no wlasnie na podstawie tych artykułów, ja je tak zinterpretowalem, jak źle to napisz po co jest cytowales. I jak odnosisz sie do tego co ja wczesniej napisalem, ze dawno kobiety wlasnie byly popychdlem, albo byly manipulowane, a dopiero od czasów, Maryji maja szacunek i jedna z nielicznych religi ( moze nawet jedyną ), gdzie maja szacun, jest wlasnie chrzescijanstwo.
Ale co ma Maryja do tego, że kobiety zaczęto szanować? Ja nie widzę pomiędzy tym żadnego związku. Możesz mi powiedzieć, czemu tak sądzisz?
myslisz sie i to grubo, po to dal przykaznia zeby wiedziec jak ocenia
No dobra, trzyma się sztywno przykazań, odstępstwo od normy i do PIEKŁA! 10 przykazania to faktycznie zasady, których należy przestrzegać, ale pamiętajmy, że za każdym razem mamy do czynienia z innym człowiekiem, charakterem, jego życiem i mógł mieć jakies powody do czynienia grzechu i tak dalej. Tak jakby potępiać na wiecznosć człowieka, który przez całe życie cierpiał i popełnił samobójstwo, to nie ma sensu. Trzeba uwzględnić to co przeżywał, co go do tego skłoniło, a nie krótka piłka, wyrok od razu wydany.
2. nie wiem kto wyglad Boga okresla jako ludzki, raczej traktowal bym to jako metafore bo jakos brubowali go przedstawic, to tak jak np. nikt nie widzial minotaura ( przynajmniej od kilknastu wieków ) a artysci go rysowali, opisywali, czy nawet twórcy gier
Bóg jest podobnież tak piękny, cudowny, że człowiek nie może dostąpić tej chwały spojrzenia na Niego, gdyż spowodowałoby to, że oszalałby i się zabił. W sumie próba ukazania na płótnie tak wspaniałego piękna to swiętokradztwo.
3.ludize Boga nie stworzyli tylko próbowali interperetowac, ze tak to okresle
Czy nie potrafisz zrozumieć tego, że z tym "stworzeniem" o to wlasnie chodzi? Stworzyli Jego obraz, mylny obraz, gdyż jest to obraz bardziej człowieka niż Absolutu, który jest nieskończenie piękny, wspaniały, sprawiedliwy, miłosierny i tak dalej.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 21:14