Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Please log in to reply
617 replies to this topic

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

2.irak ma to wspolnego ze dajecie za przykad krzyzakow, anie widzicie ze gdzieindizej tez sie zabija ludzie nie za wiare, wiec nie cwaniakuj tak z tymi pytaniami

Wydaje mi się, że o wiele bardziej chore jest zabijanie w imieniu Boga, niż w zwykłej wojnie.

3.widocznie wtedy za to karano stosem, dzis karze sie za wyrazanie swojej opini wiec w czym masz problem?

Jak się karze za wyrażanie opinii? Czym? Stosem? :) Masz zagwarantowaną wolnosć słowa i ja nie wiem jak za nią karzą? oO Wracając, karano za co? Za niewinnosć? Rozwalasz mnie ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 13.03.2012 - 23:56

• 0

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czemu były niewinne? A chociażby dlatego iż to sredniowieczny zabobon zacofanego ludu. Wystarczyła jakas deformacja ciała, innosć - np. rude włosy; czy po prostu wredna sąsiadka naskarżyła i już po kobicie :P Poza tym te procesy, to nie były procesy zresztą, jestes winny i koniec. Jesli zatopiona wynurzy się to czarownica, jak nie to przepadło - o takie fajne metody były ;) Dodatkowo polowanie "na czarownice" był to niezły straszak, aby nie odstępować od wiary - jak nie boisz się piekła, to może przestraszysz się męczarni. Swoją drogą jak oni tak mogli? Wyslannicy Chrystusa, tak torturować okrutnie innych ludzi - przecież oni również posiadali prawo do życia, które Kosciół bezczelnie złamał. Zachowywali się jak chorzy satanisci, którzy Bóg wie co robią z człowiekiem. Nie mówię o wszystkich, ale o tych naprawdę chorych. Co do papieży, poczytaj sobie choćby tutaj http://portalwiedzy....eria_media.html

6.to ostatnie to grozba?

Tak, osobiscie naslę na Ciebie Ciasteczkowego Potwora, aby Cię zjadł. Jesli nie wiesz o co mu chodziło w tym prostym przekazie to przykro mi.

1teraz za wyrazenie swojej opini wsadza sie do wiezeinia lub karze grzywna a podobno jest wolnosc slowa to nie jest ciemnota? według mnie taka sama albo i wieksza.
2 czemu wykonuje sie wyroki smierci na mordercach?
3.co mnie obchodza krzyzacy? pani w szkole dala ci z tego jedynke ze masz do nich jakis uraz psychiczny?

2.irak ma to wspolnego ze dajecie za przykad krzyzakow, anie widzicie ze gdzieindizej tez sie zabija ludzie nie za wiare, wiec nie cwaniakuj tak z tymi pytaniami

Wydaje mi się, że o wiele bardziej chore jest zabijanie w imieniu Boga, niż w zwykłej wojnie.

a wedlug mnie nie, czemu niby walka o teren jest lepszym powodem? co to nie ma dosc miejsca na ziemi? krzyzacy fee bo zabijali, ale inni moga bo nie robia tego w imieniu Boga? przemawia przez ciebie... hipokryzja, zeby nie nazwac tego inaczej.
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1teraz za wyrazenie swojej opini wsadza sie do wiezeinia lub karze grzywna a podobno jest wolnosc

Oo, a takie rzeczy to gdzie? Tutaj? Oo

Takie jest prawo, lecz i tak oni nie są bez winy. Lepiej niech pasożytują na podatnikach do końca swoich dni.

3.co mnie obchodza krzyzacy? pani w szkole dala ci z tego jedynke ze masz do nich jakis uraz psychiczny?

Widać na jakim poziomie jest prowadzona ta dyskusja ;) Krzyżacy, poza szlachetnoscią, męstwem i tak dalej, mordowali Bogu ducha winnych ludzi, z rozkazu pana z Rzymu, w imieniu Boga. To jest wbrew logice. To nie jest normalne.

a wedlug mnie nie, czemu niby walka o teren jest lepszym powodem? co to nie ma dosc miejsca na ziemi? krzyzacy fee bo zabijali, ale inni moga bo nie robia tego w imieniu Boga? przemawia przez ciebie... hipokryzja, zeby nie nazwac tego inaczej.

To nie jest moja hipokryzja. To jest bezsens tego wszystkiego. Dla Boga, pełnego miłosierdzia i chcącego dobra i pokoju na Ziemi mordowani byli ludzie. To jest całkowita sprzecznosć z wiarą tych morderców.

a wedlug mnie nie, czemu niby walka o teren jest lepszym powodem? co to nie ma dosc miejsca na ziemi?

Jestem pacyfistą i żadne walki nie są dla mnie dobre. Aczkolwiek zabijać za wiarę, która mówi o miłosci i szacunku do bliźniego to jest chore.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 00:03

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

1teraz za wyrazenie swojej opini wsadza sie do wiezeinia lub karze grzywna a podobno jest wolnosc

Oo, a takie rzeczy to gdzie? Tutaj? Oo

Takie jest prawo, lecz i tak oni nie są bez winy. Lepiej niech pasożytują na podatnikach do końca swoich dni.

Widać na jakim poziomie jest prowadzona ta dyskusja ;) Krzyżacy, poza szlachetnoscią, męstwem i tak dalej, mordowali Bogu ducha winnych ludzi, z rozkazu pana z Rzymu, w imieniu Boga. To jest wbrew logice. To nie jest normalne.

1wszedzie, powiedz dzis cos publicznie źle o homo, albo dobrego o adolfie, blokowanie strony antykomor, usuwanie wspisów podczas akcji anty acta na facebooku jak wierzysz w wolnosc slowa to nawet nie mamy o czym dalej dyskutowac
2.to samo czarownice
3.zolnierze polscy morduja z rozkazu usa i zeby byla jasnosc ja nigdzie nie napisalem ze krzyzacy dobrze postepowali
4.widzisz roznice miedzy zabijaniem z rozkazu Boga, a w imieniu Boga? Bóg im nie kazał zabijac niewierzacych, oni sami to sobie wymyslili, albo ktos sprytny kto mial w tym interes im to wmówił, Bóg mówi nie zabijaj wiec nie pisz mi takich bzdur bo to jest sprzeczne z jednya z podstaw taj wiary sam sie osmieszasz takim twierdzeniem jakie wypisujesz
5.czekam na odpowiedz co jest lepszego w zabijaniu w wojnie niz za wiare, aha a amerykanie zabijaja w imie wolnosci i demokracji, zabraniajac np. zeby gdzies nie bylo ustroju niedemokratycznego, cy to nie jest nazucanie swojej woli, o ue juz nie wspominam

Użytkownik leviatan edytował ten post 14.03.2012 - 00:10

• 0

spect.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

morderce tez sie zabija w niektorych stanach usa, a dawniej w wielu innych miejscach, a morderstwo jest niezgodne z prawem wiec?

Co ma prawo USA do religii? Ja tutaj mowie o 'Bogu' ktory uczy miłości do drugiego człowieka, zakazuje mu zabijać jednocześnie nakazując zabijać. Logiczne prawda? A to wszystko z miłości do ludzi.
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

spect-umiesz cos poza obrazaniem?

A ty umiesz coś oprócz walenia literówek i ortów w co drugim zdaniu?

coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil

Cóż, ja tam mam w tej sprawie info ze źródła w postaci mojego własnego jestestwa. Gwarantuję ci, mój drogi, że takie rzeczy nie są zależne od danej osoby. Powiedzmy, że reakcja w pewnych dolnych sferach jest mimowolna. I nawet, jak się z tym świadomie nie zgadzasz bo przeczy to twoim poglądom, to jak jesteś gejem to i tak co trzeba zaskoczy.

skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.

Niech no pomyślę...
...
*mikrofalówka w moim łbie pichci odpowiedź, proszę czekać*
*DING!*
Czyżby miało to jakiś związek z tym, że nie ma dowodów na istnienie czarów? I tak się jakoś dziwnie składa, że ludzie z reguły nie popełniają przestępstw, które nie mogą istnieć?

KK palił czarownice właśnie ze względu na to doskonałe słowo boga. Tak doskonale napisane, że nie sposób go mylnie zinterpretować, lol. Już za samo fajczenie czarownic KK powinien odpowiedzieć.

Co ma prawo USA do religii? Ja tutaj mowie o 'Bogu' ktory uczy miłości do drugiego człowieka, zakazuje mu zabijać jednocześnie nakazując zabijać. Logiczne prawda? A to wszystko z miłości do ludzi.

Noo, strasznie miłosierny bóg. Jak faraon nie chciał wypuścić Żydów z Egiptu, to bóg ukarał tych, którzy byli odpowiedzialni za ich zniewolenie: czyli wszystkich pierworodnych. To dopiero tym wszystkim kilkumiesięcznym kanaliom pokazało, żeby nie zniewalały całych narodów! Bardzo skuteczna plaga tak swoją drogą: później żaden z zabitych dzieciaków nie został handlarzem niewolników.

Użytkownik Rainbow Lizard edytował ten post 14.03.2012 - 00:14

• 1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

morderce tez sie zabija w niektorych stanach usa, a dawniej w wielu innych miejscach, a morderstwo jest niezgodne z prawem wiec?

lecz sie czlowiku Bóg nie kazał krzyzaka nikogo zabijac, a prawo usa ma wlasni to ze to jest identyko przyklad jak tego nie dostrzegasz to nie zawracaj mi gitary takimi bredniami.
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1wszedzie, powiedz dzis cos publicznie źle o homo, albo dobrego o adolfie, blokowanie strony antykomor, usuwanie wspisów podczas akcji anty acta na facebooku jak wierzysz w wolnosc slowa to nawet nie mamy o czym dalej dyskutowac

Nom, to teraz pokaż mi tych uwięzionych, bo założę się, że gdyby doszło do takiego czegos to by o tym w mediach pewnie mówili. Ale za Adolfa powinni karać i to srogo.

2.to samo czarownice

Bogu ducha winne kobiety stawiasz na równi z mordercami? Chyba nie wiesz o czym piszesz.

3.zolnierze polscy morduja z rozkazu usa i zeby byla jasnosc ja nigdzie nie napisalem ze krzyzacy dobrze postepowali

Czy do Ciebie nic nie dociera? To, że ludzie są bezduszni to wiem, ale, żeby w imieniu Boga mordować?

4.widzisz roznice miedzy zabijaniem z rozkazu Boga, a w imieniu Boga? Bóg im nie kazał zabijac niewierzacych, oni sami to sobie wymyslili, albo ktos sprytny kto mial w tym interes im to wmówił, Bóg mówi nie zabijaj wiec nie pisz mi takich bzdur bo to jest sprzeczne z jednya z podstaw taj wiary sam sie osmieszasz takim twierdzeniem jakie wypisujesz

Wskaż mi fragment, gdzie napisałem, że z rozkazu Boga(jesli gdzies tak jest, to jest to pomylka, którą poprawię). Chodzi mi w imieniu Boga. Wiem, że im nie kazał, ale to nie zmienia faktu, że owe fakty czynią z Koscioła nie wspólnotę wielbiącą Boga, prędzej szatana, bo działano całkowicie wbrew Bogu.

5.czekam na odpowiedz co jest lepszego w zabijaniu w wojnie niz za wiare, aha a amerykanie zabijaja w imie wolnosci i demokracji, zabraniajac np. zeby gdzies nie bylo ustroju niedemokratycznego, cy to nie jest nazucanie swojej woli, o ue juz nie wspominam

Boże.. nie dociera? Po raz którys powtarzam, że w zabijaniu nie ma nic dobrego, ani na wojnie ani za wiarę. Chodzi mi o to, że na wojnie zabija się z pobudek ludzkich, a za wiarę, no wlasnie niby w imieniu Boga, ale za razem łamiąc Jego zasady. Czy jest to normalne?

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 00:16

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

spect-umiesz cos poza obrazaniem?

piszecie to juz ktorys raz to juz nudne

coś_innego- skąd to wiesz? tak samo moze powiedziesc morderca, albo gwalciciel ze taki sie urodzil

Cóż, ja tam mam w tej sprawie info ze źródła w postaci mojego własnego jestestwa. Gwarantuję ci, mój drogi, że takie rzeczy nie są zależne od danej osoby. Powiedzmy, że reakcja w pewnych dolnych sferach jest mimowolna. I nawet, jak się z tym świadomie nie zgadzasz bo przeczy to twoim poglądom, to jak jesteś gejem to i tak co trzeba zaskoczy.

skad wiesz ze czarownice byly niewinne? to samo moze powiedziec ten kogo powieszono czy zabito na krzesle elektrycznym w ramach wyroku sadu.

Niech no pomyślę...
...
*mikrofalówka w moim łbie pichci odpowiedź, proszę czekać*
*DING!*
Czyżby miało to jakiś związek z tym, że nie ma dowodów na istnienie czarów? I tak się jakoś dziwnie składa, że ludzie z reguły nie popełniają przestępstw, które nie mogą istnieć?

KK palił czarownice właśnie ze względu na to doskonałe słowo boga. Tak doskonale napisane, że nie sposób go mylnie zinterpretować, lol. Już za samo fajczenie czarownic KK powinien odpowiedzieć.

to kaz mu odpowiedz a nie medrkuj na forum.

Nom, to teraz pokaż mi tych uwięzionych, bo założę się, że gdyby doszło do takiego czegos to by o tym w mediach pewnie mówili. Ale za Adolfa powinni karać i to srogo.

2.to samo czarownice

Bogu ducha winne kobiety stawiasz na równi z mordercami? Chyba nie wiesz o czym piszesz.

Czy do Ciebie nic nie dociera? To, że ludzie są bezduszni to wiem, ale, żeby w imieniu Boga mordować?

Wskaż mi fragment, gdzie napisałem, że z rozkazu Boga. Chodzi mi w imieniu Boga. Wiem, że im nie kazał, ale to nie zmienia faktu, że owe fakty czynią z Koscioła nie wspólnotę wielbiącą Boga, prędzej szatana, bo działano całkowicie wbrew Bogu.

-zal mi cie, bo juz pisalem kilkanascie razy psialem ze ja nie bronie kk, lecz religie to z czym ty mi tu wyjezdzasz
-super masz poglad za mowienie powinni karac no cóż tu widac ten pacyfizm i tolerancje
-ludzie w imienu Boga, tu religia nie ma z tym nic wspólnego, w PŚ nic nie ma o mordowaniu niewiernych, jak polscy zolnierz kogos zamorduja to kazdy polak jest morderca? bo ty tak stawiasz chrzescijan
  • -3

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli doszlismy do porozumienia, Kosciół od wielu wieków skazywał na smierć niewinnych ludzi i to w imieniu Boga, ma na rękach krew setek tysięcy (milionów!?) ludzi i niby jest taki dobry i fajny.

-ludzie w imienu Boga, tu religia nie ma z tym nic wspólnego, w PŚ nic nie ma o mordowaniu niewiernych, jak polscy zolnierz kogos zamorduja to kazdy polak jest morderca? bo ty tak stawiasz chrzescijan

Chryste Panie... Papież jest następcą Piotrowym, głową Koscioła, wyslannikiem Jezusa? Jesli zgadza się, i on organizował wyprawy krzyżowe, dodając do tego dogmat nieomylnosci, wychodzi nam, że to wola Boga ;) Wytykasz innym ograniczenie, tymczasem prostą drogą logicznego myslenia nie potrafisz dojsć do takiego wniosku ;)

-super masz poglad za mowienie powinni karac no cóż tu widac ten pacyfizm i tolerancje

Nie, powróćmy do tych pięknych czasów nazizmu ;) Cieszę się bardzo, że popieranie tego zdrajcy ludzkosci jest zabronione, jedynie powinien pokryć się hańbą na wiecznosć i być przykładem czystego zła dla nas i przyszłych pokoleń, aby nikt już nie popełnił takiego błędu - chociaż i tak to się pewnie kiedys stanie..

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 00:26

• 0

spect.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja je...
Ty niby podstawówke skończyłeś?! Ja mówie o tym, że Bóg nakazuje 'wybijać nieczyste kobiety' czy jak ktoś woli czarownice, jednocześnie miłuje, kocha, mówi żeby nie zabijać. W prawie USA mamy kare śmierci, a nie nakaz zabijania -.-'
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

Torek:
1.szkoda mi sie powtarzac
2.ja nie potrafie czytac nie czytajac wiec wybacz, ale nie odpowiem ci na to
3.ja nie jestem o tym przekonany bo ja nie wierze nawet w cos takiego jak to ze ktos sie rodzi homo wiec chyba czegos nie zrozumiales, to byl przyklad ze tak sie kazdy moze tlumaczyc
4.to nie pokazywanie madrosci, ja juz dawno miallem nie pisac bo uzyskalem odpowiedzi na to co zadalem na poczatku tematu, ale nie moge patrzec jak ktos krytykuje cos nie majac pojecia w niektorych kwestiach
5. nic nie pomijam
6.to ostatnie to grozba?

1. Czemu nie chcesz? Wysil się, ja robię to ciągle.
2. Jak to nie potrafisz? Ciągle to robisz.
3. Hę? Kto ma się niby tłumaczyć? Homo?
4. Ja już nie powtarzam pytań, które ci zadawałem.
5. Nie, tylko parę pytań i wątków.
6. Tak mam kontakty w UFO, porwą cię.

1 zmien plyte i nie pisz tu wiecej juz kilk jak nie kilkanascie razy pisalem, bronie religi nie kk, a ty znowu z tym samym, bladzisz jak dziecko we mgle i desperacko szukasz ostatniej deski ratunku jakimis wymyslonymi pytaniami na ktore juz odpowiedzialem
3.widocznie wtedy za to karano stosem, dzis karze sie za wyrazanie swojej opini wiec w czym masz problem? ja je podpalalem? to po kiedo grzyba sie mnie o to pytasz a mi wytykasz o iraku cos szkoda slów
4.ja sobie wiem na jakiej podstawie, o gotowaniu bylo odwolaniem do wczesniejszej wypowiedzi kogos tam ze, czeka na homo, kara w piekle

1. Ja do religi nic nie mam. A z tego co widzę to temat jest "walka z kosciolem". Sam nie wiesz, o czym chcesz pisać. Po za tym w tym punkcie jawnie złamałeś regulamin.
2. To idź i oświeć wszystkich, że robią to samo, co za krzyżaków. Bo my ślepi i nie widzimy. Tylko się pytam, co to ma do tematu?
3. Znowu ta sama gadka. Nie obchodzi mnie, czy ty je podpalałeś czy nie, ja tylko stwierdzam fakt.
4. Kolejny bełkot, którego nie rozumiem.

Z którym prawem? Jak z tym ludzkim to jest to jak najbardziej zgodne z prawem.

1teraz za wyrazenie swojej opini wsadza sie do wiezeinia lub karze grzywna a podobno jest wolnosc slowa to nie jest ciemnota? według mnie taka sama albo i wieksza.

1. Jeszcze tak nie ma, ale ok. Wolność słowa jak i wolna wola to tylko iluzja.
2. Kara adekwatna do zbrodni. Można napisać, że harmonia musi być zachowana.
3. Dużo wnoszą do tematu.

2.to samo czarownice

1. Dobrego o Adolfie to nie da się napisać.
2. Co? Co to samo czarownice?
3. Żołnierze poslcy mordują z rozkazu prezydenta. Z drugiej strony ten pewnie idzie za głosem prezydenta USA, więc i może racja.

piszecie to juz ktorys raz to juz nudne

Łamiesz regulamin co chwila, nie rozumiesz tego?

-zal mi cie, bo juz pisalem kilkanascie razy psialem ze ja nie bronie kk, lecz religie to z czym ty mi tu wyjezdzasz

1. To czemu temat brzmi "walka z kosciolem"?
2 i 3. Już nie rozumiem, o czym ty piszesz. Heh.

Użytkownik Torek edytował ten post 14.03.2012 - 00:43

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

On już sam się gubi w tym co mówi, w dodatku estetyka wypowiedzi utrudnia zrozumienie go. No cóż, jest dostępny na forum, ale nie wiem czy czekać jeszcze na odpowiedź ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 00:45

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

do wszystkich co atakuja kosciół (religie Bogia) ważna wiadomosc chodzbyscie sie skichali i napisali 10000 postów i tak nie wygracie!
próbowali juz różni cezar, hitler,stalin, król angli i zaden nie dał rade tymbardziej wy.
zresztą nie macie nawet "broni" bo po
1.potraficie tylko pisac na forum jak raz napisalem ze jak komus przeszkadza ze kosciol nie zostal pocigniety do odpowiedzialnosci za smierc "niewinnych" to zeby go do tej odpowiedzialnosci pociagna to brak odezwu
2.WithinTemptation-jest roznica miedzy powrotem do nazizmu, a zabranianiem o tym mówic,ale ty i tak tego nie dostrzegasz -smutne, dotego piszesz mi jakies bzdury a jak ci odpowiadam (jak to bylo z gotowaniem homo w piekle ) to piszesz ze sie gubie,no cóż brak argumentów, mi sie kazecie powtarzac po pare razy a sami nie umiecie odpoiwedziec na nic wiec dalsza dyskusja nie ma sensu
Torek- ty nic nie rozumiesz, a sugerujesz to mi szkoda nawet komentarza do tego co pisze ciagle ten sam belkot zaslepionego nienawiscia czlowieka, piszesz ze za zabojstwo adekwatna kara jest smierc,ale jak Bóg zgładził egipcjan jak próbowali zabic izraelitów to by ci pewnie kłuciło sie z przykazniem niezabijaj prawda? i jeszcze jakeis brenie ze mam ci odpowiadac jak odpowiedzialem juz kilka razy, a ty mi mowisz ze ja nie umiem czytac idź czlowieku sie wyspij lepiej.
3.spect- ty chyba masz kompleks tej podstawówki, zreszta nie dziwie sie bo z takim rozumem na pewno jej nie skonczyles
4.jak wam tak przeszkadza kosciół to nie przystepowac do skaramentówm, dziwne ze 99% społeczenstwa jednak idzie do bierzmowania, slubu, spowiedzi, komuni
5.przeszkadza krzyz w miejscach publicznych to do parti palikota, albo do krajów arabskich tam byscie zobaczyli co robia z takimi jak wy
6.zalosne jest to jak odpowiadaliscie na moje posty ciagle te same oskarzenia Boga o zabijanie, a to robili ludzie z wlasnej woli, towje tłumaczenie WithinTemptation
"Chryste Panie... Papież jest następcą Piotrowym, głową Koscioła, wyslannikiem Jezusa? Jesli zgadza się, i on organizował wyprawy krzyżowe, dodając do tego dogmat nieomylnosci, wychodzi nam, że to wola Boga Wytykasz innym ograniczenie, tymczasem prostą drogą logicznego myslenia nie potrafisz dojsć do takiego wniosku"
jest poprostu żałosne juz to zreszta pisalem to tak jakbys kzadego polaka uwazala z zabójce bo wojsko polskie zabiło ilus tam ludzi.
7.ciagle gadanie o krzyzakach, o jakis naukowych teoriach wogóle nie wspolnych z temate, ale cóż mozna oczekiwac po ludziach zmanipulowanych przez NWO , jak widac skrupulatnie realizuja swój plan zniszczenia religi i nie tylko i paru matołów juz im sie udalo przekonac do porzucenia wiary, ale to tylko nic nie warci idioci
8.wielu pisze ze nieczyta gazet, nie oglada tv ciekawe wiec skad macie info o biezacych wydarzeniach, a moze zajmujecie sie tylko przeszloscia i tym ile zlego wyrzadzil kosciół, jak wam tak zal tych czarownic itp, a ciekawe ile wy zrobiliscie zeby np. ludzie ktorzy nie maja jedzenia, domów itp w polsce, czy zagranicą otrzymali pomoc, napewno mniej niz organizacje przykoscielne
9.psioczyc na forum kazdy potrafi, ale czemu nie probujecie zwalczac kosciola w rzeczywistym swiecie? cezar, czy tak krytykowany hitler to robil ( mial na tyle ikry )
10.jeszcze co do "ciemnoty" wierzacych ciekawe czemu wszyscy ( lub prawie wszyscy) całuja pierscien papieza, uwazaja go za wyzszego od siebie, czemu okazuja takie wzruszenie przy scianie płaczu, bedaca pozostałoscia Świątyni Jerozolimskiej.
11.czemu ci ludzie o takich wplywach nie atakuja kosciola, a jeszcze pomagaja izraelowi ludowy wybranemu dawno przez Boga

Użytkownik leviatan edytował ten post 14.03.2012 - 01:02

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1.potraficie tylko pisac na forum jak raz napisalem ze jak komus przeszkadza ze kosciol nie zostal pocigniety do odpowiedzialnosci za smierc "niewinnych" to zeby go do tej odpowiedzialnosci pociagna to brak odezwu

Na pewno pociągniesz ich do odpowiedzialnosci ;) Jak to mówią z czarną mafią nie wygrasz ;)

2.WithinTemptation-jest roznica miedzy powrotem do nazizmu, a zabranianiem o tym mówic,ale ty i tak tego nie dostrzegasz -smutne

Mówienie o nazizmie nie jest karalne, bo nie mówiono by o tym na lekcjach historii, nieprawdaż?

3.spect- ty chyba masz kompleks tej podstawówki, zreszta nie dziwie sie bo z takim rozumem na pewno jej nie skonczyles

-.-

6.zalosne jest to jak odpowiadaliscie na moje posty ciagle te same oskarzenia Boga o zabijanie, a to robili ludzie z wlasnej woli, towje tłumaczenie WithinTemptation
"Chryste Panie... Papież jest następcą Piotrowym, głową Koscioła, wyslannikiem Jezusa? Jesli zgadza się, i on organizował wyprawy krzyżowe, dodając do tego dogmat nieomylnosci, wychodzi nam, że to wola Boga Wytykasz innym ograniczenie, tymczasem prostą drogą logicznego myslenia nie potrafisz dojsć do takiego wniosku"
jest poprostu żałosne juz to zreszta pisalem to tak jakbys kzadego polaka uwazala z zabójce bo wojsko polskie zabiło ilus tam ludzi.

Ty wiecznie ta sama gadka, nie potrafisz się do tego ustosunkować. Nie, nie potrafisz się z tym pogodzić i wracasz ciągle do tych Polaków. I oni (te wojsko Twoje) w sprawach ludzkich, tymczasem wyprawy i palenie niewinnych kobiet było w imieniu Boga, co jest sprzeczne z Jego wolą, a zarazem słuszne, bo wydał takie nakazy jest wysłannik, co jest w ogóle chore. Papież organizując te wyprawy, mówił to także w Twoim imieniu - jako katolika. Ale widzę, że Ciebie nie rusza to, że w takiej sprawie przelano tyle niewinnej krwi.

7.ciagle gadanie o krzyzakach, o jakis naukowych teoriach wogóle nie wspolnych z temate, ale cóż mozna oczekiwac po ludziach zmanipulowanych przez NWO

Według NWO Kosciół to dom szatana, a Watykan to już w ogóle, więc w sumie to by się zgadzało.

8.wielu pisze ze nieczyta gazet, nie oglada tv ciekawe wiec skad macie info o biezacych wydarzeniach, a moze zajmujecie sie tylko przeszloscia i tym ile zlego wyrzadzil kosciół, jak wam tak zal tych czarownic itp, a ciekawe ile wy zrobiliscie zeby np. ludzie ktorzy nie maja jedzenia, domów itp w polsce, czy zagranicą otrzymali pomoc, napewno mniej niz organizacje przykoscielne

No cóż nikt nie jest tak bogaty jak Kosciół, który w dodatku nie musi płacić podatków i dostaje miliardowe (bodajże miliardowe) dotacje od państwa ^^

9.psioczyc na forum kazdy potrafi, ale czemu nie probujecie zwalczac kosciola w rzeczywistym swiecie? cezar, czy tak krytykowany hitler to robil ( mial na tyle ikry )

Zła koscioła nie da się po prostu zwalczyć, można powiedzieć, że tak się rozrosli przez te wszystkie wieki, że nie da się tego zmienić.

10.jeszcze co do "ciemnoty" wierzacych ciekawe czemu wszyscy ( lub prawie wszyscy) całuja pierscien papieza, uwazaja go za wyzszego od siebie, czemu okazuja takie wzruszenie przy scianie płaczu, bedaca pozostałoscia Świątyni Jerozolimskiej.

Co chciałes przez to powiedzieć?

11.czemu ci ludzie o takich wplywach nie atakuja kosciola, a jeszcze pomagaja izraelowi ludowy wybranemu dawno przez Boga

Chodzi Ci o Izrael, Żydów, z którymi Bóg "zerwał" Stare Przymierze, bo nie przyjęli Syna Bożego?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych