Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
617 odpowiedzi w tym temacie

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

do wszystkich co atakuja kosciół (religie Bogia) ważna wiadomosc chodzbyscie sie skichali i napisali 10000 postów i tak nie wygracie!

Nie wiem co sobie ubzdurałeś, ale my nie próbujemy z nikim wygrać. Ja nie atakuje religii tylko kościół.

próbowali juz różni cezar, hitler,stalin, król angli i zaden nie dał rade tymbardziej wy.

Wyjaśnij mi, co oni próbowali.

1.potraficie tylko pisac na forum jak raz napisalem ze jak komus przeszkadza ze kosciol nie zostal pocigniety do odpowiedzialnosci za smierc "niewinnych" to zeby go do tej odpowiedzialnosci pociagna to brak odezwu
2.WithinTemptation-jest roznica miedzy powrotem do nazizmu, a zabranianiem o tym mówic,ale ty i tak tego nie dostrzegasz -smutne, dotego piszesz mi jakies bzdury a jak ci odpowiadam (jak to bylo z gotowaniem homo w piekle ) to piszesz ze sie gubie,no cóż brak argumentów, mi sie kazecie powtarzac po pare razy a sami nie umiecie odpoiwedziec na nic wiec dalsza dyskusja nie ma sensu
Torek- ty nic nie rozumiesz, a sugerujesz to mi szkoda nawet komentarza do tego co pisze ciagle ten sam belkot zaslepionego nienawiscia czlowieka, piszesz ze za zabojstwo adekwatna kara jest smierc,ale jak Bóg zgładził egipcjan jak próbowali zabic izraelitów to by ci pewnie kłuciło sie z przykazniem niezabijaj prawda? i jeszcze jakeis brenie ze mam ci odpowiadac jak odpowiedzialem juz kilka razy, a ty mi mowisz ze ja nie umiem czytac idź czlowieku sie wyspij lepiej.
3.spect- ty chyba masz kompleks tej podstawówki, zreszta nie dziwie sie bo z takim rozumem na pewno jej nie skonczyles
4.jak wam tak przeszkadza kosciół to nie przystepowac do skaramentówm, dziwne ze 99% społeczenstwa jednak idzie do bierzmowania, slubu, spowiedzi, komuni
5.przeszkadza krzyz w miejscach publicznych to do parti palikota, albo do krajów arabskich tam byscie zobaczyli co robia z takimi jak wy
6.zalosne jest to jak odpowiadaliscie na moje posty ciagle te same oskarzenia Boga o zabijanie, a to robili ludzie z wlasnej woli, towje tłumaczenie WithinTemptation
"Chryste Panie... Papież jest następcą Piotrowym, głową Koscioła, wyslannikiem Jezusa? Jesli zgadza się, i on organizował wyprawy krzyżowe, dodając do tego dogmat nieomylnosci, wychodzi nam, że to wola Boga Wytykasz innym ograniczenie, tymczasem prostą drogą logicznego myslenia nie potrafisz dojsć do takiego wniosku"
jest poprostu żałosne juz to zreszta pisalem to tak jakbys kzadego polaka uwazala z zabójce bo wojsko polskie zabiło ilus tam ludzi.
7.ciagle gadanie o krzyzakach, o jakis naukowych teoriach wogóle nie wspolnych z temate, ale cóż mozna oczekiwac po ludziach zmanipulowanych przez NWO , jak widac skrupulatnie realizuja swój plan zniszczenia religi i nie tylko i paru matołów juz im sie udalo przekonac do porzucenia wiary, ale to tylko nic nie warci idioci
8.wielu pisze ze nieczyta gazet, nie oglada tv ciekawe wiec skad macie info o biezacych wydarzeniach, a moze zajmujecie sie tylko przeszloscia i tym ile zlego wyrzadzil kosciół, jak wam tak zal tych czarownic itp, a ciekawe ile wy zrobiliscie zeby np. ludzie ktorzy nie maja jedzenia, domów itp w polsce, czy zagranicą otrzymali pomoc, napewno mniej niz organizacje przykoscielne
9.psioczyc na forum kazdy potrafi, ale czemu nie probujecie zwalczac kosciola w rzeczywistym swiecie? cezar, czy tak krytykowany hitler to robil ( mial na tyle ikry )
10.jeszcze co do "ciemnoty" wierzacych ciekawe czemu wszyscy ( lub prawie wszyscy) całuja pierscien papieza, uwazaja go za wyzszego od siebie, czemu okazuja takie wzruszenie przy scianie płaczu, bedaca pozostałoscia Świątyni Jerozolimskiej.
11.czemu ci ludzie o takich wplywach nie atakuja kosciola, a jeszcze pomagaja izraelowi ludowy wybranemu dawno przez Boga

1. No to pokaż nam jak my to niby mamy zrobić. Bo jestem bardzo ciekaw.
2. WT- Zabranianiem o czym mówić? Mówić dobrze o Adolfie? Czy to ciebie aż tak denerwuje? To idź do sądu i powiedz, że masz ograniczoną wolność słowa.
Z gotowaniem homo? O czym ty bredzisz? Gubisz się co chwila i to tobie najczęściej brak argumentów. Ja ci wiele razy powtarzałem to samo i miałeś to w swoim głębokim przekonaniu. Dalej- dlaczego musisz wszystko powtarzać? Bo piszesz na miarę trolla z podstawówki.
Teraz ja- rozumiem więcej rzeczy, niż ci się wydaje i dalszy bełkot o Egipcie i Izraelitów nic nie zmieni.
Co do Boga. To nie on stworzył prawo ludzkie. W tym świetle twoje słowa stają się zbiorowiskiem bzdur.
Oczywiście nie zrozumiałeś moich metafor i odbierasz je bardzo dosłownie. Dlatego nie zrozumiesz przekazania. I uwierz mi we mnie nie ma ani grama nienawiści.
3. No tak, bo ty ze swoimi przekonaniami i ogólnie stylem bycia sam zdałeś podstawówkę.
4. Do komuni dziecko idzie, bo mu rodzice każą, społeczeństwo, rodzina. Tak samo ze ślubem, bierzmowaniem i spowiedź. Dziwne, że tego nie zauważyłeś.
5. O jakim ty krzyżu gadasz? Nie było tu o nim w ogóle żadnej mowy.
6. Nie rozumiem twojego toku myślenia. Co ma parę żołnierzy do całej Polski? Ja tego nie wiem. I skoro Bóg dał nam wolną wolę, to skąd wiesz, że on "czuwa" nad nami, czy nie poszedł sobie na wakacje po stworzeniu świata?
7. Jaśnie Oświecony oświeca wszystkich mocno świecącą latarką. Ten kto nie jest katolikiem- idiota i zmanipulowany przez NWO. Gratuluje logicznego myślenia. W gruncie rzeczy ty wykazałeś, że jesteś najmiej wart. A najbardziej pokazałeś to tym postem.
8. Niech zgadnę...z internetu? No chyba tam są wszystkie informacje.
Tak, szkoda mi tych czarownic, bo mogły wieść spokojne i piękne życie.
Ile złego mi zrobił kościół? Zdziwiłbyś się.
A ile ty zrobiłeś dla społeczeństwa? Ilu ludziom ty pomogłeś? Ilu ludziom pomagasz na codzień? Łatwo kogoś oskarżać nie widząc czubka swojego nosa.
9.Kolejny niezrozumiały bełkot.
10. Spytaj się ich, skąd my mamy to wiedzieć? Zresztą co chciałeś tym pytaniem udowodnić?
11. Patrz punkt 10.

Użytkownik Torek edytował ten post 14.03.2012 - 01:28

• 0

#227 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie widzicie, że to nie ma sensu? Leviatan należy do tych, którzy czytają co chcą przeczytać i rozumieją to, co chcą zrozumieć. Czepiają się słówek i jednocześnie uważają, że to one są górą. Niestety przykre jest to, że- i nie ma tu co się oszukiwać- większość wyznawców jakiejkolwiek religii jest taka. Dyskusję bez celu pasowałoby już skończyć, tym bardziej, że jednak strona w ogóle nie potrafi jej prowadzić

Użytkownik coś_innego edytował ten post 14.03.2012 - 07:32

• 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kłótnia z nawiedzonym fanatykiem na tematy religijne, to jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być mistrzem szachowym, ale on i tak finalnie poprzewraca Ci wszystkie figury, nasra na szachownicę i odleci.
:mrgreen:
  • 1

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fanatykiem zamkniętym na dialog, on ma swoje racje i jego zdanie to swięta i niepodważalna prawda. Ale na zadane pytanie nie potrafi normalnie odpowiedzieć, tylko podaje przyklady z calkiem innej beczki, bo argumenty zawarte w owych pytaniach są mocne i przyznanie racji uderzyloby w jego ego. Też jestem katolikiem, gdybys podawal sensowne argumenty przytaknąlbym Ci, tymczasem jest jak jest. Choć być może katolikiem nie jestem, bo katolik powinien wierzyć we wszystko co mówi kosciól - na slepo. Ja niestety nie jestem tak ograniczony, myslę sam, nie zmienię moich przekonań ze względu na Kosciól - więc może katolikiem nie jestem. Niestety, ale argumenty przeciwko Kosciolowi są mocniejsze, od tych przeciwnych.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 15:08

• 0

lordV.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:mrgreen: Lewiatan - jak na obrońcę kościoła, czy religii, to nicka masz "odpowiedniego". Skoro tak wszystkich utwierdzasz w przekonaniu, że jest jakiś atak, to mnie się wydaje, że to kościół sam się wykańcza, a tylko media i internet podsycają jego rozkład. W sumie to dobrze, bo jednej zgnilizny mniej. Patrząc na to, o czy nauczał chociażby Jezus, mało z tego przekazuje KK. A druga rzecz - wspomniałeś o wolnej woli (w kontekście jakichś zbrodni czy czegoś tasm). Sięgnij wcześniej do Genesis i może zacznij od Tego, który stworzył człowieka na swój obraz i podpbieństwo. Skoro zachowujemy i wyglądamy jak Bóg, to nasze działania nie są żadną walką z kościołem, tylko wypełnianiem woli bożej.
I ja wypełniam swoją boską wolę i kończę :mrgreen:
Idę spełniać swoje boskie obowiązki małżeńskie :mrgreen: Zapewne będzie bosko i na pewno będzie walka :mrgreen:
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kłótnia z nawiedzonym fanatykiem na tematy religijne, to jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być mistrzem szachowym, ale on i tak finalnie poprzewraca Ci wszystkie figury, nasra na szachownicę i odleci.
:mrgreen:

Gwoli uczciwości należy nadmienić, że w subiektywnym odbiorze to działa dokładnie tak jak napisałeś ale w obie strony. Skąd wiesz czy ów gołąb zna, rozumie i chce w ogóle grać z Tobą w szachy. Może on akurat chciał zagrać w "przewracanie figur zakończone defekacją" ? ;) W jego (gołębia) mniemaniu jesteś w jego grę cienki jak Polsilver i uważa się za zwycięzce pojedynku ! :D

Po prostu szczerze wierzący i niewierzący, w skrócie, mówią innymi językami, porozumiewają się na z goła innych płaszczyznach i nie ma możliwości uzyskania consensusu w temacie wiary/niewiary.

Wierzący jedyne co mogą to modlić się za nas, ateistów. Ewangelizacja nie przyniesie nigdy rezultatów, co najwyżej zrobią z nas wierzących na pokaz, dla świętego spokoju (lub strachu) ale czy taki jest cel ?

Niewierzący mogą najwyżej bombardując wierzących pytaniami, ukazując absurdy i nielogiczności zaszczepić niepewność, sprowokować do kardynalnego pytania "Dlaczego ?" ale i tak pierwszy lepszy duchowny pozbawi ich tej namiastki wolności obcęgami doktryny.

Wolny ptak sam nie da się wsadzić do klatki.
Ptak urodzony w klatce sam nie opuści bezpiecznej klatki.

Użytkownik Bierdol edytował ten post 14.03.2012 - 16:21

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja, nie wiem czy leviatanie drogi odpowiedziales na moje wczesniejsze pytanie, więc zadam je ponownie - wyznajesz teorię NWO, tak? Czyli wiesz, że w związku z tym wierzysz, że KK razem z Watykanem na czele jest glównym graczem w tej grze? ;) Takie jest zalożenie tej teorii ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 20:38

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Widzisz WithinTemptation, niektórzy wyznają jakieś poglądy, ale nie mają pojęcia o czym piszą, wplatając w swoje wypowiedzi wątki niepasujące do treści.
Jak walka z kościołem, to według leviatana walka z religią, a ludzie mają dość nie religii, tylko instytucji.

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

dlaczego w dzisiejszym swiecie zewszystkich stron atakowany jest kosciół katolicki? w tv, gazetach, internecie. na głównych portalach w komentarzach próbowałem dzis bronic religi, ale wiele moich komentarzy było usuwanych. takze na tym forum widziałem wiele, antyreligijnych komentarzy.

Odpowiedzi są dwie.
Pierwsza - przeczytaj oponentów kościoła (najlepiej tu na forum) oceń ich stan emocjonalny i racjonalność ich wypowiedzi; z uwzględnieniem: "awersja, nienawiść, chęć likwidowania za wszelką cenę" nie sprzyjają racjonalnemu/logicznemu myśleniu. Nikt (ateista czy wierzący) nie jest zdolny do rozwiązania średnio trudnego zadania matematycznego (w innej sytuacji radzi sobie nieźle) kiedy jest wzburzony to strachem związanym z zagrożeniem życia. Podobnie jest z oceną racjonalną oponenta kiedy u podstaw swojego myślenia pała się nienawiścią.

Drugiej udziela sam kościół - w czasach ostatecznych sam Szatan wystąpi przeciw Kościołowi.
W czasach ostatecznych niektórzy odstąpią od wiary, przystaną do duchów uwodzicieli i do nauk czartowskich w obłudzie mówiących kłamstwo i mających napiętnowane sumienie swoje. 1 Tym 4.1

W ostatnich czasach pojawią się naśmiewcy postępujący według własnych pożądliwości w niezbożnościach. Oni to cieleśni sami siebie odłączają, Ducha nie mając. Judy 1.18
A wiedz o tym, że w dniach ostatnich nastaną chwile trudne. Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, wyniośli, pyszni, bluźniercy, nieposłuszni rodzicom, niewdzięcznicy, zbrodniczy, bez serca, nieprzejednani, potwarcy, niepowściągliwi, okrutni, nielitościwi, zdrajcy, zuchwalcy, nadęci i miłujący bardziej rozkosze niż Boga, mają wprawdzie pozór pobożności, lecz jej mocy się wyrzekają. 2 Tym 3.2

Gdy jednak przyjdzie straszliwy dzień gniewu Bożego: "Wtedy zaczną wołać do gór: Padnijcie na nas; a do pagórków: Przykryjcie nas!" Łk 23:30

Tu do rozważenia sątylko dwa pytania:
1. Po której strony barykady jestem...
2. Czy moje poglądy (przeciw kościołowi, przeciw Chrystusowi) są na pewno moje... - jakie badania zrobiłem(jak byłem bezstronny i wnikliwy), na czyich słowach oparłem swoje przekonania...
  • 0

#235 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.

Napisano

Ekhm..

A wiedz o tym, że w dniach ostatnich nastaną chwile trudne. Ludzie bowiem będą samolubni, chciwi, wyniośli, pyszni, bluźniercy, nieposłuszni rodzicom, niewdzięcznicy, zbrodniczy, bez serca, nieprzejednani, potwarcy, niepowściągliwi, okrutni, nielitościwi, zdrajcy, zuchwalcy, nadęci i miłujący bardziej rozkosze niż Boga, mają wprawdzie pozór pobożności, lecz jej mocy się wyrzekają. 2 Tym 3.2

czyli od początków cywilizacji koniec świata się rozkręca
  • 1

Pepper.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

kościół katolicki i chrześcijanie są w błędzie ponieważ:

a) poczęcie niepokalane jest niemożliwe
b) dziękuję dobranoc
  • -1

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Można powiedzieć, że tak; ja jestem z rocznika 1995, w czasach mojego dzieciństwa dzieci były zupełnie inne, na pewno widzicie teraz zupełną odmianę. Ciągłe bluzgi, skąpstwo, chytrosć, od początku są uczone do nieprzestrzegania żadnych zasad, są rozpieszczone i zdemoralizowane; zaczynają zbyt wczesnie uprawiać sex i tak dalej. Nie wiem czy to widzicie, ale w ciągu kilku lat swiat stał się w ogóle inny; jesli sprawy będą tak dalej podążać, ludzkosć może upasć, bo ciągle głupieje, w końcu ktos wykorzysta to do niecnych celów. W sumie już jestesmy ogłupiani, obiecuje nam się, że będzie co raz lepiej, tymczasem obietnice dane społeczeństwu nie są realizowane, jest co raz gorzej, ale ludzie ciągle głosują na tych samych ludzi - to jest chore. Demokracja powinna służyć do ulepszania organów władzy, tymczasem jest to przedłużanie kadencji tych samych ludzi, którzy prowadzą kraj do ruiny.

kościół katolicki i chrześcijanie są w błędzie ponieważ:

a) poczęcie niepokalane jest niemożliwe
b) dziękuję dobranoc

Inteligentny post - brawo -.-

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 14.03.2012 - 23:21

• 0

Pepper.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

jaka jest różnica absurdalności stwierdzeń, że:

-Mózg Einsteina był smaku porzeczkowego
-Matka Jezusa doznała poczęcia niepokalanego

??????????

Dyskusja z katolikami to tak naprawdę to samo jak próba uświadomienia kogoś, że Einstein wcale nie był stworzony z porzeczki.
  • 0

#239 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.

Napisano

Within, ale czy nie uważasz, że ludzie zawsze tacy byli? Te dramatyczne cytaty przytoczone przez mariuszm (kocham taką manipulację po prostu) opisują sytuację, która nie była inna nawet w czasach samego Jezusa. Ludzie byli źli i podli. Zawsze ułamek takich osób gdzieś się zawieruszył. A z tym, że społeczeństwo nasze dziwnie się cofa w kierunku bycia prymitywnym gatunkiem, który podąża tylko za instynktami, się zgodzę. Ale raczej nie doprowadzi to do końca świata rozumianego jako zagłada, ale do końca świata takiego jaki znamy.
  • 0

Pepper.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

nie jesteśmy jeszcze tacy źli skoro bóg nie zesłał na nas deszczu siarki i ognia :) głowa do góry
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych