Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
619 odpowiedzi w tym temacie

Boxxer7.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=2Hjqh4cIxZY

Użytkownik boxxer7 edytował ten post 19.09.2013 - 16:37

• 1

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dźwięki z Bratysławy są zadziwiająco podobne do tych z Kanady.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i proszę.
14 września o 8.30 zarejestrowano kolejny dziwny dźwięk ale tym razem już na naszym podwórku, w Malborku.
Wg autora filmu dźwięk był słyszalny z przerwami ok. 2 godz 30 min , potem ustał.

http://www.youtube.com/watch?v=pz-FylbVOiM

Strange Sounds Heard Over Malbork in Poland – September 14 2013
  • 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mieszkańcy Southampton w Anglii skarżą się na nieznośny szum

Rozpoczęto dochodzenie, aby odkryć źródło dźwięku niskich częstotliwości, powstającego w nocy w Southampton. Prześladuje on mieszkańców miasta od kilku miesięcy, podaje Sky News.

Ludzie mieszkający w dzielnicy przemysłowej, w pobliżu portu w Southampton, zostali doprowadzeni do szaleństwa z powodu dźwięku niskiej częstotliwości, który budzi ich, co noc. Niektórzy opuszczają swoje domy i spędzają noc w mieszkaniach krewnych i przyjaciół. Inni zażywają tabletki na sen, aby przetrwać bez uszczerbku do rana.

Władze próbują ustalić źródło dźwięku, który pojawia się zwykle po godzinie 22:00. Jeden z przedstawicieli władzy powiedział: „W ostatnich tygodniach otrzymaliśmy około 10 skarg na hałas o niskiej częstotliwości. Ze względu na dużą liczbę różnych przedsiębiorstw przemysłowych wzdłuż wybrzeża, Agencja Ochrony Środowiska, zespoły środowiskowe, pracownicy służby zdrowia próbują obecnie wspólnie ustalić źródło tych dźwięków”.

http://news.sky.com/...ps-people-awake
http://www.sott.net/...-Southampton-UK
http://www.news.nom....e-6637029-news/

Dodatkowo są liczne doniesienia zza oceanu.
Mieszkańcy stanów Tennessee, Kentucky, Maryland, Arizona również słyszą dziwne, tajemnicze dźwięki.

Mysterious Booms Compilation in the USA: Tennessee, Kentucky, Maryland, Arizona – October 2013

• 1

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwne, niewyjaśnione odgłosy zarejestrowane nad Blackburn i Manchesterem pod koniec października i na początku listopada.

Strange Sounds Over Manchester and Blackburn in the UK – November 2013

• 0

Poeta2008.
  • Tematów: 2
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Kompaktor, zgniatarka - jak kto woli. To takie wielkie urządzenie do którego wyrzuca się śmiecie. Mam doświadczenie w branży sprzatającej.
Kiedy byłem młodym chłopcem podobne dźwięki słyszałem w swoim miasteczku. Dźwięki te słyszałem w pobliżu największego kościoła w mieście. Slyszałem te dźwięki w tym miejscu kilka razy i trwały one około jednej, dwóch sekund.

Użytkownik Poeta2008 edytował ten post 30.11.2013 - 20:45

• 0

ciasteczkowypotwor.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Jarecki, te ostatnie filny to jakiś żart? Przeciez to zwykła muzyka. Ostatni film to chyba nawet przez szybę zrobiony, jak ten z Malborka.
  • 0

ufo1987.
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Już dawno nie było doniesień na temat dziwnych odgłosów. Okazuje się, że w ostatnich dniach doszło do przynajmniej kilku takich wydarzeń. Dziwny hałas przestraszył na przykład mieszkańców Jekaterynburga. Niezidentyfikowane dźwięki występują ostatnio na wschód od Polski. Szczególnie ciekawy przypadek miał we wspomnianym Jekaterynburgu. „Nie po raz pierwszy to się zdarzyło ... wewnątrz i na zewnątrz budynku było słychać doprowadzający do szaleństwa nieprzyjemny hałas. Po otwarciu okna myślałam, że ogłuchnę z powodu paskudnego bólu wywołanego przez wszechobecny hałas. Tolerowałam to, gdy oglądałam film przez dwie godziny. Wszystko ustało około osiemnastej” – powiedziała jedna z mieszkanek miasta”.

http://www.youtube.com/watch?v=WJokabbvz4I

Ludzie na ulicach byli przerażeni. Inna kobieta, Jamila Jusubova, mówi o pięciominutowym szumie ok. 19:48 i jest przekonana, że to nie był wiatr. Dźwięk miał denerwować przechodniów przez pięć minut, a potem nagle ucichł. Podejrzewano, że zdarzenie może być jakoś powiązane z przemieszczaniem się samolotu w korytarzu powietrznym, ale wcześniej nikt w Jekaterynburgu takiego hałasu nie odnotował. Dźwięk był wręcz ogłuszający i paraliżował mieszkańców. O zdarzeniu na portalach społęcznościowych opowiada bardzo wielu świadków. Jak zwykle w takich sytuacjach podejrzewa się, że hałas może pochodzić z jakiegoś sąsiedniego obiektu przemysłowego. Padło na konglomerat, którego właścicielem jest Uralmetprom. Odgłosy miałyby być efektem spuszczania pary wodnej, ale jest to nadal tylko przypuszczenie. Ministerstwo Sytuacji Nadzwyczajnych Rosji w regionie swierdłowskim nie podaje żadnych informacji na temat dziwnych dźwięków, doskwierających mieszkańcom. Warto wspomnieć, że 05 grudnia odnotowano również dziwne dźwięki nad Odessą na Ukrainie.

Przyznam, że ten dźwięk z Jekaterinburga robi na mnie spore wrażenie, na tym forum znalazłem zaledwie kilka, które były tak przerażające spośród całej masy takich przypadków.

ŹRÓDŁO:
zmianynaziemi.pl
  • 0

Poeta2008.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

A może to odgłosy trąby opisanej w Apokalipsie Sw. Jana. Być może nie są to odgłosy kompaktoru. W Malborku nie byłem ale Malbork nie jest dużym miastem a dźwięki są bardzo podobne do tych z Kijowa. Nie jest to więc budowa metra, kompaktor też odpada. Nie ma co ukrywać że odgłosy te są dość złowrogie. Jeżeli nie jest to odgłos trąby Anioła to może to być jakieś inne nadnaturalne zjawisko. Po Kijowie podejrzewałem że ktoś może jest tam przesłuchiwany (tzn. że jedni zadają pytania a drudzy odpowiadają do mikrofonów) i dano ludziom usłyszeć te buczące odpowiedzi. No ale to nie jest już tylko Kijów. Nad Blackburn, Menchesterem i w Malborku odgłosy są takie same tylko że cichsze. Dźwięk z Jekaterynburga brzmi jak szum samochodów. Te z Kijowa, Menchesteru, Blackburn i Malborka są jakieś takie bardziej przerażające.

Użytkownik Poeta2008 edytował ten post 18.12.2013 - 01:58

• 0

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne odgłosy słyszą mieszkańcy Nowego Jorku w pobliżu bądź dochodzące dokładnie z 1 World Trade Center, nowego wieżowca wchodzącego w skład kompleksu który ma zastąpić zniszczone biurowce WTC.

• 1

Jarecki.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

13 lutego w stolicy stanu Minnesota, mieście Saint Paul zarejestrowano bardzo dziwne, metaliczne dźwięki, identyczne bądź łudząco podobne do tych słyszanych w innych miejscach świata.

Niektórzy twierdzą, że dźwięk był spowodowany przesuwaniem się lodu na rzece Missisipi, inni że mógł być to wiatr albo wycie kojotów.

Ale tak na prawdę nikt nie ma bladego pojęcia co to był za dźwięk i skąd pochodził.

http://strangesounds...2013-video.html

Jeszcze jeden niesamowity materiał z Manchesteru (UK) również z 13 lutego.

http://strangesounds...ry-13-2014.html

• 1

Lokuu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten materiał z Manchesteru jest sprzed 2 lat. :)

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zeszłej nocy w siedlcach było słychać coś takiego:

Więc jeśli pojawią się filmiki z tajemniczym buczeniem, to będzie wiadomo co to jest.

• 0

Ania:).
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja napisze o tym co usłyszałam 29 kwietnia tego roku. Byłam na podwórku, pora popołudniowa. Nagle słyszę coś strasznego (jakby coś spadło, taki rumor i huk) i poczułam przez trwanie tego dźwięku drżenie ziemi, aż gołębie poderwały się do lotu, a moje dwa psy postawiły uszy i zdezorientowane patrzyły na wszystkie strony. Poczułam momentalnie ogromny strach. Ten huk trwał 2-3 sekundy. Mieszkam na wsi i do miasteczka mam parę kilometrów, wątpię że to coś z miasta. Nie mam pojęcia co to mogło być, ale było straszne...

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A gdzie to było? Albo gdzieś w pobliżu przelatywał odrzutowiec, albo to grzmot dalekiej burzy.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych