1. Znowu nie rozumiesz. Jeśli nie wierzę w Szatana, to znaczy, że twoje słowa niewiele dla mnie znaczą, gdyż on nic nie robi, bo go nie ma.
2. Skąd ty wiesz, w co ja wierzę?
3. Nie rozumiem.
4. Jakby świat był czarno-biały to nie byłoby odcieni szarości.
5. To powtórz sobie przykazania. Zresztą chcesz decydować o losie wielu kobiet na podstawie jednego zdania, co jest idiotyczne.
5. Chrystus był człowiekiem, więc czemu mam nie wierzyć, że był człowiekiem? Po za mówię o jego naukach, a nie o jego "boskiej" naturze.
6. Tak ciągną na sznurku rodzina, przyzwyczajenia, społeczeństwo, kościół. To jest chodzenie, by nikomu nie podpaść. To pułapka, której nie widzisz.
7. Dobrze, że udowodniłeś, że czarownice jednak nie istniały.
1. powtorze to ze ty niewierzysz to nie znaczy ze go nie ma rozumiesz to?
2.bo podajesz teorie o ewolucji? bo chcesz dowody na brakujace ogniwo? chciazby stad
3.wiem o tym ze nie rozumiesz, wielu spraw jeszcze nie rozumiesz
4.napisalem jasno to ty czegos nie rozumiesz, napisalem czym sa odcienie szarosci
5.w twojej opini to jest idiotyczne
6.no wlasnie czyli uznajesz ze byl tylko czlowiekiem, wiec czemu powolujesz sie na Jego slowa, skoro dla ciebie byl tylko czlowiekiem to czemu dajesz to za pewnik, piszesz ze nie jestem chrzescijaninem i czy Chrystus kazał mordować? jak mozesz powolywac sie na jego slowa jak dla ciebie jest tylko czlowiekiem
7.to swiadczy o tym ze nie jestes prawdziwym ateista bo nawet nie masz odwagi o tym powiedziec tym co cie "ciągną" do kosciola, jak bys niechcail to bys nie chodzil i na sznurku nie ciagna piszesz glupoty, a potem mowisz zeby nie traktowac tego doslownie
8.narazie ty nie udowodniles ze nie istnialy, ja cie nie przekonuje do tego ze istnialy bo ja to wiem ty nie musisz
Czyli większość katolików nie są katolikami, posiłkując się twoją logiką.dlatego ze zaprzeczasz, kwestionujesz czary chociazby
Jeśli w PŚ nie będzie nic o aniołach, to czy to znaczy, że one nie istnieją? A jak nie będzie nic o Bogu?-czysiciec nie istnieje, przynajmniej w PS niec o tym nie pisze
Dobra idę spać, ewentualnie odpowiem jutro.
no idz, idz bo juz ci sie miesza. PS jest oparte na Bogu to jak Go tam moze nie byc
a jakim cudem wiekszosc ludzi nie wierzy w czary? to kim sa klienci wrózek, czytelnicy horoskopów itp? to wedlu ciebie nie sa oni ludźmi?
Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 01:56