Skocz do zawarto¶ci

Zdjêcie

Niezwyk³y d¼wiêk w Kijowie i w innych miejscach ¶wiata

• Zaloguj siê, aby dodaæ odpowied¼
619 odpowiedzi w tym temacie

Szumi1910.
  • Tematów: 6
  • P³eæ:Mê¿czyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówcie co chcecie, ale ja w sumie w niektóre filmiki wierzê!:D i mi siê w pierwszej chwili skojarzy³o z d¼wiêkiem z filmu legion, gdy nadje¿d¿ali anio³owie, do tej stacji benzynowej:D
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z dnia na dzieñ przybywa doniesieñ o dziwnych d¼wiêkach.
Niepokoj±ce dla nas mo¿e byæ to, ¿e prawie 100% wszystkich odnotowanych przypadków pochodzi z pó³kuli pó³nocnej.
Poni¿ej mapka w linku pokazuj±ca lokalizacjê i czas ich wyst±pienia.
Strange Sounds Map

I jeszcze dwa nagrania zas³uguj±ce moim zdaniem na obejrzenie a w zasadzie ods³uchanie.

20 styczeñ 2012 - d¼wiêk s³yszany w Niemczech, jak siê wydaje uruchamiaj±cy alarmy samochodowe

http://www.youtube.com/watch?v=Dl4Kdc5HRsU

Przera¼liwy d¼wiêk zarejestrowany 19 stycznia 2012 roku w Pó³nocnej Irlandii.

http://www.youtube.com/watch?v=k0rn9WR1Q4Y
  • 1

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie ma lipy.To ju¿ nie s± ¿arty.
Kolejny film z Niemiec - Mönchengladbach (Nadrenia - Pó³nocna Westfalia).

http://www.youtube.com/watch?v=nSPiSRHvI3A

Anybody knows this sound?
We were doing a video of our dog, as suddenly our Cockatoo freaks out und we`ve heard a strange noise...
First we thought about our water pipes from the bathroom (got some trouble with it before), till we recognized, that this sound is coming from outside.
It was really loud and strongly, maybe you can`t hear it so good by watching this video.

Please watch this video from the start till the end, cause by watching this lately, we noticed, that this "hum" almost started by the beginning of this video !

This video is taken in MönchenGladbach in NRW, Germany.
Maybe some from our surrounding area heard that too and can say something about it.
Thank you !

Ps: it was Sunday evening, 22 th of January 2012!

• 1

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalaj±ca
Reputacja

Napisano

Niektóre z tych wszystkich filmików (nie mówiê, ¿e wiêkszo¶æ) to virale z kampanii reklamowej filmu "Wojna ¦wiatów II", który bêdzie mia³ premierê w grudniu 2012. Miejcie to na wzglêdzie.
  • 1

#110 Go¶æ_Veckas

Go¶æ_Veckas.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie ma lipy.To ju¿ nie s± ¿arty.

Nie b±d¼ naiwny.

Szkoda ¿e ¿adna z instytucji rz±dowych wielkich mocarstw tego nie zauwa¿a tylko ziemskie szaraki ;]

Im bli¿ej bêdzie grudnia tym wiêcej bêdzie siê pojawia³o ró¿nych fejków, nie zdziwiê siê jak racjonali¶ci wywo³aj± panikê w¶ród ³atwowiernych ludzi i to oni rozpêtaj± wojnê ;']
  • -7

Flopstar.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie b±d¼ naiwny.
Szkoda ¿e ¿adna z instytucji rz±dowych wielkich mocarstw tego nie zauwa¿a tylko ziemskie szaraki

A powiedz mi kolego, czy które¶ z newsów z tego tematu by³y na ³amach jakichkolwiek gazet czy te¿ wspomniano o nich w wiadomo¶ciach telewizyjnych?
Min±³ rok z kawa³kiem a sprawa masowej ¶mierci zwierz±t jest skrupulatnie przemilczana.
W¶ród moich znajomych jak zaczynam poruszaæ w±tek niewyja¶nionych pomorów ptaków czy ryb to ludzie z którymi rozmawiam otwieraj± usta ze zdziwienia bo nie maj± pojêcia o czym ja mówiê.
A mo¿e te wszystkie martwe zwierzêta to te¿ ¶ciema?
Mo¿e z nieba spadaj± wypchane sianem atrapy ptaków a w rzekach ludzie znajduj± plastykowe imitacje ryb, fok, wielorybów etc.?
Bo je¿eli przyj±æ,¿e wszystkie zjawiska , których nie da siê wyja¶niæ to podróbki to mo¿liwe ¿e i w kwestii martwych zwierz±t te¿ nas kto¶ wkrêca.
  • 1

Blackhawk.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

Tajemnicze dźwięki z nieba. Rząd wszczął śledztwo

Słychać je na całym świecie.

Ministerstwo Nauki, Technologii i Innowacji postanowiło przeprowadzić dochodzenie w sprawie dziwnych dźwięków dochodzących z nieba, które słyszeli mieszkańcy Kota Samarahan. Proszą wszystkich, którym udało się nagrać to tajemnicze zjawisko o udostępnienie plików audio i wideo - informuje asiaone.com.

Ten incydent to nie są żarty. Mam nadzieję, że mieszkańcy podzielą się z nami swoimi nagraniami, byśmy mogli przedstawić je Narodowej Agencji Kosmicznej. To ona powinna zająć się wyjaśnieniem tej sprawy - mówi gazecie "Sinar Harian" minister Datuk Fadillah Yusuf.

Świadkom dźwięki przypominały odgłos "chrapania". Co ciekawe, jak informuje gazeta, podobne tajemnicze odgłosy słyszane już były w innych zakątkach świata: m.in. w USA, Kanadzie, Danii, Hiszpanii, na Węgrzech, w Czechach i na Ukrainie.

Według gazety może za to odpowiadać High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) - czyli amerykański program badań jonosfery, którego główne centrum badawcze znajduje się niedaleko miejscowości Gakona na Alasce.

źródło

Wiem że sfora nie grzeszy wiarygodnością , jednak jest to pierwsza wiadomość o tych dźwiękach ,która pojawiła się w polskich mediach dlatego postanowiłem się nią z Wami podzielić ;)

U¿ytkownik Blackhawk edytowa³ ten post 23.01.2012 - 22:22

• 1

#113 Go¶æ_Veckas

Go¶æ_Veckas.

Napisano

wow rekord w minusach, dzięki panowie i panie ale wybaczam Wam, bo wiem że na tym forum jest 80% wierzących w koniec świata w tym roku, Wasza sprawa.

Minął rok z kawałkiem a sprawa masowej śmierci zwierząt jest skrupulatnie przemilczana.

Jakbym czytał nautilisa, nie zauważyłeś że ptaki padają tylko w sylwestra co rok? Sprawa już dawno została wyjaśniona, chodzi o fajerwerki, za rok też spadną.

- Kiedy 31 grudnia zegar wybił północ i wybuchły fajerwerki, martwe ptaki zaczęły spadać na ziemię - mówi rzeczniczka prasowa Arkansas Game and Fish Commission Ginny Porter. - Były to zupełnie zdrowe osobniki, niestety bardzo zdezorientowane tym, co się dzieje. Podczas swojego bezładnego lotu rozbijały się o drzewa i budynki - dodaje.

Dagbladet - Ryby najpierw znalazły się w środowisku niemalże pozbawionym tlenu, a potem popłynęły w miejsce tak napowietrzone, że doznały śmiertelnego szoku tlenowego. Wszystkio dzieję się w zimię, albo w krajach skandynawskich, kiedy wody są długi czas pokryte lodem bez dostępu do tlenu podobnie działo się na stawach w polskiej zimie 100lecia 1980 i 2009 roku

Sfora

no comment

U¿ytkownik Veckas edytowa³ ten post 24.01.2012 - 10:13

• -2

Blackhawk.
Reputacja ponadprzeciêtna
Reputacja

Napisano

wow rekord w minusach, dziêki panowie i panie ale wybaczam Wam, bo wiem ¿e na tym forum jest 80% wierz±cych w koniec ¶wiata w tym roku, Wasza sprawa.

Min±³ rok z kawa³kiem a sprawa masowej ¶mierci zwierz±t jest skrupulatnie przemilczana.

Jakbym czyta³ nautilisa, nie zauwa¿y³e¶ ¿e ptaki padaj± tylko w sylwestra co rok? Sprawa ju¿ dawno zosta³a wyja¶niona, chodzi o fajerwerki, za rok te¿ spadn±.

Sfora

no comment

Rozumiem ¿e wed³ug Ciebie za ¶mieræ wielorybów i delfinów równie¿ odpowiadaj± fajerwerki , w sumie chyba masz racje przecie¿ to ca³kiem logiczne .Zak³adaj±c ¿e jakim¶ cudem zwierzêta bêd±ce g³êboko pod powierzchni± wody i znajduj±ce siê prawdopodobnie dziesi±tki kilometrów od najbli¿szego l±du us³ysza³y fajerwerki i wystraszy³y siê na tyle by jak najszybciej pop³yn±æ na pla¿ê i umrzeæ na niej .Przekona³e¶ mnie - to fajerwerki odpowiadaj± za te masowe pomory , ufff a ju¿ zaczyna³em siê baæ ¿e mo¿e mieæ to jaki¶ zwi±zek z przebiegunowaniem b±d¼ aktywno¶ci± s³oñca ...
  • 3

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie ma lipy.To już nie są żarty.
Kolejny film z Niemiec - Mönchengladbach (Nadrenia - Północna Westfalia).
..

Jak to bylo napisane w Ksiedze Apokalipsy? "a w przed dzien sadu zabrzmia traby Aniolow.."? :(
Jak to nie fake to co to jest do cholery??

Jeszcze male sprostowanie do wielorybow:
one nie mogły się wystraszyć fajerwerków! Heloł! ;] one są pod wodą! :roll: One po prostu jak co roku w sylwestra, z ciekawosci wypełzają na brzeg aby je podziwiać! Nie wiedzieliście?? :P

a że nie mają kalendarzy, to tak caly rok probuja je wypatrzec, tym bardziej ze rzadko ktory powraca do wody aby innym powiedziec ze juz byly i je widzial..

a delfinami bym sie nie przejmował.. to pokrętne stworzenia i nie wiadomo o co im chodzi..

U¿ytkownik manitoris edytowa³ ten post 24.01.2012 - 13:00

• 1

#116 Go¶æ_Veckas

Go¶æ_Veckas.

Napisano

Stoczyli¶cie z tematu ale muszê to wyprostowaæ, fajerwerki tycz± tylko i wy³±cznie ptaków, o rybach zacytowa³em wy¿ej, ale widocznie nie chcê Wam siê czytaæ, a co do wielorybów, zdarzy³o siê kilka ¿e kilka razy wyp³ynê³y stadem razem z ma³ymi na brzeg.

Wp³ywanie waleni na mielizny ca³y czas pozostaje zagadk± dla naukowców.
  • 0

manitoris.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No przeciez jak podziwiac pokaz sztucznych ogni to najlepiej cala rodzina z dziecmi!! :rotfl: sry nie moglem sie powstrzymac..
  • 1

Ófnik.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak będę miał chwilę oraz pomysł jak nakręcić wiarygodnego fake'a (prowokacje) to go nagram i tutaj wrzucę. Tylko my będziemy o tym wiedzieć, zobaczymy ilu youtube'owców da się na to złapać.

PS: Chce to zrobić by po pierwsze udowodnić, że to nie problem nawet dla laika. Poza tym jak na razie nie jestem przekonany co do autentyczności tych wszystkich nagrań...

U¿ytkownik Ófnik edytowa³ ten post 24.01.2012 - 14:27

• 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest mój filmik:

• 0

Sippar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

£adny ko¶ció³...
Zastanawia mnie jedna rzecz, przyk³adowo filmik z Niemiec (ten z psem) czy tylko jedna osoba nagra³a ten d¼wiêk..trochê dziwne zwa¿ywszy na niecodzienno¶æ zjawiska.
Wiêkszo¶æ tych nagrañ to oszustwo moim zdaniem. Pozosta³a czê¶æ daje do my¶lenia. Sk±d to co to...
  • 0

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 3

0 u¿ytkowników, 3 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych