ale wiesz, Lynx, słabo teraz będzie:
http://www.plosone.o...al.pone.0027177
Citation: Walsh MC, Buzoianu SG, Gardiner GE, Rea MC, Gelencsér E, et al. (2011) Fate of Transgenic DNA from Orally Administered Bt MON810 Maize and Effects on Immune Response and Growth in Pigs. PLoS ONE 6(11): e27177. doi:10.1371/journal.pone.0027177
Editor: Alejandra Bravo, Universidad Nacional Autonoma de Mexico, Instituto de Biotecnologia, Mexico
Received: May 30, 2011; Accepted: October 11, 2011; Published: November 23, 2011
w nawiązaniu do:
http://www.testbiotech.de/en/node/535
gdzie możesz sobie poczytać - a jest co poczytać.
Dobra zatem przyznaj - po prostu ktoś Ci za to płaci, bo ja nie widzę uzasadnienia Twojego stanowiska - jak osoba inteligentna może tak uparcie uważać, że ciemnoszare jest białe bo tak w szkole powiedzieli ? A może w pracy byś się źle poczuł - ale, to wiesz, zmień robotę - chyba że uważasz, że kapo w koncentratischelager też tylko dobrze pracował ?
A propagandę z Polityki to możesz dawać dzieciom z przedszkola do poczytania - swoją drogą, ciekawe - kończą się argumenty logiczne to sięgają po argumenty z szerokiej palety socjotechnik..
I tak sobie rozmawiamy - ja merytorycznie - a Ty nielogicznie, propagandę siejąc, odwołując się do autorytetów, zaraz może do Boga się zwrócisz (może papa błogosławił te nasionka?)
No może teraz nieco pieprzu do dyskusji rzuciłem... ale nie widzę powodu, jaki może powodować by umysł ścisły i otwarty mógł odrzucać stan faktyczny powołując się na plotki z Polityki, niesławne oświadczenie PANu - od którego się odwołało wielu członków PAN - i wątpliwej jakości badania prowadzone bez zachowania jednoznacznych, pozostających w odniesieniu do badań poprzednich kryteriów - czyli bez zachowania kryteriów badań naukowych.... Prawo ciążenia też mogę Ci obalić na orbicie - lokalnie wynik jest poprawny
PS
Twój link z wiki nic nie pisze o miRNA z pożywienia roślinnego - zatem, nie wiem, co takiego może tam być co sprawia w magiczny sposób, że Twoja wiedza jest aktualna. Chińczycy udokumentowali że miRNA dawcy roślinnego może blokować ekspresję genów DNA biorcy zwierzęcego - co wykorzystują szeroko w medycynie chińskiej - stąd w ogóle przyszedł im pomysł na takie badania chyba - a dieta oparta na ryżu często jest zbawienna - czego chyba nigdy nie pojmiesz jednak, skoro nie potrafisz od 2 stron zażartej dyskusji zrozumieć podstawowych treści, które zawieram...
Użytkownik sechmet edytował ten post 18.04.2012 - 20:12