniem ziemi. Nie ma reguły – zaznacza.

Przez wzrost poziomu wód gruntowych?

W sprawę „dźwięków z McAdams” zaangażowali się uczeni z Uniwersytetu Nowego Brunszwiku. W poniedziałkowy wieczór spotkali się z mieszkańcami wioski, odpowiadali na ich pytania, a także przedstawili kilka swoich hipotez. Według jednej z nich, za wstrząsy odpowiada wzrost poziomu wód gruntowych, przez który „ślizgają się” skały, powodując tąpnięcia.
  • 1

Claire.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moja mama (bardzo racjonalna, normalna i wiarygodna kobieta) słyszała te same dźwięki ostatnio w Piasecznie pod Warszawą. To było około 4 rano obudził ją jakby zniekształcony dźwięk przejeżdżającej pobliską drogą ciężarówki bądź innego mechanicznego urządzenia do niczego nie podobnego(tak to opisała). Próbowała zasnąć i czekała aż dźwięk zniknie ale tak się nie działo przez kilkanaście minut, wyszła więc na balkon i stwierdziła, że nie może znaleźć źródła tego dźwięku. Rodzice mieszkają w spokojnej okolicy, gdzie nie ma w pobliżu drogi szybkiego ruchu. W pobliżu nie ma palcu budowy.. ani fabryki ani dosłownie nic co mogłoby wydawać taki dźwięk. Dodam jeszcze, że moja mama nigdy nie słyszała o tych dźwiękach. Powiedziała mi dzisiaj o tym, że coś dziwnego ją spotkało. Puściłam jej więc dźwięki z internetu i stwierdziła, że były identyczne.

Nie wiem jak Wy ale ja jestem troszkę zaniepokojona. Wierzę mojej mamie w stu procentach, że to co słyszała było bardzo dziwne. Mieszka tam od urodzenia i zna doskonale okolicę, zwłaszcza prowadząc sklep. Powiedziała, że nigdy nie słyszała nic tak dziwnego i tak długo i że to co słyszała wprawiało ją w niepokój i sama nie wiedziała dlaczego. Moja mama nie należy do osób, które się boją więc coś musiało być na rzeczy...

Dźwięki nie milkną .....
Apokalipsa coraz bliżej .....

W Petersburgu nocą rozlega się dziwny dźwięk, przypominający odległe odgłosy samolotów odrzutowych. Świadkowie twierdza, że do zjawiska dochodziło tylko nocą pomiędzy 12 a 2 w nocy. Źródło hałasu nie zostało zidentyfikowane, ale podobnie brakowało wyjaśnień dla zjawisk z amerykańskiego Clintonville, kanadyjskiego Windsor czy francuskiej Bretanii.

Zarejestrowany materiał w linku http://zmianynaziemi...ego-pochodzenia

I jeszcze bardzo ciekawa sprawa z Oregonu (West USA).
Autor nagrania twierdzi, że tajemniczy dźwięk był słyszany trzecią noc z rzędu.
Regularnie pojawiał się ok. 3 nad ranem i trwał 30 minut.
Poniżej zapis tego koszmarnego dźwięku + notka uploadera

http://www.youtube.com/watch?v=rowqeNTsaGs

Ja nie rozumiem jednego... Załóżmy, że z nieba słychać w środku nocy przerażający dźwięk, kobieta się budzi i nagrywa go, stoi na balkonie i filmuje m.in. domy sąsiadów. TO dlaczego nikt inny nie wychodzi na ulicę? Przecież tak głośny dźwięk trupa by obudził, ludzie by wybiegli na ulicę, nie wiedzieli co się dzieje... To dlaczego jej sąsiedzi śpią w najlepsze? Na wielu filmikach tak jest, że ktoś filmuje a inni albo nie reagują albo śpią... Wydaje mi sie, że gyby w oklicy mojego bloku było słychać coś takiego w środku nocy to wszyscy by się obudzili i chcieli zobaczyć co się dzieje.. Tylko nie piszcie, że pewnie spali...

This is the 3rd morning in a row at roughly 3:00 am. The sound starts with a rumbling in the ground, and then the sound continues for roughly 30 minutes or so. Can not explain where it is coming from, it seems as if it is coming strait from the sky with not a single plane in sight.
If anyone has anymore info. on this sound we are hearing, I would very much appreciate any explanation to what we are experiencing here in Oregon.

• 2

dr_Heks.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

To wszystko to pic na wodę, fotomontaż. Ludzie sami siebie nakręcają. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak można wierzyć w takie brednie... Źródło jeszcze się nie wyczerpało i długo jeszcze potrwa.
  • -12

Kazzone.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Można tak w nieskończoność kłócić się, czy to prawda, czy nie. Jedyne rozwiązanie to ruszyć samemu d* i sprawdzić i zbadać samemu, jak nie, to czekać aż zrobi to za nas ktoś inny. :)
  • 0

Patrick.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To wszystko to pic na wodę, fotomontaż. Ludzie sami siebie nakręcają. Wszystko spreparowane i zmówione. Jak można wierzyć w takie brednie... Źródło jeszcze się nie wyczerpało i długo jeszcze potrwa.

Słuchaj, ja też do tej pory nie słyszałem tych dźwięków, nie zobaczyłem ani jednego spadającego ptaka nie mówiąc już o UFO :) ale skoro pojawiają się doniesienia z całego świata i to z oficjalnych mediów to chyba musi być coś na rzeczy, prawda?
  • 5

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie widziałem Boga,Afryki i Nelsona Mandeli,czy to znaczy że ich nie ma?Jeszcze kilku innych rzeczy dla ścisłości nie ujrzałem.

Użytkownik Padael edytował ten post 24.04.2012 - 20:16

• 3

Sefu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

......a moim skromnym zdaniem cos se dzieje w tunelach Agharti i moze wypelni sie przepowiednia z The Coming Race
  • 0

mpiwowski.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyjaśnienie czy to prawda jest banalnie proste. Zarejestrowały to m.in. kamery gdzie odbywała się tramisja live w tv tak więc chyba nie ma co na ten temat dyskutować. Bo fakt jest oczywisty, że takie zdarzenia miały miejsce. Oczywiscie nie wszędzie, ale nawet jeśli te 10% filmów jest prawdziwe albo i mniej. To jednak należy się temu przyjrzeć.

pozdrawiam

Użytkownik mpiwowski edytował ten post 25.04.2012 - 00:34

• 0

premco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie się, że ludzie tak łatwo dają się nabrać. Zauważcie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, ktoś kręci okolice a później dodaje dźwięk. Poza tym przebicie się dźwięku z wnętra ziemi na zewnątrz jest właściwie niemożliwe. Dlaczego? Weźmy takie przykłady. Pierwszy to przeszkoda na jaką napotyka fala dźwiękowa. W mieszkaniu hałasy sąsiadów skutecznie niweluje ścinka o grubości ok 20 cm. Drugim jest długość fali. Samolot widziany z odległości kilku kilometrów jest niesłyszalny. Teraz zestawcie to sobie z hałasem powstałym kilometry pod ziemią i wnioski nasuwają się same.
  • -6

Rufus0407.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to tez lipa i dziwie się, że ludzie tak łatwo dają się nabrać. Zauważcie ze na filmach tych nie ma zwykle ludzi, ktoś kręci okolice a później dodaje dźwięk. Poza tym przebicie się dźwięku z wnętra ziemi na zewnątrz jest właściwie niemożliwe. Dlaczego? Weźmy takie przykłady. Pierwszy to przeszkoda na jaką napotyka fala dźwiękowa. W mieszkaniu hałasy sąsiadów skutecznie niweluje ścinka o grubości ok 20 cm. Drugim jest długość fali. Samolot widziany z odległości kilku kilometrów jest niesłyszalny. Teraz zestawcie to sobie z hałasem powstałym kilometry pod ziemią i wnioski nasuwają się same.

Ja zanim zaczalbymn sie wypowiadac to zapoznalbym sie troche z tematem zanim zaczne plesc trzy po trzy po pierwsze nie wiadomo czy dzwieki pochodza z wnetrza ziemi czy z nieba po drugie oficjalnie naukowcy na calym swiecie przyznali sie ze zjawisko to ma miejsce. Prosty przyklad ktorejs nocy dzwiek byl slyszalny w CALEJ KOSTARYCE i kazda jedna osoba to potwierdza. Kolejna sciema? Zreszta ktos tu juz wspomnial ze glos by slyszalny podczas relacji live z meczu baseballa co calkowicie wyklucza mozliwosc mistyfikacji. Nie zmienia to faktu ze 90% filmikow tu zamieszczonych to fake
  • 2

SandFox.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co jeśli za to odpowiedzialna jest Ameryka ? Może HAARP'a używają albo coś. Bo z tego co przeczytałem w tym temacie to trzęsienia są tylko w USA i Kanadzie a do Europy wstrząsy nie dochodzą tylko słychać dźwięki. :)
  • 0

HardCandy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SandFox - też mnie zastanowiło to, że właśnie w rejonie Ameryki Płn oprócz dźwięku rejestruje się także wstrząsy, a w Europie same dźwięki. Myślałam o tym trochę, ale jeśli spojrzeć na te dziwne zdarzenia od strony teorii o sprawdzaniu jakiejś technologii przez Amerykanów, to może się to ułożyć(choćby częściowo) w jakąś całość. Amerykanie testując HAARPa/inną najnowszą technologię czy budując jakieś te swoje bazy podziemne, mogą powodować dźwięki + wstrząsy (te "sonic booms").
W takim razie, co generuje dźwięki w Europie, skoro nie są to w większości dźwięki typu "sonic boom", nie towarzyszą im przy tym reakcje sejsmiczne w postaci wstrząsów. Może istnieją dwa różne źródła dźwięków w Europie i Amerykach?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych