Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
617 odpowiedzi w tym temacie

spect.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ależ to jest żałosne, idę porozmawiać z krzesłem, na pewno będzie to dyskusja prowadzona na wyższym poziomie niż ta prowadzona z Leviatanem Oświeconym I
  • 1

#197 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

odniosę się tylko do tego:

2.sam dajesz sobie odpowiedz nie wierzysz w wolna wole to nie jestes chrescijaninem proste? Bóg stworzył człowieka o tym czy jest homo to sam decyduje

homoseksualizm jest uwarunkowany biologicznie. Wolna wola, o której mówisz nie ma tutaj nic do rzeczy, tak samo jak w przypadku tego, że ktoś urodzi się z rozszczepieniem podniebienia. Idąc Twoim tokiem myślenia homoseksualista został stworzony przez Boga i to nie jest jego wybór.
  • 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1.prosi cie ktos o komentarz? niechcesz to nie komentuj
2.sam dajesz sobie odpowiedz nie wierzysz w wolna wole to nie jestes chrescijaninem proste? Bóg stworzył człowieka o tym czy jest homo to sam decyduje
3.juz jasniej sie nie da jak ktos jest slepy to nawet jak mu zapala swieczke w ciemnosciach to tego nie zobaczy ( ja nie wysmiewam sie z niewidomych to tylko przyklad)

1. Nie zabronisz mi tego, bo złamiesz koleny punkt w regulaminie.
2. Udowodnij mi, kiedy, gdzie i jak człowiek wybiera, że jest homo. No i naprawdę- nie jestem chrześcijaninem? Dzięki, nie wiedziałem o tym.
3. W takim razie źle zapalasz tą świeczkę, że nikt nie może nic zobaczyć.

1.co ci mam bronic, sam napisales ze szkoda komentowac wiec?
2.to juz wiesz, wibiera bo moze byc z osoba przeciwnej plci, albo tej samej, albo byc sam to jesgo wybur
3.to ty zapal tak zeby widzial cwaniaku

spect-umiesz cos poza obrazaniem?

coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil

Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:19

• 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

2.to juz wiesz, wibiera bo moze byc z osoba przeciwnej plci, albo tej samej, albo byc sam to jesgo wybur

1. Widać, że sam swoich postów nie jesteś w stanie zrozumieć.
2. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Kiedy wybiera? Jak? Gdzie? Muszę zadawać te same pytania, byś w końcu na nie odpowiedział?
3. Ty się żalisz, ty jesteś od tego, aby nas oświecić, a nie ja. Nie odwracaj kota ogonem.

Umiesz robić coś, po za nic nie pisaniem?

coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil

Ale co ty tutaj porównujesz przestępców, do uwarunkowań biologicznych i genetycznych? Tego nie da się porównywać.
A tak na marginesie, jeśli chodzi o mordercę, to polecam obejrzenie serialu "Dexter".

Użytkownik Torek edytował ten post 13.03.2012 - 23:21

• 0

spect.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Owszem, potrafie coś więcej niż obrażanie, ale ciężko zdobyć się na coś lepszego przy takim poziomie dyskusji z tobą. 'to ty zapal tak zeby widzial cwaniaku' - i to ja obrażam, tak?
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Orientacja seksualna jest czyms zupełnie innym -.- Czy Ty mógłbys być z facetem? A no własnie; tymczasem myslisz, że homoseksualistom spodobałoby się życie w z związku z płcią przeciwną. Dokonanie morderstwa nie jest uwarunkowane biologicznie jak i gwałt. To jest po prostu własna, decyzja, impuls.
  • 0

#202 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Według Boga w formie jakiej ty uznajesz zwierzęta nie mają wolnej woli, mają ją jedynie ludzie. Homoseksualizm jest zjawiskiem powszechnym jednak także wśród zwierząt, które w takim razie kierują się tym co nakazuje im ich własna natura (no bo przecież nie wolna wola). Ich natura to nic innego jak sposób funkcjonowania organizmu i predyspozycje zapisane w genach. A z tym natomiast się urodziły, tak zostały stworzone. Skoro jest tak u zwierząt no to niestety musi być i u ludzi, gdyż opisywane zjawisko jest takie samo

Użytkownik coś_innego edytował ten post 13.03.2012 - 23:26

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@leviatan

1. Widać, że sam swoich postów nie jesteś w stanie zrozumieć.
2. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Kiedy wybiera? Jak? Gdzie? Muszę zadawać te same pytania, byś w końcu na nie odpowiedział?
3. Ty się żalisz, ty jesteś od tego, aby nas oświecić, a nie ja. Nie odwracaj kota ogonem.

Umiesz robić coś, po za nic nie pisaniem?

Ale co ty tutaj porównujesz przestępców, do uwarunkowań biologicznych i genetycznych? Tego nie da się porównywać.
A tak na marginesie, jeśli chodzi o mordercę, to polecam obejrzenie serialu "Dexter".

ad3.chyba zartujesz ja nikogo nie chce oswiecac, pisze moje zdanie to moje prawo wiec korzystawm z niego dokad jeszze moge

-jak mozna nic nie pisac piszac cos?

a skad wiesz ze nie ma czegos takiego jak gen mordercy? z dextera? :-), nie jestes od oceniania tego co da sie porównac, a co nie ( zeby nie bylo ja tez nie,wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)

Orientacja seksualna jest czyms zupełnie innym -.- Czy Ty mógłbys być z facetem? A no własnie; tymczasem myslisz, że homoseksualistom spodobałoby się życie w z związku z płcią przeciwną. Dokonanie morderstwa nie jest uwarunkowane biologicznie jak i gwałt. To jest po prostu własna, decyzja, impuls.

tak, wedlug ciebie

Według Boga w formie jakiej ty uznajesz zwierzęta nie mają wolnej woli, mają ją jedynie ludzie. Homoseksualizm jest zjawiskiem powszechnym jednak także wśród zwierząt, które w takim razie kierują się tym co nakazuje im ich własna natura (no bo przecież nie wolna wola). Ich natura to nic innego jak sposób funkcjonowania organizmu i predyspozycje zapisane w genach. A z tym natomiast się urodziły, tak zostały stworzone. Skoro jest tak u zwierząt no to niestety musi być i u ludzi, gdyż opisywane zjawisko jest takie samo

nie "powszechne", bo jak by takie bylo to by juz wszystkie gatunki wymarly.
niech sobie bedzie i u ludzi i u zwierzac czy ja pisze ze nie?

Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:26

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@cos_innego i tu jest ta sprzecznosć. Jednoczesnie jest to naturalne, z drugiej strony karane potępieniem. Dziwne to wszystko. Nie wiem czy to będzie off-top, ale mam do Ciebie leviatan pytanie - Co sądzisz o dogmacie nieomylnosci biskupa Rzymu? Ustanowiony nie wiem kiedy, bodajże około roku 1000, na któryms soborze. W każdym bądź razie mówi on o tym, że papież jest nieomylny, oswiecony przez Boga i tak dalej. To jak wytłumaczyć to, że po tym wydarzeniu trafiali się papieże homoseksualisci, czy Ci, którzy jedynie widzieli Mamonę - ustanowienie odpustów i te sprawy? Wyprawy krzyżowe, w których ginęli ludzie, którzy powinni mieć zapewnione prawo do życia i szacunek? A owe "czarownice", które cierpiały męki piekielne, umierały w ogromnym bólu, a większosć z nich była Bogu ducha winna?

tak, wedlug ciebie

Czyli będąc hetero (zakładam, że tak) mógłbys uprawiać sex z facetem?

No, ale jak to przecież to niemoralne, nieetyczne, nieczyste - za to do gara na największym ogniu.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 23:33

• 0

Torek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

ad3.chyba zartujesz ja nikogo nie chce oswiecac, pisze moje zdanie to moje prawo wiec korzystawm z niego dokad jeszze moge

Nie chcesz? To po co pisałeś to:

3.juz jasniej sie nie da jak ktos jest slepy to nawet jak mu zapala swieczke w ciemnosciach to tego nie zobaczy ( ja nie wysmiewam sie z niewidomych to tylko przyklad)

?

-jak mozna nic nie pisac piszac cos?

Tak samo, jak można czytać, nie czytając.

a skad wiesz ze nie ma czegos takiego jak gen mordercy? z dextera? :-), nie jestes od oceniania tego co da sie porównac, a co nie ( zeby nie bylo ja tez nie,wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)

Mam rozumieć, że ty wiesz i masz odpowiednie źródło traktujące o tym. Dlatego też jesteś pewny swoich przekonań. W takim razie czekam, aż mi to udowodnisz.

nie jestes od oceniania tego co da sie porównac, a co nie ( zeby nie bylo ja tez nie,wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)

Ok, a więc porównajmy to do tego:

Czyżbyś właśnie porównał coś?

wiec ja to porownuje bo widze tu taka samoa logike i wolno mi)

Więc jeśli ja kogoś zabije, to ty też masz takie prawo? Ja tu nie widzę żadnej logiki.

nie "powszechne", bo jak by takie bylo to by juz wszystkie gatunki wymarly.

Znowu nie zrozumiałeś. Omijasz najniewygodniejsze fakty, przez które twoje poglądy musiały by się zmienić. Jest to desperacki akt obrony tylko po to, by ciągnąć ten nędzny temat i pokazywać swoje "mądrośći" innym i przekonywać wszystkich dookoła, że jest tak, jak ty uważasz. Takim zachowaniem i podejściem do innych ludzi źle skończysz.

Użytkownik Torek edytował ten post 14.03.2012 - 00:46

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@cos_innego i tu jest ta sprzecznosć. Jednoczesnie jest to naturalne, z drugiej strony karane potępieniem. Dziwne to wszystko. Nie wiem czy to będzie off-top, ale mam do Ciebie leviatan pytanie - Co sądzisz o dogmacie nieomylnosci biskupa Rzymu? Ustanowiony nie wiem kiedy, bodajże około roku 1000, na któryms soborze. W każdym bądź razie mówi on o tym, że papież jest nieomylny, oswiecony przez Boga i tak dalej. To jak wytłumaczyć to, że po tym wydarzeniu trafiali się papieże homoseksualisci, czy Ci, którzy jedynie widzieli Mamonę - ustanowienie odpustów i te sprawy? Wyprawy krzyżowe, w których ginęli ludzie, którzy powinni mieć zapewnione prawo do życia i szacunek? A owe "czarownice", które cierpiały męki piekielne, umierały w ogromnym bólu, a większosć z nich była Bogu ducha winna?

tak, wedlug ciebie

Czyli będąc hetero (zakładam, że tak) mógłbys uprawiać sex z facetem?

No, ale jak to przecież to niemoralne, nieetyczne, nieczyste - za to do gara na największym ogniu.

odpowiem ci co ja uwazam na ten temat i prosze ciebie o odp. na moje pytanie:
-nie ja jestem od oceniania nieomylnsci papieza to po pierwsze, ktory papiez byl homo ? odpusty to wina kosciola nie religi, tak samo jak dawanie na msze za dusze zmarlych, w iraku tez gina ludzie atakowani przez usa i polakow, to ci nie przeszkadza?
teraz toje pytanko:
skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.

-co do homo to niemógłbym bo kłóci sie to z moimi przekonaniami i pogladami
-z tego co mi wiadomo zwierzeta nie maja zycia po smierci na ziemi, a ludzie? ja nic nie wiem o zadnym gotowaniu, to ty tak twierdzisz.

Torek:
1.szkoda mi sie powtarzac
2.ja nie potrafie czytac nie czytajac wiec wybacz, ale nie odpowiem ci na to
3.ja nie jestem o tym przekonany bo ja nie wierze nawet w cos takiego jak to ze ktos sie rodzi homo wiec chyba czegos nie zrozumiales, to byl przyklad ze tak sie kazdy moze tlumaczyc
4.to nie pokazywanie madrosci, ja juz dawno miallem nie pisac bo uzyskalem odpowiedzi na to co zadalem na poczatku tematu, ale nie moge patrzec jak ktos krytykuje cos nie majac pojecia w niektorych kwestiach
5. nic nie pomijam
6.to ostatnie to grozba?

Użytkownik leviatan edytował ten post 13.03.2012 - 23:45

• 0

Torek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

-nie ja jestem od oceniania nieomylnsci papieza to po pierwsze, ktory papiez byl homo ?

A co nas to obchodzi, do czego ty jesteś? Jak masz coś do napisania to pisz, jak się mylisz to przyznaj innym rację.

odpusty to wina kosciola nie religi, tak samo jak dawanie na msze za dusze zmarlych

To się pytam co chcesz bronić w tym temacie? Religii, kościoła czy chrześcjaństwa? O czym chcesz rozmawiać? Bo jak narazie to zmieniasz zdanie zależnie od sytuacji, byleby tylko nie polec w temacie.

w iraku tez gina ludzie atakowani przez usa i polakow, to ci nie przeszkadza?

Co to ma się do tematu? Po co to napisałeś?

skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.

Tak, robiły pieczęcie, mówiły Kuchiose no Jutsu i z obłoku dymu wyskakiwał Kyuubi o imieniu Kurama. Albo jeszcze lepiej- zdobyły Rinnegana i przywódczyni czarownic stała się Rikudo Sennin i prowadziła dalsze klany czarownic do walk z boskimi wysłanikami, zwanymi Inkwizytorami. Opowieść tak samo beznadziejna, jak to zdanie.

-z tego co mi wiadomo zwierzeta nie maja zycia po smierci na ziemi, a ludzie? ja nic nie wiem o zadnym gotowaniu, to ty tak twierdzisz.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że zwierzęta nie mają życia po śmierci? Może zapodasz jakieś wiarygodne źródło.
O jakim gotowaniu ty piszesz?

Użytkownik Torek edytował ten post 13.03.2012 - 23:45

• 1

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czemu były niewinne? A chociażby dlatego iż to sredniowieczny zabobon zacofanego ludu. Wystarczyła jakas deformacja ciała, innosć - np. rude włosy; czy po prostu wredna sąsiadka naskarżyła i już po kobicie :P Poza tym te procesy, to nie były procesy zresztą, jestes winny i koniec. Jesli zatopiona wynurzy się to czarownica, jak nie to przepadło - o takie fajne metody były ;) Dodatkowo polowanie "na czarownice" był to niezły straszak, aby nie odstępować od wiary - jak nie boisz się piekła, to może przestraszysz się męczarni. Swoją drogą jak oni tak mogli? Wyslannicy Chrystusa, tak torturować okrutnie innych ludzi - przecież oni również posiadali prawo do życia, które Kosciół bezczelnie złamał. Zachowywali się jak chorzy satanisci, którzy Bóg wie co robią z człowiekiem. Nie mówię o wszystkich, ale o tych naprawdę chorych. Co do papieży, poczytaj sobie choćby tutaj http://portalwiedzy....eria_media.html

6.to ostatnie to grozba?

Tak, osobiscie naslę na Ciebie Ciasteczkowego Potwora, aby Cię zjadł. Jesli nie wiesz o co mu chodziło w tym prostym przekazie to przykro mi.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 23:52

• 0

spect.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Leviatan, przykazanie 'Nie zabijaj' neguje sam Bóg. Całkiem logiczne, dać ludziom swego rodzaju regulamin, a potem nakazać im go łamać. Tym samym nie dając im możliwości dostąpienia tego jakże wspaniałego życia wiecznego, a może jednak dostąpią tego życia, przecierz wykonywali jego polecenie.
  • 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@leviatan

-nie ja jestem od oceniania nieomylnsci papieza to po pierwsze, ktory papiez byl homo ?

A co nas to obchodzi, do czego ty jesteś? Jak masz coś do napisania to pisz, jak się mylisz to przyznaj innym rację.

odpusty to wina kosciola nie religi, tak samo jak dawanie na msze za dusze zmarlych

To się pytam co chcesz bronić w tym temacie? Religii, kościoła czy chrześcjaństwa? O czym chcesz rozmawiać? Bo jak narazie to zmieniasz zdanie zależnie od sytuacji, byleby tylko nie polec w temacie.

w iraku tez gina ludzie atakowani przez usa i polakow, to ci nie przeszkadza?

Co to ma się do tematu? Po co to napisałeś?

Tak, robiły pieczęcie, mówiły Kuchiose no Jutsu i z obłoku dymu wyskakiwał Kyuubi o imieniu Kurama. Albo jeszcze lepiej- zdobyły Rinnegana i przywódczyni czarownic stała się Rikudo Sennin i prowadziła dalsze klany czarownic do walk z boskimi wysłanikami, zwanymi Inkwizytorami. Opowieść tak samo beznadziejna, jak to zdanie.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że zwierzęta nie mają życia po śmierci? Może zapodasz jakieś wiarygodne źródło.
O jakim gotowaniu ty piszesz?

1 zmien plyte i nie pisz tu wiecej juz kilk jak nie kilkanascie razy pisalem, bronie religi nie kk, a ty znowu z tym samym, bladzisz jak dziecko we mgle i desperacko szukasz ostatniej deski ratunku jakimis wymyslonymi pytaniami na ktore juz odpowiedzialem
2.irak ma to wspolnego ze dajecie za przykad krzyzakow, anie widzicie ze gdzieindizej tez sie zabija ludzie nie za wiare, wiec nie cwaniakuj tak z tymi pytaniami
3.widocznie wtedy za to karano stosem, dzis karze sie za wyrazanie swojej opini wiec w czym masz problem? ja je podpalalem? to po kiedo grzyba sie mnie o to pytasz a mi wytykasz o iraku cos szkoda slów
4.ja sobie wiem na jakiej podstawie, o gotowaniu bylo odwolaniem do wczesniejszej wypowiedzi kogos tam ze, czeka na homo, kara w piekle

Leviatan, przykazanie 'Nie zabijaj' neguje sam Bóg. Całkiem logiczne, dać ludziom swego rodzaju regulamin, a potem nakazać im go łamać. Tym samym nie dając im możliwości dostąpienia tego jakże wspaniałego życia wiecznego, a może jednak dostąpią tego życia, przecierz wykonywali jego polecenie.

morderce tez sie zabija w niektorych stanach usa, a dawniej w wielu innych miejscach, a morderstwo jest niezgodne z prawem wiec?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych