Napisano 10.03.2012 - 22:31
Napisano 10.03.2012 - 22:34
Napisano 10.03.2012 - 22:37
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 10.03.2012 - 22:39
Napisano 10.03.2012 - 22:37
A ja pisałem kilka razy że, na tym polega wiara, zresztą wdług mnie są dowody któe przytoczyłem że pisali o Jezusie ludzie uznani za postacie historyczne nie chcesz to nie wierz. Ty za to przesiedziałeś życie czytając brednie ludzi któzy twierdzą że globalne ocieplenie jest wywołane przez człowieka mimo że klimat na ziemi zmienia się jak sami twierdzą od milionów lat, no to bez komentarza. Widze dowody ale widze też anty dowody na teorie ewolucji tzw.Brakujące ogniwo ewolucji," ale jaki ty musisz być ograniczony umysłowo skoro nie widzisz " tego.
Napisano 10.03.2012 - 22:38
Mylisz się. Ja chcę zobaczyć argumenty, czy Bóg rzeczywiście istnieje. A może się jednak mylę i mogę pod wpływem tego zmienić zdanie.To twój problem że nie widzisz nic na to nie poradze, zobacz jednak że chcesz dowodów na isteninie Boga, ale poco skoro w niego nie wierzysz, po co ci dowody nie wierz sobie i już.
Użytkownik Torek edytował ten post 10.03.2012 - 22:41
Napisano 10.03.2012 - 22:41
A tam w ogóle nie mylcie ATESTÓW(!) z ANTYTEISTAMI(!!).
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 10.03.2012 - 22:45
Napisano 10.03.2012 - 22:44
Udowodnij mi w takim razie, że coś nie może powstać z niczego.
A jak coś można stworzyć z niczego? Nie masz "nic" i wyczarujesz z tego, nie wiem kwiatka? Raczej nie.Udowodnij mi, że stwórca istnieje.
Jako takowych dowodów nie ma i nie mam zamiaru ich wymyślać.
@MO Ale zastanów się chwilkę, czy Ty sam to sprawdziłeś, byłeś bezpośrednim świadkiem tych wydarzeń. Czy wierzysz po prostu w "objawienia" naukowców? Nie przeczę w teorie i wielkim wybuchu i te sprawy, bo wiem, że religia i nauka się uzupełnia, tylko nie każdy to widzi.
1. Ponawiam prośbę, abyś mi udowodnił, że nie da się zrobić coś z niczego. Nie da się nie mieć nic.
2. Nie ma dowodów, że istnieje(co prawda nie ma, że nie istnieje) to czemu twierdzisz, że stworzył świat? A i zaraz. Jak niby mógł stworzyć świat z czegoś, czego nie było?
@leviatanUdowonij mi, że tak nie było.-dowodów na teorie wybuchu, ewolucje i to ze pierwsze cywilizajce powstała w egipcie 3500 p.n.e. brak, są zato anty dowody, a rozpisujecie sie nad jakąś bzdurną swieczką zresztą też bez sukcesu co juz napisał ktos wcześniej
Po za tym dużo faktów historycznych jest ukrywane, nie zamierzam ci pokazywać jakie, bo to nie jest o tym temtat, a na tym forum gdzieś już o tym było, więc wystarczy poszukać.
Udowodnij mi że Boga nie ma, tak sie mozemy bawic w kółko, ja nie mam na to czsu ani ochoty, zresztą to wogóle nie jest związane z tematem walki z kościołem.Przedstaw mi swoje argumenty.-jak sie nie ma argumentów to najlepiej wyśliać od fanatyków, moherów, ale z drugiej strony wierzy sie w teorie na które też nie ma dowodów tylko domysły. To jest właśnie brak wiedzy i brak zrozumienia podstawowych spraw.
ale na jaki temat bo juz duzo napisałem wiec co jeszcze chcesz?Przyjmowanie za pewnik coś, co pewne nie jest, jest rzeczywiście trochę niedorzeczne.Tylko że wy przyjmujecie za pewnik TEORIE, a to jest bardziej bezmyślne od wiary, a przedewszystkim nikt nie atakuje w mediach non stop tych domysłów naukowców, wręcz przeciewnie są coraz śmielej podawany wymysły, dowody? raz piszą że coś szkodzi raz że jednak nie i jest dobre na coś tam, także sory ale to od strony przeciwników religi jest brak rzetelnej wiedzy i argumentów.
Jednakże ty robisz to samo twierdząc, że Bóg istnieje.
I jeśli chodzi o naukowców z "telewizji", to jak wierzysz jakimś pseudonaukowcom, to nie mam ci nic w tym temacie do napisania.
tylko ze ja to nazywam wiarą, a ty nauką i dowodami naukowców widzisz tu różnice? I w czym według ciebie lepsi są ci z tv i gazet? kopernika też krytykowano za teorie o heliocentyrźmie i przez ludzi takich jak ja czy ty ( to znaczy zwykłych ludzi nie żadnych uczonych, bo chyba naukowcem nie jesteś ) był krytykowany dlatego że wierzyli oni w teorie, tych prawdziwych naukowców tych " z gazet i tv", ze tak to określe, czyli tych któzy byli w większosci i zamknęli się za swoja skorupą a kto mówi inaczej, to pseudonaukowiec, bo tylko oni mają rację. A pseudo czy nie pseudo dowody, a to ze niektóre budowle są starsze niż 5000 lat są wystarczy poszukać i to takie same jak na te co podaja "twoi" naukowcy.
No i następnie leviatan. Twój rzekomy dziadek był ateistą, czy niepraktykującym katolikiem? Bo jeśli to drugie to głupotą było wpisywanie owej "historyjki".
Trudno mi powiedzieć bo zmarł, gdy jeszcze nie interesowałem, sie aż tak takimi sprawami, wiem że do koscioła nie chodził, gadał na księży itd itp, czyli jak wielu tu ateistów i wierz mi że nie jest wekomy, naprawde był tyle że już nieżyje, natomias ciekawe czemu bez swoich "naukowych dowodów" już uznajesz to za historyjke. moge ci pewnie znaleźć odoby bardziej "historyczne" które też tak zrobiły przed śmiercią tylko poco naprawde wątpisz że ludzie tak robią?
Powtórzę moją wypowiedź, bo nie została ona poruszona:Ogólnie rzecz biorąc to się trochę dziwię. Wcześniej to było w porządku najeżdzać na "niewiernych" i "innych"(może i nie głównie przez kościół), ale teraz jak się za KK biorą to wielki bulwers, wzburzenie. Zło zawsze się odbije, harmonia musi zostać zachowana.
Napisano 10.03.2012 - 22:44
1.podaj mi przykłąd jaka religia niszczy kultury narodowe? chyba ze uwazasz UE za religie
2.czy ty widzisz wogóle co piszesz??
- KK mógłby być ważnym sojusznikiem w walce z islamizacją, ale nic nie robi,
-za walkę z wszystkim co niechrześcijańskie,
tak źle i tak nie dobrze
3.co do hipokryzji nie wiem do konca o co ci chodzi, z myleniem Boga z instutyjac sie zgadzam co pisze od poczatku, ale jeszcze nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na moje poczatkowe pytanie: czy nielubicie ( jak sam napisałeś) KK,czy religi, czy Boga bo to nie jest to samo
Napisano 10.03.2012 - 22:48
Mówię ogólnie, bo często bluzga się niestety ateistów z antyteistami.Ateista - człowiek nie wierzący w Boga.
Antyteista - człowiek walczący przeciw Bogu.
Kto według Ciebie myli te pojęcia?
Ok, napisze "bulwers" i będzie pasowało, bo rzeczywiście w stosunku do ciebie to i za mocne słowo dałem.To było pytanie do mnie???? Czy ja sie bulwersuje? chciałem, tylko dyskusji, dlaczego kk jest atakowany, ja go wcale nie bronie. ja conajwyżej bronię religi, ale chodzi mi tak naprawdę o Boga. co do księży pisłem juz to pare razy ile to trzeba powtarzac, sa przyklady pedofilów itp. ale tak jest wszedzie, zresztą taka moga uwaga na przyszłość; nie wierz we wszystko co zobaczysz w tv, mało to oni kłamią a potem prostują i przepraszają, albo i nie przeprosza a człowieka zrównaja z ziemia zeby tylko "nakład poszedł".
Użytkownik Torek edytował ten post 10.03.2012 - 22:53
Napisano 10.03.2012 - 22:50
@leviatan,
Aztekowie siedzieli na tyłkach i dobrze im było w ich Ameryce (chociaż targały nimi wojny domowe i wewnętrzne konflikty). Wyznawcy Islamu w Europie to inna bajka i takie porównanie jest nie na miejcu. Przez kilka lat miałem wątpliwą przyjemność obcowania z różnymi orientalnymi kulturami na terenie Europy i przyznam, że nie ma jak to wiedza płynąca z autopsji. W największym skrócie: biały człowiek ma dziś na własnej ziemi mniej praw od przybyszów z dalekiego wschodu. I niech spróbuje głośno ponarzekać... Cieszmy się, że w Polsce jest póki co w miare normalnie!
Dla jasności, nie atakuję KK, próbowałem jedynie podać przykład niszczenia innych kultur przez instytucję kościoła parę wieków temu. Cortez i jego żołnierze symbolizują w owym przypadku chrześcijaństwo, gdyż Hiszpania w tamtych czasach była państwem bardzo chrześcijańskim.
Napisano 10.03.2012 - 22:52
Napisano 10.03.2012 - 22:53
Napisano 10.03.2012 - 22:54
A ja pisałem kilka razy że, na tym polega wiara, zresztą wdług mnie są dowody któe przytoczyłem że pisali o Jezusie ludzie uznani za postacie historyczne nie chcesz to nie wierz. Ty za to przesiedziałeś życie czytając brednie ludzi któzy twierdzą że globalne ocieplenie jest wywołane przez człowieka mimo że klimat na ziemi zmienia się jak sami twierdzą od milionów lat, no to bez komentarza. Widze dowody ale widze też anty dowody na teorie ewolucji tzw.Brakujące ogniwo ewolucji," ale jaki ty musisz być ograniczony umysłowo skoro nie widzisz " tego.
Ale co mają osoby badające atmosferę Ziemi do fizyków?
Jakie jest to brakujące ogniwo ewolucji?
Napisano 10.03.2012 - 23:00
Napisano 10.03.2012 - 23:02
@leviatan
Co mi zrobili księżą i mojej rodzinie? Nic.. bo co oni niby mogliby mi zrobić?
Dalej nie zauważyłeś, że kiedyś to księżą "robili" innym. A teraz jak jest na odwrót to bulwers.
zauważyłem i rozumiem ze niektórym to przeszkadza, ale nie wiem czemu nie moga obok tego przejsc obok skoro im nic nie robią złego, zazwyczaj walczy się z czemś/kimś co nas krzywdzi przeszkadza nam.Mylisz się. Ja chcę zobaczyć argumenty, czy Bóg rzeczywiście istnieje. A może się jednak mylę i mogę pod wpływem tego zmienić zdanie.To twój problem że nie widzisz nic na to nie poradze, zobacz jednak że chcesz dowodów na isteninie Boga, ale poco skoro w niego nie wierzysz, po co ci dowody nie wierz sobie i już.
Btw., bardzo ignoranckie i "bierne" myślenie.
myślenie racjonalne, bo jeżeli nie wierzysz to jak dostaniesz dowody to nie będzie to juz wiara, wiec po co ci to?
@WT
Nie obchodzą mnie twoje wywody. Prosiłem abyś udowodnił, że coś nie może powstać z niczego.
Twoja religia mówi o tym, że coś może powstać z niczego, więc nie wiem czemu temu zaprzeczasz.
Następnie nie interesuje mnie twój zespół(w ramach tematu). Człowieku otrząśnij się i zacznij gadać na temat.
Następnie, gdzie ja napisałem, że twierdzę, że BigBang był?
A tam w ogóle nie mylcie ATESTÓW(!) z ANTYTEISTAMI(!!).
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych