Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niezwykły dźwięk w Kijowie i w innych miejscach świata

• Please log in to reply
619 replies to this topic

Szumi1910.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówcie co chcecie, ale ja w sumie w niektóre filmiki wierzę!:D i mi się w pierwszej chwili skojarzyło z dźwiękiem z filmu legion, gdy nadjeżdżali aniołowie, do tej stacji benzynowej:D
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z dnia na dzień przybywa doniesień o dziwnych dźwiękach.
Niepokojące dla nas może być to, że prawie 100% wszystkich odnotowanych przypadków pochodzi z półkuli północnej.
Poniżej mapka w linku pokazująca lokalizację i czas ich wystąpienia.
Strange Sounds Map

I jeszcze dwa nagrania zasługujące moim zdaniem na obejrzenie a w zasadzie odsłuchanie.

20 styczeń 2012 - dźwięk słyszany w Niemczech, jak się wydaje uruchamiający alarmy samochodowe

http://www.youtube.com/watch?v=Dl4Kdc5HRsU

Przeraźliwy dźwięk zarejestrowany 19 stycznia 2012 roku w Północnej Irlandii.

http://www.youtube.com/watch?v=k0rn9WR1Q4Y
  • 1

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie ma lipy.To już nie są żarty.
Kolejny film z Niemiec - Mönchengladbach (Nadrenia - Północna Westfalia).

http://www.youtube.com/watch?v=nSPiSRHvI3A

Anybody knows this sound?
We were doing a video of our dog, as suddenly our Cockatoo freaks out und we`ve heard a strange noise...
First we thought about our water pipes from the bathroom (got some trouble with it before), till we recognized, that this sound is coming from outside.
It was really loud and strongly, maybe you can`t hear it so good by watching this video.

Please watch this video from the start till the end, cause by watching this lately, we noticed, that this "hum" almost started by the beginning of this video !

This video is taken in MönchenGladbach in NRW, Germany.
Maybe some from our surrounding area heard that too and can say something about it.
Thank you !

Ps: it was Sunday evening, 22 th of January 2012!

• 1

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Niektóre z tych wszystkich filmików (nie mówię, że większość) to virale z kampanii reklamowej filmu "Wojna Światów II", który będzie miał premierę w grudniu 2012. Miejcie to na względzie.
  • 1

#110 Gość_Veckas

Gość_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie bądź naiwny.

Szkoda że żadna z instytucji rządowych wielkich mocarstw tego nie zauważa tylko ziemskie szaraki ;]

Im bliżej będzie grudnia tym więcej będzie się pojawiało różnych fejków, nie zdziwię się jak racjonaliści wywołają panikę wśród łatwowiernych ludzi i to oni rozpętają wojnę ;']
  • -7

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie bądź naiwny.
Szkoda że żadna z instytucji rządowych wielkich mocarstw tego nie zauważa tylko ziemskie szaraki

A powiedz mi kolego, czy któreś z newsów z tego tematu były na łamach jakichkolwiek gazet czy też wspomniano o nich w wiadomościach telewizyjnych?
Minął rok z kawałkiem a sprawa masowej śmierci zwierząt jest skrupulatnie przemilczana.
Wśród moich znajomych jak zaczynam poruszać wątek niewyjaśnionych pomorów ptaków czy ryb to ludzie z którymi rozmawiam otwierają usta ze zdziwienia bo nie mają pojęcia o czym ja mówię.
A może te wszystkie martwe zwierzęta to też ściema?
Może z nieba spadają wypchane sianem atrapy ptaków a w rzekach ludzie znajdują plastykowe imitacje ryb, fok, wielorybów etc.?
Bo jeżeli przyjąć,że wszystkie zjawiska , których nie da się wyjaśnić to podróbki to możliwe że i w kwestii martwych zwierząt też nas ktoś wkręca.
  • 1

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tajemnicze dźwięki z nieba. Rząd wszczął śledztwo

Słychać je na całym świecie.

Ministerstwo Nauki, Technologii i Innowacji postanowiło przeprowadzić dochodzenie w sprawie dziwnych dźwięków dochodzących z nieba, które słyszeli mieszkańcy Kota Samarahan. Proszą wszystkich, którym udało się nagrać to tajemnicze zjawisko o udostępnienie plików audio i wideo - informuje asiaone.com.

Ten incydent to nie są żarty. Mam nadzieję, że mieszkańcy podzielą się z nami swoimi nagraniami, byśmy mogli przedstawić je Narodowej Agencji Kosmicznej. To ona powinna zająć się wyjaśnieniem tej sprawy - mówi gazecie "Sinar Harian" minister Datuk Fadillah Yusuf.

Świadkom dźwięki przypominały odgłos "chrapania". Co ciekawe, jak informuje gazeta, podobne tajemnicze odgłosy słyszane już były w innych zakątkach świata: m.in. w USA, Kanadzie, Danii, Hiszpanii, na Węgrzech, w Czechach i na Ukrainie.

Według gazety może za to odpowiadać High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) - czyli amerykański program badań jonosfery, którego główne centrum badawcze znajduje się niedaleko miejscowości Gakona na Alasce.

źródło

Wiem że sfora nie grzeszy wiarygodnością , jednak jest to pierwsza wiadomość o tych dźwiękach ,która pojawiła się w polskich mediach dlatego postanowiłem się nią z Wami podzielić ;)

Użytkownik Blackhawk edytował ten post 23.01.2012 - 22:22

• 1

#113 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

wow rekord w minusach, dzięki panowie i panie ale wybaczam Wam, bo wiem że na tym forum jest 80% wierzących w koniec świata w tym roku, Wasza sprawa.

Minął rok z kawałkiem a sprawa masowej śmierci zwierząt jest skrupulatnie przemilczana.

Jakbym czytał nautilisa, nie zauważyłeś że ptaki padają tylko w sylwestra co rok? Sprawa już dawno została wyjaśniona, chodzi o fajerwerki, za rok też spadną.

- Kiedy 31 grudnia zegar wybił północ i wybuchły fajerwerki, martwe ptaki zaczęły spadać na ziemię - mówi rzeczniczka prasowa Arkansas Game and Fish Commission Ginny Porter. - Były to zupełnie zdrowe osobniki, niestety bardzo zdezorientowane tym, co się dzieje. Podczas swojego bezładnego lotu rozbijały się o drzewa i budynki - dodaje.

Dagbladet - Ryby najpierw znalazły się w środowisku niemalże pozbawionym tlenu, a potem popłynęły w miejsce tak napowietrzone, że doznały śmiertelnego szoku tlenowego. Wszystkio dzieję się w zimię, albo w krajach skandynawskich, kiedy wody są długi czas pokryte lodem bez dostępu do tlenu podobnie działo się na stawach w polskiej zimie 100lecia 1980 i 2009 roku

Sfora

no comment

Użytkownik Veckas edytował ten post 24.01.2012 - 10:13

• -2

Blackhawk.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

wow rekord w minusach, dzięki panowie i panie ale wybaczam Wam, bo wiem że na tym forum jest 80% wierzących w koniec świata w tym roku, Wasza sprawa.

Jakbym czytał nautilisa, nie zauważyłeś że ptaki padają tylko w sylwestra co rok? Sprawa już dawno została wyjaśniona, chodzi o fajerwerki, za rok też spadną.

Sfora

no comment

Rozumiem że według Ciebie za śmierć wielorybów i delfinów również odpowiadają fajerwerki , w sumie chyba masz racje przecież to całkiem logiczne .Zakładając że jakimś cudem zwierzęta będące głęboko pod powierzchnią wody i znajdujące się prawdopodobnie dziesiątki kilometrów od najbliższego lądu usłyszały fajerwerki i wystraszyły się na tyle by jak najszybciej popłynąć na plażę i umrzeć na niej .Przekonałeś mnie - to fajerwerki odpowiadają za te masowe pomory , ufff a już zaczynałem się bać że może mieć to jakiś związek z przebiegunowaniem bądź aktywnością słońca ...
  • 3

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolejny film z Niemiec - Mönchengladbach (Nadrenia - Północna Westfalia).
..

Jak to bylo napisane w Ksiedze Apokalipsy? "a w przed dzien sadu zabrzmia traby Aniolow.."? :(
Jak to nie fake to co to jest do cholery??

Jeszcze male sprostowanie do wielorybow:
one nie mogły się wystraszyć fajerwerków! Heloł! ;] one są pod wodą! :roll: One po prostu jak co roku w sylwestra, z ciekawosci wypełzają na brzeg aby je podziwiać! Nie wiedzieliście?? :P

a że nie mają kalendarzy, to tak caly rok probuja je wypatrzec, tym bardziej ze rzadko ktory powraca do wody aby innym powiedziec ze juz byly i je widzial..

a delfinami bym sie nie przejmował.. to pokrętne stworzenia i nie wiadomo o co im chodzi..

Użytkownik manitoris edytował ten post 24.01.2012 - 13:00

• 1

#116 Gość_Veckas

Gość_Veckas.

Napisano

Stoczyliście z tematu ale muszę to wyprostować, fajerwerki tyczą tylko i wyłącznie ptaków, o rybach zacytowałem wyżej, ale widocznie nie chcę Wam się czytać, a co do wielorybów, zdarzyło się kilka że kilka razy wypłynęły stadem razem z małymi na brzeg.

Wpływanie waleni na mielizny cały czas pozostaje zagadką dla naukowców.
  • 0

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No przeciez jak podziwiac pokaz sztucznych ogni to najlepiej cala rodzina z dziecmi!! :rotfl: sry nie moglem sie powstrzymac..
  • 1

Ófnik.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak będę miał chwilę oraz pomysł jak nakręcić wiarygodnego fake'a (prowokacje) to go nagram i tutaj wrzucę. Tylko my będziemy o tym wiedzieć, zobaczymy ilu youtube'owców da się na to złapać.

PS: Chce to zrobić by po pierwsze udowodnić, że to nie problem nawet dla laika. Poza tym jak na razie nie jestem przekonany co do autentyczności tych wszystkich nagrań...

Użytkownik Ófnik edytował ten post 24.01.2012 - 14:27

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest mój filmik:

• 0

Sippar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ładny kościół...
Zastanawia mnie jedna rzecz, przykładowo filmik z Niemiec (ten z psem) czy tylko jedna osoba nagrała ten dźwięk..trochę dziwne zważywszy na niecodzienność zjawiska.
Większość tych nagrań to oszustwo moim zdaniem. Pozostała część daje do myślenia. Skąd to co to...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych