Skocz do zawartości

Zdjęcie

Walka z Kościołem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
617 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytanie do wszystkich ateistów:
Jak wytłumaczycie opętania ludzi przez szatana? Przecież szatan jest prawdziwy, są na to dowody, a Bóg juz nie? Czyli jednak istniejedobro i zło i nie jest względne? Człowiek posiada też duszę co z nią się dzieję po śmierci? Proszę o odpowiedź ateistów bo jestem ciekawy jak sobię to tłumaczą:-) Pozdro

Zanim posypia się odpowiedzi na Twoje pytania postaraj się i napisz co Ci jest wiadomo o prawdziwości szatana oraz kto i jakie badania przeprowadził w tym zakresie.

Użytkownik Aidil edytował ten post 23.03.2012 - 13:37

• 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2721
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak wytłumaczycie opętania ludzi przez szatana?

Odpowiem pytaniem na pytanie: Ile znasz przypadków opętania ateisty przez szatana?
  • 1

Xenno.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wytłumaczycie opętania ludzi przez szatana? Przecież szatan jest prawdziwy, są na to dowody, a Bóg juz nie? Czyli jednak istniejedobro i zło i nie jest względne? Człowiek posiada też duszę co z nią się dzieję po śmierci? Proszę o odpowiedź ateistów bo jestem ciekawy jak sobię to tłumaczą:-) Pozdro

Zanim posypia się odpowiedzi na Twoje pytania postaraj się i napisz co Ci jest wiadomo o prawdziwości szatana oraz kto i jakie badania przeprowadził w tym zakresie.

E tam niech chociaż poda definicje szatana której nie przeczy PŚ.
  • 0

boogee.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Witam zaciekawił mnie ten wątek do tego stopnia że postanowiłem się zarejestrować:-)

Zauważyłem sprzeczkę co do wielkiego wybuchu, przecież mógł on być spowodowany właśnie przez Boga tylko pozostaje pytanie skąd on się wziął nasuwa mi się taka myśl że mogóby on być po prostu wszechświatem i istnieć od zawsze bo skoro Bóg ma takie niewyobrażalne moce.. a jak wiadomo we wszechświecie też panują niewyobrażalne siły mogące dokonać niemozliwego...

Co do wielkiego wybuchu to nikt go nie udowodnił - cały czas jest to hipoteza. Co wg Ciebie jest Bogiem? Co wg Ciebie jest Szatanem? Pytanie jest celowe ponieważ w Starym Testamencie czynów szatańskich dopuszcza się tylko i wyłącznie JHWH (naturalnie możesz uznać że nakłonienie mitycznej Ewy przez Szatana do skosztowania owocu z Drzewa Wiedzy i przemiana człowieczka w Człowieka była czymś złym to popatrz sobie na produkowanie nowej religii w Korei Północnej bądź też poszukaj sobie czegoś na temat kultu :/ Johna Frum) . Jest faktem że nasz Wszechświat skądś się wziął bo bądź co bądź jesteśmy i piszemy na tym forum (chociaż szczerze mówiąc przychylam się do twierdzeń solipsystów że jesteście tylko i wyłącznie wytworem mojej wyobraźni). Wracając do meritum za generowanie zła wg Starego Testamentu (w Nowym Testamencie Szatan pojawia sie tylko by kusić Jezusa na pustyni) odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie Bóg, Szatan tylko przyjmuje zakład... Co do opetań myślę - osobiście rzecz jasna - że to kwestia wyboru w życiu po śmierci (teoretycznie są 3 drogi: idziesz ku światłu, wracasz by się uczyć lub zdobywać nowe doswiadczenia celem kształtowania doskonałości lub trwasz w stanie pomiędzy i stajesz się demonem. Inna sprawa to dlaczego opetanymi zostaja tylko i wyłącznie osoby całkowicie oddane swojej religii (naturalnie nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie wyznawców ale także osoby które wychowały się w pewnym rygorze religijnym - tak wyznawców islamu też to dotyczy - psychologia (urodzonych po 1980 proszę o niezabieranie słowa odnośnie tego posta) ). Ateistów Szatan nie atakuje jakoś. Dziwnie nie??? Taka moja teoria - tzw Szatan atakuje tylko i wyłącznie fanatyków bądź osoby które były wychowane w fanatyźmie religijnym ale nie potrafiły się wyprzeć swojej socjalizacji (dla jełopów kształconych po maturze giertycha - socjalizacja nie jest tożsama z socjalizmem - jest wynikiem narzuconych rytów społecznych (tak wiem że nieładnie bo mtv, bravo girl + tasiemce + jew tube kształtują waszą świadomość i nie wiecie o czym piszę ale NIE LĘKAJCIE SIE - jak zrozumiecie o co chodzi poczujecie WQRW, nie dziś i nie jutro, ja to czuję + kilka osób w tym potworkowie, piszę dla tych co jeszcze myslą (i z całym szacunkiem obserwując to forum od roku zauważyłem że jełop jełopa jełopem pogania i szkłem powiększającym chce wyjasnić zawiłości genetyki - inna sprawa że chyba kreator tego forum to samo zauważył bo chce je sprzedac :mrgreen: )... Poszukaj w źródłach i zawsze znajdzie info że osoba nawiedzona pochodziła z rodziny oddanej danemu systemowi religijnemu...
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Masz plooosa. Generalnie nikt tego nie robi na naszym forum, ale ja spróbuję to uzasadnić:
- uksztaltowany światopogląd,
- dojrzałe spojrzenie na temat,
- "dosadność i akuratność" wypowiedzi,
- logika.
Jak dla mnie, bomba!

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po prostu muszę coś skomentować
@wsza12345

Zauważyłem sprzeczkę co do wielkiego wybuchu, przecież mógł on być spowodowany właśnie przez Boga

Tak? A wcześniej to on przecież stworzył świat swoimi mocami, siłą woli wszystko ukształtował. Teoria wielkiego wybuchu spowodowana przez Boga jest niczym innym, jak dorabianiem sobie faktów(wciąż teoretycznych!) do swojego poglądu. Nie, nie ,nie. Jak już sam stworzył ten świat, to sam. To wygląda jak akt desperacji, byleby tylko własny światopogląd nie legł w gruzach.
I o ile się nie mylę to już ktoś tu o tym napisał o tej teorii.
@boongee

Ateistów Szatan nie atakuje jakoś.

Jest to przypuszczalny dowód na nie istnienie Boga.

@down
Popraw w cytacie, bo poprzednia wersja brzmiała jak pewnik.

Użytkownik Torek edytował ten post 24.03.2012 - 21:55

• 0

#592 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Ateistów Szatan nie atakuje jakoś.

Jest to dowód na nie istnienie Boga.

A ja jeszcze z religii pamiętam jak ksiądz mówił, że szatan pęta ofiary tylko wtedy kiedy zwykłe kuszenie nie jest skuteczne i delikwent dalej trwa przy Bogu. :roll:

Nie no, przepraszam- oczywiście nie traktuję tego poważnie. Chciałam dać tylko przykład na to, że zawsze można nagiąć fakty tak, żeby pasowały do naszego rozumowania, zwłaszcza wtedy, jeśli te fakty są jedynie wytworem naszego umysłu a nie czymś podpartym dowodami.

Użytkownik coś_innego edytował ten post 24.03.2012 - 21:55

• 0

Leniuszek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie jesteś incognito zwłaszcza w swojej parafii przed księdzem który jest wpuszczany na kolędzie, on przez tą kratkę widzi z kim gada, chyba że nie chce albo jest tak zrobione że jest całkiem zasłonięty.

Tak, aby jeszcze ksiądz wszystkich parafian na pamięć znał i interesował się grzechami wszystkich ;) W każdym bądź razie mnie to akurat nie przeszkadza, jeśli komuś się nie podoba taka forma spowiedzi to nie chodzi i już, nikt nikogo nie zmusza, lecz nie jest to dobre.

Dlatego niektórzy wybierają kościół ewangelicki. Tam nie ma spowiedzi w takiej formie, jest tylko spowiedź powszechna. Opiera się on bardziej, a raczej całkiem na Biblii (chodzi mi o to że nie uznają nic co nie jest związane z Biblią), jest bardziej "user friendly" że się tak wyrażę.

Użytkownik Leniuszek edytował ten post 03.06.2012 - 20:54

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Opętania przez Szatana są dowodem cokolwiek kłopotliwym, bo wedle objaśnień szatan może powiedzieć prawdę, ale zasadniczo należy oczekiwać że będzie kłamał. A jak poznawać czy kłamie? Przez porównanie z Pismem i oficjalnym nauczaniem. Tym samym niezależnie od tego co powie egzorcyzmowany, za potwierdzenie doktryny uznane zostanie tylko to co potwierdza doktrynę... Annlise Michael twierdziła że opętał ją Kain - przy czym wielu biblistów uznaje opowieść z księgi Genesis za metaforę. Najczęściej pełne opętania pojawiają się u osób które dobrze wiedzą jak opętanie wygląda, bo są lub były głęboko wierzące.
  • 1

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wytłumaczycie opętania ludzi przez szatana?

Odpowiem pytaniem na pytanie: Ile znasz przypadków opętania ateisty przez szatana?

Gdyby szatan lub jego podwładni opętali ateistę, ten miał by dowód na istnienie Boga.A tak żyje sobie w błogiej niewiedzy nie ograniczają go żadne prawa.

Wracając do tematu walka z Kościołem, ja raczej preferuję walkę z nauką Jezusa to wszystko zostało napisane i przepowiedziane.

P.S.
Jeśli kogoś obraziłem na tym forum wyzywając go od gejów lub innych debili serdecznie Przepraszam.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby szatan lub jego podwładni opętali ateistę, ten miał by dowód na istnienie Boga.A tak żyje sobie w błogiej niewiedzy nie ograniczają go żadne prawa.

Klasyczny przykład odpowiedzi bez odpowiedzi.

Wracając do tematu walka z Kościołem, ja raczej preferuję walkę z nauką Jezusa to wszystko zostało napisane i przepowiedziane.

Znaczy jak, zostało napisane, że będziesz preferował walkę z nauką Jezusa?

P.S.
Jeśli kogoś obraziłem na tym forum wyzywając go od gejów lub innych debili serdecznie Przepraszam.

Wszyscy geje i debile są z pewnością wdzięczni.
  • 1

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1/Klasyczny ... a po co szatan ma opętać ateistę? ... on już swój cel osiągnął .

2/Poczytaj sobie Stary i Nowy Testament wtedy podyskutujemy.
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

chrześcijaństwo nie było jej fundamentami a nieszczęsnym inhibitorem, który hamował jej rozwój. Kto wie gdzie byśmy dziś byli gdyby nie chrzest Polski

Bylibyśmy Afganistanem lub Kambodżą, drewnianymi kijami byśmy poganiali kozy. Dziękuję, do widzenia.
  • -1

#599 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

Rozpatrujecie pewne rzeczy poprzez pryzmat sfałszowanej rzeczywistości. Negujecie niektórzy istnienie Boga, kiedy opętania są faktem. Nie zastanawiacie się zaś ani nad przyczyną opętań ani nad tym kim naprawdę jesteśmy. Otóż wszelkiego rodzaju bóstwa począwszy od Jahwe i innych to maskarady w celu wpajania iluzji dualizmu. Dzięki tym pasożytom świat na ziemi wygląda jak wygląda. Opętania dotyczą wszystkich, ateistów i wierzących...to nie ma znaczenia. Najbardziej wpływowi są Ci co mają najbardziej wpojony świat dwoistostości, czyli dualizmu i Ci co najbardziej są podatni na manipulację i na działający mechanizm systemu, jaki jest napędzany przez pasożyty. My natomiast jesteśmy wiecznymi istotami o nieograniczonej inteligencji i wyobraźni twórczej na płaszczyźnie niefizycznej egzystencji, która jest naszym naturalnym środowiskiem, a pojęcie zła jest dla nas abstrakcją dlatego cierpimy wewnątrz i jest to nasze piekło. Jedyne piekło to świat dualizmu, który jest iluzją. Jesteśmy indywidualnymi jednostkami połączonymi ze sobą w wiecznym istnieniu jako jedność a Bogiem jest wszystko co istnieje, łącznie z nami...Ci co szukają Boga są w błędzie, bo to nie jest dziadek w chmurach ani żadna istota wyższa...Wszystko nim jest. jeśli ktoś kto nie jest zamknięty w hermetycznym sposobie piramidalnego myślenia ma ochotę dowiedzieć się więcej to tu można to zrobić --> http://www.paranormalne.pl/topic/35759-archonci-mentalne-pasozyty/page__p__575476#entry575476

Użytkownik Husar edytował ten post 13.09.2013 - 09:48

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie na tym się sprawa rozbija, że szukamy i szukamy i opętanego ateisty znaleźć nie możemy. Mamy natomiast osoby które w dzieciństwie były głęboko wierzące i najwyżej oddaliły się od kościoła.

To zresztą bardzo zabawne - jeśli opętania mają być czegokolwiek dowodem, to raczej istnienia Szatana, bo ten drugi się takimi sztuczkami nie popisuje.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych