Skocz do zawartości

Chemitralis - multum minusalis

• Please log in to reply
68 replies to this topic

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja również minusuję, choć nie robię tego masowo.

No gratuluję Ci zadufania i ustawienia się w grupie "mądrych", dowiadujemy się że sceptyk nie ma zadęcia , nie jest głupi, jest doświadczony życiowo i naprawdę gromadzą się w nim same świetlane cechy.
Ma się rozumieć, że wszyscy inni są dobrych cech pozbawieni no i oczywiście nie posiadają wykształcenia, które ma jedynie sceptyk.

No jeśli taki jest twój świat to nie będę ci niszczył tego wyobrażenia. Mój post to ledwie przeróbka tego co napisał easy_rider i nie należy tego traktować w pełni dosłownie. Czy to takie trudne do zauważenia?

Napiszę tak żeby nikogo nie obrazić:
Nie posługując się epitetami powiem czego nie robicie. Nie trzymacie się żadnych norm dyskusyjnych. Zamiast dyskutować i odpowiadać argumentem na argument to wy ignorujecie niewygodne argumenty i spamujecie nas swoją propagandą. Kiedy po raz setny pada pytanie dlaczego smugi NIE mogą utrzymywać się niebie przez dłuższy czas, nie pada żadna odpowiedź to naprawdę nam ręcę opadają. Natomiast kiedy widzimy jak popełniacie proste błędy wynikające z niewiedzy (budowa chmur cirrus i latające nitki) i na podstawie tych błędów oskarżacie ludzi o morderstwa pisząc o tym gdzie tylko się da, to przynajmniej mnie ciśnie się na usta słowo "głupki" (no offence). Wy natomiast nazywacie nas bez przerwy manipulatorami, bo nie zgadzamy z tym co mówicie. Oczywiście wyjątki się zdarzały, bo każdy robi błędy (swojego czasu upierałem się że gps w samolocie nie określa wysokości. Co ciekawe żaden ze zwolenników nie sprostował mnie, a ja pisałem te głupoty aż arkadiusz (chyba) zwrócił mi na to uwagę) ale to nie oznacza, że ktoś celowo manipuluje.

Yawgmoth

Nic dodać nic ująć. Poziom reputacji WzT jest żałośnie niski nie bez powodu bo jest on w tym momencie czarną owcą tego forum. W przypadku Aquili czy kiedyś Radosława też widać, że jak ktoś kulturalnie pisze to potrafi zebrać plusy (Radek niestety zrobił się zbyt arogancki na koniec). U mnie reputacja trzyma się na stałym poziomie. Ostatnio ograniczyłem się do komentowania z uwagi na brak czasu, a mój mniej lub bardziej arogancki język nie pozwala mi zdobywać większej liczby punktów. Staram się tylko nie być chamski jak WzT i spaść w przepaść reputacji. Sama w sobie nic nie znaczy, ale od razu widać z kim ma się do czynienia. IMHO system działa dobrze ale opcja komentarza do minusa tylko by go ulepszyła.

Pozdrawiam

#47 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Moze dorzuce cos od siebie w tej kwestii, ktora poruszyl Easy_Rider

To tyle ogólnie, ale dlaczego akurat temat chemtrails spotyka się z tak wściekłymi atakami użytkowników, których nazwanie sceptykami byłoby zbyt nobilitujące? Otóż chemtrails to jest szczególnego rodzaju spiskowa bezczelność, która nie ma charakteru jednorazowego, jak różnego rodzaju zamachy i katastrofy, lecz odbywa się w sposób ciągły, jak dodawanie fluoru do wody.

Potwierdze ta szczegolna spiskowa bezczelnosc, oraz dorzuce jeszcze moje wlasne zdanie wyrobione w trakcie poszukiwan prawdy o spisku.
Chemitralis, a wiec rozpylanie nie przypadkowych zwiazkow jest podstawa CALEGO spisku.Jest fundamentem na ktorym buduje sie i rozszerza dzialalnosc NWO. "Koniecznosc" manipulacjii pogoda dla redukcji CO2 jest tylko niezla sciema latwa do lykniecia zwyklym, szarym ludziom.
Bo kto z nich moglby przypuszczac, ze jest to czesc strategii. "Dobrze" przygotowany teren, specjalna substancja i zaden najlepszy nawet pilot nie przeleci calo przez ten teren, bo nie bedzie w stanie pilotowac samolotu z powodu ...krotkotrwalych reakcjii przypominajacych silne upojenie alkoholowe.
Alez oczywiscie, ze oglosi sie wine pilota, co poniekad jest zgodne z prawda. Moja teoria na temat samolotu prezydenckiego, ale nie tylko, poniewaz znalazlam slad o tej substancji z zupelnie innych powodow, a byly to zwierzenia dwoch polskich pilotow testujacych nowy rodzaj substancji chemicznych.
W Polsce moi drodzy w Polsce. To na podstawie tego skojarzylam pozniejsze wydarzenia. Bardzo latwy sposob pozbywania sie niewygodnych (dla kogo i dlaczego?) politykow. Cala reszta lacznie z HAARP jest oparta na przygotowaniu odpowiedniej chemicznie powloki majacej ulatwic przesylanie fal o wysokich czestotliwosciach i w cale nie maja one na celu badanie jonosfery ale naszych mysli i kontrole nad nami.
A ten obrazek bardzo ladnie pokazuje taka powloke w postaci domu (kopuly) oczywiscie w srodku urzadzonko z wszechwidzacym oczkiem, no i my bezpieczni rowniez w tym domku o tutaj

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Polecam ciekawy tekst na blogu na temat teorii spiskowych http://zaozi.blogspo...a-spiskowa.html
Można zrozumieć jak działa umysł spiskowca.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Polecam ciekawy tekst na blogu na temat teorii spiskowych http://zaozi.blogspo...a-spiskowa.html
Można zrozumieć jak działa umysł spiskowca.

Wiesz można być:
- spiskowcem - spiskować,
- sceptykiem - mieć sceptyczne podejście do czegoś tam,
- chrześcijaninem - wyznawcą nurtu religii,
- mordercą - płatnym lub nie,
- żołnierzem - teraz już zawodowym - możemy więc pokusić się o odczytanie wzorca osobowego,
- można być kimś odpowiedzialnym - biorącego pełną odpowiedzialność za swoje słowa i czyny,

ale żeby posiadać umysł spiskowca ?

Użytkownik Aidil edytował ten post 18.02.2012 - 12:02

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Oj tam, oj tam. Skrót myślowy. Mówiąc o spiskowcach w temacie chemtrails, mamy na myśli osoby popierające taką teorię spiskową. Tak się to utarło na naszym forum.

#51 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Ja tam sie za to nie obrazam, ze jestem "spiskowcem"
Ale... Nie wiem czy Wszystko bierze pod uwage, ze ten opis zachowan ,o ktorym pisze mozna zastosowac w druga strone tez, to taki miecz obosieczny kolego i dotyczy rowniez "umyslu antyspiskowca".

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie należę do zaciekłych antyspikowców. Ale niektóre spiski są celowo podtrzymywane żeby ci co są podatni na tego typu teorie uwierzyli w nie. Chodzi tu głównie o kasę. Sprzedaż filmów, książek o chemtrailsach lub innych spiskach to niezły biznes.
Sprawa chemtrails rozbija się o kilka podstawowych argumentów które jej przeczą. Zwolennicy chemtrailsów twierdzą że ludzie są opryskiwani trującą chemią jak bydło. Rzekomi decydenci to bliżej nieokreślona grupa z kręgu NWO, rządu światowego itp. Jednak trudno uwierzyć że ci ludzie którzy decydują o opryskach sami siebie na te opryski narażają. Można założyć że oni poświęcają się dla ogółu, nie patrząc na swoje zdrowie. Ale przecież wielu z nich ma dzieci, ojca, matkę. Nawet jeśli sami siebie poświęcą to bardzo wątpliwe że są gotowi truć własne rodziny.
Tu chodzi po prostu o to że oni nie są na tyle głupi żeby nie zadbać o własną skórę.

#53 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Wszystko
Czy najlepiej oplacany kaskader jest na tyle madry by cenic wlasne zycie? I jak wysoko je ceni? W dolarach, funtach?
Ludzie zyjacy wylacznie dla wladzy i pieniadza z niczym sie nie licza i tu poswieca nie tylko swoje zycie, ale i zycie wlasnej rodziny. Cel uswieca srodki.
Czy politycy prowadzacy polityke zmierzajaca do wywolania wojny mysla o wlasnej rodzinie? Moze o przyjaciolach? Nie, nie mysla, bo cel jest ponad wszystkim. Do przejecia calkowitej wladzy nad swiatem i swobodna kontrola nad nim nie wymaga az tylu ludzi zyjacych i mogacych sprawiac klopoty w sprawowaniu tej wladzy. Duzo lepiej i skuteczniej zarzadza sie mniejszymi grupami, ktore to nie sprawiaja zagrozenia buntem. Im wieksze "stado" tym wieksze naklady na nadzor... Mniejsza grupa nie bedzie wstanie stawic skutecznego oporu, a nawet jak sie odzieli sprobujac zyc samodzielnie, ma mniejsze szanse samodzielnego przetrwania.

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wszystko
Czy najlepiej oplacany kaskader jest na tyle madry by cenic wlasne zycie? I jak wysoko je ceni? W dolarach, funtach?

I pewnie sądzisz, że szkoły dla kaskaderów uczą tego jak efektywnie się rozwalić ? To są profesjonaliści i coś co dla nas wydawałoby się groźne dla nich niekoniecznie takim jest. Z tego co wiem, to nie ma szkół, gdzie uczą, jak profesjonalnie się zatruć, itp ;)

Czy politycy prowadzacy polityke zmierzajaca do wywolania wojny mysla o wlasnej rodzinie? Moze o przyjaciolach?

Ależ oczywiście, że myślą. I zazwyczaj gdy inni przelewają krew, oni z rodzinami siedzą w ciepłych fotelach.

Duzo lepiej i skuteczniej zarzadza sie mniejszymi grupami, ktore to nie sprawiaja zagrozenia buntem.

Zwłaszcza takimi, które dojdą do wniosku, że są masowo truci. Póki co tego nie widać. Prędzej można wysnuć wnioski, że dzięki tej "chemii" ludzie dłużej żyją, bo takie są fakty - średnia długość życia znacznie wzrosła.

I tak nikogo to nie przekona, więc sam sobie odpowiem:
1) + 2)
Rządzący biorą specjalne antidotum, takie jak w grach komputerowych i nic im nie jest. "Na wszelkie dolegliwości weź antidotum. Przed zażyciem skontaktuj się z prezydentem lub premierem" ;) Naśmiewam się ? Ten "argument" padł w Chemtrails (bodaj spod rąk Zagarotha), więc to grupa spiskowa go wymyśliła.

3)
ZAPEWNE skutki będą widoczne za... kiedyś tam.

Spisek musi trwać.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie zyjacy wylacznie dla wladzy i pieniadza z niczym sie nie licza i tu poswieca nie tylko swoje zycie, ale i zycie wlasnej rodziny. Cel uswieca srodki.

To podaj mi przykłady poświęcania własnego życia przez polityków, tylko takie w miarę współczesne bo wieki temu była inna kultura i mentalność, zasady. Wystarczy popatrzeć na Obamę jak dba o siebie i swoją rodzinę, wydając tysiące dolarów na plażowanie się z rodziną. Jego żona promuje zdrowe jedzenie itp. Jak miał przylecieć na pogrzeb śp. L. Kaczyńskiego to przez chmurę pyłu nie przyleciał, a Miediedwiew dał radę. Czyli widać że taki Obama dba o siebie i o niego też dbają tak samo Putin, jeździ na koniu, strzela itp. Mam uwierzyć że pozwolili by na trucie samych siebie? skoro z obserwacji wynika co innego. Są dużo lepsze i bezpieczniejsze dla decydentów metody trucia ludności, więc po co stosować taką metodę która truje wszystkich? bez sensu. A przykład z kaskaderami mało trafiony, oni sobie wielkiej krzywdy nie robią a jak zrobią to nie celowo, najczęściej ulegają wypadkom jak coś pójdzie nie tak z planem.

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od tego, że kaskaderem nie można ot tak zostać. Akurat ten zawód jest dla ludzi, którzy lubią pewną dozę niebezpieczeństwa. Druga sprawa, dobrzy kaskaderzy to nie idioci, a fachowcy. Nie ryzykują życia.

Cel dobry jak każdy inny. Większość ludzi ma coś czemu poświęca swoje życie i czasem ich rodziny też przez to cierpią. Nie widzę w tym nic złego, to ich wybór.

Czy politycy prowadzacy polityke zmierzajaca do wywolania wojny mysla o wlasnej rodzinie? Moze o przyjaciolach? Nie, nie mysla, bo cel jest ponad wszystkim. Do przejecia calkowitej wladzy nad swiatem i swobodna kontrola nad nim nie wymaga az tylu ludzi zyjacych i mogacych sprawiac klopoty w sprawowaniu tej wladzy.

Na pewno myślą i dbają o to, żeby na nich kłopoty nie spadły. Nie róbmy z nich potworów, to też ludzie.
A to, że zachciało się im władzy nad światem i realizują to, to przecież nie ich wina.

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...Mniejsza grupa nie bedzie wstanie stawic skutecznego oporu, a nawet jak sie odzieli sprobujac zyc samodzielnie, ma mniejsze szanse samodzielnego przetrwania.

Tutaj mag mylisz się. Samemu łatwiej przetrwać, jeżeli się wie jak to zrobić.
Będąc w grupie, łatwiej ulegniesz naciskom grupy, nawet jeżeli będziesz mieć inne zdanie na temat poczynań tej grupy.
Samemu, bierzesz odpowiedzialność tylko za swoje czyny.

Użytkownik Staniq edytował ten post 22.02.2012 - 05:14

#58 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Powiedziales madrze: "jesli wiesz jak to zrobic". Uwazasz ze wielu wie jak przezyc samemu?

#59 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Pozwole sobie zwrocic uwage moderatorow, a szczegolnie tych, ktorzy sa a sali chemitralis na kilka rzeczy w temacie chemitralis:

1.Niecodzienny.

wyszedłem dziś z domu patrze w niebo - no tak znów pryskają, patrze na dół a tu kolejna porcja aluminium prosto z nieba. ŻYĆ SIE NIE DA!

http://skorupinscy.p...0aluminiowe.jpg - zdjecie

2.Staniq

Kolejność odwrotna.
Wychodzę z domu, patrzę w dół ( tutaj wklejony link ) - kolejna porcja aluminium z nieba. Patrzę do góry, no tak, znów pryskają.

Pytam moderatorow, gdzie jest sens tych wypowiedzi. W najlepszym przypadku to OT, ale jak dla mnie to osmieszanie przeciwnikow dyskusji'
Dalej pytam SZ.Moderacje co to jest?( wszystko oczywiscie zgodnie z regulaminem)

Kamilos

Napisano dziś, 12:02
Człowieku chyba najwyższa pora wybrać się do lekarza - mówię to tylko ze względu, że się o ciebie martwię

Aaa no i moje dane mogę ci wysłać na priva, śmiało możesz iść z nimi na policje i donieść, że pomagam w światowym spisku "chemtrails".

Skoro już nawet WzT ma w nosie dyskusję, a woli straszyć więzieniem to apeluję o zaprzestanie dalszego ośmieszania spiskowców. Niech ten temat wreszcie umrze i będzie przestrogą dla przyszłych pokoleń

Nawet nie wiem co normalnie pisze sie o takich "ludziach", bo dla mnie to nie tylko wysmiewanie i jawne przyznanie sie do grupowych dzialan, to rowniez obraza.
To tylko ostatnia strona...

Cytuje strone startowa, bo regulaminu mi sie niechce, zreszta moderatorzy nir korzystaja z niego.

Witamy w serwisie Paranormalne.pl

Stanowimy społeczność miłośników zjawisk nadnaturalnych i teorii alternatywnych. Nie boimy się tematów trudnych i kontrowersyjnych.

Wykwalifikowany zespół moderatorów dba o to, aby dyskusje prowadzone były na przyzwoitym poziomie i w miłej atmosferze.

Serdecznie zapraszamy
!

Baaardzo smieszne, bo teorie alternatywne sa gnojone legalnie, a moderacja o nic nie dba, o nic co tu jest napisane oczywiscie. sami maja niezly ubaw, bo zaden z Nich milosnikiem tych teorii...nie jest.

Szkoda moich punktow na rozmowy z ludzmi o tak niskim poziomie kultury. W ogole szkoda slow...
Nawet wchodzic sie nie chce.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 24.02.2012 - 20:13

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Baaardzo smieszne, bo teorie alternatywne sa gnojone legalnie, a moderacja o nic nie dba, o nic co tu jest napisane oczywiscie. sami maja niezly ubaw, bo zaden z Nich milosnikiem tych teorii...nie jest.

Nie wiem czy wiesz ale to jest forum dyskusyjne. Tutaj nie ma tak, że przychodzisz z rewelacją OLABOGA AMERYKAŃCE STONKI ZRZUCAJĄ i wszyscy Ci wierzą na słowo i zgadzają się z tym co piszesz!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych