Nie wierzcie w te bzdury dopóki sami tego nie uświadczycie. Prawie każdy filmik na YouTube to zwykła mistyfikacja. Schemat prawie zawsze ten sam - autor siedzi sobie w domu, podchodzi do okna, otwiera je i słyszymy świetnie znany nam dźwięk. Kamera skierowana jest w niebo, przez co nie widzimy reakcji innych ludzi. Wszystkie nagrania tych dźwięków rejestrowane są tak jak mówiłem w domach, albo na jakimś kompletnych odludziach. Autor zawsze jest sam, ewentualnie ma kilku kolegów którzy jak w filmie katastroficznym błądzą wzrokiem po niebie. Aha, no i często mamy też nagrania z bloków i wieżowców, oczywiście z najwyższych pięter
Jeżeli te dźwięki naprawdę są tak głośne i przerażające, w dodatku tak często występują one w USA (mamy multum nagrań z Nowego Jorku, Waszyngtonu czy Dallas) to dlaczego wszystkie filmiki mają ten sam schemat? Dlaczego nie mamy nagrań z Times Square, Central Parku, Broadwayu, gdzie zawsze jest cała masa ludzi? Chyba każdy człowiek słysząc taki dźwięk przystanąłby i spojrzałby się w górę, w miejscach tłocznych mogłaby nawet wybuchnąć panika. Powiedzmy sobie szczerze - te dźwięki są przerażające i na żywo NIKT nie przeszedłby obok nich obojętnie. Gdybym ja szedł ulicą i usłyszał takie cholernie głośne dźwięki to na myśl od razu przyszłyby mi trzy rzeczy - atak kosmitów, biblijna apokalipsa bądź jakaś wielka kometa bądź planeta zbliżająca się do Ziemi. Mówię całkowicie poważnie.
Aha, kiedy najwięcej tych filmików z dźwiękami pojawiło się w sieci? Czyżby nie w 2012 roku, gdzie każdy obawiał się 21 grudnia?
A, powiem Wam jeszcze że ja takie dźwięki słyszę dość często - mieszkam obok ruchliwej drogi, przed moim domem jest jeszcze kilka zabudowań i prawie każdy szybki przejazd tira wydaje bardzo podobny dźwięk
No tak, kilku z Was mogło słyszeć podobne dźwięki, ale nie znaczy to że to są 'TE' dźwięki. Tak jak napisałem wyżej, może to być przejazd czegoś ciężkiego bądź zwyczajne pracujące ciężkie maszyny na budowie
No chyba że te dźwięki słychać w promieniu 20 km, wtedy możecie się martwić
Mała rada ode mnie - chcecie się wybić na YouTube? Chcecie patrzeć jak licznik z wyświetleniami filmu rośnie? Wyjdźcie do okna, nagrywajcie niebo, koniecznie róbcie to nerwowymi ruchami, żeby było że się boicie, potem do tego filmu dograjcie świetnie znany dźwięk 'apokalipsy' i gotowe! W tytule wpiszcie jeszcze 'Stange sounds in ... (tutaj miasto bądź kraj, jak wolicie)'. Patrzcie na rosnący licznik wyświetleń i komentarze typu 'HAARP!'.
Użytkownik GhostMan edytował ten post 11.07.2013 - 13:22