Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
617 odpowiedzi w tym temacie

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

dobra koniec dyskusji bo to co tu napisales konczy ja definitywnie:
1. skoro nie wiesz czym sa czarownice nie masz prawa pisac ze sa to niewinne kobiety
2.ja nigdzie nie napisalem ze napisalem dowody tylko ty nie umiesz czytac
3.Odejsnie od Boga jest przewininiem bo nip po prostu jest ty tego nie musisz rozumiec

1. Nie wiem, więc pytam się ciebie, czym są. Skoro nie chcesz odpowiedzieć, to znaczy, że sam nie wiesz. Jeśli jest inaczej, to udowodnij.
Winą jest zrobienie komuś krzywdy. Nie ma krzywdy - nie na winy. Nie ma dowodów na winę - jest niewinna(chciałbym dodać, że ten system jest dla mnie w połowie skuteczny, bo można dowody równie dobrze sfałszować).
2. Trochę się namieszało, więc przypominam:

Czary istnieją? Wyjaśnij. Pokaż mi rzetelne dowody podparte źródłami z internetu, że czary się zdarzały oraz swoją interpretację.

Jak dla mnie czary były zmyślone, tylko po to by robić rzeź oraz trzymać społeczeństwo w więzach strachu i kłamstw.

to jest dowod na to kto umie czytac i kto skonczyl podstawówke. wyraznie napisałem rzetelne dowody co mnie interesuje twoja opinia.

Po pierwsze, tamten cytat pochodził z mojej wypowiedzi - nie z twojej. Jak mamy dyskutować z kimś, kto nie zna nawet zawartości swoich postów?
A po drugie przepraszam za pomyłkę, jednak gdybyś nie popełnił błędu, wcale by jej nie było.

Użytkownik Torek edytował ten post 18.03.2012 - 00:47

• 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aha, czyli karą jest odebranie możliwości zbawienia?

Tak, a dlaczego w sumie można wytlumaczyć sobie samemu - skoro Go nie wyznajesz, to czemu mialbys z Nim żyć w Niebie? Trochę to bez sensu.

1. skoro nie wiesz czym sa czarownice nie masz prawa pisac ze sa to niewinne kobiety

On nie wie na jakiej zasadzie owe czary mialyby się odbywać, nie oznacza to, że byly one winne. Czy wreszcie będziesz laskawy nas oswiecić?

2.ja nigdzie nie napisalem ze napisalem dowody tylko ty nie umiesz czytac

-.-

ja swoje moge podac ale najpierw on.

-.-

3.Odejsnie od Boga jest przewininiem bo nip po prostu jest ty tego nie musisz rozumiec

-.-

Powiem tylko tyle, że osmieszasz swoją postawą nas katolików, potwierdzasz w ich oczach, że jestesmy ludźmi, którzy nie rozumieją swojej wiary, tylko wyznają okreslone zasady. Oczekujesz niby od niego dowodów, które sam powinenes podać - tak naprawdę Ty nie masz żadnych dowodów na to, grasz po prostu na zwlokę, nie masz co powiedzieć, nie chcesz się osmieszyć co już Ci się udalo.

W sumie ta rozmowa powoli robi się bez sensu, ja tylko czekam na dowody od leviatana i tyle.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 00:54

• 3

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

torek piszesz ze nie wiesz czym sa czarownice to skad wiesz ze te kobiety sa niewinne?

Powiem tylko tyle, że osmieszasz swoją postawą nas katolików,
W sumie ta rozmowa powoli robi się bez sensu, ja tylko czekam na dowody od leviatana i tyle.

ty nie jestes katolikiem krytykujesz koscioł,ksiezy, wiec zadnym katolikiem nie jestes

zadnych dowodow nie podam kto nie chce niech nie wierzy wlasnie przez takich ludzi szatan rozpanoszyl sie po ziemi.
zreszta poco mam cos pisac do osoby ktora nie rozumie czym sa czarownice ale z cala pewnosci wie ze tego nie ma.
tak jak ktos wczesniej podawal argumenty o teori ewloucji a nie wiedzial czym jest brakujace ogniwo. a tobie WithinTemptation to juz pisałem zebys sie zdecydowal bo raz piszesz ze czary moze sa a teraz chcesz dowodów, to sie zdecyduj jak ich niema to po co wogole tu ze mna dyskutujesz.

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 01:02

• -1

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

torek piszesz ze nie wiesz czym sa czarownice

Proszę Cię, każdy z nas wie kim jest stereotypowa czarownica. Chcialby się natomiast spytać jakie warunki wedlug chrzescijaństwa musi spelniać, co one takiego strasznego robily, że wiedziano o ich czarach - mialy krzywy nos, byly rude, czy ladniejsze od wrednej sąsiadki?

ty nie jestes katolikiem krytykujesz koscioł,ksiezy, wiec zadnym katolikiem nie jestes

vice versa - propagujesz nienawisć do ludzi i mordowanie "czarownic". W sumie to katolicyzm jest na wymarciu, do kosciola co niedziela uczęszcza okolo 40% wiernych, uwierz mi, że wielu osobom nie podoba się co wyrabiają księża.

zadnych dowodow nie podam kto nie chce niech nie wierzy wlasnie przez takich ludzi szatan rozpanoszyl sie po ziemi.

Jestem super przystojny, ale zdjęcia nie podam - kto nie chce niech nie wierzy ;)

tobie WithinTemptation to juz pisałem zebys sie zdecydowal bo raz piszesz ze czary moze sa a teraz chcesz dowodów, to sie zdecyduj jak ich niema to po co wogole tu ze mna dyskutujesz.

Być może jestem jak niewierny Tomasz, który potrzebuje dowodu ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 01:04

• 1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

torek piszesz ze nie wiesz czym sa czarownice

Proszę Cię, każdy z nas wie kim jest stereotypowa czarownica. Chcialby się natomiast spytać jakie warunki wedlug chrzescijaństwa musi spelniać, co one takiego strasznego robily, że wiedziano o ich czarach - mialy krzywy nos, byly rude, czy ladniejsze od wrednej sąsiadki?

vice versa - propagujesz nienawisć do ludzi i mordowanie "czarownic". W sumie to katolicyzm jest na wymarciu, do kosciola co niedziela uczęszcza okolo 40% wiernych, uwierz mi, że wielu osobom nie podoba się co wyrabiają księża.

Jestem super przystojny, ale zdjęcia nie podam - kto nie chce niech nie wierzy ;)

-nie ja propaguje mordowanie czarownic przytaczam tylko co jest w PŚ
-owszem nie jestes katolikiem ( nawet chrzesnijaninem nie jestes bo kwestionujesz to co jest w PS)
-katolicyzm nie jest na wymarciu, skad wiesz ile osób chodzi do koscioła? ludzie niektorzy nie chodza bo im sie nie chce, albo ulegaja propagandzie mediów, a co do wlasnie ataku na kosciół to w PŚ pisze ze ludzie odwróca sie od koscioła w czasch ostatecznych bo bedzie atakowany, tylko prawdziwi wierni zostana z nim do konca. zreszta z kosiolem tez nikt nie wygra : A ja ci mówię, że Ty jesteś Piotr, na tej skale zbuduję mój Kościół i bramy piekielne nie przemogą go.
-natomias torek nie wie czym jest czarownica bo sam to napisal to nie poprawiaj czegos co pisze wyraznie w jego wypowiedzi widocznie on nie wie ( to nie pierwszy taki przyklada z jego strony )

W Polsce na razie nie ma mordów, ale ataki na kościół już są. Nie wolno nic powiedzieć na Żydów bo to antysemityzm, nie wolno nic powiedzieć na ateistów bo nazwą cię ciemnogrodem, ale jak zaatakujesz katolików to jeszcze zrobisz karierę polityczną. widac to po tym forum

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 01:13

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale traktujesz to doslownie, czyli propagujesz po prostu w takiej formie Slowo Boga.

-owszem nie jestes katolikiem ( nawet chrzesnijaninem nie jestes bo kwestionujesz to co jest w PS)

Fascynujące, a Ty bez żadnego przemyslenia je intepretujesz; Swoją drogą lepsze wlasne przemyslenia, niż jak u większosci "wierzących" calkowity brak znajomosci Pisma.

m sie nie chce, albo ulegaja propagandzie mediów, a co do wlasnie ataku na kosciół to w PŚ pisze ze ludzie odwruca sie od koscioła w czasch ostatecznych bo bedzie atakowany, tylko prawdziwi wierni zostana z nim do konca.

Być może. Jesli uważasz się za ów prawdziwego wiernego to zostajesz umieszczony na końcu kolejki "Kto się wywyższa..." itd.

-natomias torek nie wie czym jest czarownica bo sam to napisal to nie poprawiaj czegos co pisze wyraznie w jego wypowiedzi widocznie on nie wie ( to nie pierwszy taki przyklada z jego strony )

Myslisz, że on jest glupi, aby nie wiedzial co znaczy slowo "czarownica". Proszę Cie, traktujesz wszystko tak doslownie.

Poza tym dobranoc "najswiętszy katoliku" ja już nie mam sily dzisiaj (tj. na wczoraj w sumie, jutro pewnie jeszcze cos tam popiszę) na tą dyskusję ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 01:14

• 0

Torek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

torek piszesz ze nie wiesz czym sa czarownice to skad wiesz ze te kobiety sa niewinne?

Powtórzę moje zdanie:

Winą jest zrobienie komuś krzywdy. Nie ma krzywdy - nie na winy. Nie ma dowodów na winę - jest niewinna

Jest katolikiem, nie fanatykiem.

Czyli istnienie czarów przyjmujesz na wiarę. Nie masz żadnych dowodów. Ja nie wierzę w szatana, czyli on nie istnieje, co oznacza, że nie może się on rozpanoszyć(wg mnie oczywiście).

zreszta poco mam cos pisac do osoby ktora nie rozumie czym sa czarownice ale z cala pewnosci wie ze tego nie ma.

Pytam się ciebie, osoby, która nie chce mi napisać, kim czarownice są.

tak jak ktos wczesniej podawal argumenty o teori ewloucji a nie wiedzial czym jest brakujace ogniwo

Także czekałem, aż mi podasz brakujące ogniwo. Z negatywnym skutkiem.

a tobie WithinTemptation to juz pisałem zebys sie zdecydowal bo raz piszesz ze czary moze sa a teraz chcesz dowodów, to sie zdecyduj jak ich niema to po co wogole tu ze mna dyskutujesz.

Świat nie jest czarno-biały.

Co oznacza, że propagujesz.

Ty nie jesteś chrześcijaninem. Chrystus kazał mordować? To jest chrześcijanizm? To jest katolicyzm? Rozmijasz się z ideą tych religii i nauk.

-katolicyzm nie jest na wymarciu, skad wiesz ile osób chodzi do koscioła? ludzie niektorzy nie chodza bo im sie nie chce, albo ulegaja propagandzie mediów, a co do wlasnie ataku na kosciół to w PŚ pisze ze ludzie odwróca sie od koscioła w czasch ostatecznych bo bedzie atakowany, tylko prawdziwi wierni zostana z nim do konca.

Skąd wiesz ile osób chodzi na siłę do kościoła, a ile z własnej chęci? O jakiej propagandzie mediów piszesz? Gdzie jest o tym w PŚ?

Proszę cię wiec już wiele razy, abyś mi to wytłumaczył. Wiem, czym "charakteryzowała" się "czarownica". A teraz się pytam, co takiego robiła? Może teraz w końcu zrozumiesz, co mam na myśli.

Użytkownik Torek edytował ten post 18.03.2012 - 01:22

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

-powtarzam ci poraz kolejny nie jestes wierzacym ( przynajmniej nie w Boga chrzesnijanskiego bo krytykujesz PS)
-ja sie nie wywyzszam stwierdzam fakty o tobie na podstawie tego co piszesz
-uwarzanie sie za wiernego nie jest wywyzszaniem sie, ja jestem z tego dumny
-wlasne przemyslenie nie zawsze sa lepsze to jest dowód twojego wywyzszanie sie, ktore mi zarzucasz
  • -2

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurczę, nie mogę się położyć przez Ciebie spać :P

Przytaczając owy fragment o prawdziwych wiernych, uważasz siebie za kogos wyjątkowego.

-wlasne przemyslenie nie zawsze sa lepsze to jest dowód twojego wywyzszanie sie, ktore mi zarzucasz

To jest dowód tylko na to, że mysle i nie jest mi obojętna strona duchowa mojego życia.

-powtarzam ci poraz kolejny nie jestes wierzacym ( przynajmniej nie w Boga chrzesnijanskiego bo krytykujesz PS)

A Ty jestes najwidoczniej wierzącym w Boga, który każe mordować ludzi i jest nielogiczny i sprzeczny sam ze sobą, bo za razem nakazuje nie zabijać.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 01:27

• 0

Torek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

-ja sie nie wywyzszam stwierdzam fakty o tobie na podstawie tego co piszesz
-uwarzanie sie za wiernego nie jest wywyzszaniem sie, ja jestem z tego dumny
-wlasne przemyslenie nie zawsze sa lepsze to jest dowód twojego wywyzszanie

1. Nie jest wierzący, ale jednocześnie wierzy w Boga. Wyjaśnisz mi ten paradoks?
2. Ty nie jesteś wierny. Jesteś wierny swoim poglądom, nie ideom religii i Chrystusa. Jesteś fanatykiem kościoła i PŚ, gdyż dopuszczasz się dosłownej interpretacji.
3. Jesteś dumny z swoich "morderczych" poglądów. Godne pożałowania.
4. Lepsze własne przemyślenia, niż oparte na tym, na czym się opierasz. Ja w wypowiedziach WT nie widzę wywyższania się. Nie to, co w twoim przypadku.

Użytkownik Torek edytował ten post 18.03.2012 - 01:30

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

-torek to ze ty nie wierzysz w szatana nie znaczy ze go nie ma to jest tylko dowód twojej naiwnosci
-ty jestes smieszny co ci mam napisac o brakujacym ogniwie, toz to sam darwin wymyslił, to jest ... no niewiem jak to nazwac cos jakby hipokryzja bo wierzysz w teorie a ogniwo ktore jest elementem tej teori juz nie no to szkoda slow
-nie wierzy w PS, wiem nie jest, a ty mozesz sobie pisac co chcesz
-swiat tak naprawde jest czarno-bialy szarzy sa tylko klamcy, albo ludzie naiwni
-w PŚ jest ze czarownicy nie pozwolisz zyc, wiec to jest zgodne z przykazniami,
-jako ze nie wierzysz w szatan, nie masz prawa powoływac sie na Chrystusa bo automatycznie nie wierzysz w Chrystusa ( mówie o jego boskiej naturze, w to ze byl taki czlowiek nie ma co wierzyc bo sa na to dowody ktore juz podawalem )
-jak mozna chodzic na siłe? ktos cie tam ciagnie na sznurku? pisze o tym w apokalipsie, a co do propagandy to jak tego nie widzisz no to co ja ci mam napisac, sam to powinienes dostrzec
-robila to czym sie charakteryzowala masz ta swoja upragniona odpowiedz

1. Nie jest wierzący, ale jednocześnie wierzy w Boga. Wyjaśnisz mi ten paradoks?
2. Ty nie jesteś wierny. Jesteś wierny swoim poglądom, nie ideom religii i Chrystusa. Jesteś fanatykiem kościoła i PŚ, gdyż dopuszczasz się dosłownej interpretacji.
3. Jesteś dumny z swoich "morderczych" poglądów. Godne pożałowania.
4. Lepsze własne przemyślenia, niż oparte na tym, na czym się opierasz. Ja w wypowiedziach WT nie widzę wywyższania się. Nie to, co w twoim przypadku.

krytykuje Boga czyli nie nalezy do chrzescijan, to wlasciwie jest szatanizm

1.wlasnie nie wierzy wiec jest niewierzacy, zreszta sam to przynaje

A Ty jestes najwidoczniej wierzącym w Boga, który każe mordować ludzi i jest nielogiczny i sprzeczny sam ze sobą, bo za razem nakazuje nie zabijać.

krytykuje Boga czyli nie nalezy do chrzescijan, to wlasciwie jest szatanizm

2.co ty jako niewierzacy mozesz o tym wiedziec,
3.kolejny przeyklad ze mnie obrazasz
4.co mnie interesuje co ty widzisz

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 01:41

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak w sumie to czemu ja nie wierzę w Pismo Swięte? Że nie interpretuje bezmyslnie, doslownie danego fragmentu, w dodatku jesli dana interpretacja nie jest logiczna? oO

-swiat tak naprawde jest czarno-bialy szarzy sa tylko klamcy, albo ludzie naiwni

Gdyby tak bylo, nie istnialoby cos takiego jak czysciec, bo ludzie musieliby być doskonali, żeby trafić do Nieba.

Nie jest zgodne, jest nielogiczne. Czarownica też czlowiek, więc? Zresztą moją interpretację owego fragmentu znasz. A jesli dalej się trzymasz doslownej wersji, to już wypad mordować czarownice.

-jak mozna chodzic na siłe? ktos cie tam ciagnie na sznurku? pisze o tym w apokalipsie, a co do propagandy to jak tego nie widzisz no to co ja ci mam napisac, sam to powinienes dostrzec

Wydaje mi się, że dzieci nie lubią przebywać w Kosciele i są tam prowadzone przez rodziców. Zas wielu doroslych ludzi robi to, bo : a) bo tak trzeba, b) co sąsiedzi powiedzą, c) trafię do piekla i tak dalej.

To nie jest żadna odpowiedź. To jest kpina, że wymagasz dowodu, a sam nie potrafisz obronić swego. Czyli mogę powiedzieć, że czarownicą byla kobitka, której winą byly rude wlosy? Hmm. no to chyba czas zaprzestać sluchać Simone Simons(btw. ta z sygnaturki), skoro rude to czarownice...

krytykuje Boga czyli nie nalezy do chrzescijan

Gdzie ja krytykuje Boga? Prędzej ludzi. -.-

to wlasciwie jest szatanizm

Tak wlasciwie to satanizm. Nie wiesz jak się te slowo pisze i nie wiesz na czym owa religia(?) polega, więc nawet nie wiem czy sens jest z Tobą o tym dyskutować.

1.wlasnie nie wierzy wiec jest niewierzacy, zreszta sam to przynaje

LOL. Gdzie niby to przyznaje?

2.co ty jako niewierzacy mozesz o tym wiedziec,

Pycha- wywyższanie się.

3.kolejny przeyklad ze mnie obrazasz

Chyba jestes przewrażliwiony na swoim punkcie, bo tu nie ma nic obraźliwego -.-

4.co mnie interesuje co ty widzisz

Pycha- interesuje Cię tylko to co Ty masz do powiedzenia, wszyscy z innymi poglądami - won.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 01:44

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tak w sumie to czemu ja nie wierzę w Pismo Swięte? Że nie interpretuje bezmyslnie, doslownie danego fragmentu, w dodatku jesli dana interpretacja nie jest logiczna? oO

dlatego ze zaprzeczasz, kwestionujesz czary chociazby
-czysiciec nie istnieje, przynajmniej w PS niec o tym nie pisze

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 01:42

• 0

Torek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

-torek to ze ty nie wierzysz w szatana nie znaczy ze go nie ma to jest tylko dowód twojej naiwnosci
-ty jestes smieszny co ci mam napisac o brakujacym ogniwie, toz to sam darwin wymyslił, to jest ... no niewiem jak to nazwac cos jakby hipokryzja bo wierzysz w teorie a ogniwo ktore jest elementem tej teori juz nie no to szkoda slow
-jako ze nie wierzysz w szatan, nie masz prawa powoływac sie na Chrystusa bo automatycznie nie wierzysz w Chrystusa ( mówie o jego boskiej naturze, w to ze byl taki czlowiek nie ma co wierzyc bo sa na to dowody ktore juz podawalem )

1. Znowu nie rozumiesz. Jeśli nie wierzę w Szatana, to znaczy, że twoje słowa niewiele dla mnie znaczą, gdyż on nic nie robi, bo go nie ma(oczywiście wg mnie).
2. Skąd ty wiesz, w co ja wierzę?
3. Nie rozumiem.
4. Jakby świat był czarno-biały to nie byłoby odcieni szarości.
5. To powtórz sobie przykazania. Zresztą chcesz decydować o losie wielu kobiet na podstawie jednego zdania, co jest idiotyczne.
5. Chrystus był człowiekiem, więc czemu mam nie wierzyć, że był człowiekiem? Po za mówię o jego naukach, a nie o jego "boskiej" naturze.
6. Tak ciągną na sznurku rodzina, przyzwyczajenia, społeczeństwo, kościół. To jest chodzenie, by nikomu nie podpaść. To pułapka, której nie widzisz.
7. Dobrze, że udowodniłeś, że czarownice jednak nie istniały.

dlatego ze zaprzeczasz, kwestionujesz czary chociazby

Czyli większość katolików nie są katolikami, posiłkując się twoją logiką.

-czysiciec nie istnieje, przynajmniej w PS niec o tym nie pisze

Jeśli w PŚ nie będzie nic o aniołach, to czy to znaczy, że one nie istnieją? A jak nie będzie nic o Bogu?

Dobra idę spać, ewentualnie odpowiem jutro.

Użytkownik Torek edytował ten post 18.03.2012 - 01:49

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czysiciec nie istnieje, przynajmniej w PS niec o tym nie pisze

Aa, tu Cię mam! Wedlug kosciola Czysciec ISTNIEJE, jest to dogmat nie podlegający dyskusji. Kto nie zgadza się z Kosciolem w tak ważnej kwestii nie jest katolikiem. Widzisz, mnie oskarżasz o herezję, tymczasem calkowicie przeczysz takiej rzeczy. LOL

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 01:48

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych