Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Please log in to reply
617 replies to this topic

HidesHisFace.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

do ciebie jest jak do sciany! ponawiam pytanie gdzie masz dowod ze z jednej istoty powstaje INNA, nie podobna ale roznioca sie szeczgółąmi czy nawet bardzo, ale calkiem inna!??? ty nie wiesz nie tylko do kogo piszesz ale tez nie wiesz co piszesz

Dokładnie podałem ci przykłady - skamieliny.
Nie podam ci dowodu, o który prosisz, bo go nie ma. Ale niestety dla ciebie, drogi kolego, nie z powodu dla którego byś chciał, tylko dlatego, że ewolucja nie działa tak, jakbyś chciał. To proces powolny, stopniowy i płynny, a nie skokowy - a skokowości ode mnie oczekujesz, podobnie jak ja po cichu oczekuję, że przestaniesz gwałcić Język Polski.

Mewy o których mówiłem ponadto różnią się.
Ale proszę bardzo - tu masz kolejny obrazek:
http://www.mun.ca/bi...ssenkreis_3.gif - tym razem ze rycinami różnych salamander z Central Valley - nie powiesz mi, że się nie różnią, bo nie wydaje mi się, byś był aż tak ślepy, by nie dostrzec różnicy w kolorach. Są też inne różnice, ale nie chce mi sie spamować toną linków ze zdjęciami różnych salamander, które dla kompletnego ignoranta będą różniły się tylko kolorem, albo wcale, tak jak dla ignoranta dąb i olcha to to samo - tylko drzewo.
Tak czy tak - diagram jest analogiczny do przykładu z mewami - osobniki z przylegających do siebie obszarów mogą się normalnie krzyżować ale te z oddalonych obszarów już nie - zwłaszcza z krańców niedomkniętego pierścienia.
Pokazuje to przy okazji coś, co usilnie starasz się 'obalić' (i mówiąc obalić rozciągam definicję tego słowa do granic absurdu - krzyczenie 'nie nie nie nie nie', które tu uskuteczniasz to w żadnym wypadku nie jest obalanie, choćbyś nie wiem jak chciał) - ewolucja to subtelny proces trwający miliony lat. Różnice między jednym gatunkiem, blisko spokrewnionym, a innym nie muszą być duże, ale z czasem, w miarę wedrowania, wymierania, zmian klimatycznych etc. zmiany te się nawarstwiają prowadząc z czasem do powstania skrajnie różnych gatunków, choćby takich góralek, syren i słoni.
TAK - analiza zapisu kopalnego oraz materiału genetycznego dowodzi wyraźnie, że to:
http://upload.wikime.../Twohyraxes.jpg
to:
http://upload.wikime.../81/Manatee.jpg
i to:
http://upload.wikime...lbourne_zoo.jpg
To gatunki dość blisko spokrewnione.

Tu za to masz bardzo wyrywkowy przykład szkieletów przodków współczesnych waleni:
http://bio1151.nicer...Evolution-L.jpg - niestety nie widać na tym obrazku wyraźnie subtelności zmian, ale nawet gdyby było, nie miałbym ani czasu, ani zamiaru tłumaczyć tego komuś, kto z góry nie ma zamiaru zmienić zdania, choćbym nie wiem jak ciężkie dowodowo działa wytoczył.

Użytkownik HidesHisFace edytował ten post 18.03.2012 - 03:09

• 1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

ty wlasnie klamiesz bo najpierw powiedziales ze ten dogmat ustanowil JEZUS!

No jak nie jest, jak tak własnie jest oO Widać jak z Ciebie katolik. Nie akceptujesz tylu rzeczy ustanowionych przez Kosciół, mnie masz czelnosć zwać heretykiem, to Ty nie powiem kim jestes.

skoro jest nielogiczny po co tam chodzisz?

Wiesz ostatnio się własnie nad tym zastanawiam. Swoją drogą, to Cię mój drogi nie powinno wcale obchodzić, trzymaj się tematu.

gdzie to masz na wiki? ja tam widze ze pisze ze zostal ustanowiony kilkaset lat temu na soborze o Jezusie nic tam nie ma. ty nie akceptujesz PS a masz czelnosc zwac sie katolikiem ( bo twierdzisz ze do kosciola chodzisz ), a mowisz ze jest zly.

ty sie tematu nie trzymasz bo mi zarzucasz ze nie jestem katolikiem, a to nie jest temat dyskusji. swoja droga widze ze trafilem w czuly punkt
  • 0

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

gdzie to masz na wiki?

Przepraszam inaczej tego nie mogę skomentować :hahahahahahahahahaha. Według Ciebie wikipedia.pl jest to źródło informacji o wierze bardziej wiarygodne niż Katechizm Koscioła Katolickiego. Już zaczynam tracić cierpliwosć, faktycznie chyba sciana byłaby lepszym rozmówcą.

ty sie tematu nie trzymasz bo mi zarzucasz ze nie jestem katolikiem, a to nie jest temat dyskusji. swoja droga widze ze trafilem w czuly punkt

Ostro, ciekaw jestem kto mi ciągle wypomina, że nie jestem wierzący (a przynajmniej nie w Boga chrzescijańskiego) heretykiem, "szatanistą" ;)

swoja droga widze ze trafilem w czuly punkt

Oo, czepia się kryzysu wiary(który przechodzi każdy nota bene), który potrafił spojrzeć mi na to wszystko z zupełnie innej perspektywy, dojsć drogą logiki to sensowego wniosku.

Zmieniam zdanie, lepsi są szarzy katolicy, którzy srednio interesują się wiarą; przynajmniej takich bzdur nie opowiadają; choć w sumie doszlismy długą i ciężką drogą do wniosku, że katolikiem nie jestes ;)

@leviatan tak na marginesie to ja muszę Cię wynajmować do takich dyskusji w tygodniu, bo mimo że miałem się położyć już 3 godziny temu spać nadal nie odczuwam zmęczenia ; bardzo przydałoby mi się to do nocnej nauki ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 03:23

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

do ciebie jest jak do sciany! ponawiam pytanie gdzie masz dowod ze z jednej istoty powstaje INNA, nie podobna ale roznioca sie szeczgółąmi czy nawet bardzo, ale calkiem inna!??? ty nie wiesz nie tylko do kogo piszesz ale tez nie wiesz co piszesz

Dokładnie podałem ci przykłady - skamieliny.
Nie podam ci dowodu, o który prosisz, bo go nie ma. Ale niestety dla ciebie, drogi kolego, nie z powodu dla którego byś chciał, tylko dlatego, że ewolucja nie działa tak, jakbyś chciał. To proces powolny, stopniowy i płynny, a nie skokowy - a skokowości ode mnie oczekujesz, podobnie jak ja po cichu oczekuję, że przestaniesz gwałcić Język Polski.

Mewy o których mówiłem ponadto różnią się.
Ale proszę bardzo - tu masz kolejny obrazek:
http://www.mun.ca/bi...ssenkreis_3.gif - tym razem ze rycinami różnych salamander z Central Valley - nie powiesz mi, że się nie różnią, bo nie wydaje mi się, byś był aż tak ślepy, by nie dostrzec różnicy w kolorach. Są też inne różnice, ale nie chce mi sie spamować toną linków ze zdjęciami różnych salamander, które dla kompletnego ignoranta będą różniły się tylko kolorem, albo wcale, tak jak dla ignoranta dąb i olcha to to samo - tylko drzewo.
Tak czy tak - diagram jest analogiczny do przykładu z mewami - osobniki z przylegających do siebie obszarów mogą się normalnie krzyżować ale te z oddalonych obszarów już nie - zwłaszcza z krańców niedomkniętego pierścienia.
Pokazuje to przy okazji coś, co usilnie starasz się 'obalić' (i mówiąc obalić rozciągam definicję tego słowa do granic absurdu - krzyczenie 'nie nie nie nie nie', które tu uskuteczniasz to w żadnym wypadku nie jest obalanie, choćbyś nie wiem jak chciał) - ewolucja to subtelny proces trwający miliony lat. Różnice między jednym gatunkiem, blisko spokrewnionym, a innym nie muszą być duże, ale z czasem, w miarę wedrowania, wymierania, zmian klimatycznych etc. zmiany te się nawarstwiają prowadząc z czasem do powstania skrajnie różnych gatunków, choćby takich góralek, syren i słoni.
TAK - analiza zapisu kopalnego oraz materiału genetycznego dowodzi wyraźnie, że to:
to:
i to:

Tu za to masz bardzo wyrywkowy przykład szkieletów przodków współczesnych waleni:
http://bio1151.nicer...Evolution-L.jpg - niestety nie widać na tym obrazku wyraźnie subtelności zmian, ale nawet gdyby było, nie miałbym ani czasu, ani zamiaru tłumaczyć tego komuś, kto z góry nie ma zamiaru zmienić zdania, choćbym nie wiem jak ciężkie dowodowo działa wytoczył.

1.jedno z pierwszy zdan tlumacz blad w twoim rozumowaniu: skoro Nie podam ci dowodu, o który prosisz, bo go nie ma., to znaczy ze teoria ewolucji nie jest obiektywna, tylko subiekktywna wymyslana przez kogos i powszechnie zaakceptowania ( to jest dokladni to samo jak niektorzy dawno wierzyli ze ziemi jest plaska mimo ze nie mieli dowodów tak jak i ty i wszyscy ktorzy pisza ze TE jest faktem. )
2.przyklad salamandry potwierdza to co ja pisze bo nie mowie ze ni moga zmnienic koloru, wielkosci itp. ale ze nie mozliwe jest zmienienie sie z malpy w czlowieka. zreszta moje pytanie skoro czlowiek pochodzi od malpy skad wziela sie malpa? i dowud kolejny na klamliwosc taj teori, nie pisz mi ze potrzeba czasu i poprostu nie ma jeszcze na to dowodow, bo maja niby skamienialosci dizozaurow z milionow lat to czemu nie ma procesu miedzyy dinozaurem a czlowiekiem ( gatunku.gatunkow, posrednich)
3.czemu ja mam zmienic zdanie a nie ty?

gdzie to masz na wiki?

Przepraszam inaczej tego nie mogę skomentować :hahahahahahahahahaha. Według Ciebie wikipedia.pl jest to źródło informacji o wierze bardziej wiarygodne niż Katechizm Koscioła Katolickiego. Już zaczynam tracić cierpliwosć, faktycznie chyba sciana byłaby lepszym rozmówcą.

o jakiej wierz? to nie jest wiara pisze wyraznie ze ten dogmat powstal na soborze, nie ma go w PS Jezus go nie ustanawia z toba nawt nie jak ze sciana ale jak z klamcą bo pisales najpierw ze to Jezus go ustanowil, a teraz moncisz i sie placzesz i jakies bzdury wypisujesz. i powtarzm jak kwestionujesz PS nie jestes chrzescijaninem, (ja nawet jak ni akceptuje tego co jest w katechizmie, to co najwyzej ni jestem katolikiem, dla przypomnienia katolicyzm powstałych w wyniku rozłamu w Kościele chrześcijańskim w 1054 ), wiec PS jest starsze. Aha smiejesz sie ze mnie a wedlug ciebie kkk jest bardziej wiarygodny od PS. cierpliwosc tracisz bo myslales ze mnie splawisz tanimi klamstwami. swoja droga ciekawe bo podobno chcialo ci sie spac a juz jest dobrze po 3 , placa ci za wypisywanie tych pro-nwo-wskich bzdur????
  • 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nom, Tusk mnie opłaca - polecam, niezła stawka ;) Nie masz co sensownego powiedzieć - wycieczka osobista ;)

Poza tym co ma piernik do wiatraka? I co mące? Ustanowił Jezus i kropka - możesz mi wskazać fragment, w którym rzekomo stwierdziłem inaczej? oO I jak ja według Ciebie kwestionuje Pismo Swięte? Że nie interpretuje jednego fragmentu tak jak Ty, bo to jest kompletnie bez sensu i robi z Boga złego, który każe mordować nam ludzi? oO

I masz rację, idę spać, odpiszę na Twe herezje jutro. Dobranoc.

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 18.03.2012 - 03:29

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

to:
i to:

wedlug ciebie ten bobro/lis powstal z tej syreny, albo slonia? jezeli tak to nie ma nawet co pisac, jak mowi przyslowie glupich nie sieja sami się rodzą

Nom, Tusk mnie opłaca - polecam, niezła stawka ;)

Poza tym co ma piernik do wiatraka? I co mące? Ustanowił Jezus i kropka - możesz mi wskazać fragment, w którym rzekomo stwierdziłem inaczej? oO I jak ja według Ciebie kwestionuje Pismo Swięte? Że nie interpretuje jednego fragmentu tak jak Ty, bo to jest kompletnie bez sensu i robi z Boga złego, który każe mordować nam ludzi? oO

i znowu metlisz jak nie masz racji wlasni ty piszesz ze Jezus go ustanowil a tak nie jest. pismo kwestionujesz o czarwownicy, czarownice trzeba zamordowac bo szkodzi innym ludzia a konkretnie ich duszy.

i znowu wysmianie o tusku, ciekawe ze jakos na roznych forach sa opacani ludzie wlasnie przez po i inne partie pis pewnie tez, to mowili w tv, wiec nic tu swmiesznego nie widze, ale mi akurat nie chodzi o partie polityczne lecz o propagatorów nwo w kwestiach religijnych , zreszta tusk to tylko pionek ( nawet to nie bardzo, porownalbym to do zwierzatka w simsach, a simsem jest ktos wyzej, kto jest "osoba" grajaca w gre odpowiedz sobie sam).

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 03:32

• 0

bolekilolek.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czarownice trzeba zamordowac bo szkodzi innym ludzia

Idź morduj, tak jak nakazuje Bóg miłosierny. Dobranoc.
  • 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

czarownice trzeba zamordowac bo szkodzi innym ludzia

Idź morduj, tak jak nakazuje Bóg miłosierny. Dobranoc.

tak wlasni nakazal, skoro uwazasz sie za osobe wierzaca to ty tez idz, aha nie sorry bo ty nie wierzych w PS (fundament kk do którego paradoksalnie chodzisz. ).

zreszta skoro ja wedlug was pisze takie glupoty, to czemu tyle osob mnie atakuje, trzeba bylo zostawic to bez komentarza i pokazac ze nie ma nawet co takich bzdur komentowac, tym czasem stalo sie cos zupelnie innego, polecial ataki, obelgi i minusiki w reputacji :-) to wiele wyjasnia

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 03:39

• 0

HidesHisFace.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Naprawdę... Łatwiej tłumaczyć się tego nie da i jeżeli do tej pory nic z tego w swojej ślepocie i ignorancji nie załapałeś, nie widzę dla ciebie ŻADNEJ nadziei. Mówią, że nadzieja umiera zawsze ostatnia... Ale jednak umiera.

Ja poglądów nie zmienię, jeśli nie dostanę dowodów, a tak się składa, że te na prawdziwość teorii ewolucji są po prostu miażdżące, więc na chwilę obecną nie mam powodu by swoje zdanie zmienić. Pojawią się wiarygodne dowody obalające teorię doboru naturalnego Darwina, to zobaczymy.

1.jedno z pierwszy zdan tlumacz blad w twoim rozumowaniu: skoro Nie podam ci dowodu, o który prosisz, bo go nie ma., to znaczy ze teoria ewolucji nie jest obiektywna, tylko subiekktywna wymyslana przez kogos i powszechnie zaakceptowania ( to jest dokladni to samo jak niektorzy dawno wierzyli ze ziemi jest plaska mimo ze nie mieli dowodów tak jak i ty i wszyscy ktorzy pisza ze TE jest faktem. )

Błąd w rozumowaniu kolego, więc pozwól, że wyjaśnię ci na przykładzie.
Generalnie, to, co się tu dzieje z tą dyskusją można porównać do prostego ciągu liczbowego.

Tłumacze ci, powiedzmy, jak działa powiedzmy... niech pomyślę... Prosty ciąg liczbowy (tak sobie w naszym przykładzie nazwiemy ewolucję) - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 i tak dalej.

Ty twierdzisz, że takiego ciągu nie ma w ogóle, a ja twierdzę, ze jest.
Ty każesz mi znaleźć brakujące ogniwo między 2, a 7, a ja ci mówię, że jednego NIE ma. Mówię ci, że są jeszcze 3, 4, 5, 6, a między nimi jeszcze ułamki.

W tym momencie każesz mi ponownie wskazać dokładnie punkt, kiedy z 2 robi się 7, to ja ci mówię, że tak się NIE da, bo zmiany zawierają więcej etapów. To jest dokładnie to, co kazałeś mi pokazać mówiąc to:

o ciebie jest jak do sciany! ponawiam pytanie gdzie masz dowod ze z jednej istoty powstaje INNA, nie podobna ale roznioca sie szeczgółąmi czy nawet bardzo, ale calkiem inna!??? ty nie wiesz nie tylko do kogo piszesz ale tez nie wiesz co piszesz

W odpowiedzi ty mi zarzucasz nieobiektywność teorii. Nie kolego, to z twojej strony jest po prostu badziewna jakość rozumowania.
Jeśli tak banalny przykład do ciebie nie dotrze, to już nic i nikt nic nie wskóra.

2. Człowiek nie pochodzi od małpy, jest małpą. Małpy pochodzą od innych niższych w drabinie ewolucyjnej ssaków, te od jeszcze innych, podobnych nieco tylko do myszoskoczków, te z kolei od ssakokształtnych gadów i tak dalej i tak dalej - kłamliwości tu nie ma, tylko twoja ignorancja. Gatunki pośrednie są, tylko ty nie chcesz dopuścić do siebie tej myśli, nawet gdy postawiłem ci przed oczami przykład z wielorybem.
Niestety, przykład z naszym ciągiem liczbowym jest bardzo uproszczony, bo ewolucja to nie obraz linii prostej, ani nawet krzywej, to bardziej jak drzewo z rozlicznymi gałęziami.
Ssaki, a co za tym idzie i ludzie oddzieliły się od wspólnej gałęzi jeszcze przed dinozaurami, wiec siłą rzeczy nie ma form przejściowych między ludźmi i dinozaurami - tak jak nie możesz być synem swojej kuzynki z piątej linii po pra, pra, pra, prababce.

@WithinTemptation
Kończę na dzisiaj, bo gadanie z człowiekiem aspirującym do miana ściany zaczęło mnie nudzić, może jutro mi znudzenie przejdzie, ale wtedy nie omieszkam udzielić koledze wsparcia - nie powiem, bo czytanie tych postów sprawia mi wiele uciechy, choć przyznam, że czytając posty Leviatana czuję się jakbym popełniał masowe morderstwo na swoich komórkach mózgowych.
  • 1

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Naprawdę... Łatwiej tłumaczyć się tego nie da i jeżeli do tej pory nic z tego w swojej ślepocie i ignorancji nie załapałeś, nie widzę dla ciebie ŻADNEJ nadziei. Mówią, że nadzieja umiera zawsze ostatnia... Ale jednak umiera.

Ja poglądów nie zmienię, jeśli nie dostanę dowodów, a tak się składa, że te na prawdziwość teorii ewolucji są po prostu miażdżące, więc na chwilę obecną nie mam powodu by swoje zdanie zmienić. Pojawią się wiarygodne dowody obalające teorię doboru naturalnego Darwina, to zobaczymy.

dowodu jeszcze nie podales zadengo, zreszta sam darwin zaprzeczyl jej wlasni brakujacym ogniwem ktorego dalej nie ma i nie bedziesz ty piszesz bredeni bo opisujesz zmiane pewnych gatunkow, z ktora sie zgadzam ba sa dowody, ale niem zadnego na calkoite wykreowanie nowej istoty

2. Człowiek nie pochodzi od małpy, jest małpą. Małpy pochodzą od innych niższych w drabinie ewolucyjnej ssaków, te od jeszcze innych, podobnych nieco tylko do myszoskoczków, te z kolei od ssakokształtnych gadów i tak dalej i tak dalej - kłamliwości tu nie ma, tylko twoja ignorancja. Gatunki pośrednie są, tylko ty nie chcesz dopuścić do siebie tej myśli, nawet gdy postawiłem ci przed oczami przykład z wielorybem.
Niestety, przykład z naszym ciągiem liczbowym jest bardzo uproszczony, bo ewolucja to nie obraz linii prostej, ani nawet krzywej, to bardziej jak drzewo z rozlicznymi gałęziami.
Ssaki, a co za tym idzie i ludzie oddzieliły się od wspólnej gałęzi jeszcze przed dinozaurami, wiec siłą rzeczy nie ma form przejściowych między ludźmi i dinozaurami - tak jak nie możesz być synem swojej kuzynki z piątej linii po pra, pra, pra, prababce.

@WithinTemptation
Kończę na dzisiaj, bo gadanie z człowiekiem aspirującym do miana ściany zaczęło mnie nudzić, może jutro mi znudzenie przejdzie, ale wtedy nie omieszkam udzielić koledze wsparcia - nie powiem, bo czytanie tych postów sprawia mi wiele uciechy, choć przyznam, że czytając posty Leviatana czuję się jakbym popełniał masowe morderstwo na swoich komórkach mózgowych.

wszedzie pisze cos innego a mianowice Ewolucja Darwina opierała sie na teorii, że "człowiek pochodzi od małpy, wiec to co ty piszesz jest szprzecne nie tylko z moja opinia ale nawet z teoria darwina

co do przykladu licz bo jest troche inaczej ty mi podajesz ze jet 7.1, 7.2 ale nie ma nidzie etapu gdzie 7 zmienia sie w 8 .
pytanie skad sie wzial myszoskoczek?

i na koniec obrazanie no coz atak slowny jest przykaldem bezradnosci, zrezszta ty nie chcesz dyskutowac zemna tylko udowodnic ze masz racje, bo nie zgadzam sie z toba. czyli wedlug ciebie dyskusja powinna polegac na tym ze ja cos pisze ty odpisujesz a ja ci przyznaje racje.

no prosze dzieci poszly spac, a agenta skonczyl sie czas pracy hihihi.

Użytkownik leviatan edytował ten post 18.03.2012 - 04:09

• 0

#446 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Znowu się wtrącę, wybaczcie ;)

Są podstawowe dowody na to, że człowiek nie wyglądał dawniej tak jak wygląda teraz i można je zobaczyć lub wyczuć na samym sobie.
Spójrz do ust- tam jawią ci się ósemki, które są już zębami ci zbędnymi a nawet przeszkadzającymi, tuż nad pośladkami natomiast da się wyczuć kość ogonową. Niektórzy w górnej części uszu mają specyficzne chrząstki a co najlepsze, nie uległa u nich degeneracja mięśni pozwalająca nimi poruszać. Odsyłam do twojej boskiej wiki:leviatan'sGod

wszedzie pisze cos innego a mianowice Ewolucja Darwina opierała sie na teorii, że "człowiek pochodzi od małpy, wiec to co ty piszesz jest szprzecne nie tylko z moja opinia ale nawet z teoria darwina

Jeśli chodziłeś na biologię to wiesz, że istnieje coś takiego jak systematyka. Człowiek faktycznie jest człowiekiem, ale jest to nazwa dla wąskiej grupy małp człekokształtnych i w pewnym sensie faktycznie pochodzi od małpy- mamy w sobie cechy małpie ale też wiele nowych

Zdaję sobie sprawę z tego, że zaraz będzie czepianie się słówek i i tak te oczywiste rzeczy nie dotrą do odbiorcy. Piszę tylko tak ;)

Użytkownik coś_innego edytował ten post 18.03.2012 - 05:22

• 0

spect.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Leviatan czuje się atakowany? To mnie rozbawiło. Sam atakujesz innych użytkowników i coś, za co twoi dziadkowie (zapewne) byli w stanie oddać swoje życie. To tak jakby ktoś oddał Ci coś bardzo cennego, a ty od tak byś to rzucił o ściane i dobił młotem. Co do brakującego ogniwa, odsyłam do:
pl.m.wikipedia.org/wiki/Brakujące_ogniwo_ewolucji
Może sobie coś uświadomisz, nie powiem o co mi dokładnie chodzi.
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nowoczesny ptak chętnie sam wejdzie do klatki(podatkowej, ACTA, budowlanej, koncesyjnej, medialnej, prawnej itp). Ważne aby była w niej wolnośc seksualna i możliwość bzykania na okrągło.

Jeśli ktoś narzuca mu ją (na jakiekolwiek sposoby), ma prawo się bronić.

Akurat w dzisiejszym świecie 'klatka kościoła' jest najmniej dokuczliwa i najłatwiejsza do opuszczenia - więc gdzie jest problem takiego ataku na kościół?

Moim zdaniem nie w realiach bezpośrednio nas dotykających (kościół nie zabierze ci na siłę kasy, nie zabroni homoseksualnić się, itp itd) lecz w informacji(ewangelia, przykazania) która drażni nasze sumienia - każdy je ma, mniej lub bardziej - Szatan nie może go w pełni zlikwidować, więc główkuje jakby tu zlikwidować informacje (grzech, krara, upomnienia - źle robisz bracie) które mogą obrócić jaźń 'delikwenta' na inne bardziej autorefleksyjne tory.
  • 0

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan

1. powtorze to ze ty niewierzysz to nie znaczy ze go nie ma rozumiesz to?
2.bo podajesz teorie o ewolucji? bo chcesz dowody na brakujace ogniwo? chciazby stad
3.wiem o tym ze nie rozumiesz, wielu spraw jeszcze nie rozumiesz
4.napisalem jasno to ty czegos nie rozumiesz, napisalem czym sa odcienie szarosci
5.w twojej opini to jest idiotyczne
6.no wlasnie czyli uznajesz ze byl tylko czlowiekiem, wiec czemu powolujesz sie na Jego slowa, skoro dla ciebie byl tylko czlowiekiem to czemu dajesz to za pewnik, piszesz ze nie jestem chrzescijaninem i czy Chrystus kazał mordować? jak mozesz powolywac sie na jego slowa jak dla ciebie jest tylko czlowiekiem
7.to swiadczy o tym ze nie jestes prawdziwym ateista bo nawet nie masz odwagi o tym powiedziec tym co cie "ciągną" do kosciola, jak bys niechcail to bys nie chodzil i na sznurku nie ciagna piszesz glupoty, a potem mowisz zeby nie traktowac tego doslownie
8.narazie ty nie udowodniles ze nie istnialy, ja cie nie przekonuje do tego ze istnialy bo ja to wiem ty nie musisz

1. To powtórze ci jeszcze raz, że DLA MNIE on nie istenieje i nie może się rozpanoszyć po świecie, bo go nie ma.
2. Wróć paręnaście stron wcześniej i przeczytaj, kto jako pierwszy wspomniał o teorii ewolucji. Bo to nie byłem ja.
3. Nie rozumiem tego co napisałeś, co jest twoją winą, bo się nie wyrażasz jesno, jeszcze z twoim stylem pisania.
4. To jest to, czego ty nie rozumesz. Opisałeś szary, a inne ominąłeś.
5. Nie tylko w mojej opini. Jak myślisz, jaki inni mają pogląd na ten temat?
6. Bo był człowiekiem? Niby czemu nie moge się powoływać na słowa człowieka? Jest to normalne i powszechne, szczególnie w szkołach. Zwłaszcza jeśli Chrystus jest częścią podstawy religii rzymsko-katolickiej.
7. Nie chodzę do kościoła(nie jestem nawet zapisany jako katolik). I widać, że kolejnego przykładu nie rozumiesz.
8. Nie podałeś czego co mam obalić - nie mam czego obalić. Nie mogę przedstawić dowódów na nie istnienie czegoś, jeśli nie na to dowodów. Zresztą twoja wypowiedź wyjaśniła wszystko w tym temacie.

no idz, idz bo juz ci sie miesza. PS jest oparte na Bogu to jak Go tam moze nie byc
a jakim cudem wiekszosc ludzi nie wierzy w czary? to kim sa klienci wrózek, czytelnicy horoskopów itp? to wedlu ciebie nie sa oni ludźmi?

Tak to czarownicy, heretycy, bluźniercy. ZAMORDOWAĆ ICH! ZACZNIJ ODE MNIE!

ty kpisz czy o droge pytasz? jak to miedzy jakimi wystepuje brak ogniwa. przecierz ( to nie moja opinia tylko fakt) takie ogniwo wogóle nie istnieje nigdzie, powtarzam nigdzie nie ma dowodu ze z malpy zdrodzi sie czlowiek, albo ze z bakteri powstal królik, wiec nie bardzo wiem o czym ty piszesz.

To w takim razie po cholerę wspominasz o brakującym ogniwie, skoro go nie ma?

Określenie "czyściec" (łac. purgatorium) po raz pierwszy pojawiło się pomiędzy rokiem 1160 a 1180. Od tego zaczęła się kształtować w teologii katolickiej idea czyśćca jako określonego miejsca.
-to jest ten przyklad co z tym ze zgadzam sie z tym ze wielu ksiezy dzis jest "nie prawdziwych" ze tak to ujme jezeli rozumiesz o co mi chodzi, wedlug mnie to jest sposob na wyludzenie kasy na tzw. msze za zmarlych to samo dotyczy sprzedawania odpustów, ktore akura teraz nie sa aktualne ale powstal w tych latach jak czysciec tu znow cytat:
-Pierwszym znanym odpustem jest odpust udzielony w 1019

No skoro zacząłeś coś szukać, znajdź, kiedy zaczęto palić "czarownice", kiedy wprowadzono celibat, na którym soborze ustalono, co w Biblii jest święte, a co nie.

zreszta nie chce cie obrazac, ale co ty mozesz wiedziec o niektorych sprawach skoro masz 16 lat

Ty jesteś poniżej szkoły średniej.

i znowu to samo jak nie masz argumentow, to piszesz ze jest ci mnie zal.

Ma argumenty. Ty nie masz żadnych argumentów, dlatego piszesz głupoty.

2a teoria ewolucji nie jest zadnym dowodem bo patrz pk1, zreszta naukowcy sami sie osmieszaja twierdzac ze czywilizacje powstaly ok. 3500 pne, a istenija budowle majace ponad 10000 lat, ale je sie ignoruje

Pisałem wcześniej, że historycy ukrywają fakty - ale ty nie chcesz w to wierzyć, bo po co? Złamiesz swoje poglądy przez to.

aha, wysmianie zwiazane napewno z brakiem argumentow. o jaka prawde ci chodzi o to co ustalono ponad 2oo lat temu przez ludzi zwiazanych z kosciolem ktory tak bardzo krytykujesz? to jest z twoej strony hipokryzja.
hahaha czyli jak ja skrytykuje kogos "po imieniu" to jest wycieczka osobista, lamanie regulaminu a jak mnie sie krytykuje to jestem przewrazliwiony, spoko masz poglady.

Przewrażliwienie na swoim punkcie objawia się tym, że nawet danej osoby się nie obrazi, ona czuje się obrażona. Ale nie ma się czemu dziwić, każdy młody taki jest.

a ty wybierasz co tobie pasuje, skad wiesz ze sprzedawanie odspustow, wyprawy krzyzowe sa złe

Ty wybierasz to, co tobie pasuje. Odpusty za pieniądze? W taki sposób każdy zamożny może być "uniewinniony", co jest tylko obłudą i wabikiem na kasę. A wyprawy krzyżowe? Mają być dobrze, gdy po drodzę zabijali niewinnych ludzi, mamili "rozgrzeszeniem", by dotrzeć do Ziemii Swiętej, która rzekomo była ich. Zapomniałeś już kogo po drodzę zaatakowali? Nas, polaków.

no i?? to nie jest w PS tylko w katechzmie jakiegos siedleckiego czy kogos tam. ksiadz na kazaniu mowi zeby dac na tace bo chce kupic sobie merca to twierdsz ze jest zle. czeka na odniesienie sie po posta z pogry tej strony

PŚ nie jest wiarygodne, już ci powtarzałem. I tak, jest to złe, gdyż kupuje to nie za swoje pieniądze.

Co robią? W jaki sposób szkodzą? Wytłumacz.

co do tego ze kk jest sterowany przez papieza to dam ci przyklad czegos co ty krytykujesz krzyzakow:
krzyzacy to zakon- ich zwierzchnikiem byl wiec papiez- jego zwierzchnikiem jest Bog wiec krzyzacy postepowali slusznie wedlug analogi twoej wypowiedzi

Bóg kazał zabijać ludzi? Twój miłosierny, doskonały, sprawiedliwy, wszechwiedzący Bóg? Skoro jest wszystkowiedzący to z pewnością znalazłby inny sposób, niźli mordowanie. Czyli inaczej pisząc, tego nie mógł zrobić Bóg, bo nie jest to doskonałe. Człowiek nie ma cech "bożych", więc tylko on musiał wydać, rozkaz - nie Bóg. Zresztą uważasz za słuszne zabijanie naszych przodków?

Bóg wedlug bilbi wlasnie tak kazal postapic z czarownica koniec kropka.

A osiół jest różowy, bo tak i koniec kropka.

widocznie czarownica byla gorsza bo szkodzila duszy a nie cialu.

A co jeśli dusza nie istnieje?

ty nie akceptujesz PS a masz czelnosc zwac sie katolikiem ( bo twierdzisz ze do kosciola chodzisz ), a mowisz ze jest zly.

WT nie interpretuje dosłownie Bilbii - co nawet księża mówili, żeby tego nie robić.

2.przyklad salamandry potwierdza to co ja pisze bo nie mowie ze ni moga zmnienic koloru, wielkosci itp. ale ze nie mozliwe jest zmienienie sie z malpy w czlowieka. zreszta moje pytanie skoro czlowiek pochodzi od malpy skad wziela sie malpa? i dowud kolejny na klamliwosc taj teori, nie pisz mi ze potrzeba czasu i poprostu nie ma jeszcze na to dowodow, bo maja niby skamienialosci dizozaurow z milionow lat to czemu nie ma procesu miedzyy dinozaurem a czlowiekiem ( gatunku.gatunkow, posrednich)

W takim razie czekam na obalenie przez ciebie teorii ewolucji.

teraz moncisz i sie placzesz i jakies bzdury wypisujesz. i powtarzm jak kwestionujesz PS nie jestes chrzescijaninem,

On jest chrześcijaninem, ty za to nie.

simsem

Simem jak już.

zreszta skoro ja wedlug was pisze takie glupoty, to czemu tyle osob mnie atakuje, trzeba bylo zostawic to bez komentarza i pokazac ze nie ma nawet co takich bzdur komentowac, tym czasem stalo sie cos zupelnie innego, polecial ataki, obelgi i minusiki w reputacji :-) to wiele wyjasnia

Bo masz kontrowesyjne i chore poglądy. A i ty myślisz, że każdy będzie ci odpuszczał? Nie, nie, nie. Rozmowa z tobą jest dobrą rozgrzewką intelektualną. I nikt ciebie nie atakuje - każdy wytyka błędy w twoim rozumowaniu.

dowodu jeszcze nie podales zadengo, zreszta sam darwin zaprzeczyl jej wlasni brakujacym ogniwem ktorego dalej nie ma i nie bedziesz ty piszesz bredeni bo opisujesz zmiane pewnych gatunkow, z ktora sie zgadzam ba sa dowody, ale niem zadnego na calkoite wykreowanie nowej istoty

Podeprzyj to źródłem internetowym, jak Darwin zaprzeczył.

i na koniec obrazanie no coz atak slowny jest przykaldem bezradnosci, zrezszta ty nie chcesz dyskutowac zemna tylko udowodnic ze masz racje, bo nie zgadzam sie z toba. czyli wedlug ciebie dyskusja powinna polegac na tym ze ja cos pisze ty odpisujesz a ja ci przyznaje racje.

Atak słowny? Zacytuj mi tu ataki słowne.

@HidesHisFace
Człowiek nie tylko jest małpą, jest także zwierzęciem.

Użytkownik Torek edytował ten post 18.03.2012 - 12:00

• 0

leviatan.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Zdaję sobie sprawę z tego, że zaraz będzie czepianie się słówek i i tak te oczywiste rzeczy nie dotrą do odbiorcy. Piszę tylko tak ;)

to nie sa slowka bo pochodzic od czegos nie znaczy byc tym czyms, zreszta jezeli czlowiek jest malpa to znaczy ze ewolucja nie istnieje bo byl malpa i dalej nia jest wiec ewolucji nie bylo tylko zmiana pewnych cech. a z wikipedia to juz sie nie osmieszaj bo to nie chodzi o jej nie omylnosc tylko wogole zmieniasz kontekst chodzilo o cos innego jak bys przeczytal co wczesniej pisalismy to bys wiedzial, btw. napewno jest bardziej wiarygodna niz jakis siedlecki bo pisza ja ludzie rozni na podstawie faktow, a nie jeden gosciu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych