Od kilku dni w Piotrkowie Trybunalskim w godzinach nocnych również słychać podobny dźwięk,niektórzy go słyszą inni nie a jeszcze inni olewają.Jeśli będzie trzeba dam nagranie tego dźwięku.Moim zdaniem to jest coś związane nie z kosmitami ale z jakimś silnym krajem który coś testuje.
FeeQ jestem bardzo ciekawy tego zjawiska mógłbyś dzisiaj to nagrać? Dzięki wielkie
To, że te dźwięki są prawdziwe (choć oczywiście nie we wszystkich przypadkach) to raczej nie powinien nikt wątpić.
Po odrzuceniu fałszerstw a następnie dźwięków industrialnych pozostaje nam i tak bardzo duża grupa niezidentyfikowanych odgłosów, których pochodzenia nie potrafią wyjaśnić najtęższe głowy.
A ludzie rejestrują ich coraz więcej.
Poniżej kilka przykładów dosłownie tylko z ostatnich dni.
To, że te dźwięki są prawdziwe (choć oczywiście nie we wszystkich przypadkach) to raczej nie powinien nikt wątpić. Po odrzuceniu fałszerstw a następnie dźwięków industrialnych pozostaje nam i tak bardzo duża grupa niezidentyfikowanych odgłosów, których pochodzenia nie potrafią wyjaśnić najtęższe głowy. A ludzie rejestrują ich coraz więcej. Poniżej kilka przykładów dosłownie tylko z ostatnich dni.
Ciekawy temat. Mi również zdarzyło się słyszeć podobne dźwięki, ale jedynie koło 2-3 w nocy, gdy odgłosy miasta są niesłyszalne. Nawet nie przywiązywałem do tego większej wagi, bo odgłosy nie był zbyt głośne. Pamiętam, że tylko raz były na tyle uciążliwe, że przeszkadzały mi w zaśnięciu
Masz racje, dzwięk prawdopodobnie pochodzi z gry STALKER czyste niebo.
Od kilku dni w Piotrkowie Trybunalskim w godzinach nocnych również słychać podobny dźwięk,niektórzy go słyszą inni nie a jeszcze inni olewają.Jeśli będzie trzeba dam nagranie tego dźwięku.Moim zdaniem to jest coś związane nie z kosmitami ale z jakimś silnym krajem który coś testuje.
Hmm, a mógłbyś napisać coś więcej o tych dźwiękach w Piotrkowie? To znaczy w jakiej części miasta je słychać ( w centrum czy na obrzeżach ) i o jakiej godzinie mniej-więcej? Było by fajnie gdybyś nagrał te dżwięki.
Dudniące odgłosy ziemi zarejestrowano w 7 stanach USA i w Rosji
Wczoraj donosiliśmy, że głośne gromy niewiadomego pochodzenia mocno wystraszyły mieszkańców Arizony. Okazuje się, że podobne zjawiska dźwiękowe słyszeli mieszkańcy między innymi Teksasu, Alabamy i Georgii. Setki telefonów było też ze stanu Oklahoma.
Świadkowie niekiedy nazywają to zjawisko grzechotem, lub trzaskiem Ziemi. Jakkolwiek to nie nazywać fenomen ten wystąpił w zbyt wielu miejscach na raz, aby to zignorować. Media amerykańskie o dziwo chętnie podejmują temat, ale nie dochodzą do konkretnych konkluzji. Ich aktywność sprowadza się do wykluczania kolejnych teoretycznie racjonalnych propozycji rozwiązania tej zagadki.
Ludzie jednak żądają odpowiedzi, zwłaszcza, ze poziom psychozy społecznej przed nadchodząca za mniej niż dwa tygodnie datą rzekomego końca świata sięga już poziomów maksymalnych.
Zresztą szokująco podobnie do amerykańskich brzmią również doniesienia z Rosji, z Niżnego Nowogrodu (Нижний Новгород). Tam część mieszkańców miasta twierdzi, że słyszało ogromnie głośny hałas, jak ryk startującego samolotu. Lokalne władze zostały zawalone telefonami z pytaniami, co to było. Brzmi to zaskakująco podobnie do opowieści z USA. Czy oznacza to, że mamy do czynienia z jakimś globalnym zjawiskiem akustycznym powodowanym przez niezrozumiałe dla ludzkości zmiany we wnętrzu Ziemi?
Nocami w Bydgoszczy, na Górnym Tarasie, czasem słychać jakieś dziwne dźwięki, jakby długotrwałej eksplozji, albo czegoś takiego. Pierwszym skojarzeniem zawsze był przelatujący samolot - ale dźwięk nigdy nie narastał i nie malał, ale zawsze nagle się zaczynał i nagle urywał. Z tego co mi wiadomo na bydgoskim lotnisku samoloty tak późną porą nie latają, chyba że są jakieś opóźnienia, co jest raczej oczywiste i prawdopodobne.
Dźwięki słychać nieregularnie ale względnie czesto, więc nagram i wrzucam jak tylko będzie okazja - choć to raczej samolot, albo dźwięki z pobliskiego Zachemu (tak mi mówiono - ale nie wiem co by miało tam takie dźwięki wydawać. wiem tylko, że gdy pierwszy raz zwróciłem na nie uwagę to osoby, które też je słyszały, mówiły że bały się, że to Zachem znów w powietrze wyleciał).
Nie ustają doniesienia o niezidentyfikowanych odgłosach niepokojących mieszkańców USA i Rosji. Oto kolejne takie nagranie przedstawiające dziwny szum słyszany w oddali. Brzmi to jak ryk startującego samolotu.
Oczywiście odgłos najlepiej jest słuchać za pomocą jakichś słuchawek. Według opisu autora odgłosy zostały nagrane 9 grudnia 2012 roku w godzinach wieczornych. Całe zjawisko trwało około 10 minut a szum dochodził spoza miasta. Wśród prób racjonalnego wyjaśnienia tego odgłosu przeważają opinie, że był to hałas pochodzenia przemysłowego.
Podejrzenie padło na upust pary z wieży ciśnień. Oprócz tego pojawiła się sugestia, że mogą to być odgłosy koparek sprzątających śnieg. Inni jednak twierdzą, że to nie jest łatwe do wyjaśnienia, bo podobne odgłosy słychać było już od 3 dni.
Co do drugiego filmiku, to słyszałem bodajże 2 razy coś takiego, ale zawsze sobie tłumaczyłem, że to pociąg który przejeżdża nieopodal. Fajnie znaleźć coś co mi się przytrafiło ;-)
@OOBE
Filmik, 3:13-3:19 mały fejk, takie dźwięki wydawały tripody w Wojnie Światów
Użytkownik eXistance edytował ten post 10.12.2012 - 22:27