Napisano 13.03.2012 - 23:15
Napisano 13.03.2012 - 23:15
homoseksualizm jest uwarunkowany biologicznie. Wolna wola, o której mówisz nie ma tutaj nic do rzeczy, tak samo jak w przypadku tego, że ktoś urodzi się z rozszczepieniem podniebienia. Idąc Twoim tokiem myślenia homoseksualista został stworzony przez Boga i to nie jest jego wybór.2.sam dajesz sobie odpowiedz nie wierzysz w wolna wole to nie jestes chrescijaninem proste? Bóg stworzył człowieka o tym czy jest homo to sam decyduje
Napisano 13.03.2012 - 23:17
1. Nie zabronisz mi tego, bo złamiesz koleny punkt w regulaminie.
1.prosi cie ktos o komentarz? niechcesz to nie komentuj
2.sam dajesz sobie odpowiedz nie wierzysz w wolna wole to nie jestes chrescijaninem proste? Bóg stworzył człowieka o tym czy jest homo to sam decyduje
3.juz jasniej sie nie da jak ktos jest slepy to nawet jak mu zapala swieczke w ciemnosciach to tego nie zobaczy ( ja nie wysmiewam sie z niewidomych to tylko przyklad)
2. Udowodnij mi, kiedy, gdzie i jak człowiek wybiera, że jest homo. No i naprawdę- nie jestem chrześcijaninem? Dzięki, nie wiedziałem o tym.
3. W takim razie źle zapalasz tą świeczkę, że nikt nie może nic zobaczyć.
Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:19
Napisano 13.03.2012 - 23:20
1. Widać, że sam swoich postów nie jesteś w stanie zrozumieć.1.co ci mam bronic, sam napisales ze szkoda komentowac wiec?
2.to juz wiesz, wibiera bo moze byc z osoba przeciwnej plci, albo tej samej, albo byc sam to jesgo wybur
3.to ty zapal tak zeby widzial cwaniaku
Umiesz robić coś, po za nic nie pisaniem?spect-umiesz cos poza obrazaniem?
Ale co ty tutaj porównujesz przestępców, do uwarunkowań biologicznych i genetycznych? Tego nie da się porównywać.coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil
Użytkownik Torek edytował ten post 13.03.2012 - 23:21
Napisano 13.03.2012 - 23:22
Napisano 13.03.2012 - 23:24
coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil
Napisano 13.03.2012 - 23:24
Użytkownik coś_innego edytował ten post 13.03.2012 - 23:26
Napisano 13.03.2012 - 23:27
ad3.chyba zartujesz ja nikogo nie chce oswiecac, pisze moje zdanie to moje prawo wiec korzystawm z niego dokad jeszze moge@leviatan
1. Widać, że sam swoich postów nie jesteś w stanie zrozumieć.
1.co ci mam bronic, sam napisales ze szkoda komentowac wiec?
2.to juz wiesz, wibiera bo moze byc z osoba przeciwnej plci, albo tej samej, albo byc sam to jesgo wybur
3.to ty zapal tak zeby widzial cwaniaku
2. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Kiedy wybiera? Jak? Gdzie? Muszę zadawać te same pytania, byś w końcu na nie odpowiedział?
3. Ty się żalisz, ty jesteś od tego, aby nas oświecić, a nie ja. Nie odwracaj kota ogonem.Umiesz robić coś, po za nic nie pisaniem?spect-umiesz cos poza obrazaniem?
Ale co ty tutaj porównujesz przestępców, do uwarunkowań biologicznych i genetycznych? Tego nie da się porównywać.coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil
A tak na marginesie, jeśli chodzi o mordercę, to polecam obejrzenie serialu "Dexter".
coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil
Orientacja seksualna jest czyms zupełnie innym -.- Czy Ty mógłbys być z facetem? A no własnie; tymczasem myslisz, że homoseksualistom spodobałoby się życie w z związku z płcią przeciwną. Dokonanie morderstwa nie jest uwarunkowane biologicznie jak i gwałt. To jest po prostu własna, decyzja, impuls.
Według Boga w formie jakiej ty uznajesz zwierzęta nie mają wolnej woli, mają ją jedynie ludzie. Homoseksualizm jest zjawiskiem powszechnym jednak także wśród zwierząt, które w takim razie kierują się tym co nakazuje im ich własna natura (no bo przecież nie wolna wola). Ich natura to nic innego jak sposób funkcjonowania organizmu i predyspozycje zapisane w genach. A z tym natomiast się urodziły, tak zostały stworzone. Skoro jest tak u zwierząt no to niestety musi być i u ludzi, gdyż opisywane zjawisko jest takie samo
Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:26
Napisano 13.03.2012 - 23:29
tak, wedlug ciebie
niech sobie bedzie i u ludzi i u zwierzac czy ja pisze ze nie?
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 23:33
Napisano 13.03.2012 - 23:31
Nie chcesz? To po co pisałeś to:ad3.chyba zartujesz ja nikogo nie chce oswiecac, pisze moje zdanie to moje prawo wiec korzystawm z niego dokad jeszze moge
?3.juz jasniej sie nie da jak ktos jest slepy to nawet jak mu zapala swieczke w ciemnosciach to tego nie zobaczy ( ja nie wysmiewam sie z niewidomych to tylko przyklad)
Tak samo, jak można czytać, nie czytając.-jak mozna nic nie pisac piszac cos?
Mam rozumieć, że ty wiesz i masz odpowiednie źródło traktujące o tym. Dlatego też jesteś pewny swoich przekonań. W takim razie czekam, aż mi to udowodnisz.a skad wiesz ze nie ma czegos takiego jak gen mordercy? z dextera? :-), nie jestes od oceniania tego co da sie porównac, a co nie ( zeby nie bylo ja tez nie,wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)
Ok, a więc porównajmy to do tego:nie jestes od oceniania tego co da sie porównac, a co nie ( zeby nie bylo ja tez nie,wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)
Czyżbyś właśnie porównał coś?coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil
Więc jeśli ja kogoś zabije, to ty też masz takie prawo? Ja tu nie widzę żadnej logiki.wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)
Znowu nie zrozumiałeś. Omijasz najniewygodniejsze fakty, przez które twoje poglądy musiały by się zmienić. Jest to desperacki akt obrony tylko po to, by ciągnąć ten nędzny temat i pokazywać swoje "mądrośći" innym i przekonywać wszystkich dookoła, że jest tak, jak ty uważasz. Takim zachowaniem i podejściem do innych ludzi źle skończysz.nie "powszechne", bo jak by takie bylo to by juz wszystkie gatunki wymarly.
niech sobie bedzie i u ludzi i u zwierzac czy ja pisze ze nie?
Użytkownik Torek edytował ten post 14.03.2012 - 00:46
Napisano 13.03.2012 - 23:35
@cos_innego i tu jest ta sprzecznosć. Jednoczesnie jest to naturalne, z drugiej strony karane potępieniem. Dziwne to wszystko. Nie wiem czy to będzie off-top, ale mam do Ciebie leviatan pytanie - Co sądzisz o dogmacie nieomylnosci biskupa Rzymu? Ustanowiony nie wiem kiedy, bodajże około roku 1000, na któryms soborze. W każdym bądź razie mówi on o tym, że papież jest nieomylny, oswiecony przez Boga i tak dalej. To jak wytłumaczyć to, że po tym wydarzeniu trafiali się papieże homoseksualisci, czy Ci, którzy jedynie widzieli Mamonę - ustanowienie odpustów i te sprawy? Wyprawy krzyżowe, w których ginęli ludzie, którzy powinni mieć zapewnione prawo do życia i szacunek? A owe "czarownice", które cierpiały męki piekielne, umierały w ogromnym bólu, a większosć z nich była Bogu ducha winna?
tak, wedlug ciebie
Czyli będąc hetero (zakładam, że tak) mógłbys uprawiać sex z facetem?niech sobie bedzie i u ludzi i u zwierzac czy ja pisze ze nie?
No, ale jak to przecież to niemoralne, nieetyczne, nieczyste - za to do gara na największym ogniu.
Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:45
Napisano 13.03.2012 - 23:41
A co nas to obchodzi, do czego ty jesteś? Jak masz coś do napisania to pisz, jak się mylisz to przyznaj innym rację.-nie ja jestem od oceniania nieomylnsci papieza to po pierwsze, ktory papiez byl homo ?
To się pytam co chcesz bronić w tym temacie? Religii, kościoła czy chrześcjaństwa? O czym chcesz rozmawiać? Bo jak narazie to zmieniasz zdanie zależnie od sytuacji, byleby tylko nie polec w temacie.odpusty to wina kosciola nie religi, tak samo jak dawanie na msze za dusze zmarlych
Co to ma się do tematu? Po co to napisałeś?w iraku tez gina ludzie atakowani przez usa i polakow, to ci nie przeszkadza?
Tak, robiły pieczęcie, mówiły Kuchiose no Jutsu i z obłoku dymu wyskakiwał Kyuubi o imieniu Kurama. Albo jeszcze lepiej- zdobyły Rinnegana i przywódczyni czarownic stała się Rikudo Sennin i prowadziła dalsze klany czarownic do walk z boskimi wysłanikami, zwanymi Inkwizytorami. Opowieść tak samo beznadziejna, jak to zdanie.skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że zwierzęta nie mają życia po śmierci? Może zapodasz jakieś wiarygodne źródło.-z tego co mi wiadomo zwierzeta nie maja zycia po smierci na ziemi, a ludzie? ja nic nie wiem o zadnym gotowaniu, to ty tak twierdzisz.
Użytkownik Torek edytował ten post 13.03.2012 - 23:45
Napisano 13.03.2012 - 23:46
6.to ostatnie to grozba?
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 23:52
Napisano 13.03.2012 - 23:47
Napisano 13.03.2012 - 23:52
@leviatan
A co nas to obchodzi, do czego ty jesteś? Jak masz coś do napisania to pisz, jak się mylisz to przyznaj innym rację.-nie ja jestem od oceniania nieomylnsci papieza to po pierwsze, ktory papiez byl homo ?
To się pytam co chcesz bronić w tym temacie? Religii, kościoła czy chrześcjaństwa? O czym chcesz rozmawiać? Bo jak narazie to zmieniasz zdanie zależnie od sytuacji, byleby tylko nie polec w temacie.odpusty to wina kosciola nie religi, tak samo jak dawanie na msze za dusze zmarlych
Co to ma się do tematu? Po co to napisałeś?w iraku tez gina ludzie atakowani przez usa i polakow, to ci nie przeszkadza?
Tak, robiły pieczęcie, mówiły Kuchiose no Jutsu i z obłoku dymu wyskakiwał Kyuubi o imieniu Kurama. Albo jeszcze lepiej- zdobyły Rinnegana i przywódczyni czarownic stała się Rikudo Sennin i prowadziła dalsze klany czarownic do walk z boskimi wysłanikami, zwanymi Inkwizytorami. Opowieść tak samo beznadziejna, jak to zdanie.skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że zwierzęta nie mają życia po śmierci? Może zapodasz jakieś wiarygodne źródło.-z tego co mi wiadomo zwierzeta nie maja zycia po smierci na ziemi, a ludzie? ja nic nie wiem o zadnym gotowaniu, to ty tak twierdzisz.
O jakim gotowaniu ty piszesz?
Leviatan, przykazanie 'Nie zabijaj' neguje sam Bóg. Całkiem logiczne, dać ludziom swego rodzaju regulamin, a potem nakazać im go łamać. Tym samym nie dając im możliwości dostąpienia tego jakże wspaniałego życia wiecznego, a może jednak dostąpią tego życia, przecierz wykonywali jego polecenie.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych