Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
619 odpowiedzi w tym temacie

#496 Gość_ayalen

Gość_ayalen.
  • Tematów: 0

Napisano

dzwieki.na granicy infra, z tego.tez powodu nie przez wszystkich slyszane, odbierane. Zwazywszy ze wszystko co widzimy, slyszymy- jest fala o okreslonej aplitudzie drgan, a mowiac o cialach niebieskich- nie mozna zapominac o swoim ciele- swoistym odbiorniku, przy dostrojeniu odbiornika z nadajnikiem pewnie mozna odbierac te fale na granicy slyszalnosci. Leno, ciekawie to napisalas, nie odbieram tych wibracji Ziemi przelozonych na dzwieki, ale czasami w nocy mozna ,, uslyszec '' te muzyke Wszechswiata, niezwykla symfonia, ktora nie tyle dociera z zewnatrz co rozbrzmiewa w nas. Czy nie masz podobnego wrazenia w odniesieniu do tego o czym opowiadasz- im bardziej wsluchujesz sie tym lepiej to slyszysz, i ze te dzwieki przeplywaja przez Ciebie?
  • 0

Lena_M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście AYALEN, gdyby poświęcić temu więcej czasu i bardziej wsłuchać się w Ziemię i w siebie to niewątpliwie napewno doświadczymy tego "przepływania" tych dźwięków przez nas... :-). A co do symfoni ciał niebieskich - dokładnie tak właśnie była opisywana ta teoria o ktorej mówiłam, każde ciało niebieskie posiada taki dźwięk że w towarzystwie otaczających go innych ciał "gra" konsonansowo czyli zgodnie, pięknie. Coś w tym jest, niezaprzeczalnie :-)

Użytkownik Lena_M edytował ten post 19.04.2013 - 18:42

• 0

#498 Gość_ayalen

Gość_ayalen.

Napisano

to mozna uslyszec Leno . Czasami w rozgwiezdzone noce mozna uslyszec te symfonie, ktorej jestesmy przeciez czescia
  • 1

Lena_M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo chętnie poświęce temu więcej uwagi AYALEN i będę próbowała usłyszeć tą symfonię na własne uszy. Choć akurat w tym przypadku to nie wiadomo czy to zjawisko bardziej odbierają nasze uszy czy całe nasze ciało. :-)
  • 0

#500 Gość_ayalen

Gość_ayalen.

Napisano

coz, mysle ze cialo odbiera wibracje, przelozone na dzwiek. Ale ja nazwalabym to raczej jednym multitonem, stad skojarzenie z symfonia- to brzmi jak jeden ton symfoniczny, wiele dzwiekow splecionych w jeden ton. Na pewno jest to niepowtarzalne przezycie, nazywam je muzyka Wszechswiata
  • 0

Ania:).
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziś znowu usłyszałam taki dźwięk tylko nie buczący, bardziej... Hmm, nie wiem jak go opisać, najpierw przypominał muzykę a potem jakby dźwięk zestrzelonego spadającego samolotu (jak to w filmach przedstawiają ;) ). Nieźle się wystraszyłam bo ten dźwięk jakby się do mnie "zbliżał" ale za chwilę ucichł... Dziwne to jest i straszne jak dla mnie :|
  • 0

Lena_M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwne to jest... Skąd się biorą takie zjawiska...?
  • 0

Jakubina17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi też się kojarzy z "Wojną Światów" :rotfl:
Wydaję mi się, że to jest te dźwięki pochodzą z podziemi. Chociaż równie dobrze to mogą być jakieś sprawy związane z polami magnetycznymi itp.
  • 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy wiemy cokolwiek o jakimś dźwiękowym odpowiedniku zorzy polarnej? Nie chciałbym wyrokować, ale możliwe, że pole elektromagnetyczne Ziemi w czasie burz słonecznych nagina się do pewnego stopnia w efekcie czego przenikające się warstwy magnetyczne zaczynają o siebie "trzeć", a my słyszymy tego typu dźwięki.
  • 1

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat porządnie ucichł po 21 grudnia. Na pewno była to wielka nagonka by wywołać większą panikę przez domniemanym końcem świata. Cześć jednak z tych filmó to na pewno oryginał, ja czekam przekonać się na własne uszy, może będzie mi to dane. Ogólnie ostaję przy terii jądra ziemi, przebiegunowaniem, ewentualnie sygnałów z kosmosu czy zjawiskach w wastwach atmosfery. Odrzucam całkowicie teorię że są to dźwięki generwany przez człowieka, maszyny czy kosmitów ;p Są to naturalne dźwięki, które dla nas są "nowością". A czy niosoą ze sobą jakieś zagrożenie, zmiany, skutki? Przekonamy się.
  • 0

gliwicki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te dźwięki są niepokojące, ale czy prawdziwe?
  • 0

endl3ss.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj po ponad roku znowu je usłyszałem, dźwięk już inny niż w Kijowie za to identyczny z tym z Wojny Światów. Bardzo dziwna sprawa. Kilka godzin to w sumie trwało, od nocy aż do świtu. Mam bardzo kiepskiej jakości filmik, na którym zapewne usłyszymy tylko te najgłośniejsze z dźwięków pojawiające się co kilka minut a szkoda. Mimo to wrzucę niedługo z dokładniejszym opisem bo sprawa jest bardzo ciekawa.
  • 0

GhostMan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wierzcie w te bzdury dopóki sami tego nie uświadczycie. Prawie każdy filmik na YouTube to zwykła mistyfikacja. Schemat prawie zawsze ten sam - autor siedzi sobie w domu, podchodzi do okna, otwiera je i słyszymy świetnie znany nam dźwięk. Kamera skierowana jest w niebo, przez co nie widzimy reakcji innych ludzi. Wszystkie nagrania tych dźwięków rejestrowane są tak jak mówiłem w domach, albo na jakimś kompletnych odludziach. Autor zawsze jest sam, ewentualnie ma kilku kolegów którzy jak w filmie katastroficznym błądzą wzrokiem po niebie. Aha, no i często mamy też nagrania z bloków i wieżowców, oczywiście z najwyższych pięter :) Jeżeli te dźwięki naprawdę są tak głośne i przerażające, w dodatku tak często występują one w USA (mamy multum nagrań z Nowego Jorku, Waszyngtonu czy Dallas) to dlaczego wszystkie filmiki mają ten sam schemat? Dlaczego nie mamy nagrań z Times Square, Central Parku, Broadwayu, gdzie zawsze jest cała masa ludzi? Chyba każdy człowiek słysząc taki dźwięk przystanąłby i spojrzałby się w górę, w miejscach tłocznych mogłaby nawet wybuchnąć panika. Powiedzmy sobie szczerze - te dźwięki są przerażające i na żywo NIKT nie przeszedłby obok nich obojętnie. Gdybym ja szedł ulicą i usłyszał takie cholernie głośne dźwięki to na myśl od razu przyszłyby mi trzy rzeczy - atak kosmitów, biblijna apokalipsa bądź jakaś wielka kometa bądź planeta zbliżająca się do Ziemi. Mówię całkowicie poważnie.

Aha, kiedy najwięcej tych filmików z dźwiękami pojawiło się w sieci? Czyżby nie w 2012 roku, gdzie każdy obawiał się 21 grudnia?

A, powiem Wam jeszcze że ja takie dźwięki słyszę dość często - mieszkam obok ruchliwej drogi, przed moim domem jest jeszcze kilka zabudowań i prawie każdy szybki przejazd tira wydaje bardzo podobny dźwięk :)

No tak, kilku z Was mogło słyszeć podobne dźwięki, ale nie znaczy to że to są 'TE' dźwięki. Tak jak napisałem wyżej, może to być przejazd czegoś ciężkiego bądź zwyczajne pracujące ciężkie maszyny na budowie :) No chyba że te dźwięki słychać w promieniu 20 km, wtedy możecie się martwić :)

Mała rada ode mnie - chcecie się wybić na YouTube? Chcecie patrzeć jak licznik z wyświetleniami filmu rośnie? Wyjdźcie do okna, nagrywajcie niebo, koniecznie róbcie to nerwowymi ruchami, żeby było że się boicie, potem do tego filmu dograjcie świetnie znany dźwięk 'apokalipsy' i gotowe! W tytule wpiszcie jeszcze 'Stange sounds in ... (tutaj miasto bądź kraj, jak wolicie)'. Patrzcie na rosnący licznik wyświetleń i komentarze typu 'HAARP!'.

Użytkownik GhostMan edytował ten post 11.07.2013 - 13:22

• 0

wredna.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No właśnie, śledziłam ten temat od jakiegoś czasu i pierwsze, co mnie uderzyło to, dlaczego na tych nagraniach zazwyczaj jest jedna osoba, na odludziu? Żadnych sąsiadów, żadnej paniki, większego poruszenia. Czy te dźwięki słyszą tylko wybrańcy? Bo serio, ja bym chyba obdzwoniła wszystkich znajomych, żeby zapytać, czy to nie żadne urojenia.
  • 0

olensztajn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W polsce też słyszano takie odgłosy

W wydarzeniach też o tym było nawet :lol

Dziwna sprawa x| Zawału można dostać xD

Użytkownik olensztajn edytował ten post 13.07.2013 - 18:44

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4