Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Please log in to reply
617 replies to this topic

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Gdzie tu sens? Nie wolno pomagać ludziom? Nie można mieć szacunku do ludzi? Poza tym, kto przeszkodzi Bogu w Jego osądach? Co, że niby ja będę się do Niego pruł w zaswiatach? Proszę Cię.

Grzesznicy muszą być ukarani taki w tym sens. Nie można mieć szacunku do grzesznika, a Bogu w jego sądach przeszkadzacie wy uważając homoseksualizm za coś normalnego. Powinniście pomagać Bogu ale nie napisze w jaki sposób bo to niezgodne z polskim prawem dla ciot.

Edycja: Dziki Kurak.

Co chwilę przychodzą raporty związane z Twoimi wypowiedziami, których rozpatrywanie staje się już nużące. Mam więc prośbę nie do odrzucenia -- zmień sposób wypowiedzi na łagodniejszy i mniej prowokujący. Wolałabym żebyś to zrobił w sposób dobrowolny, bo jeśli nie, to Cię do tego zmuszę i zrobi się mniej przyjemnie.

• 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Niecodzienny

Grzesznicy muszą być ukarani taki w tym sens. Nie można mieć szacunku do grzesznika, a Bogu w jego sądach przeszkadzacie wy uważając homoseksualizm za coś normalnego. Powinniście pomagać Bogu ale nie napisze w jaki sposób bo to niezgodne z polskim prawem dla ciot.

Ja nie widzę nic grzesznego w homoseksualistach. Co więcej, jak im to sprawia przyjemność i radość to niech to robią. W takim świetle twój post stawia ciebie na stanowisku grzesznika- chcesz przecież eksterminacji niewinnych ludzi. Po za tym nie widzisz, że nieodpowiednim zachowaniem jest pisanie do ateistów, że mają się słuchać Boga, a w ich przekonaniu on nie istnieje. Mają się słuchać niczego?
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz co Ci powiem, mam duży szacunek do ateistów (szczególnie tu się wypowiadających), którzy mają pojęcie o czym mówią oraz dużą wiedzę o Biblii czy chrześcijaństwie, tymczasem Ty po prostu nie rozumiesz tego, w dodatku wmawiasz, że chrześcijanie powinni robić coś, czegoś nie powinni. Każdy człowiek, bez względu na wszystko ma szacunek, gdyż jest stworzeniem Bożym, co mu gwarantuje godność od początku istnienia. Właśnie i homoseksualistów należy kochać (nie mówię o takiej powszechnie rozumianej miłości, choć i część osób jak rodzina powinna tego przestrzegać - chodzi o miłość do drugiego człowieka, w sensie szacunku, ofiarowania pomocy, gdy tego potrzebuje), lecz nienawidzić wyłącznie ich grzechu. W sumie homoseksualizm jakby na to popatrzeć może obrócić się w coś dobrego, jeśli człowiek chce żyć z Bogiem, może wyrzec się seksu i tak dalej, w tym mieć większe poświęcenie dla Boga, a to jest coś, bo nie prosto tak żyć.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 17.03.2012 - 12:01

• -1

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

to sa bluźnierstwa, w pismie pisze zeby zabic czarownice, a nie pietnowac jej grzech czyli czary. sa grzechy ktore wymagaja upomnienia, ale sa tez takie ktore sa nie do wybaczenia i takich ludzi czeka smierc z reki Boga
  • 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

leviatan, to w końcu jesteś chrześcijaninem czy muzułmaninem?

Użytkownik real FOX edytował ten post 17.03.2012 - 16:47

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to sa bluźnierstwa, w pismie pisze zeby zabic czarownice, a nie pietnowac jej grzech czyli czary. sa grzechy ktore wymagaja upomnienia, ale sa tez takie ktore sa nie do wybaczenia i takich ludzi czeka smierc z reki Boga

Prędzej do jakiejs sekty, która całkowicie pozbawiła go człowieczeństwa.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz co Ci powiem, mam duży szacunek do ateistów (szczególnie tu się wypowiadających), którzy mają pojęcie o czym mówią oraz dużą wiedzę o Biblii czy chrześcijaństwie, tymczasem Ty po prostu nie rozumiesz tego, w dodatku wmawiasz, że chrześcijanie powinni robić coś, czegoś nie powinni. Każdy człowiek, bez względu na wszystko ma szacunek, gdyż jest stworzeniem Bożym, co mu gwarantuje godność od początku istnienia. Właśnie i homoseksualistów należy kochać (nie mówię o takiej powszechnie rozumianej miłości, choć i część osób jak rodzina powinna tego przestrzegać - chodzi o miłość do drugiego człowieka, w sensie szacunku, ofiarowania pomocy, gdy tego potrzebuje), lecz nienawidzić wyłącznie ich grzechu. W sumie homoseksualizm jakby na to popatrzeć może obrócić się w coś dobrego, jeśli człowiek chce żyć z Bogiem, może wyrzec się seksu i tak dalej, w tym mieć większe poświęcenie dla Boga, a to jest coś, bo nie prosto tak żyć.

Gratuluje znajomości historii a dokładnie dopasowanie swojej mentalności do okresu średniowiecza. Uważano wtedy, że Chrystus potrzebuje rycerzy, którzy będą w jego imieniu i dla niego zabijać.
Katolikom miesza się często miłość z nienawiścią, wydaje im się, że nienawiść do grzechu jest miłością do Boga. Jezus mówił o miłości nie pochwalał nienawiści choćby ta nienawiść motywowana była służbą dla niego o nienawiści natomiast mówili ojcowie kościoła którzy w zapale szerzenia wiary.
Nienawiść jest brakiem miłości.

Co do homoseksualizmu to wyobrażam sobie geja lub lesbijkę w którch w świadomosci jest jedynie miłosć a nie ma uczucia nienawiści.
Bądź pewien oni że są bliżej Boga niż każdy heteroseksualny który głosi , że w imię Boga można nienawidzieć i że Bogu taka postawa odpowiada.
  • 1

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gratuluje znajomości historii a dokładnie dopasowanie swojej mentalności do okresu średniowiecza. Uważano wtedy, że Chrystus potrzebuje rycerzy, którzy będą w jego imieniu i dla niego zabijać.
Katolikom miesza się często miłość z nienawiścią, wydaje im się, że nienawiść do grzechu jest miłością do Boga. Jezus mówił o miłości nie pochwalał nienawiści choćby ta nienawiść motywowana była służbą dla niego o nienawiści natomiast mówili ojcowie kościoła którzy w zapale szerzenia wiary.

Wróć, jeżeli tak to odebrales to ujmę to inaczej - kochajmy grzeszników jako ludzi, stworzenia Boże posiadające godnosć, jedynie nie pochwalajmy ich grzechów. Lepiej? Poza tym, nie wiem czy zauważyles w tym temacie, że krucjaty czy mordowanie czarownic i te sprawy moim zdaniem bardzo źle swiadczą o kosciele w przeszlosci.

Co do drugiej czesci Twej wypowiedzi, jak można zauważyć jestem za nie robieniem z homoseksualistów kogos gorszego, jak już wspomnialem również jestem przeciwny ludziom, którzy mordowali czy mordują w imię Boga. Nie wiem czy nie pomyliles mnie z leviatanem, nie wiem czy zauważyles, że on wyznaje takie poglądy, ja jestem im przeciwny :P

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 17.03.2012 - 18:51

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wróć, jeżeli tak to odebrales to ujmę to inaczej - kochajmy grzeszników jako ludzi, stworzenia Boże posiadające godnosć, jedynie nie pochwalajmy ich grzechów. Lepiej? Poza tym, nie wiem czy zauważyles w tym temacie, że krucjaty czy mordowanie czarownic i te sprawy bardzo źle swiadczą o kosciele w przeszlosci.

Co do drugiej czesci Twej wypowiedzi, jak można zauważyć jestem za nie robieniem z homoseksualistów kogos gorszego, jak już wspomnialem również jestem przeciwny ludziom, którzy mordowali czy mordują w imię Boga. Nie wiem czy nie pomyliles mnie z leviatanem, nie wiem czy zauważyles, że on wyznaje takie poglądy, ja jestem im przeciwny :P

Cieszę się że w tej kwestii jesteśmy jednomyślni.

• 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

Bluźnierstwo (inaczej: blasfemia) – znieważanie mową lub czynem kogoś lub czegoś uznanego przez daną religię za święte (sacrum) (np. boga, świętych rzeczy itp.)

Źródło:
https://pl.wikipedia...i/BluĹşnierstwo
W takim razie wskaż mi gdzie są te bluźnierstwa i napisz mi, gdzie w PŚ(którego zresztą nie uważam za wiarygodne źródło) jest tak napisane.
A tak na marginesie, leviatan, wierzysz w abrakadabra?

Użytkownik Torek edytował ten post 17.03.2012 - 19:54

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

chodzi i o czarownice?

Księga Wyjścia:

Prawo moralne
17 Nie pozwolisz żyć czarownicy.

to co ty uwazasz za wiarygodne to twoja sprawa po co mi to piszesz, to jest twoja sprawa mnie to wogole nie interesuje. ostatniego pytania nie rozumiem, abrakadabra to jest slowo to jak mam w nie wierzyc?

a co do bluznierstwa to wlasnie to jest bluznierstwem co pisze WithinTemptation:

Właśnie i homoseksualistów należy kochać (nie mówię o takiej powszechnie rozumianej miłości, choć i część osób jak rodzina powinna tego przestrzegać - chodzi o miłość do drugiego człowieka, w sensie szacunku, ofiarowania pomocy, gdy tego potrzebuje), lecz nienawidzić wyłącznie ich grzechu. W sumie homoseksualizm jakby na to popatrzeć może obrócić się w coś dobrego, jeśli człowiek chce żyć z Bogiem

to jest obraza tego co napisane w PŚ, wiec zgadza sie to z cytatem z wiki.
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to jest obraza tego co napisane w PŚ, wiec zgadza sie to z cytatem z wiki.

A to co Ty glosisz jest bluźnierstwem wobec chrzescijaństwa, wobec Boga "[...]Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego" - a homoseksualistów nie? Tak jest tam napisane? Homoseksualista jest również czlowiekiem, więc? Jeżeli tak uważasz i jestes takim dobrym "katolikiem" to czemu nie pójdziesz wymordować wróżek, tarocistów i tak dalej z telewizji? Przecież to jest magia

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 17.03.2012 - 22:13

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

no niewiem? Bóg dał takie przykazanie mojzeszowi zeby zabic czarownice wiec?
czemu sa/byly kary smierci np. dla zabójcy, on tez powinien byc uszanowany wedlug tego co piszesz.
i gdzie ja pisze bluznierstwa?
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Twoje twierdzenie, że trzeba zabijać czarownice jest bluźnierstwem, bo wedlug niego postać Boga jest bezsensu, wręcz zla. No przepraszam bardzo, Bóg, istota najbardziej milosierna we Wszechswiecie każe zabijać ludzi? Przecież to wbrew Jego przykazaniu. Przecież owa czarownica może kiedys się nawrócić, tak jak każdy i owy morderca zabiera jej szanse na zbawienie. Poza tym zastanów się czy należy wszystko interpretować doslownie. Nie przyszlo Ci do glowy, że może w ów zabijaniu, chodzi o "zabicie w niej magii"? Żeby skończyla z tym, nawrócila się?

Powiem, tak - nie mi mieszać się w prawo np. niektórych stanów USA. Takie jest tam prawo i koniec. Poza tym pamiętaj, że calej Ziemi nie obejmuje Prawo Boga, a ludzkie. Więc nie rozumiem powiązania, tak jakbym to pochwalal, bądź sam to czynil.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 17.03.2012 - 22:20

• -1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

to nie jest moje twierdzenie, tak pisze w Bibli, to jak moze byc bluznierstwem?
A z drugim to sie wogóle nie zgadzam, wlasnie prawo Boga obejmuje cala ziemi we wszystkich okresach czasu, a prawo ludzikie zmienialo sie na przestrzeni wieków, zreszta nawet teraz jest różne zaleznie od regionu.
a i jesze jezeli nie tobie jest mieszać się w prawo np. niektórych stanów USA, to jakim prawem osadzasz co ja powinienem zrobic?

Użytkownik leviatan edytował ten post 17.03.2012 - 22:21

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych